chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Φέτος θα πάμε Σκόπελο και για πρώτη φορά αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο για όλους να μείνουν σπίτι και να έρχεται η μητέρα μου κάθε 2 ημέρες να τα ταϊζει... Φοβάμαι μήπως πάθουν τίποτα έτσι που θα είναι μόνοι τους... και ειλικρινά δεν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη απόφαση. Μπορείτε να βοηθήσετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Είναι καλλίτερα να αφήσεις τις γάτες στο σπίτι και να έρχεται ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης να τις ταϊζει. Αν οι γάτες ζουν ειρηνικά μεταξύ τους φυσικά. Εγώ το κάνω πολλά χρόνια αυτό και ποτέ όσο έλειπα δεν συνέβη τίποτα. Όσες φορές μου συνέβη κάτι κακό ήμουν εκεί. Το ίδιο θα κάνω και εγώ σε λίγες μέρες. Σου χρειάζεται και σένα να ξεκουραστείς λίγο!!!!!!!!!!!!! Έπειτα ξέρουμε ότι στις γάτες δεν αρέσουν και τόσο οι αλλαγές. Σίγουρα προτιμούν την ησυχία και τη δροσιά του σπιτιού τους παρά να κλεισθούν εκεί σε ένα δωμάτιο, και συ να ζεις μέσα στην αγωνία. Θα περάσετε πολύ καλλίτερα όλοι και σεις θα είσαστε πιο ελεύθεροι και οι γάτες πιο ήσυχες..Σε τελική ανάλυση δοκίμασε το μια φορά.
Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά εχουμε προγραμματισει μια εβδομάδα με ιστιοπλοικό...Εκεί φυσικα δεν μπορουμε να τον πάρουμε..
Και μάλλον θα βρούμε κάποιον ή να τον φιλοξενήσει ή να τον φροντίσει..να δούμε ποιόν βέβαια μιας και θα λείπουν όλοι οι φίλοι εκείνο το διάστημα..
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Τον Αύγουστο θα την ξαναπάρουμε μαζί. Θα πάμε πρώτα Πήλιο, σε ξενώνα που δέχεται ζώα (ζήτησα α'όροφο για να μπορώ ν'ανοίγω παράθυρο) και μετά στα πεθερικά μου και πάλι (Αλεξανδρούπολη). Θα το θυμάται μάλλον το σπίτι και θα της έρθει πιο εύκολα.
Στο Πήλιο θα δούμε... Πιο δύσκολα θα'ναι σ'ένα δωμάτιο, αλλά τι να γίνει; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να την ταϊσει εδώ, όλοι οι γνωστοί μου θα λείπουν! Άρα δεν έχω έλλη επιλογή για Αύγουστο.
Τώρα με 4 γάτες θα'ναι ασφαλώς πιο ζόρικα τα πράγματα. Απορώ πώς τα καταφέρατε πριν! Με το δικό μας αυτοκίνητο τη μεταφέρω, αλλά σε πλοίο, αεροπλάνο... δεν ξέρω, θα δυσκόλευε πολύ! Κουβαλούσαμε πολλά απαραίτητα μαζί (παιχνίδια, αγαπημένο καλαθάκι, αγαπημένο κουτί, αγαπημένο σεντονάκι, πετσέτες, φάρμακα γιατί ήταν και άρρωστη, τροφές, χώμα και λεκάνη...), αυτά πώς τα μεταφέρεις δίχως ΙΧ?
Στο αυτοκίνητο υπέφερε (κι εμείς μαζί) τις πρώτες 1-2 ώρες, αλλά μετά ηρέμησε και το'ριξε στον ύπνο, σαν αγγελούδι στο υπόλοιπο ταξίδι!
Αν λοιπόν έχεις άνθρωπο να τα ταϊσει, άστα σπίτι και δες πώς θα πάει.
Πάντως, το Μάιο που την άφησα 10 μέρες (δε γινόταν να την πάρω Κων/πολη) και την τάιζε η γειτόνισσα, διαπίστωσα πως δεν ισχύει πάντα το κλισέ ότι οι γάτες δένονται με το χώρο και όχι με τους ανθρώπους. Η Νιάρα μελαγχόλησε και όταν γυρίσαμε μάς έκανε πρώτα μούτρα και μετά δεν ξεκόλλαγε από πάνω μας μη μας χάσει!!!
Ενώ όταν την πήραμε μαζί ζορίστηκε στον άγνωστο χώρο, αλλά τουλάχιστον είχε εμάς να μας ...μυρίζει και να ησυχάζει! Το δύσκολο θα'ναι ΚΑΙ άγνωστος άνθρωπος ΚΑΙ νέος χώρος...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
yiannis2002s
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:Οι γατες δεν αρεσκονται στα ταξιδια νομιζω.
Ουτε στα ταξιδια, ουτε στις μετακινησεις με αυτοκινητο ή αλλο μεταφορικο μεσο......
Γενικα τους αρεσει να ειναι στο χωρο τους, δεν θελουν να χανουν την βολεψη τους....

Οποτε για λιγες μερες ειναι καλυτερο καποιος να περναει και να τις φροντιζει.....

maxi2
Δραστήριο μέλος
Πιστεύω ότι θα είναι πιο πολύ ταλαιπωρία, παρά διασκέδαση (για τα γατιά), οπότε θα πρότεινα να μείνουν εδώ...

Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
, αναμφίβολα καλύτερα στο σπίτι. Ο τρόμος κ η ταλαιπωρία του ταξιδιού στο καράβι κ το άγνωστο μέρος μόνο ευχάριστο δεν θα είναι για τις γάτες, μην πω για εσάς. Αν πράγματι έχεις κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε δίλημμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από yiannis2002s:Ουτε στα ταξιδια, ουτε στις μετακινησεις με αυτοκινητο ή αλλο μεταφορικο μεσο......
Γενικα τους αρεσει να ειναι στο χωρο τους, δεν θελουν να χανουν την βολεψη τους....
Οποτε για λιγες μερες ειναι καλυτερο καποιος να περναει και να τις φροντιζει.....![]()
Όπως προείπα, υπό προϋποθέσεις γίνονται μια χαρά και ταξίδια!
Κατά τη γνώμη μου η έσχατη επιλογή είναι το "ξενοδοχείο ζώων", γιατί σημαίνει και άγνωστο χώρο και άγνωστο άνθρωπο, τα δυο κακά της μοίρας τους δηλαδή...

Αυτό, γιατί άσχετοι με γάτες φίλοι με συμβούλεψαν να αφήσω εκεί τη Νιάρα.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
yiannis2002s
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Όπως προείπα, υπό προϋποθέσεις γίνονται μια χαρά και ταξίδια!
Κατά τη γνώμη μου η έσχατη επιλογή είναι το "ξενοδοχείο ζώων", γιατί σημαίνει και άγνωστο χώρο και άγνωστο άνθρωπο, τα δυο κακά της μοίρας τους δηλαδή...
Αυτό, γιατί άσχετοι με γάτες φίλοι με συμβούλεψαν να αφήσω εκεί τη Νιάρα.
Σιγουρα ειναι εσχατη επιλογη!
Η' καλυτερα δεν πρεπει να αποτελει επιλογη.....Καλυτερα να μενει το γατακι μονο του και να περναει ενας δικος μας ανθρωπος και να το ταιζει μια φορα την μερα παρα να ειναι σε κλουβι, και την φροντιδα του να την εχουν ''επαγγελματιες'' αγνωστοι (και ισως και ασχετοι).....
ladycat
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από ladycat:παιδια υπαρχουν κ καλες πανσιον για ζωα μην της κατηγορουμε ετσι εγω πουειχα δωσει τουσ δικουσ μου μια χαρα περασαν αλλα δεν τους ξαναεδωσα γιατι θελουν πολλα λεφτα
Γιάννη, καλά το λέω "έσχατη επιλογή", που ως λέξη σημαίνει "τελευταία" αλλά και "χειρότερη" (κατά περίπτωση). Έχει δίκιο η ladycat, θα υπάρχουν και καλές πανσιόν (αν χρειαστώ θα σε ρωτήσω ladycat).
Γιάννη, σου επαναλαμβάνω ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάποιον δικό μου να βοηθήσει (ζούμε 1000χλμ μακριά από γονείς/συγγενείς και οι ελάχιστοι φίλοι μας δε θα ήθελαν). Αν αποφασίσω και δώσω τα κλειδιά στη γειτόνισσα (επιστρατεύοντας όλη την εμπιστοσύνη για έναν άνθρωπο που φαίνεται καλός, αλλά επί χρόνια λέμε μόνο "καλημέρα/καλησπέρα") θα ταϊσει το γατί, αλλά τον Αύγουστο φεύγει κι αυτή! Άσε που είναι σε ανάρρωση και κανείς δε θα τη φρόντιζε (δύσκολη θεραπεία).
Έτσι ή Νιάρα θα'ρθει μαζί μας διακοπές, κι αν δε γινόταν αυτό θα κατέληγε σε πανσιόν ζώων. Άρα δεν μπορούμε να λέμε αβασάνιστα ότι "δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή". Τι να κάνουμε κι εμείς τα μοναχούλια μας;

ladycat
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
...και το ψωμί σου φάτο (λέει η παροιμία).
[ουπς! σου απάντησα και πριν Ladycat αλλά δεν μπήκε]
Τεσπα -που λες κι εσύ-, να'σαι καλά για τη ζεστή σου πρόταση!
Γαμπρό ΔΕ θέλουμε

Η Νιάρα είναι τώρα 6 μηνών και δεν μπορεί να πάει για στείρωση αν δε γίνει καλά.
Ταλαιπωρούμαστε πολύ με το απόστημά της, που ξαναβγήκε και περνάει β' και γ' φάση θεραπείας... Γέμισε θυλάκια (εν δυνάμει αποστήματα) και είναι υπό παρακολούθηση. Έχει υποστεί 2 καθαρισμούς με νυστέρι από το γιατρό (ο δεύτερος με νάρκωση και ράμμα) και πρέπει να της δίνουμε με το ζόρι αντιβίωση και να κρατάμε ανοιχτή την πληγή βάζοντας BETADINE μέχρι και με τη σύριγγα (πονάει φριχτά το γατί και σκούζει!).
Άστα! Ο γιατρός λέει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο!

Έτσι θα έρθει μαζί μας διακοπές για να συνεχίσουμε τη φροντίδα της.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool