Διακοπές: Το γνωστό πρόβλημα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Διακοπές

Έχετε καμιά ιδέα πού να αφήσω τη γάτα μου στις διακοπές;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν εχεις καποιον να τη φροντιζει οσο λειπεις? δεν ειναι καλο μωρε να αλλαξει περιβαλλον.....:hmm::hmm:
αλλιως καμια πανσιον? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η τελευταία λύση είναι να την πάω στην Πάτρα στη μαμά μου αλλά και αυτοί θα πάνε διακοπές...
Είναι η πρώτη φορά που έχω τέτοιο πρόβλημα τα τελευταία 10 χρόνια.... Και έχω απογοητευθεί :(.

Ξέρετε καμιά πανσιόν καλή και όχι και πολύ ακριβή;

Για δες στο λινκ εδώ μήπως εξυπηρετηθείς:)

Ευχαριστώωω πάρα πολύ Fran:)

Διακοπές... Help!!!

Καλημέρα σας,
Δυστυχώς ο ερχομός του καινούργιου μου μωρού στο σπίτι σχεδόν συνέπεσε με τις καλοκαιρινές μου διακοπές.
Πρόκειται να λείψω για 15 μέρες και α) είναι αδύνατον να ερθει και ο γατούλης μαζί, β) δεν υπάρχει κάποιος να τον προσέχει στο σπίτι.
Η κοπέλα που δουλεύει στην φιλοζωική από όπου τον απέκτησα μου πρότεινε την πανσιον Jackie and Jino της Σοφίας Αυγερινού στην Κερατέα. Θα ήθελα μια δεύτερη/τρίτη/τέταρτη γνώμη για αυτή την πανσιον ή αν έχετε κάποια άλλη να προτείνετε. Μένω στον Διόνυσο και ο Dylan μου είναι σχεδόν 2 μηνών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλημέρα σας,
Δυστυχώς ο ερχομός του καινούργιου μου μωρού στο σπίτι σχεδόν συνέπεσε με τις καλοκαιρινές μου διακοπές.
Πρόκειται να λείψω για 15 μέρες και α) είναι αδύνατον να ερθει και ο γατούλης μαζί, β) δεν υπάρχει κάποιος να τον προσέχει στο σπίτι.
Η κοπέλα που δουλεύει στην φιλοζωική από όπου τον απέκτησα μου πρότεινε την πανσιον Jackie and Jino της Σοφίας Αυγερινού στην Κερατέα. Θα ήθελα μια δεύτερη/τρίτη/τέταρτη γνώμη για αυτή την πανσιον ή αν έχετε κάποια άλλη να προτείνετε. Μένω στον Διόνυσο και ο Dylan μου είναι σχεδόν 2 μηνών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα η πανσιον στην προκειμενη περιπτωση:hmm:
Το γατακι σου ειναι πολυ μικρο(σχεδον 2 μηνων).Πραγμα που σημαινει οτι δεν εχει κανει καν το 1ο του εμβολιο.Συνηθως τα μικρα,μεχρι να ολοκληρωθει ολος ο κυκλος των 3ων πρωτων εμβολιων,δεν τα βγαζουμε καν εξω γιατι ειναι επικινδυνο γι'αυτα,μην κολλησουν οτιδηποτε,διοτι ειναι ακομα πολυ ευαισθητα!
Σε μια πανσιον εχει αρκετα ζωακια,οποτε καταλαβαινεις το ρισκο.
Ισως θα επρεπε να σκεφτεις κατι αλλο για το διαστημα που θα λειπεις,οπως καποιον φιλο ή γνωστο που θα μπορουσε να το φιλοξενησει μεχρι να γυρισεις.:)

Έχει κάνει τα δυο πρώτα εμβόλια και σε λίγες μέρες θα κάνει και το τρίτο. Από άποψη υγείας δεν υπάρχει πρόβλημα, ρώτησα και τον κτηνίατρο.
Δεν υπάρχει κανένας γνωστός στον οποίο εμπιστεύομαι το γάτο μου και τα κλειδιά του σπιτιού μου (2 σε 1). Τουλάχιστον ο επαγγελματίας πληρώνεται και είναι υποχρεωμένος να τον φροντίζει. Λίγα έχουν γίνει με "γνωστούς" που ξεχάστηκαν???
Απλά θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη για την συγκεκριμένη πανσιον αν ξέρει κανείς....;)

Τι να κάνω με το κλουβάκι μου στις διακοπές;

Γειά σας!!!

Εχω το πιο συνηθισμένο πρόβλημα αυτή την εποχή! Εχω μια γατούλα την Κλού (απο το φωνα-κλού!!!):P. Είναι 1 χρονών και 4 μηνών και πριν λίγους μήνες την στείρωσα. Στην αρχή την είχα στο μπαλκόνι μου, όμως λόγω της στείρωσης την έβαλα μέσα στο σπίτι για τις πρώτες μέρες υποτίθεται, αλλά έμεινε μόνιμα!! Ο άλλος λόγος που την πήρα απο το μπαλκόνι είναι γιατί φώναζε πάρα πολύ, και διαμαρτύρονταν τα πεθερικά μου που είναι απο κάτω αλλά και οι γείτονες. :mad:

Το πρόβλημα τώρα είναι οτι το Σάββατο φεύγω για διακοπές και δεν ξέρω τί να την κάνω. Μαζί μου δεν μπορώ να την πάρω, στο σπίτι μέσα δεν μπορώ να την αφήσω να περιφέρεται, και στο μπαλκόνι δεν μπορώ να την ξαναβγάλω γιατί εκτός οτι έχω άλλα τρια εκεί (συμπεριλαμβανομένης και της Γκριζαμπέλας που είχα βάλει παλιότερα αγγελία να την χαρίσω..αλλά ακόμα τίποτα) το πιο πιθανό είναι να την βρώ....τουφεκισμένη όταν γυρίσω!!!!;) Για το φαι δεν το συζητώ, θα την ταιζει η πεθερά μου το έχουμε συνεννοηθεί αυτό. Σκέφτεστε κάτι άλλο ???????
Ειρήνη

στο σπίτι μέσα δεν μπορώ να την αφήσω να περιφέρεται

Γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς μέσα μένει τώρα.

Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να έχεις τα υπόλοιπα στο μπαλκόνι, ιδίως τώρα που θα φύγεις. Αν κάποιο πέσει, ποιος θα το καταλάβει για να πάει να το ψάξει;:( Δεν μπορείς να τα βάλεις κι αυτά μέσα;

Η πεθερά μου μένει ακριβώς απο κάτω μου οπότε σίγουρα θα τα πάρει είδηση αν τυχόν που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Εκτός αυτού θα ανεβαίνει δυο φορές την ημέρα για να τα ταιζει. Και την Κλου την είχα αρχικά στο μπαλκόνι όμως επειδή φώναζε πάρα πολύ, και εντωμεταξύ συνέπεσε και η στείρωσή της, την έβαλα υποτίθεται μέσα προσωρινά και έμεινε.
Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ πλέον να την κρατήσω μέσα γιατί και εγώ είμαι με άσθμα και ο άντρας μου δεν την θέλει μέσα στο σπίτι. Εκτός οτι σε λίγο καιρό (ελπίζω....) θα έχουμε και μωράκι... Αυτή την στιγμή την έχω βάλει στο μπάνιο "των ξένων" έξω απο τα 2 μελλοντικά παιδικά δωμάτια, όμως ο χώρος είναι κάπως μικρός για να είναι κλεισμένη εκεί όλη μέρα. Σταδιακά θα την μάθω να βγαίνει έξω στον κήπο όμως θέλω να το κάνω όταν γυρίσω για να μπορώ να την επιβλέπω...

Επίσης ξέχασα να σου πω, οτι τώρα, την έχω μέσα στο μπάνιο που σου είπα όση ώρα είμαι στην δουλειά, και το βράδυ που πάμε για ύπνο. Τις υπόλοιπες ώρες, την αφήνω και τριγυρίζει στο σαλόνι, μόνο όμως όταν είναι κάποιος παρών για να μην κάνει ζημιές καθώς είναι πολύ νευρικό ψιψί...

Να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι έκανες καλά που ανέλαβες τέσσερις γάτες τη στιγμή που δεν τις θέλετε μέσα στο σπίτι για τους όποιους λόγους. Και ούτε είναι δίκαιο για τρία ζώα να ζουν μόνιμα στο μπαλκόνι... εκτός κι αν μιλάμε για καμιά τεράστια ταράτσα. Μήπως θα ήταν καλύτερα όταν γυρίσεις να τα εκπαιδεύσεις κι αυτά να ζουν στον κήπο;

Τώρα γι' αυτό που ρωτάς, ναι, προφανώς δεν μπορεί να μείνει στο μπάνιο όσο λείπετε. Κατά κανόνα οι γάτες κάνουν ελάχιστες ζημιές, οπότε μπορείς να την αφήσεις άφοβα τουλάχιστον στο σαλόνι, ίσως και σε κάποια άλλα δωμάτια*, αφού μαζέψεις όσα αντικείμενα θεωρείς πολύτιμα.

* Όπως τα δυο μελλοντικά παιδικά δωμάτια. Αφού τώρα είναι ακατοίκητα (εύχομαι να κατοικηθούν σύντομα), γιατί να μην πηγαίνει; Δεν είναι ότι δεν θα τα καθαρίσεις, όταν έρθει η ώρα.:P

θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα, αν δεν μπορείς να τα έχεις όπως πρέπει κρίμα είναι να ταλαιπωρούντε σε μπαλκόνια κ μπάνια. Ασε που μια γατούλα σε ένα μπάνιο γίνεται κ πιο νευρική:hmm::hmm: ίσως αν δοκίμαζες να την εμπιστευτείς για λίγο, περιορισμένη στο σαλόνι με μικρομετατροπες στα επικίνδυνα πράγματα (φυτά, βάζα, πολύτιμα που σπάνε) κ όταν επιστρέψεις εκπαίδευση για τον κήπο.
Επειδή εγω περιμένω μωρό - με το καλό σε μερικούς μήνες - κ το ευχομαι κ σε σένα, το μελλοντικό μας παιδικό δωμάτιο είναι προς το παρών γραφείο τα γατούλια μου κ ο σκύλος περιφέρονται ελεύθερα. Για το μέλλον έχουμε σχέδια που θα περιλαμβάνουν κ τα 4ποδα παιδάκια μου:)

Επίσης ξέχασα να σου πω, οτι τώρα, την έχω μέσα στο μπάνιο που σου είπα όση ώρα είμαι στην δουλειά, και το βράδυ που πάμε για ύπνο. Τις υπόλοιπες ώρες, την αφήνω και τριγυρίζει στο σαλόνι, μόνο όμως όταν είναι κάποιος παρών για να μην κάνει ζημιές καθώς είναι πολύ νευρικό ψιψί...
Αφού θα έχεις έμπιστο πρόσωπο για την διατροφή τους τότε όπως σου είπαν και τα κορίτσια εγώ θα πρότεινα να τα περιορίσεις όλα μαζί σε ένα δωμάτιο. Τακτοποιήσε τα πράγματα που θα τους είναι απαραίτητα για τις ημερες που θα λείπεις και μάζεψε ότι μπιμπελό έχει το δωμάτιο. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Τις ημέρες που θα ανεβαίνει η πεθερά σου για ανεφοδιασμό θα τις αφήνει να κάνουν καμία μικρή βολτίτσα και στο υπόλοιπο σπίτι για ψυχολογική ανανέωση. Για 10 ημέρες μαυτό το σύστημα δεν παθαίνουν τίποτα. :)

Τελικά θα τα αφήσω όπως έχουν, τουλάχιστον μέχρι να γυρίσω απο τις διακοπές, δηλαδή τα 3 στο μπαλκόνι και την Κλου στο μπάνιο, μόνο που θα της ανοίξω το ένα απο τα δυο δωμάτια τα "παιδικά" αφού πρώτα το μαζέψω. Θα ανεβαίνει η πεθερά μου για να τα ταιζει και να τους βάζει νερό, όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι διατεθειμένη (μάλλον καθόλου) για να τους καθαρίζει και την άμμο τους. Ευτυχώς θα φύγω για 9 μέρες, θα γυρίσω εδώ 1 εβδομάδα και μετά θα ξαναφύγω. Οπότε θα τους βάλω καθαρή άμμο την ημέρα που θα φύγω, αμέσως μόλις γυρίσω, και όταν ξαναφύγω θα τους ξαναβάλω. Ελπίζω πως δεν θα έχουν μεγάλο πρόβλημα....
Εννοείται πως στο μέλλον άμα γυρίσω απο τις διακοπές θα εκπαιδευτούν όλα για τον κήπο. Απλά τα 3 του μπαλκονιού θέλω να τα πάω πρώτα στον γιατρό για check-up και στείρωση στα δυο θυληκά πριν τα βγάλω έξω...

Αχ Θα τρελλαθω:blink:

:hmm::hmm::hmm: όλα καλά, αλλά 9μέρες με την ίδια άμμο μέσα στο σπίτι??? ειδικά τώρα που έχεις σκοπό να κάνεις παιδάκι δεν θα στο συνιστούσα:confused: μπορεί η πεθερά σου να πάρει μια μεγάααλη σακούλα σκουπιδιών, και κάθε 2 μέρες να αδειάζει όλη την άμμο μέσα έτσι ώστε να μην χρειάζετε να την καθαρίζει κ να την ξαναγεμίζει με καινούργια, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον δεν θα πατάς βρώμικη άμμο παντού, δεν θα βρωμάει το σπίτι σου (9μέρες η ίδια άμμος θα σκυλοβρωμίσει, είναι κ καλοκαιρι):lol::lol:. Επίσης αν τα γατάκια που αναφέρεις που είναι αστείρωτα είναι μεγαλούτσικα καλό είναι να μην καθυστερήσεις κι άλλο την στείρωση γιατί τα άτιμα πηδάνε από μπαλκόνια όταν έχουν οίστρο κ δεν λογαριάζουν ούτε ύψος ούτε τίποτα;)

Θα δώ πώς θα το κάνω με την άμμο...κάτσε να ψαρέψω και την πεθερά να δώ τις διαθέσεις της!:hmm:
Τα γατάκια είχα σκοπό ούτως ή άλλως να τα πάω στον γιατρό μετά τις διακοπές. Τα δυο είναι αδελφάκια (1 κοριτσάκι και 1 αγοράκι) και είναι 5 μηνών:). Το τρίτο είναι 2,5 μηνών περίπου και είναι κοριτσάκι (Γκριζαμπέλλα). Για την Γκριζαμπέλα είχα βάλει και αγγελία για να την χαρίσω αλλά δυστυχώς ακόμα τίποτα. Θα πάνε και οι τρείς στο γιατρό μόλις επιστρέψω και εγώ και αυτός (ο γιατρός) απο διακοπές...!:P Μόλις μπορέσω θα τα βγάλω και φωτογραφίες για να τα δείτε τα ζουζούνια μου!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back