Διακοπές: Το γνωστό πρόβλημα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
1,5 μήνας απουσίας να αφήσω το γάτο σπίτι;

Προκειται να απουσιασω 1.5 μήνα και δυστυχως ο γατος μου πρεπει να μεινει μονος του. Η απορια μου ειναι η εξης: τι ειναι καλυτερο, να ερχεται καποιος να τον ταιζει καθε τοσο η να τον φιλοξενησει καποιος σε αλλο σπιτι ? Προσφατα που χρειαστηκε να τον αφησω στο σπιτι της μητερας μου για 10 μερες , παρεμεινε κρυμμενος καθολο το διαστημα και ......επεσε - πηδηξε και απο το μπαλκονι του 3 ου το πρωτο βραδυ . Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω και εχω στενοχωρηθει πολυ που θα μεινει μονος του. Σας παρακαλω πειτε μου καμμια αποψη μπας και βγαλω ακρη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ ότι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ από μέλη πολύ πιο έμπειρα από εμένα, οι γατούλες καλό είναι να μην αλλάζουν περιβάλλον. Από την άλλη 1,5 μήνας μου φαίνεται αρκετός για να μείνει εντελώς μόνος του χωρίς παρεούλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενάμισυς μήνας είναι πραγματικά πολύς...εκτός αν υπάρχει κάποιος να περνάει δυο φορές την εβδομάδα να τον βλέπει...

Όταν χρειάστηκε να λείψω εγώ για μήνες, αυτό έκανα, αφήνοντάς της πάντα ραδιόφωνο ανοικτό...της άρεσε η παρέα, κοιμόταν κοντά του!

1.5 μήνας είναι αρκετός καιρός για να μείνει μόνος του ο γατούλης σε ένα σπίτι. Οποιος και να πηγαίνει δε θα μπορεί να κάθεται πάνω άπο μια ώρα.Από την άλλη είναι και αρκετός καιρός για να τον φιλοξενήσει κάποιος.Θα πρέπει να τον εμπιστεύεσαι και να σε εμπιστεύεται.Δε μπορείς να τον πάρεις μαζί σου?

Εγω θα φυγω τον Οκτωβρη για ερασμους, και θα λειψω 4 μηνες. Ειχα πολλες επιλογες, σε ποιον να αφησω τον γατουλη μου.
Ειτε στο σπιτι με την αδερφη μου, η οποια ομως λειπει διαρκως, και ουσιαστικα το μονο που 8α εκανε 8α ηταν να του βαζει νερο, φαι και καθαρη αμμο,
ειτε να τον αφησω στο πατρικο μου με την μαμα μου που τον λατρευει και τον πατερα μου που δεν τον θελει καθολου,οπου και 8α ειναι περιορισμενος σε ενα δωματιο,
ειτε να τον παρει το αγορι μου στην Ολλανδια. Προτιμησα να τον παρει το αγορι μου, που τον αγαπαει πολυ, και ειναι σπιτογατος και αυτος και θα περναει πολυ χρονο μαζι του, γιατι δεν αρκει να τον ταιζει καποιος, ουτε να τον εχεις περιορισμενο σε ενα μπαλκονι.
Το ιδανικο 8α ηταν να υπηρχε καποιος να τον φιλοξενησει, που τον νοιαζεται και 8α ασχολειται μαζι του. Για μενα το πιο ευκολο θα ηταν να τον αφησω εδω, και να γλιτωσω εξοδα οπως εμβολια, τσιπ, διαβατηρια και εισητηρια, αλλα σκεψου τι ειναι καλυτερο για το γατουλι σου. Ελπιζω να βοηθησα λιγο λιγο:/:

Ειναι οντως παρα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα 1,5 μηνας για να μεινει μονο του και να περναει καποιος να το ταιζει.Μεχρι και καταθλιψη μπορει να παθει.Κριμα ειναι το καημενο τοσο καιρο μονο του:(
Σκεψου το ενδεχομενο να το παρεις μαζι σου(σιγουρα ειναι προτιμοτερο να παθει ενα μικρο σοκ 1-2 μερες μεχρι να προσαρμοστει σε καινουριο περιβαλλον,παρα να μεινει σε ενα σπιτι 40 μερες με ενα ραδιο ανοιχτο)Η αλλη λυση ειναι να το δωσεις σε καποιον που εμπιστευεσαι,γι αυτο το διαστημα.Αρκει να εισαι σιγουρη για την φιλοξενεια και για το οτι δεν προκειται να την κοπανησει και απο κει.:)

η αποψη να φιλοξενησεις εσυ μια γατουλα ενδεχομενως μικρη σε ηλικια ωστε να εχει παρεα και να περνανε και ολοι οι διαθεσιμοι απο το σπιτι επισκεψη για φαι και χαδια πως το βλεπεις ?? εγω δεν θα τον μετακινουσα παρα μονο αν ηταν να τον παρω μαζι μου , και βεβαιως θα τον επαιρνα κανοντας μου μεγαλη χαρη γιατι δεν θα μπορουσα ουτε να με σκεφτω χωρις την αγαπη μου ..

Εγω την αφησα σχεδον μια μερα μονη της γιατι κλειδωθηκαμε εξω απο το αυτοκινητο:down::down::down::down: και δεν εφαγε!!με περιμενε ΠΙΣΩ απο την πορτα!!αν ειχε δευτερη γατα θα μπορουσε να μεινει 1,5 μηνα μονο του αλλα και παλι ισως να υπαρξει προβλημα...καλο θα ηταν να ερθει μαζι σου η να μεινει σε καπιο αλλο σπιτι[σε 1 περιπου βδομμαδα θα ηρεμησει αλλα μεχρι τοτε αστα τι θα γινεται!!]....ισως να χρειαστεις και ταιστρα....

Φεύγω για μια βδομάδα, τι είναι καλύτερο;

η μικρη μου ειναι 5 μηνων. θα φυγω εκτος ελλαδας για μια βδομαδα περιπου. εχω 2 επιλογες. να την αφησω στο σπιτι μου μονη και να πηγαινει η μητερα μου 2-3 ωρες καθε μερα, ή να την παω στο σπιτι της μητερας μου οσο λειπω. δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι καλυτερο γιατι απο τη μια τη λυπαμαι να μεινει μονη της τοσες ωρες αλλα απο την αλλη σκεφτομαι μη φρικαρει σε ενα νεο περιβαλλον κ νομιζει οτι την εγκατελειψα. τι προτεινουν οι ειδικοι?

Επειδή η ψιψίνα είναι ακόμα μικρή, και οι δύο επιλογές παίζουν. Τα μικρά δεν φρικάρουν όταν αλλάζουν περιβάλλον. Καλύτερο θα ήταν να την πας στο σπίτι της μαμάς σου, για να μην αναγκάζεται η μαμά σου να κάνει διαδρομές. Να της αφήσεις και κάτι γνώριμο από το δικό σου σπίτι (ένα φορεμένο ρούχο, κάποιο γατοστρωσίδι, το καλαθάκι όπου κοιμάται), για να αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια! :D

Εξαρτάται κι απ'τον χαρακτήρα της. Μπορείς να την πας δοκιμαστικά μια επίσκεψη στης μαμάς σου, για να δεις αντιδράσεις. Αν είναι όντως άνετη (έχε και καμιά λιχουδιά μαζί για να την καλοπιάσεις ;)), τότε μπορείς να την αφήσεις εκεί, να γλιτώσει κι η μαμά σου τα πήγαινε-έλα. Αν τρομάξει πολύ όμως, ίσως θα ήταν καλύτερο να μείνει στο σπίτι, που το γνωρίζει και αισθάνεται ασφαλής. Οι γάτες είναι γενικά μοναχικά ζώα, όπως και τα περισσότερα αιλουροειδή, δεν θα της κακοφανεί και τόσο πολύ για μια βδομάδα.

Να την πας στη μαμά σου!
Την επόμενη βδομάδα θα έχω ακριβώς το ίδιο. Θα λειψω μια βδομάδα κι ενω μπορεί να έρχεται η αδερφή μου ομοιως, να την παιζει και να την ταιζει οσο λειπω, αυτή τη φορά όμως αποφάσισα να το κάνουμε αντίστροφα. Ηδη κάναμε μια αναγνωριστική βόλτα και η μικρή αντέδρασε εκπληκτικά! Οταν σου λέω εκπλητικά...εκπληκτικά !!!
Λες και πήγαμε στο Λούνα Πάρκ... :lol:

χμ ναι μαλλον θα δοκιμασω πρωτα μια αναγνωριστικη επισκεψη κ βλεποντας και κανοντας. ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Άφησέ τη με τη μητέρα σου. Με αυστηρές οδηγίες να μη χαθεί το γατί.. Γιατί είναι επικύνδινο να περιπλανηθεί για εξερεύνηση και να χαθεί.
Σίγουρα όμως θα έχει φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο και θα προσαρμοστεί μια χαρά..

Εξαρταται απο τη μητερα σου καταρχας εαν ειναι σε θεση να φροντισει γατακι. Εαν ειναι απο τις μητερες που αφηνουν ανοιχτες μπαλκονοπορτες οταν καθαριζουν και κατα βαθος τις ενοχλει, καλυτερα αστην σπιτι, εαν ειναι απο τις στοργικες μητερες που χαιρονται με τις γατες και τα δυο θα ειναι καλα.
Το πιο πρακτικο ισως ειναι να τη φιλοξενησει σε δωματιο της, αν μενει μακρυα και της ειναι δυσκολο. Σε αυτη τη περιπτωση αφηνεις δικα σου αντικειμενα.
Εαν επιλεξεις τη λυση σπιτι δεν ειναι τραγικο αν μενει κοντα και μπορει να τη φροντισει συχνα και ναπαιζει μερικες μητερες προτιμουν αυτο. Θα τα αποφασισετε μεταξυ σας.
Σημαντικο ρολο παιζει και ο χαρακτηρας της μικρης αν ειναι φοβισμενη καλυτερα να μεινει σπιτι με ανοιχτο ραδιόφωνο και συχνη επισκεψη αν ειναι χαλαρη και κοινωνικη καλυτερα σε μια γατοφιλη μητερα.

υπαρχουν και ξενοδοχεια που δεχονται ζωα

Αν ειστε θεσσαλονικη υπαρχει και γατονταντα να εχετε υποψην παει σπιτι και τα παιζει κι ολα οσοι τη χρησιμοποιησαν εμειναν ευχαριστημενοι προσπαθησα να κανουμε ενα ατομο το ιδιο στην αθηνα αλλα δεν πολυπετυχε αν υπαρχει καποιος κι εκει η σε αλλο μερος καλο θα ηταν να ανοιξουμε κανενα ποστ.

Προβληματισμός για διακοπές.

Γειά χαρά.
Το πάσχα φεύγω για 5 μέρες και δεν ξέρω να πάρω τη γάτα μου μαζί ή όχι.
Θα είναι δύσκολο για αυτή να ταξιδέψει 3.5 ώρες με το αμάξι μέσα στο κλουβί(με το ζόρι την πάω και στο γιατρό) και υπάρχει και ο κύνδινος να την κοπανίσει και να χαθεί στο εξοχικό αλλά απο την άλλη μου φαίνεται άσχημο να την παρατήσω στο σπίτι μόνη της και ακόμα δεν έχω βρεί και κάποιον που θα κάτσει Αθήνα τις γιορτές.
Εσείς τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά χαρά.
Το πάσχα φεύγω για 5 μέρες και δεν ξέρω να πάρω τη γάτα μου μαζί ή όχι.
Θα είναι δύσκολο για αυτή να ταξιδέψει 3.5 ώρες με το αμάξι μέσα στο κλουβί(με το ζόρι την πάω και στο γιατρό) και υπάρχει και ο κύνδινος να την κοπανίσει και να χαθεί στο εξοχικό αλλά απο την άλλη μου φαίνεται άσχημο να την παρατήσω στο σπίτι μόνη της και ακόμα δεν έχω βρεί και κάποιον που θα κάτσει Αθήνα τις γιορτές.
Εσείς τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση??

γεια σου Νικολα....καταρχην να σου πω,οτι εγω τα αφηνω μονα τους 8 μερες( ...το ανωτερο βεβαια..)διοτι μενω μονη μου..και δεν εμπιστευομαι και κανεναν πολυ για να ερθει να τα δει..και να μην του βγουν εξω οταν θα ανοιξει την πορτα...λοιπον...εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερα να μεινει σπιτι...θα ειναι στον δικο της χωρο...και επισης υπαρχει παντα ο κινδυνος να ταλαιπωρηθει..και κυριως να τρομαξει και να σου φυγει και μετα να τρεχεις και να μην φτανεις...

αν το αποφασισεις,,τι θα κανεις..:θα παρεις μια μεγαλη ποτιστρα για σκυλους και θα τη γεμισεις εννοειται...ομως θα βαλεις και κανα δυο αλλαμπωλακια νερου,σε διαφορετικα σημεια..γιατι βρωμιζει το νερο....θα της αφησεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ σακουλα ξηρη τροφη....εδω δεν μπορουμε να βαλουμε μεζουρα..πριν φυγεις θα εχεις βαλει καθαρη αμμο,καλο θα ειναι να κλεισεις τον γενικο,έκτος του ψυγειου..ιδιαιτερα αν ειναι ζουζουνι και ανακατευεται με καλωδια....να απομακρυνεις οτι βαρυ αντικειμενο μπορει να πεσει πανω της και να την χτυπησει...αυτα...δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα στο μυαλο....παντως να ξερεις οτι εγω 7 χρονια αφηνω ετσι τον δικο μου....μια χαρα ηταν παντα..βεβαια τωρα που του εχω και την πουπιτσα για παρεα..σιγουρα ειναι καλυτερα..αλλα δεν νομιζω οτι για 5 μερες θα εχεις προβλημα....α..και κατι αλλο...πριν φυγεις να εισαι σιγουρος οτι ειναι ανταξει στην υγεια της...δηλαδη να μην εχει καποιο συμπτωμα...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τόσο έκανα και εγώ ταξίδι.
Φώναζε στην αρχή μέσα στο κλουβί, αλλά μετα ηρεμούσε. Μια φορά έδωσα ηρεμιστικό χαπάκι και το μετάνιωσα....:(
Φυσικά στο εξοχικό τον είχα ΜΟΝΟ μέσα.
Γα τους κινδύνους που είπες και εσύ....
Δεν είχε κανένα θέμα να είναι όλη μέρα μέσα, και να είχε δηλ δεν υπήρχε περίπτωση, και ας έχουμε και άλλες γάτες...:D

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back