χριστινα
Διάσημο μέλος

Βεβαια δεν είναι εύκολο να βρω την κονσερβα αυτή και φυσικά δεν γίνεται να μείνουμε μόνο σε αυτή. Αν φάει ξηρά τροφή, όσο καλή κι αν είναι ή κονσέρβα έχουμε πρόβλημα.
Γίνεται χαμός με τα άλλα γατάκια. Αντε να σηκώνω τη ξηρα τροφή (τα άλλα παραπονιούνται) αντε να τα καταδιώκω να μη φανε τη τροφή της μικρής..... Της τρελής. Μαζευε γατες, μαζευε μπολάκια, ανεβαζε, κατεβαζε τροφές ανάλογα με τη περιπτωση
Εχω τρελαθεί. Θα την κρατησω στην i/d για καμια βδομάδα και μετα θα δουμε. Μετα θα πρεπει να μπουμε σε μια σειρά ή να δουμε τι φταιει.
Τουλάχιστον σταμάτησα από χτες να τρέχω από πίσω της με τη σφουγγαρίστρα, να αλλάζω όποτε ερχόταν σε 'μενα και να αλλάζω τόσα σεντόνια (ανακαλυψα τη χαρά του να έχω πολλά σεντόνια
) Οπότε θα δούμε σε μερικες ημερες τι γίνεται
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
i/d πρεπει να τρωει για κανα 15νθημερο το πολυ μεχρι να φτιαχνει το εντερο., εχω αποθεμα εαν θες γιατι εχω μονιμους πελατες με προβληματαΕμένα αν τρώει μόνο την i/d και τίποτα άλλο είναι καλά
Βεβαια δεν είναι εύκολο να βρω την κονσερβα αυτή και φυσικά δεν γίνεται να μείνουμε μόνο σε αυτή. Αν φάει ξηρά τροφή, όσο καλή κι αν είναι ή κονσέρβα έχουμε πρόβλημα.
Γίνεται χαμός με τα άλλα γατάκια. Αντε να σηκώνω τη ξηρα τροφή (τα άλλα παραπονιούνται) αντε να τα καταδιώκω να μη φανε τη τροφή της μικρής..... Της τρελής. Μαζευε γατες, μαζευε μπολάκια, ανεβαζε, κατεβαζε τροφές ανάλογα με τη περιπτωσηΕχω τρελαθεί.
Θα την κρατησω στην i/d για καμια βδομάδα και μετα θα δουμε. Μετα θα πρεπει να μπουμε σε μια σειρά ή να δουμε τι φταιει.
Τουλάχιστον σταμάτησα από χτες να τρέχω από πίσω της με τη σφουγγαρίστρα, να αλλάζω όποτε ερχόταν σε 'μενα και να αλλάζω τόσα σεντόνια (ανακαλυψα τη χαρά του να έχω πολλά σεντόνια)
Οπότε θα δούμε σε μερικες ημερες τι γίνεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frinda
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ξερω τι να κανω, φοβαμαι μη μου παθει τιποτα. Μηπως λογω της αντιβιοσης εχει διαταραχθει η πανιδα του εντερου; Γραψτε μου κατι γιατι κοντευω να τρελαθω. Την αγαπαω πολυ και κλαιω συνεχεια ...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
ειναι πιθανον να αλλαξε η χλωριδα του εντερου σε αλλο ποστ λιγο πιο πισω σου ελεγα για διαφορα κτηνιατρικα σκευασματα που φτιαχνουν την χλωριδα τυ εντερου , στην αναγκη μπορεις να δοκιμασεις να της δινεις λιγο γιουρτακι σαν το activiaΡε παιδια εμενα με το Φλαζυλ δεν παρουσιαζει καμμια καλυτερευση ουτε με την id κι εχω αρχισει και ανησυχω. Τι να κανω; Καθε μερα υδαρεις κενωσεις ... Γιατι;;;;; Ειναι επικινδυνο αυτο;
Δεν ξερω τι να κανω, φοβαμαι μη μου παθει τιποτα. Μηπως λογω της αντιβιοσης εχει διαταραχθει η πανιδα του εντερου; Γραψτε μου κατι γιατι κοντευω να τρελαθω. Την αγαπαω πολυ και κλαιω συνεχεια ...

chaton22
Νεοφερμένο μέλος
μα πως γινεται να ειναι φυσιολογικο?το γατακι γυρω απο τα ματακια του εχει σχηματισει μπαλωματα χωρις να εχει καθολου τριχωμα:cry::cry::cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frinda
Νεοφερμένο μέλος
Σταματησα το Φλαζυλ και την ID και εδω και τρεις ημερες της δινω λαπα με κοτοπουλο ψητο. Εχθες δεν πηγε καθολου τουαλετα και επιτελους σημερα μετα απο ενα μηνα σχεδον εκανε για πρωτη φορα κανονικη κενωση.

Δεν φανταζεσαι ποσο με ανακουφισε αυτο. 
Επομενως φαινεται να μην ειχε καποιο μικροβιο στο εντερο γι αυτο και δεν λειτουργησε το Φλαζυλ, και ισως ηταν τελικα διαταραγμενη η χλωριδα του εντερου εξαιτιας της αντιβιωσης. Ελπιζω να συνεχισουμε ετσι καλα. Ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομη. Αν ξαναβγαλει μυκητα υπαρχει θεραπεια σε ενεσιμη μορφη;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
οχι μονο απο το στόμα η τοπικα με κρεμες και σαμπουανJOHN DVM ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ελπιζω να εγραψα σωστα το ονομα.
Σταματησα το Φλαζυλ και την ID και εδω και τρεις ημερες της δινω λαπα με κοτοπουλο ψητο. Εχθες δεν πηγε καθολου τουαλετα και επιτελους σημερα μετα απο ενα μηνα σχεδον εκανε για πρωτη φορα κανονικη κενωση.Δεν φανταζεσαι ποσο με ανακουφισε αυτο.
Επομενως φαινεται να μην ειχε καποιο μικροβιο στο εντερο γι αυτο και δεν λειτουργησε το Φλαζυλ, και ισως ηταν τελικα διαταραγμενη η χλωριδα του εντερου εξαιτιας της αντιβιωσης. Ελπιζω να συνεχισουμε ετσι καλα. Ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομη. Αν ξαναβγαλει μυκητα υπαρχει θεραπεια σε ενεσιμη μορφη;
. Απλως αν χρειαστει για να προλαβεις την επομενη φορα μπορεις να παρεις και καποια ευστομαχα να της δινειςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frinda
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
εννοουσα αμα ξαναχρειαστει να παρει καποια αντιβιωση η αγωγη παραλληλα να παιρνει καποιες ουσιες που βοηθουν την χλωριδα του εντερου για να μην εχεις παλι προβλημαΟταν λες ευστομαχα τι εννοεις; Εγω της ειχα δωσει το Ιντραφουγκολ, μου το συστησε ο κτηνιατρος ως το καλυτερο. Θα πρεπει να λες να της κανω μια προληπτικη θεραπεια; Εχει πολλες πιθανοτητες να ξαναβγαλει μυκητες;

