Διακοπές: Το γνωστό πρόβλημα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Εγω την άφησα μόνη για 5-6 μέρες και ήρθε μόνο κάποιος μια φορά να τη βάλει φαί και κόντεψε να μελαγχολήσει.
Ισως λόγω ηλικίας!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το θέμα ειναι οτι και πάλι δεν ξέρεις αν στην πανσιον θα ήταν καλύτερα... :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Διακοπές-και-ζώα.219262/
Ο γενικός κανόνας είναι ότι η γάτα απεχθάνεται τις μετακινήσεις και έχει ανάγκη να μένει στο χώρο της πάντως
και ότι κι αν αποφασίσετε καλά να περάσετε:redface:

Εγω την άφησα μόνη για 5-6 μέρες και ήρθε μόνο κάποιος μια φορά να τη βάλει φαί και κόντεψε να μελαγχολήσει.
Ισως λόγω ηλικίας!!

1 φορα στις 6 μερες ειναι μαλλον πολυ λιγο. εγω μιλαω για 1 φορα την ημερα για 7 ημερες. και εσυ την εχεις μεσα-εξω ή μονο μέσα?

1 φορα στις 6 μερες ειναι μαλλον πολυ λιγο. εγω μιλαω για 1 φορα την ημερα για 7 ημερες. και εσυ την εχεις μεσα-εξω ή μονο μέσα?

Μόνο μέσα.
Πάντως τώρα που θα λείψω 20 μέρες +
ενοείται θα την μετακινήσω μαζί μου!!!

Πού να αφήσω τη γάτα στις διακοπές;

Είναι μια απορία που έχω εδώ και λίγο καιρό .Επειδή την γατούλα την έχουμε πάρει πρόσφατα στο σπίτι και δεν έχουμε φύγει ακόμη για μέρες. Τι είναι καλύτερο...να την αφήνουμε σπιτι και να έρχετε καποιος να την φροντίζει ή να την βάλουμε σε ειδικό χώρο? Υπάρχει κάτι τέτοιο στη θεσσαλονίκη? Η μήπως να την δώσουμε για τις μέρες που θα λείπουμε σε άλλο σπιτι? Εσεις τι κανετε?

Τα'χω δοκιμάσει όλα..συνήθως το γάτο μου τον κρατάνε οι γονείς μου όταν φεύγω (τους ξέρει όμως, όπως και το σπίτι τους). Στο παρελθόν είχα αφήσει ένα γάτο σε μια πανσιόν ζώων (στο Κορωπί νομίζω, δε θυμάμαι ακριβώς)..τον είχα βρει σε πολύ καλή κατάσταση αλλά γενικά δε θα το συμβούλευα αν το ζώο είναι φοβιτσιάρικο και ειδικά επειδή την πήρες πρόσφατα..οι πανσιόν ζώων έχουν πολλές άγνωστες μυρωδιές και θα τρομάξει..άσε που πρέπει να είσαι 100% σίγουρη για ενα μέρος πριν την αφήσεις (εμένα μου είχε συστήσει την πανσιόν φίλη που τη χρησιμοποιούσε χρόνια).
Να την αφήσεις πάλι μόνη στο σπίτι είναι επικίνδυνο..οι γάτες γενικώς είναι ανεξάρτητα ζώα αλλά επειδή την έχεις πάρει πρόσφατα, θα τρομοκρατηθεί αν μείνει μόνη της.
Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να τη δώσεις σε κάποιο άλλο σπίτι για τις μέρες που θα λείψεις, αν βέβαια υπάρχει κάποιος που του έχεις εμπιστοσύνη ότι θα προσέχει το ζώο.
Υποθέτω ότι δεν μπορείς να την πάρεις μαζί σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eγώ προτείνω να μείνει σπιτι και να δώσεις κλειδί σε έμπιστο άτομο.
Εμπιστο όχι μόνο να μη σας κλέψει,αλλά και να μην ξεχασει πχ καμια πόρτα ανοιχτή και χαθεί το γατί!
Εγώ αυτό κάνω.

ΔΕν προτείνω την πανσιόν γιατί είναι απειρα τα ζώα εκεί και νομίζω ότι οι γατες απλά τρομοκρατούνται!!!
Χώρια τις περιπτώσεις που έχω ακούσει που αρρωσταίνουν,χάνονται κλπππππ.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ προτείνω να μείνει μέσα στο χώρο του και να έρχεται κάποιος να το ταϊζει και να παίζει μαζί του. Εγώ αυτό έκανα μια βδομάδα τα Χριστούγεννα που έλειπα και πήγαν όλα μια χαρά.

Συμφωνώ εγώ. Ή στο σπίτι με κάποιον έμπιστο να έρχεται να τη φροντίζει και να παίζει μαζί της, ή στο σπίτι κάποιου φίλου (που καλό είναι να γνωρίζει το ζώο) που έχει πείρα από ζωάκια. Για τις πανσιόν δεν ξέρω, αφ'ενός είναι πολλά τα χρήματα και αφ'εταίρου δεν ξέρω κατα πόσο τα φροντίζουν και τους φέρονται καλά... Άσε που και καλά να τους φέρονται, άλλο να κρατηθεί το γατάκι σε ένα σπίτι με ανθρώπους να την προσέχουν και άλλο να κρατηθεί σε ένα κλουβί με ό,τι να ναι τροφή και άλλα άγνωστα ζωάκια γύρω του να στριγγλίζουν!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να την πάρω μαζί δύσκλο γιατι μιλάμε για κάποιο ταξίδι για μια εβδομάδα στο εξωτερικό με τα παιδιά ή κάποα εκδρομή σε ξενοδοχείο στο Πήλιο.
Υπάρχει μία φίλη (αυτή που την μάζεψε από τον δρόμο και μου την έδωσε ) απλά έχει ήδη δύο γατάκια στο σπίτι. Νομίζω ότι αφού το έχετε δοκιμάσει και εσεις το καλύτερο είναι τελικά να ερχετε κα΄ποιος στο σπίτι... ειμαι σε αναζήτηση λοιπον αυτού του ατόμου

Κι εγώ πάντως νομίζω οτι αυτο θα ειναι το καλύτερο για την γατούλα. Αρκει αυτος που θα έρχεται να μην της είναι εντελώς άγνωστος, να τον έχει δει κάποιες φορές πριν, και ισως να περνάει και λιγη ώρα μαζί της.

μάλον η σωστή απάντηση εξαρτάτε από το ζώο

έχω αρχίσει σοβαρά να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να πάω διακοπές μόνο όπου μπορώ να τον πάρω μαζί μου, ένα σαββατοκύριακο τον άφησα μόνο του και από τότε όποτε βλέπει βαλίτσα τον πιάνει αμόκ μέχρι που κατουριέτε κιόλας:(

Αρα καλά κάνω και το ψάχνω απο τώρα το θέμα... Είναι πάντως νομίζω η μεγαλύτερη δυσκολία όσων έχουν ζωάκια στο σπίτι. Εγώ δεν είχα ξανά αυτήν την εμπειρία γιαυτό και δεν ξέρω τι να κάνω. Και πάλι ευχαριστώ

Κι εγώ είμαι της άποψης στο σπίτι, στο μέρος που έχει συνηθίσει και αν μπορεί να έρχεται κάποιος, πχ εμένα έρχονται οι γονείς μου και όχι κάθε μέρα και την φροντίζουν όταν λείπω. Σε πανσιόν θα είναι κλεισμένη συνέχεια σε κλουβί, θα αναστατωθεί, θα αγχωθεί. Και σε ξένο σπίτι μάλλον θα κρυφτεί και δεν θα μπορούν να την ξετρυπώσουν, γιατί η γάτα δεν πάει με το αφεντικό, αλλά με το χώρο της.

Γάτες και ταξίδια!

Καλησπερα και παλι...Οπως ξερετε τον τελευταιο με ταλανιζουν διαφορα θεματα (απο σοβαρα μεχρι...τα πιο απιθανα! :lol:) με σκοπο να γινω ενας καλος γατομπαμπας και να μην προκυψει κανενα προβλημα στην πορεια και εχω τρεχαματα και εγω και το γατονι μου...
Λοιπον, λογω υποχρεωσεων, ταξιδευω τουλαχιστον 1-2 φορες τον μηνα αθηνα (με τρενο η με ΚΤΕΛ συνηθως)...Η διαρκεια αυτων ειναι 2 αντε 3 το πολυ μερες.. Εχω την δυνατοτητα να την παιρνω μαζι μου σε αυτα τα ταξιδια αλλα αναρωτιεμαι αν αυτο ειναι καλο για το ιδιο το γατονι... Απο την αλλη απ οτι ξερω τα γατια δεν ειναι σαν τους σκυλους που οση τροφη τους δωσεις θα την εξαϋλωσουν αμεσως, τρωνε οσο χρειαζονται..Μηπως θα ηταν καλυτερο να την αφηνω σπιτι με τροφη και νερο για 3 μερες και 2 αμμους;;

Για εμενα ειναι το ιδιο και το αυτο,δεν θελω να την αφησω πισω για να αποφυγω την ταλαιπωρια, ισα ισα αν την εχω μαζι μου δεν θα εχω το αγχος του αν θα ειναι καλα κτλ...
Τις γνωμες σας, ευχαριστω! :cool:

2-3 μέρες δεν ειναι τιποτα για μια γατούλα να μεινει μονη. Και το προτιμούν σίγουρα απο πολύωρα ταξίδια προς άγνωστα περιβάλλοντα.
Απλά οσο ειναι μικρούλια δεν τους αρέσει και πολύ να μένουν μόνα τους.Αλλα μικρούλια τα μετακινείς και πιο εύκολα.... Οποτε είσαι ΟΚ έτσι κι αλλιώς. :)

Και γω συμφωνώ και τόχω δοκιμάσει. Καλύτερα στο σπιτάκι για 2-3 μερούλες. Αν έχεις και κάποιον να ρίχνει μια ματιά θάναι τέλεια.

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες.:)
Απλώς, να προσθέσω ότι επειδή αυτό:
τα γατια δεν ειναι σαν τους σκυλους που οση τροφη τους δωσεις θα την εξαϋλωσουν αμεσως, τρωνε οσο χρειαζονται..
δεν ισχύει για όλα τα γατιά (υπάρχουν και γατιά πολύ λαίμαργα που τρώνε όσο φαγητό τους βάλεις αμέσως), υπάρχουν στα πετ σοπ αυτόματες ταΐστρες, σε σχετικά λογικές τιμές, που απελευθερώνουν συγκεκριμένη ποσότητα τροφής σε συγκεκριμένες ώρες και είναι ό,τι πρέπει για γάτες που μένουν μόνες τους για 2-3 μέρες.

Συμφωνώ με την λύση "σπίτι", αλλά θα σου πρότεινα, όσο είναι μικρό, να το ταξιδέψεις κάπου μια-δυο φορές για να μάθει. Ώστε αν ποτέ χρειαστεί να μην του έρθει κατακέφαλα. ΔΥστυχώς, τα δικά μου δεν τα έμαθα ποτέ να ταξιδεύουν και τώρα ακόμα και η διαδρομή για τον γιατρό είναι μία φρίκη, ενώ ακούω άλλα ζούδια που είναι απολύτως χαλαρά. Όσο για το τρεις μέρες, για τη φροντίδα δεν είναι ιδιαίτερο ζόρι, αλλά δώσε και κάνα κλειδί να έρχεται κανείς να το παίζει. Ευκαιρία να γνωριστείς και με τους γείτονες...
:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back