Διακοπές: Να πάρω τις γάτες μαζί;

chouzouris

Πολύ δραστήριο μέλος

Η chouzouris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 1.993 μηνύματα.
Κάθε χρόνο που πάμε διακοπές (λείπουμε 12-15 ημέρες) παίρνουμε μαζί τις γάτες μας. Τα τελευταία χρόνια που έχουν γίνει 4, αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο: Το ενοικιαζόμενο δωμάτιο γεμίζει τρίχες, τα παράθυρα πρέπει να ε'ιναι υποχρεωτικά κλειστά για να μην φύγουν, η τουαλέτα τους μυρίζει στον κλειστό μικρό χώρο, η μεταφορά 4 κλουβιών μέσα στο καράβι είναι εξαιρετικά κουραστική, με αποκορύφωμα πέρσι που άνοιξε το ένα κλουβί κατά τη μεταφορά μέσα στο πλοίο και ο Παύλας χώθηκε φοβισμένος κάτω από το χώρο που είναι προορισμένος για τα κατοικίδια, μέσα στη βρώμα και στις τρίχες και πέρασα όλο το ταξίδι Πάρος-Λαύριο ξαπλωμένη κάτω στο πλοίο μέσα στα βρωμόνερα να προσπαθώ να τον πιάσω....:down: :down: :down:
Φέτος θα πάμε Σκόπελο και για πρώτη φορά αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο για όλους να μείνουν σπίτι και να έρχεται η μητέρα μου κάθε 2 ημέρες να τα ταϊζει... Φοβάμαι μήπως πάθουν τίποτα έτσι που θα είναι μόνοι τους... και ειλικρινά δεν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη απόφαση. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια φορα (ημουν μικρη τοτε) ειχαμε παει οικογενειακως στη Κεφαλονια και πηραμε και το Bic μαζι μας. Ταλαιπωρια σκετη ηταν! Απο τοτε τα αφηνω (τον αφηνω στη συγκεκριμενη περιπτωση) στο σπιτι που ειναι και ο χωρος του και ερχεται καποιος και τα ταϊζει και τους καθαριζει την αμμο. Για σενα που ειναι 4 (αρα εχουν παρεα) καλο ειναι να φτιαξεις μια πορτουλα ειδικη για γατες για να εχουν προσβαση στη βεραντα και να τα αφησεις σπιτι. Οι γατες δεν αρεσκονται στα ταξιδια νομιζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διακοπές: να πάρω τις γάτες μαζί?

Είναι καλλίτερα να αφήσεις τις γάτες στο σπίτι και να έρχεται ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης να τις ταϊζει. Αν οι γάτες ζουν ειρηνικά μεταξύ τους φυσικά. Εγώ το κάνω πολλά χρόνια αυτό και ποτέ όσο έλειπα δεν συνέβη τίποτα. Όσες φορές μου συνέβη κάτι κακό ήμουν εκεί. Το ίδιο θα κάνω και εγώ σε λίγες μέρες. Σου χρειάζεται και σένα να ξεκουραστείς λίγο!!!!!!!!!!!!! Έπειτα ξέρουμε ότι στις γάτες δεν αρέσουν και τόσο οι αλλαγές. Σίγουρα προτιμούν την ησυχία και τη δροσιά του σπιτιού τους παρά να κλεισθούν εκεί σε ένα δωμάτιο, και συ να ζεις μέσα στην αγωνία. Θα περάσετε πολύ καλλίτερα όλοι και σεις θα είσαστε πιο ελεύθεροι και οι γάτες πιο ήσυχες..Σε τελική ανάλυση δοκίμασε το μια φορά.

εμείς θα κάνουμε διακοπες σε δυο δόσεις..Πρώτα θα πάμε για κανένα δεκαήμερο Ζάκυνθο και φυσικα θα πάρουμε μαζί τον Κίμι μιας και θα πάμε στους γονείς μου..
Μετά εχουμε προγραμματισει μια εβδομάδα με ιστιοπλοικό...Εκεί φυσικα δεν μπορουμε να τον πάρουμε..
Και μάλλον θα βρούμε κάποιον ή να τον φιλοξενήσει ή να τον φροντίσει..να δούμε ποιόν βέβαια μιας και θα λείπουν όλοι οι φίλοι εκείνο το διάστημα..

Επειδή δεν έχουν μείνει ποτέ μόνοι τους φοβάμαι μήπως πάθουν κανένα ψυχολογικό και δεν τρώνε ή ότιδήποτε άλλο...:hmm:

εμενα που ειναι 4 μια χαρα τα πανε μονοι τους ερχετε μια φιλη κ τουσ ταιζει καθε 2 μερες αλλα μονο κροκετεσ οχι υγρη τροφη

Εγώ την πήρα μαζί στο προηγ.ταξίδι (9-10 ώρες με το αυτοκίνητο), αλλά ήταν στα πεθερικά μου που λατρεύουν τα ζώα και σε 2 μέρες η γάτα συνήθισε το σπίτι. Ήταν ελεύθερη να πηγαινοέρχεται παντού μέσα-έξω (α' όροφος, και έχει πολύ καλή αίσθηση ύψους και ισορροπίας) και αυτό τη βοήθησε.
Τον Αύγουστο θα την ξαναπάρουμε μαζί. Θα πάμε πρώτα Πήλιο, σε ξενώνα που δέχεται ζώα (ζήτησα α'όροφο για να μπορώ ν'ανοίγω παράθυρο) και μετά στα πεθερικά μου και πάλι (Αλεξανδρούπολη). Θα το θυμάται μάλλον το σπίτι και θα της έρθει πιο εύκολα.
Στο Πήλιο θα δούμε... Πιο δύσκολα θα'ναι σ'ένα δωμάτιο, αλλά τι να γίνει; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να την ταϊσει εδώ, όλοι οι γνωστοί μου θα λείπουν! Άρα δεν έχω έλλη επιλογή για Αύγουστο.
Τώρα με 4 γάτες θα'ναι ασφαλώς πιο ζόρικα τα πράγματα. Απορώ πώς τα καταφέρατε πριν! Με το δικό μας αυτοκίνητο τη μεταφέρω, αλλά σε πλοίο, αεροπλάνο... δεν ξέρω, θα δυσκόλευε πολύ! Κουβαλούσαμε πολλά απαραίτητα μαζί (παιχνίδια, αγαπημένο καλαθάκι, αγαπημένο κουτί, αγαπημένο σεντονάκι, πετσέτες, φάρμακα γιατί ήταν και άρρωστη, τροφές, χώμα και λεκάνη...), αυτά πώς τα μεταφέρεις δίχως ΙΧ?
Στο αυτοκίνητο υπέφερε (κι εμείς μαζί) τις πρώτες 1-2 ώρες, αλλά μετά ηρέμησε και το'ριξε στον ύπνο, σαν αγγελούδι στο υπόλοιπο ταξίδι!

Αν λοιπόν έχεις άνθρωπο να τα ταϊσει, άστα σπίτι και δες πώς θα πάει.
Πάντως, το Μάιο που την άφησα 10 μέρες (δε γινόταν να την πάρω Κων/πολη) και την τάιζε η γειτόνισσα, διαπίστωσα πως δεν ισχύει πάντα το κλισέ ότι οι γάτες δένονται με το χώρο και όχι με τους ανθρώπους. Η Νιάρα μελαγχόλησε και όταν γυρίσαμε μάς έκανε πρώτα μούτρα και μετά δεν ξεκόλλαγε από πάνω μας μη μας χάσει!!!:confused: Ενώ όταν την πήραμε μαζί ζορίστηκε στον άγνωστο χώρο, αλλά τουλάχιστον είχε εμάς να μας ...μυρίζει και να ησυχάζει! Το δύσκολο θα'ναι ΚΑΙ άγνωστος άνθρωπος ΚΑΙ νέος χώρος...

Ναι και μεις οταν πρωτοαφησαμε το Σιβα εκανε σαν παλαβος οταν επιστρεψαμε! και απο μουτρα αλλο τιποτα! Την επομενη χρονια και περα (πεντε καλοκαιρια συνολικα) μας αγνοει τελειως!

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Οι γατες δεν αρεσκονται στα ταξιδια νομιζω.

Ουτε στα ταξιδια, ουτε στις μετακινησεις με αυτοκινητο ή αλλο μεταφορικο μεσο......
Γενικα τους αρεσει να ειναι στο χωρο τους, δεν θελουν να χανουν την βολεψη τους....:happy:
Οποτε για λιγες μερες ειναι καλυτερο καποιος να περναει και να τις φροντιζει.....;)

Εμείς ποτέ δεν τα πήραμε μαζί. Πάντα τα αφήναμε σπίτι και ερχόταν η μαμά μου και τους έβαζε καθαρό νερό και φαγητό και καθάριζε την άμμο τους. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Ο Ασπρούλιακας (που είναι και πιο κολλημένος μαζί μου) όταν επιστρέφαμε την πρώτη μέρα μου κράταγε μούτρα και δεν με πλησίαζε. Την δεύτερη μέρα ερχόταν και καλά αδιάφορα και αυτό ήταν. Ο θυμός κρατούσε μια μέρα. Το ίδιο κάνει όμως και αν αργήσω να γυρίσω σπίτι απο την δουλειά, οπότε συνήθησα πιά.......:hmm:
Πιστεύω ότι θα είναι πιο πολύ ταλαιπωρία, παρά διασκέδαση (για τα γατιά), οπότε θα πρότεινα να μείνουν εδώ...;)

Αν υπάρχει ένα άτομο εμπιστοσύνης που δεν έχει πρόβλημα να καθαρίζει κ την τουαλέτα :D, αναμφίβολα καλύτερα στο σπίτι. Ο τρόμος κ η ταλαιπωρία του ταξιδιού στο καράβι κ το άγνωστο μέρος μόνο ευχάριστο δεν θα είναι για τις γάτες, μην πω για εσάς. Αν πράγματι έχεις κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε δίλημμα.

Αρχική Δημοσίευση από yiannis2002s:
Ουτε στα ταξιδια, ουτε στις μετακινησεις με αυτοκινητο ή αλλο μεταφορικο μεσο......
Γενικα τους αρεσει να ειναι στο χωρο τους, δεν θελουν να χανουν την βολεψη τους....:happy:
Οποτε για λιγες μερες ειναι καλυτερο καποιος να περναει και να τις φροντιζει.....;)

Όπως προείπα, υπό προϋποθέσεις γίνονται μια χαρά και ταξίδια!
Κατά τη γνώμη μου η έσχατη επιλογή είναι το "ξενοδοχείο ζώων", γιατί σημαίνει και άγνωστο χώρο και άγνωστο άνθρωπο, τα δυο κακά της μοίρας τους δηλαδή... :/:
Αυτό, γιατί άσχετοι με γάτες φίλοι με συμβούλεψαν να αφήσω εκεί τη Νιάρα.

Δεν ξέρω, δεν θα μπορούσα ποτέ να τα αφήσω σε Ξενοδοχείο Ζώων... πολύ κρύο πράγμα, άσε που δεν είναι να έχεις καμία εμπιστοσύνη...

Δεν μπορώ να φανταστώ καμία από τις γάτες μου κλεισμένη μόνη σ' ένα άγνωστο κλουβί για ημέρες. Νομίζω ότι θα τα παίζαν από το φόβο τους. Η Νταίζη 2 μέρες είχε μείνει έτσι στην κλινική κ όταν την είδα ήταν σαν άλλο γατί από το φόβο της, μόλις ήρθε σπίτι αμέσως ένιωσε άλλη γάτα, ήταν προφανές!

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Όπως προείπα, υπό προϋποθέσεις γίνονται μια χαρά και ταξίδια!
Κατά τη γνώμη μου η έσχατη επιλογή είναι το "ξενοδοχείο ζώων", γιατί σημαίνει και άγνωστο χώρο και άγνωστο άνθρωπο, τα δυο κακά της μοίρας τους δηλαδή... :/:
Αυτό, γιατί άσχετοι με γάτες φίλοι με συμβούλεψαν να αφήσω εκεί τη Νιάρα.

Σιγουρα ειναι εσχατη επιλογη!
Η' καλυτερα δεν πρεπει να αποτελει επιλογη.....Καλυτερα να μενει το γατακι μονο του και να περναει ενας δικος μας ανθρωπος και να το ταιζει μια φορα την μερα παρα να ειναι σε κλουβι, και την φροντιδα του να την εχουν ''επαγγελματιες'' αγνωστοι (και ισως και ασχετοι).....:down::down:

παιδια υπαρχουν κ καλες πανσιον για ζωα μην της κατηγορουμε ετσι εγω πουειχα δωσει τουσ δικουσ μου μια χαρα περασαν αλλα δεν τους ξαναεδωσα γιατι θελουν πολλα λεφτα

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
παιδια υπαρχουν κ καλες πανσιον για ζωα μην της κατηγορουμε ετσι εγω πουειχα δωσει τουσ δικουσ μου μια χαρα περασαν αλλα δεν τους ξαναεδωσα γιατι θελουν πολλα λεφτα

Γιάννη, καλά το λέω "έσχατη επιλογή", που ως λέξη σημαίνει "τελευταία" αλλά και "χειρότερη" (κατά περίπτωση). Έχει δίκιο η ladycat, θα υπάρχουν και καλές πανσιόν (αν χρειαστώ θα σε ρωτήσω ladycat).
Γιάννη, σου επαναλαμβάνω ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάποιον δικό μου να βοηθήσει (ζούμε 1000χλμ μακριά από γονείς/συγγενείς και οι ελάχιστοι φίλοι μας δε θα ήθελαν). Αν αποφασίσω και δώσω τα κλειδιά στη γειτόνισσα (επιστρατεύοντας όλη την εμπιστοσύνη για έναν άνθρωπο που φαίνεται καλός, αλλά επί χρόνια λέμε μόνο "καλημέρα/καλησπέρα") θα ταϊσει το γατί, αλλά τον Αύγουστο φεύγει κι αυτή! Άσε που είναι σε ανάρρωση και κανείς δε θα τη φρόντιζε (δύσκολη θεραπεία).
Έτσι ή Νιάρα θα'ρθει μαζί μας διακοπές, κι αν δε γινόταν αυτό θα κατέληγε σε πανσιόν ζώων. Άρα δεν μπορούμε να λέμε αβασάνιστα ότι "δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή". Τι να κάνουμε κι εμείς τα μοναχούλια μας; :blink:

θες να την κρατησω εδω την νιαρα εγω δεν εχω προβλημα να μου την φερεις θα περασουμε τρελλα μονο δεν ξερω αν την εχεις στειρωσει γιατι ο πισας μου ειναι αστειρωτος κ αμα παρει χαμπαρι οτι ειναιθυλικια θα της κανει τον γαμπρο

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕ...

...και το ψωμί σου φάτο (λέει η παροιμία).

[ουπς! σου απάντησα και πριν Ladycat αλλά δεν μπήκε]

Τεσπα -που λες κι εσύ-, να'σαι καλά για τη ζεστή σου πρόταση!
Γαμπρό ΔΕ θέλουμε :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Η Νιάρα είναι τώρα 6 μηνών και δεν μπορεί να πάει για στείρωση αν δε γίνει καλά.
Ταλαιπωρούμαστε πολύ με το απόστημά της, που ξαναβγήκε και περνάει β' και γ' φάση θεραπείας... Γέμισε θυλάκια (εν δυνάμει αποστήματα) και είναι υπό παρακολούθηση. Έχει υποστεί 2 καθαρισμούς με νυστέρι από το γιατρό (ο δεύτερος με νάρκωση και ράμμα) και πρέπει να της δίνουμε με το ζόρι αντιβίωση και να κρατάμε ανοιχτή την πληγή βάζοντας BETADINE μέχρι και με τη σύριγγα (πονάει φριχτά το γατί και σκούζει!).
Άστα! Ο γιατρός λέει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο! :(
Έτσι θα έρθει μαζί μας διακοπές για να συνεχίσουμε τη φροντίδα της.

Μήπως να δείτε ένα ακόμη γιατρό;;; Έχω να προτείνω έναν που εγώ τουλάχιστον τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Δεν μου φαίνεται λογικό να κινδυνεύει η ζωή της από ένα απόστημα... :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back