alexia20
Νεοφερμένο μέλος
alexia20
Νεοφερμένο μέλος
pipis1
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας.
Ο Πίπης ο σιαμεζούλης μου 15 χρονών (φωτο), παρουσίασε από το απόγευμα διάρροια, του φεύγουν υγρά παντού. δεν πάει στην άμμο του. Αποπαρασίτωση κάναμε πριν ένα μήνα περίπου. Τροφή δεν άλλαξε. Έφαγε όμως λίγο χορταράκι. Το εντεράκι του κάνει συνέχεια θορύβους. Έκανε το πρωί μια φορά εμετό με λίγα υγρά. Τώρα όμως έχω κατατρομάξει. Πίνει μόνο νεράκι ενώ αρνείται να φάει οτιδήποτε. Και του φεύγουν συνέχεια βλένες και υγρά. Είναι τελείως άκεφος και νομίζω ότι νιώθει και αδυναμία. Το κακό είναι ότι ήρθαμε με τον Πίπη και την υπόλοιπη γατοπαρέα μας στο πατρικό μας για κάποιες μέρες σε μικρή επαρχιακή πόλη όπου ο μοναδικός κτηνίατρος του νομού είναι διακοπές ενώ ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί στη Θεσ/νίκη είναι κι αυτός διακοπές. Πολλή ατυχία.
Έχω κατατρομάξει, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μπορείτε να μου πείτε κάτι, αν από ανάλογη εμπειρία μπορεί να είναι κάτι σοβαρό; Να πάω σε κάποιο γειτονικό νομό σε κάποιον κτηνίατρο στην τύχη ή να επιστρέψουμε άμεσα Θεσ/νίκη αν θα μπορούσε να είναι κάτι σοβαρό;
Δε μπορώ να τον βλέπω έτσι και πολύ παραπάνω τρέμω στην ιδέα ότι θα έχει κάτι σοβαρό και θα πάθει κάτι.
Voula
Διάσημο μέλος
Εύχομαι να είναι ήδη καλύτερα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μπορείς να του δώσεις λίγο σιρόπι Ercefuryl για τη διάρροια (είναι ανθρώπινο φάρμακο, θα το βρεις εύκολα σε οποιοδήποτε φαρμακείο), για τη δοσολογία όμως θα πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρό σας, έστω και τηλεφωνικά. Και βέβαια, εκτός από το να τεθεί υπό έλεγχο το σύμπτωμα, θα πρέπει να διερευνηθεί η αιτία του προβλήματος το συντομότερο δυνατό, για να αντιμετωπιστεί σωστά.
Δες εδώ για τηλέφωνα κτηνιάτρων και για κλινικές για επείγοντα περιστατικά (εύχομαι να μη χρειαστούν).
Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τον κρατούσες απομονωμένο από τις υπόλοιπες γατούλες, μέχρι να βρείτε τι έχει.
Περαστικά!
ιβανα
Επιφανές μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
pipis1
Νεοφερμένο μέλος
Ο πίπης έφαγε λίγο το πρωί, από χθες το βράδυ δεν ξαναείχε διάρροια, αλλά είναι πολύ άκεφος και λίγο αδύναμος. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κτηνίατρο και μας είπε να του δώσουμε diarsanyl και sulfamycine.
Με πολύ ζόρι του έδωσα μόλις την πρώτη δόση. Αλλά φοβάμαι, συν το ότι με τόσα που έχουν συμβεί σε όλους μας με κάποιους κτηνιάτρους δεν έχω εμπιστοσύνη. Γι αυτό και θέλω γνώμες από όλους σας που έχετε κάποια ιδέα από ανάλογα περιστατικά. Εννοείται ότι με την επιστροφή του κτηνιάτρου θα το ψάξουμε.
Ευχαριστώ.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ!Τι να κάνω;;;Κατα τα άλλα είναι πολύ ζωηρός και με πολύ ενέργεια αλλά αυτή η διάρροια με ανησυχεί πολύ...Heeeeeeeeeeelp!!!!
Υ.Γ.Σήμερα είδα έβγαλε και ένα πράγμα μακρύ στα κακά του...νομίζω έμοιαζε με ταινία...
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Υ.Γ.Σήμερα είδα έβγαλε και ένα πράγμα μακρύ στα κακά του...νομίζω έμοιαζε με ταινία...
Λογικά Νέλη πρέπει να οφείλεται στο Drontal.
Αν θυμάμαι καλά κάτι τέτοιο μου είχε πεί ο κτηνίατρος μου, όταν πριν χρόνια έκανα για πρώτη φορά ενδοαποπαρασίτωση στην Μυρτούλα.
Και αν δεν κάνω λάθος καλύτερα είναι να φάει λίγο βραστό κοτοπουλάκι με ριζάκι.

Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρο μας John DNM εδώ
https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool