Διάρροια

H διάρροια του Κίμι επανήλθε..Πήγαμε στο γιατρό και του πήραμε και αίμα...Θα δούμε πως θα πάει..Επειδή φταρνιζόταν θέλει να δει και για κανένα κρύωμα...Αν και ειναι πλήρως εμβολιασμένος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα εμβόλια δεν προφυλάσσουν απο ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όπως και στους ανθρώπους άλλωστε...
Πόσο μάλλον πολλές φορές που δεν γίνονται και όλα όσα πρέπει :/:

ΥΓ: ψιλοάσχετο - η κτηνίατρος μου μου είπε ότι το εμβόλιο κατά της λευχαιμίας κατηγορείται για σάρκωμα. Δεν το έχω διασταυρώσει αλλά έχετε το νου σας. :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω...Θα ψάξουμε τα πάντα...Μέχρι και οτι μπορει να έχει κολλήσει λευχαιμία πριν τον πάρουμε μέσα μας είπε ως ενδεχόμενο...Αυτο το σάρκωμα που λες τι συμπτώματα έχει??

Τα εμβόλια δεν προφυλάσσουν απο ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όπως και στους ανθρώπους άλλωστε...
Πόσο μάλλον πολλές φορές που δεν γίνονται και όλα όσα πρέπει :/:

ΥΓ: ψιλοάσχετο - η κτηνίατρος μου μου είπε ότι το εμβόλιο κατά της λευχαιμίας κατηγορείται για σάρκωμα. Δεν το έχω διασταυρώσει αλλά έχετε το νου σας. :/:

Εμενα ο δικος μου κτηνιατρος μου ειχε πει και για το εμβολιο της λοιμωδους περιτονιτιδας και για της λευχαιμιας οτι δημιουργει προβληματα υγειας στη μετεπειτα ζωη τους:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοριτσια βοηθεια!! Και η μικρουλα Νορα εκανε διαρροια σημερα!Την πρωτη φορα βγηκανε σαν νερο! Και εκανε και πριν λιγο παλι αλλα πολυ πολυ λιγα.Μαλλον θα ηταν η συνεχεια του προηγουμενου τσιρλιου! Εχω προγραμματισει στειρωση το Σαββατο.Αν ειναι ακομα ετσι να πω στον γιατρο να την αναβαλουμε? Λογω της αντιβιωσης δηλαδη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλύτερα περίμενε να δεις πώς θα πάει. Μπορεί να μην είναι τίποτα σοβαρό και να περάσει από μόνο του. Και μένα το ένα γατάκι μου παθαίνει πού και πού διάρροιες, αλλά δεν κρατάνε πολύ. Πάντως επικοινώνησε και με το γιατρό σου. Περαστικά!:)

Υ.Γ. Τι εννοείς με την αντιβίωση;

Μου ειπε η κοπελα που μου εδωσε τα γατακια μου, οτι με την αντιβιωση ουτως η αλλως βγαινουν μαλακά τα κακκακια τους και αμα εχει ηδη διαρροια,θα επειδυνωθει.Οχι ομως οτι θα παθει κατι σοβαρο.Παντως απο τοτε,γυρω στις 17.00 ηταν,μεχρι τωρα δεν εχει κανει.Ηταν καθαρη η αμμος.
Πηρα και τον γιατρο τους τηλ και με καθυσηχασε.Ολο τον κοσμο αναστασωσα:| Σ'ευχαριστω παρα πολυ:)

Εμένα είχε πρόβλημα με διάρροιες. Ξέρετε τι θα πει μακρύτριχος, τσαπατσούλης και με διάρροια? Ήμουνα συνεχώς από πίσω του και έτσι το πήραμε το κολάι με το χαρτί!
Άσχετο με το θέμα εδώ αλλά η συμβουλή διάρροια = δώστου κοτοπουλάκι μας είχε καταστρέψει. Μετά από ένα χρόνο με άπειρες δοκιμές σε τροφές κατάλαβα επιτέλους τι έφταιγε: έχει κάτι σαν δυσανεξία στα πουλερικά!! Εδώ και μισό χρόνο δεν του δίνω τίποτε που να περιέχει πουλερικό και έχουμε ησυχάσει!!(μέχρι και δυσκοίλιος είναι πια).
Είχα και μια Σιαμεζούλα που τη βρήκα μεγάλη(κάπου 5 ετών!) που πήγαινε για τσισάκια στην τουαλέτα. Δεν ξέρω αν την είχαν εκπαιδεύσει στο προηγούμενο σπίτι της ή αν το κατάλαβε από μόνη της...Πάντως αν δεν πιτσιλάνε δεν είναι άσχημη ιδέα. Όσο για μεταδοτικές ασθένειες, αν το γατί μένει μέσα και δεν τρώει σκουπίδια ή ωμό κρέας τι να σου μεταδώσει?

Catia sorry που απαντάω τόσο αργά, αλλά ήθελα να σε βομβαρδίσω με λίγες ερωτ'ησεις:).πόσο καιρό περίπου έκανε διάρροιες?κ μένα έχει πρόβλημα με διάρροιες εδώ κ ένα μήνα κ το ψάχνουμε με το γιατρό-τελικά το χουν τα μακρύτριχα??είχε κ ατονία ή απλά διάρροιες?τελικά σε ποιά τροφή κατέληξες?

Καθυστέρησα να σου απαντήσω γιατί τώρα το είδα. Είχε πρόβλημα με διάρροιες on and off για πολύ καιρό, κάπου 1 χρόνο, κάποιες φορές μάλιστα είχα δει και αίμα στα κακά του. Ατονίες και αδύνατος ευτυχώς όχι. Δοκιμάσαμε αρκετά, τίποτε. Ο γιατρός είπε ότι ίσως ήταν κολίτιδα οπότε να βρω τι του ερεθίζει το έντερο. Δοκίμαζα διάφορα, δυστυχώς όμως για καιρό έδινα κοτόπουλο ή την i\d για ευαίσθητο έντερο που έχει επίσης κοτόπουλο και δεν είχα δει βελτίωση. Μετά από πολλές δοκιμές έκοψα ό,τι έχει κοτόπουλο ή γαλοπούλα και έχει 6 μήνες τώρα που ησυχάσαμε. Μια φορά του έδωσε η μαμά μου κοτόπουλο και ξαναμαλάκωσαν... Επίσης αποπαρασιτώσεις και για τα ενδο- και για τα εξωπαράσιτα και όλα τα εμβόλια με θρησκευτική ευλάβεια και στα δύο γατούνια, όχι έξω από το σπίτι και κάτι κουλό: τρελλαίνεται και έχω δει διαφορά με τους ...πανσέδες!!! Τώρα πια του'χω το γλαστράκι του(χωρίς φυτοφάρμακα κλπ) και βοσκάει καθημερινά σαν προβατίνα!!!! Αυτό το τελευταίο δε στο συμβουλεύω, είναι παραξενιά δικιά του. Στην αρχή δεν τον άφηνα αλλά αφού είδα οτι του κάνουν καλό τι στην οργή, τον αφήνω να βοσκάει!!! Τώρα ήταν κάτι από αυτά, ήταν που χρόνισε και μεγάλωσε, ήταν κάτι άλλο, τι να σου πω... Παρακαλάω να μην τον ξαναπιάσει...
Τροφές (δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι, ήθελα να σας ρωτήσω κιόλας) επειδή δεν έχω κάτι άλλο κοντά παίρνω από το μάρκετ: κονσέρβες Whiskas και ξηρές τροφές Friskies light ή indoors. Η ξηρή τροφή Whiskas και οι Friskies κονσέρβες σίγουρα τον πειράζουν, έχω κάνει δοκιμές!!
Πάντως αν δεν έχεις κάνει ήδη κάνε γρήγορα όλες τις αιματολογικές, αν το γατάκι είναι αδυνατούλι και έχει και περιοδικές ατονίες δε θέλω να σε τρομάξω αλλά ψάξτο για AIDS των αιλουροειδών και λευχαιμία...

Τροφές (δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι, ήθελα να σας ρωτήσω κιόλας) επειδή δεν έχω κάτι άλλο κοντά παίρνω από το μάρκετ: κονσέρβες Whiskas και ξηρές τροφές Friskies light ή indoors. Η ξηρή τροφή Whiskas και οι Friskies κονσέρβες σίγουρα τον πειράζουν, έχω κάνει δοκιμές!!

Παρόλο που δεν συμφωνούν όλοι σ' αυτό, προσωπικά θεωρώ τις κονέρβες καλή τροφή. Όσο για την ξηρά, η μάρκα που ανέφερες είναι επαρκής, αλλά το πρώτο της συστατικό είναι υδατάνθρακες. Καλύτερα διάλεξε κάποια άλλη μάρκα (από πετ σοπ) με πρώτο συστατικό τις πρωτεΐνες. Ρίξε και μια ματιά στις Κριτικές. Υπάρχουν και με γεύση σολωμό, που μάλλον δεν θα του κάνει διάρροιες.

Αφού όμως έχει ευαίσθητο στομάχι, ό,τι νέα τροφή του πάρεις να την εισάγεις σταδιακά αναμιγνύοντάς την με την παλιά για να μην έχει προβλήματα. Αν θέλεις να το συζητήσουμε αναλυτικότερα, άνοιξε ένα νέο θέμα στην ενότητα Διατροφή για να το δουν και οι άλλοι.:)

Catia μου ευχαριστώ για την απάντηση, ωστόσο ο μικρός βάζει βάρος ευτυχώς και είναι ζωηρός,απλά κάποιες φορές έχει μια ψιλοεξάντληση προφανώς από τη διάρροια.εξάλλου τον έχει στα χέρια του ο κ.Πάνος οπότε δεν ανησυχώ.το ψάχνουμε.

Catia μου ευχαριστώ για την απάντηση, ωστόσο ο μικρός βάζει βάρος ευτυχώς και είναι ζωηρός,απλά κάποιες φορές έχει μια ψιλοεξάντληση προφανώς από τη διάρροια.εξάλλου τον έχει στα χέρια του ο κ.Πάνος οπότε δεν ανησυχώ.το ψάχνουμε.
Συνήθως πάντως οι διάρροιες είναι θέμα διατροφής, εκτός αν δεν έπιασε το η αποπαρασίτωση

Διάρροια...

Καλησπέρα παιδιά....πόσταρα το κείμενο αυτό και σε άλλο θέμα άλλα επειδή ίσως δεν το δούν αρκετοί και θέλω ψιλο άμμεση βοήθεια και συμβουλή ελπίζω να μήν πειράζει να το κάνω ως νέο θέμα.....

Βρήσκομαι στη Βιέννη και η Καλυψώ δεν είναι καλά! προχθές, παραμονή πρωτοχρονιάς, η περιοχή της μύριζε τόσο έντονε και είχε διαρκώς ένα καφέ ζουμί που αναγκάστηκα να την πάω σε κτηνίατρο! η κτηνίατρος εδώ της έκανε μία ένεση και μου έδωσε κάτι χάπια τα οποία έπρεπε να της δώσω για δύο μέρες. επιπλέον μου έδωσε και δείγματα τροφής για αδυνάτισμα και μου είπε να τις δοκιμάσω! εγώ της έβαλα από τα δείγματα δυο μέρες τώρα. Το θέμα είναι πως για κάποιο λόγο έχασε λίγο το κέφι της σήμερα και κουρνιάζει περισσότερο δίπλα στο καλοριφέρ ΚΑΙ τα κακά της είναι εντελώς νερουλά με ένα περίεργο κίτρινο οχρέ χρώμα! μήπως φταίει η τροφή που της έδωσα? όταν πήγε στην τουαλέτα εγώ βρησκόμουν στην κουζίνα και άκουσα αέρια και πήγα να δω και έβγαινε ένα ζουμί, ουτε καν κάτι στητό! αύριο είναι κυριακή και εδώ οι κτηνίατροι δεν έρχονται έστω και για έκτακτα περιστατικά!

ΥΓ: πρέπει να έφαγε ή να έγλυψε σοκολάτα γιατί το μεσημέρι μου έπεσε ένα κομμάτι και έτρεξε και πριν προλάβω να το σκουπίσω είχε γλύψει λίγο!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σίγουρα κάτι την πείραξε, αλλά μπορεί να 'ναι χίλια δυό πράγματα (η αλλαγή της τροφής, ίσως η σοκολάτα, η αλλαγή του νερού, το ταξίδι κ.λπ.).
Το σημαντικό είναι να μην αφυδατωθεί. Παρατήρησέ τη για να δεις πόσο νερό πίνει και, στην ανάγακη, δώσε της λίγο με το ζόρι, με σύριγγα. Από Δευτέρα καλό θα ήταν να τη δει πάλι ένας γιατρός, μήπως χρειάζεται λίγο ορό για ενυδάτωση.
Όσο για την τροφή, δοκίμασε να την αφήσεις τουλάχιστον ένα 12ωρο εντελώς νηστική, μόνο με νερό, για να ηρεμήσει λίγο το στομάχι της. Καλύτερη από την τροφή για δίαιτα, θα ήταν μια ειδική τροφή για γαστρεντερολογικές διαταραχές (όπως η i/d της Hill's), αν μπορείς να βρεις. Ή και λίγο κοτόπουλο βρασμένο με ρύζι.
Περαστικά!

δεν είναι απο το ταξίδι.. γιατί είμαι ήδη 2 βδομάδες εδω.πίνει αρκετό νερο και τρώει κανονικα! και σήμερα είναι πάρα πολυ ευδιάθετη.αλλά ακόμα δεν έχει πάει τουαλέτα και περιμένω να δω και εκεί.η σοκολάτα τι μπορεί να προκαλέσει σε μία γατα? αν κ δε νομίζω να έφαγε παρα μόνο να έγλυψε. γενικά εδώ επειδή έχουμε διάφορα στο τραπέζι και στην κουζίνα τα μυρίζει και δε ξέρω τι απ'ολα μπορεί να έχει "δοκιμάσει"!!!

δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, όπως σου είπε η αρηθα κοιτά μην αφυδατωθεί, μπορεί να είναι απο κρύωμα απο την αλλαγη εριβαλοντως, υιοσουλα, γαστρεντερικο, διατροφικο, λοιπωξη οτιδηποτε, αφου δεν εχουν αρχισει οι εμμετοι, ειστε σε καλο δρομο..., μην τη αφήνεις να κρύβεται και να μαραζώνει και κοιτα να πινει νερο..
Τρώει τίποτα απο μόνη της?

ναι ναι τρώει κανονικά απο μόνη της. σήμερα είναι εντελώς διαφορετική απο χθες.πολύ ζωντανή.πίνει αρκετό νερό...εδώ κάνει πάρα πολύ κρύο. έχει -6 βαθμούς...

εφοσον η γατα τρωει, σημαινει οτι ολα βαινουν καλος.
το πιθανοτερο ειναι κατι σε κρυωμα η βακτιριδιο πισω της , αν σου εδωσε αντιβιωση θα ειναι περαστικο, θα κανει τον κυκλο του και θα φυγει..
ευχομαι περαστικουλια !!

την τετάρτη είχε πρόβλημα στον πωπώ της καθώς μετά από πολύ καιρό ξαναμύριζε άσχημα και είχε ένα καφέ παχύρευστο ζουμί που εβγαινε.οπότε την πήρα και την πήγα στη κτηνίατρο ενός γνωστού μας και με ρώτησε απλά εάν την έχω στειρώσει! μετά της έκανε μία ένεση και της έβαλε ένα αντιβιωτικό. μου έδωσε και δυο χάπια για να της τα δώσω τισ δυο επόμενες μέρες καθώς ήταν η συνέχεια της αντιβίωσης. όμως μου έδωσε 3 φακελάκια δειγμάτων ξηρής τροφής αδυνατίσματος της royal canin και μου είπε να τα δοκιμάσω να δώ αν της άρεσουν.και της τα έβαλα, και της άρεσαν.αλλά χθές δεν το έφαγε όλο το φακελάκι και πήγε τουαλέτα και έγινε αυτο που έγινε! οπότε δεν ξέρω που να το εναποδώσω. Επιπλέον όπως είπα έφαγα ένα κομμάτι σοκολάτα και έπεσε κάτω και ήταν δίπλα και άρχισε να το γλυφει! αυτά....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back