Διάρροια

Νομίζω ότι σε περιπτώσεις διάρροιας είναι προτιμότερη η ξηρή τροφή από τις κονσέρβες.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άρα να συνεχίσω με ξηρά τροφή;Τι άγχος και αυτό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάρροια...

Βρήκα ένα γατάκι σήμερα και το πήγα στον κτηνίατρο αλλά ξεχάσαμε να το αποπαρασιτώσουμε-δώσαμε βάση στα μάτια- και κάνει τρελή διάρροια κάθε μισή ώρα περίπου, τα κάνει πάνω του μάλιστα και όταν το σκουπίζω φαίνεται ότι πονάει..:(

Τί μπορώ να κάνω μέχρι αύριο που θα το ξαναπάω στο γιατρό?Μου φαίνεται δε θα κοιμηθώ όλο το βράδυ..:P Α επίσης βγαίνουν από τον ποπό του μάλλον σκουλικάκια και η κοιλιά του είναι τούμπανο, του έδωσα μόνο κοτόπουλο.

Αυτό είναι και το λέω κινεζάκι:

gataki2.jpg

gataki4.jpg

gataki7.jpg

θα πρεπει νμακανεις αποπαρασιτωση και να παρει και καποια αντιβιωση ισως και ειδικη τροφη για γαστρεντερικα:hmm:

Χριστέ μου το καϋμενούλικο!!! Ο Θεός σε έστειλε στο δρόμο του και είσαι πολύ καλός άνθρωπος που το σήκωσες στην αγκαλιά σου. Μην ανησυχείς γιατί με τη σωστή φροντίδα το γατάκι σου θα γίνει καλά και σύντομα θα σου ανταποδώσει όλη αυτή την αγάπη.
Λοιπόν. Το γατάκι σου έχει διάρροια επειδή δεν τράφηκε σωστά και έχει τραβήξει πολλά. Τα σκουλικάκια αντιμετωπίζονται με χαπάκι το οποίο θα του δίνει ο κτηνίατρος κάθε 1 χρόνο νομίζω.΄
Δώσε στο γατάκι σου μόνο βραστό κοτόπουλο και καθαρό νερό μέχρι να το πας στο κτηνίατρο. Φρόντισε να είσαι σίγουρη ότι ο κτηνίατρος είναι καλός.
Μπορεί να σου πει να μην το ταίσεις τίποτα για 24 ώρες και να του δώσεις μόνο νερό και σίγουρα θα σε καθοδηγήσει ως προς τη σωστή δίαιτα που θα κάνει το μωράκι σου γρήγορα καλά.
Είναι πολύ συνηθισμένο τα μικρά αδέσποτα γατάκια να υποφέρουν από διάρροιες αλλά πάντα τις ξεπερνάνε :up:
Λοιπον θέλουμε φώτος του γατιού σου όταν θα συνέλθει και θα αρχίσει να φαίνεται η ομορφιά του!!

To γατάκι δυστυχώς δεν τρώει καθόλου, η διάρροια του τρέχει εκεί που είναι ξαπλωμένο και έχει και αίμα. Το πήγα στον κτηνίατρο και το κράτησε εκεί για λίγο, θα το πάρω μάλλον αύριο.Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το θέμα είναι ότι είχε και άλλα γατάκια και ένα σωρό μεγάλες γάτες(πώς θα στειρωθούν αυτές??:/:Ακόμα της γειτονιάς μου δεν στείρωσα) εκεί που το βρήκα -εξωτερικά ήταν οκ- αλλά μπορέι να κάνουν και αυτά διάρροιες..:hmm:

Φυσικά όταν με το καλό γίνει καλά, χαρίζεται!!:happy:

Αίμα στη διάρροια έχει τύχει να κάνει και ο δικός μου ενώ δεν ήταν τίποτα σοβαρό.
Ο γιατρός τι σου είπε;

To γατάκι δυστυχώς δεν τρώει καθόλου

Μήπως έχει πυρετό και γι' αυτό δεν τρώει; Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο, τουλάχιστον να σου πει τι να του δώσεις. Επίσης η διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γι' αυτό ίσως είναι καλή ιδέα να το ταΐσεις με τη σύριγγα ειδική κονσέρβα διαλυμμένη με νερό.:hmm:

Χάλια φαίνεται το κακόμοιρο, εύχομαι να πάρει γρήγορα τα πάνω του.:(

Ναι συμφωνώ με Ruko πάρε τηλέφωνο το κτηνίατρο να σου δώσει οδηγίες. Είναι πολύ μωρό και χρειάζεσαι καθοδήγηση από ειδικό.
Ενημέρωσέ μας όμως τι σου είπε και πως πάει το γατάκι. Όλα θα πάνε καλά :)

Τα σκουλικάκια αντιμετωπίζονται με χαπάκι το οποίο θα του δίνει ο κτηνίατρος κάθε 1 χρόνο νομίζω.
Σ' αυτές τις ηλικίες προτείνεται συνήθως πάστα αποπαρασίτωσης και όχι χάπι, η οποία χορηγείται κάθε δύο βδομάδες για τις τρεις πρώτες δόσεις. Αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χάπι ή αμπούλα, και το συνηθέστερο σχήμα για τα ενδοπαράσιτα είναι κάθε τρίμηνο.

Εμας ο γιατρός με ένα γατάκι που είχαμε τα ίδια προβληματα μας είχε δώσει πάστα αποπαρασίτωσης σπρέι για εξωτερικά παράσιτα Flagyl για να σταματήσει η δοιάρροια κ για φαγητό ή την κονσέρβα IDγια διάρροια ή αν μπορείς να του μαγειρέψεις εσύ κοτόπουλο με ρυζάκι χωρίς την πέτσα κ χωρίς λάδι κ αν μπορείς να το ταΐσεις με το ζόρι έστω να τρώει λίγο να μην μένει νηστικό κ φυσικά θέλει επειγόντως γιατρό γιατί ίσως χρειαστεί να του κάνει κάποια ένεση ή να του βάλει ορό.
Περαστικά στο μικρούλη

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές!Όπως είπα και πριν το γατάκι φιλοξενείται για 1-2 μέρες στον κτηνίατρο -και τον ευχαριστώ πολύ- γιατί τα είχα παίξει με τη διάρροιά του. Αύριο βράδυ θα το πάρω μάλλον. Ας ελπίσω να πάνε όλα κατ΄ευχήν.

Ευτυχώς που το κράτησε γιατί σίγουρα κάτι παραπάνω θα κάνει αυτός αν γίνουν όλα σωστά σε 2-3 μέρες σταματάει όχι εντελώς αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα τόσο πολύ. Το σημαντικό είναι να γίνει καλά το γατάκι :up:

Κάπως έτσι ήταν η Κρυσταλλένια όταν την βρήκα αλλά χωρίς τις διάροιες. Πάντως, τα ματάκια της έφτιαξαν τώρα, μόνο που της έχει μείνει ένα σημαδάκι στο ένα και δακρύζει λιγάκι. Καλή τύχη στο μικρό και να δούμε φωτό όταν αναρωσει :)

Το γατάκι έκανε αποπαρασίτωση αλλά δεν έβγαλε σκουλικάκια από ότι κατάλαβα, όμως συνεχίζει τη διάρροια στον ίδιο βαθμό και βλέπω και κάτι σαν σποράκια να βγάζει, τί είναι αυτά ρε παιδιά?:hmm:
Τρώει ειδική τροφούλα-ευτυχώς με όρεξη- παίρνει αντιβίωση και σταγονίτσες για τα μάτια και το έχω στα ζεστά.

Μα βρε βασω ο κτηνιατρος πρεπει να πει τι εχει και να κανετε εξεταση μηπως εχει κοκκιδια η κατι αλλο καποια μολυνση .. σιγουρα θα θελει και αντιβιωση, εμεις οτι και να πουμε οταν ενα ζωο ειναι σε αυτη τη κατασταση θελει γνωμη και παρακολουθηση γιατρου δεν μπορουμε να πουμε κατι. Εκεινος τι σου ειπε? Εξεταση κοπρανων κανατε? τεστ αιματος?

καλου κακου αν το φιλοξενεις βαλτο σε θερμοφορα και ρωτα τον γιατρο αν χρειαζεται και ορο αν δε τρωει. Κτηνιατροι δεν ειμαστε

α συγνωμη, τωρα ειδα το τελειταιο οτι το εχεις στα ζεστα και τρωει, πολύ ωραια καλα σημαδια αυτα , αντε ναγινει καλα απο τη διαρροια και να δουμε τι θα γινε και με αυτο

Ειναι ακομη ετσι αφυδατωμενο η οχι? για βαλε να δουμε την εξελιξη του, Calopet βιταμινες κανει να δίνεις?

Λοιπόν το γατάκι είναι κάπως καλύτερα, τσακίζει την τροφούλα την κτηνιατρική και το κοτοπουλάκι, πάει στην άμμο του, παίζει με το ποντικάκι του και τα κορδελάκια του, χουρχουρίζει αλλά συνεχίζει να κάνει διάρροια το κακόμοιρο- αλλά κάπως πιο συμπυκνωμένη, σόρυ για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες:redface:-.
Θα προσπαθήσω να το φιλοξενήσω μέχρι να υιοθετηθεί και θα με βοηθήσει μάλλον και η Ασημίνα και η γατοομάδα οπότε ελπίζω στο καλύτερο!:up: ΄
Σας βάζω φωτογραφίες

100_1138.jpg

100_1128.jpg

100_1137.jpg

Ακομα;Μηπως εχει χαλασει η εντερικη του χλωριδα;Του εδωσε καμια παστουλα για να το βοηθησει ο γιατρος;Γιατι και τα δικα μου ειχαν αρκετο καιρο και ηταν δυσκολο μετα να ξαναδιορθωθει η κατασταση στο εντερο τους.

υπαρχει μια πολυ καλη παστα που μου ειχε δωσει ο γιατρος ,οταν ο μπουκακος μου ειχε τρελαθει στην διαρροια......diarsanyl........αλλα δεν ειμαι 100%100 σιγουρη οτι ειναι αυτη..απλα και μονο επειδη την βρηκα στο ντουλαπι μου...και λογικα πρεπει να ειναι αυτη.........του σταματησε σχεδον αμεσως η διαρροια και ειχε μεγαλο προβλημα...ρωτα τον γιατρο σου..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back