Διακοπές: Το γνωστό πρόβλημα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Το πολύ 6 μέρες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν υπάρχει γείτονας/φίλος/συγγενής, η μόνη λύση είναι η πανσιόν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και παίζει και αυτή η λύση

Πριν κάποιο καιρό είχε βάλει αγγελία μια κοπέλα από τον Πειραιά που αναλαμβάνει pet-sitting. Το τηλέφωνό της είναι 6934-778956, Βασιλείου Μαρία. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει και δεν της έχω μιλήσει καν. Αν είσαι σε αδιέξοδο, δεν κάνεις ένα τηλέφωνο;

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Ξέχασα...δεν είναι το φαγητό πρόβλημα ούτε η μοναξιά είναι ...ειναι η ποσότητα (κακάκια) που μαζεύεται στην άμμο .ξέρετε... έχουνε 3 λεκάνες... ποσά ακόμη?

Διακοπές για Πάσχα...

Θα λέιψουμε για 4 ημέρες, κι έτσι πήγαμε τον Καρολάκο στο εξοχικό να μείνει με τους γονείς μου...το πόσο μου λείπει ήδη δεν περιφράφεται..εχθές μου κακοφάνηκε που κοιμήθηκα χωρίς να ακούγεται το κουδουνάκι του καθώς βολτάρει τη νύχτα...
Έχω αγχωθεί όμως λιγάκι μήπως την κοπανήσει... από χθές καθεται με τη μούρη κολλημένη στην μπαλκονόπορτα και απ 'εξω περνάνε διάφορες γάτες. Βέβαια, είναι στειρωμένος (περίπου 1 μιση έτους) και γενικά είναι ησυχούλης...αλλά ήθελα τη γνώμη σας: παίζει να ακολυθήσει γάτα και να απομακρυνθεί αν και στειρωμένος???
ευχαριστώ,
καλή ανάσταση σε όλες και σε όλους!

Έτσι είναι τα αγαπάμε τα άτιμα....:)

Τώρα θα ΄σου πρότεινα αν και στειρωμένος να μην τον βγάλεις έξω.....
Μπορεί να μην πάει για θηλυκές... αλλά μπορεί να του επιτεθεί άλλο αρσενικό, να τρομάξει να φύγει μακριά να χαθεί.... και γενικά θέλει προσοχή.. Θα μπορούσες αν είναι απολύτως απαραίτητο να τον πας βόλτα με σαμαράκι - λουράκι, να ξεσκασει λίγο.

Τι να πω εξαρτάτε από την γάτα...:hmm:

Γάτα...μόνη στο σπίτι Νο 1!!

Ολοι κάποιες φορές το έχουμε αντιμετωπίσει.Ανάγκη για μια απουσία 1-2 ημερών χωρίς τα γατουλίνια μας.Τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να οργανωθούμε για να νοιώσουν όσο γίνεται λιγότερο την απουσία μας?

roulsydney, μετέφερα την απορία σου στο ήδη υπάρχον θέμα. Ελπίζω πως διαβάζοντάς το θα βρεις απάντηση στις απορίες σου.:)

Διακοπές για εμάς. Για το γατί μου;

Καλησπέρα! Την ψιψή μου την έχω πρώτο χρόνο και δεν είχα ξανά τον προβληματισμό του καλοκαιριού. Προσπάθησα να μην συμπέφτουν οι ημερομηνίες των διακοπών μου με αυτές των γονιών μου αλλά 3,4 με 4 μέρες το σπίτι θα είναι άδειο και όλοι οι φίλοι διακοπές. Έχω ακούσει ότι είναι δυνατόν να μείνει η γατούλα σπίτι μόνη της (δεν θα υπάρχει κα΄ποιος να την επισκέπτεται δυστυχώς) αλλά κάπως μου φαίνεται. Τι ξέρετε για τα ξενοδοχεία?? Χρειάζομαι συμβουλές!!

Ευχαριστώ...:)

για ξενοδοχεία τα χειρότερα, δεν έχω ακούσει και κάτι καλό:/:, δεν υπάρχει δυνατότητα έστω να την πάρεις μαζί σου? Για 3 μέρες σε γενικές γραμμές αντέχουν μόνες τους, αλλά το καλοκαίρι που έχει ζέστη, πρέπει να υπολογήσεις πολύ καλά το νερό της γιατί θέλουν περισσότερο και να μην γίνει και βραστό...

Να την πάρω μαζί μου αποκλείεται γιατί εγώ φεύγω πολύ πιο νωρίς και πάω Κουφονήσι, όχι σε σπίτι. Το ξέρω ότι είναι πολλές οι μέρες και δεν φοβάμαι τόσο για το φαι και το νερό (θα της βάλω μπόλικα μπολ γεμάτα), αλλά για το ότι θα είναι μόνη της. Σκεφτόμαστε σοβαρά το ξενοδοχείο, αλλά κι εκεί φοβάμαι. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο...

αν το ξενοδοχείο δεν είναι καλό κινδυνέβει να κολλήσει ασθένειες από άλλα ζωάκια, εκεί επίσης θα είναι και μόνη και μέσα σε ένα κλουβί:down:

Να βρείς καμία φίλη σου.. να την πάρει αυτή?? Ή να έρχεται να αλλάζει την άμμο τροφή και νερό???

Επίσης υπάρχει και cat sitter... θα ψάξω το λινκ...

Να την πάρω μαζί μου αποκλείεται γιατί εγώ φεύγω πολύ πιο νωρίς και πάω Κουφονήσι, όχι σε σπίτι. Το ξέρω ότι είναι πολλές οι μέρες και δεν φοβάμαι τόσο για το φαι και το νερό (θα της βάλω μπόλικα μπολ γεμάτα), αλλά για το ότι θα είναι μόνη της. Σκεφτόμαστε σοβαρά το ξενοδοχείο, αλλά κι εκεί φοβάμαι. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο...
Όσον αφορά το νερό βοηθάει πολύ και η ποτίστρα (μια 2 λίτρων είναι μια χαρά). Στο λέω γιατί με τα μπολ το νερό εξατμίζεται εύκολα με τη ζέστη. Και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μη χύσει το νερό κλπ.
Στα pet shop βρίσκεις εύκολα με κανένα 7αρι ευρώ.
Τώρα για τα υπόλοιπα τι να σου πω δεν ξέρω, εγώ πάντως έχω αφήσει μέχρι 3 μέρες τη γάτα μου μόνη της την τρίτη μέρα δηλαδή πήγε κάποιος και την είδε άλλαξε νερά, άμμο κλπ. Δεν έπαθε τίποτα.

Καμία φίλη μου δεν θα είναι εδώ τότε. Άσε που για ξένους δεν εμπιστέυομαι να δώσω τον κωδικό του συναγερμού και τα κλειδιά. Ποιος εμπιστεύεται έναν ξένο??
Νιώθω τελείως σε αδιέξοδο. Δηλαδή κανείς δεν ξέρει ένα ξενοδοχείο καθαρό και ασφαλές για γατάκια???
Ωστόσο όπως είπα και πιο πριν, το μόνο που με φοβίζει στο να μείνει μόνη της είναι μην τρελαθεί χωρίς παρέα. Για την άμμο, της έχω μεγάλη αμμολεκάνη και αντέχει και 4 μέρες χωρίς αλλαγή. Το φαγητό θα το γεμίσω σε μεγάλα μπολ (μόνο ξηρά τρώει, ευτυχώς) και νερό σε διάφορα μπολάκια για να έχει, μην το χύσει.
Αλλά και πάλι, θα προτιμούσα να έχει μια παρέα σε ένα ξενοδοχείο και κάποιος να ξέρει ότι είναι καλά...

Ναι θα μπορούσα να της πάρω και μια ποτίστρα. Αλλά από παρέα???

Αυτήν την φορά θα είναι μόνη της... και από φθινόπωρο ίσως θα ήταν μια ιδέα να της φέρεις παρέα να έχει!!!;)

Πόσο θα λείπεις και ποιες ημερομηνίες ίσως θα μπορούσε κάποιο μέλος που μένετε κοντά να γίνει κάτι....αλλά και παλι θα μου πεις ΠΟΥ και ΠΟΙΟΝ να εμπιστευτείς....:(

Τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν υπάρχουν.. αλλά θα είναι καλύτερο να πας από κει.. να δεις και να μιλήσεις με τους ανθρώπους...

Εγώ έχω ακούσει και καλά και κακά..... Είναι υποκειμενικό το θέμα....

Υπάρχουν και ειδικές Ταΐστρες που κρατάνε την τροφή φρέσκια και πέφτει λίγη λίγη... ώστε να μην ξεθυμαίνει...

Πάντως, καλύτερα θα ήταν πριν κανονίσεις διακοπές να είχες σκεφτεί τις πιθανές λύσεις... στην περίπτωση που ΔΕΝ εβρισκες τελικά πανσιόν ή ξενοδοχείο να την αφήσεις....:(

Ναι θα μπορούσα να της πάρω και μια ποτίστρα. Αλλά από παρέα???
Στο θέμα παρέα δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι:(.
Πάντως όπως ήδη σου έγραψα μέχρι τρεις μέρες δε νομίζω να πάθει κάτι. Σίγουρα δεν θα είναι το καλύτερο της αλλά... δε νομίζω ότι κινδυνεύει κιόλας. Υπό την προϋπόθεση ότι είναι γενικότερα καλά στην υγεία της.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back