julia
Διακεκριμένο μέλος

Εαν πρίν δεν είχε διάρροια και έχει τώρα έχει, είναι σίγουρα απο την αλλαγή. Θα ήταν καλύτερο να γινόταν πιο σταδιακά.
Λογικά θα στρώσει τις επόμενες μέρες μόλις συνηθίσει την νέα τροφή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν είχε πριν.. γιατί ακόμη και να είχε, θα ήταν από το γάλα που δε χρειαζόταν. Είχε ήδη βγάλει δόντια και μπορούσε να τρώει κροκέτες το τελευταίο διάστημα
Το παρακολουθώ το πράγμα για να δω τι θα κάνω. Ίσως της δώσουμε στην τελική λίγη παστούλα για παράσιτα.
Κακό δε θα κάνει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Δωσε της τρεις μερες Banminth,ρωτα και το γιατρο σου βεβαια αλλα νομιζω οτι απο αυτο ειναι...Παρασιτα μπορει να εχει κι απο τη μαμα της,απο ζουζουνια,απο οτιδηποτε...
Ευχαριστώ πολύ, κορίτσια, να είστε καλά!
Θα σας ενημερώσω για τυχόν εξελίξεις...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αν ηταν αδεσποτο και βρεθηκε στον δρομο σιγουρα εχει παρασιτα. Ειχα βρει ενα γατακι ελαχιστα πιο μεγαλο και ηταν γεματο παρασιτα σε σημειο που εκανε διαρροια 4-5 φορες τη μερα (πορτοκαλι χρωμα, εντελως ρευστα και με απιστευτη δυσοσμια). Αν δεν εχει κανει αποπαρασιτωση καλο θα ηταν να του εκανες μια. Μπορει να οφειλεται και στην τροφη αφου η αλλαγη εγινε αποτομα. Ευχομαι να πανε ολα καλα

Προκειμένου να αποκλείσω την αιτία αυτή, αγόρασα πριν λίγο ένα ροζ stronghold και banmith. Ήδη της έβαλα stronghold, σε λίγο που θα ξυπνήσει θα αρχίσω το banmith και πιστεύω θα ηρεμήσει.
Όσον αφορά στην τροφή, έψαξα την intestinal της r/c αλλά δε βρήκα πουθενά! (είναι η κτηνιατρική σειρά, ακόμη και ένα pet shop στην περιοχή μου που φέρνει δεν έχει σε stock). Οπότε, της πήρα για αρχή την i/d της hills σε κονσέρβα και μετά θα συνεχίσω με την babycat r/c -δοκιμασμένη από παλιά- ήταν βλακεία που την ξεκίνησα orijen από τόσο μικρή ηλικία. Πιστεύω ότι την babycat θα την αφομοιώσει καλύτερα.. και αν παρόλα αυτά δε στρώνει, θα της δίνω λίγο μαύρο τσαγάκι που και που (κόλπο που έκλεψα από τη yasmin σε σχετικό topic). Δε θέλω να του δώσω φάρμακα αν δε δοκιμάσω πρώτα άλλους φυσικούς τρόπους...
Δείτε τη μινιατούρα μου τι γαλήνια κοιμάται, πριν λίγα λεπτά:

Συνημμένα
romacappucci
Νεοφερμένο μέλος
Καλές πληροφορίες και για τη δική μου περίπτωση!
Ευχαριστώ!
Σε 4-5 μερούλες η διάρροια στη δική μας περίπτωση υποχώρησε σταδιακά και εξαφανίστηκε.
Του δώσαμε ένα 500 gr Royal Canin Baby Cat 24 για αρχή, και τώρα που τελειώνει το γυρίζω σταδιακά σε Orijen.
Και δόξα το Θεώ, το εντεράκι δουλεύει απολύτως φυσιολογικά!

romacappucci
Νεοφερμένο μέλος
ΚΑι εγώ Royal Canin τους δίνω κανονικά, την Hills δε μου την πολυτρώνε!
Η orijen τι τροφή είναι?
Αν θες να ξεφύγεις από τις εμπορικές -και υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι να το κάνεις- θεωρούνται καλές οι εξής: Applaws, Acana, Orijen και Blue Wilderness της BlueBuffalo. Είναι πρωτεϊνικές τροφές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και δεν περιέχουν τόσα σιτηρά όσα οι εμπορικές μάρκες (hills, eukanuba, royal canin) τα οποία δεν προορίζονται για διατροφή ενός σαρκοφάγου ζώου όπως η γάτα. Για Orijen δες εδώ
Catsface
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους. Έχω 4 γάτες και ανά διαστήματα φιλοξενώ και αδεσποτάκια μέχρι να συνέλθουν και να βρούν σπίτι. Εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες έχουν πρόβλημα με επίμονες διάρροιες. Με συμβουλή της κτηνιάτρου μου έχω κάνει 4 φορές παρασιτολογικές εξετάσεις, καλλιέργειες κοπράνων και μικροβιολογικές αναλύσεις, και τους έδωσα αντιπαρασιτικά σε κύκλους 3 εβδομάδων επί 4 επαναλήψεις, οπως και αντιβίωση. Στις τελευταιες εξετάσεις για πρώτη φορά είχαμε "εύρημα" (οι άλλες εξετάσεις ήταν πάντα αρνητικές) Βρέθηκε ότι έχουν αμοιβάδες. Η γιατρός μου συνέστησε 10ήμερη θεραπεία με Stomorgil, την οποία και έκανα, χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Τώρα θα δοκιμάσουμε και Ercefuril, που όμως είναι για θεραπεία ουσιαστικά του συμπτώματος. Όλο αυτό το διάστημα τους κάνω και δίαιτα με βραστό κοτόπουλο και κροκέτες id και wd, που είναι ειδικές για εντερικά προβλήματα. Τίποτα δεν βοηθάει !!! Μήπως κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία, ή καμμιά καλή ιδέα ?? Σώστε μας , δεν αντέχουμε άλλο !!!
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η αμοιβάδωση είναι σπάνια και τα ζώα μολύνονται πίνοντας μολυσμένο νερό. Τα δικά σου ζούνε έξω? Η συγκεκριμένη θεραπεία για την αμοιβάδωση δεν υπάρχει, αλλά λένε πως το stomorgil δίνει καλά αποτελέσματα.
Επίσης πόσο καιρό οι γατούλες τρώνε την ειδική δίαιτα?
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
υπαρχει κανενα φαρμακο μιας και με την i/d θελει πολλες πολλες μερες να περασει και οταν επιστρεφουμε στην ξηρα εχουμε παλι ρισκο....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πχ...ο μπουκακος μου,μετα απο αντιβιωση..επαθε διαρροια...ο γιατρος του εδωσε μια σκονη(enterokyl...λεγετια..ή καπως ετσι..)...και σε 2 μερες,ειχε φτιαξει εντελως.ΟΜΩΣ...εφταιγε το αντιβιωτικο..που του ειχε καταστρεψει την χλωριδα του εντερου..εξου και η συγκεκριμενη σκονη.

ΥΓ ..Παντως καλο κανει το νεροβραστο κοτοπουλακι μαζι με ρυζονερο..δεν το εχω δοκιμασει..απο μελη το εχω ακουσει.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
εχει ξαναπαθει πολλες φορες απο αλλαγη τροφης, φτιαχνει ξαναπαθαινει ξαναφτιαχνει....
η κτηνιατρος συστησε i/d την προηγουμενη φορα....το θεμα ειναι οτι για να φτιαξει με την i/d παιρνει μερες και μετα οταν ξαναγυριζει στην ξηρα μερικες φορες ξαναπαθαινει....
γι αυτο ρωταω αν υπαρχει καποιο φαρμακο, σαν το immodium το δικο μας....
φευγω κιολας για γιορτες και δεν θελω να καθαριζουν οι δικοι μου διαρροιες.....

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

η σκονη που σου λεω..ηταν πραγματικα θαυματουργη..απλα δεν ξερω αν κανει για ολες τις περιπτωσεις..

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

καλυτερα να μην το ρισκαρω
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ε ναι..εννοειται...περαστικα σας..θα δω αυριο τι θα μου πει, ευχαριστω
καλυτερα να μην το ρισκαρω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool