Διπλό δάγκωμα

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Πριν λίγο μου τηλεφώνησε ο πατέρας μου από το χωριό.Ένας γατούλης που πηγαινοέρχεται και τον ταϊζουμε,πριν αρκετές εβδομάδες είχε εμφανιστεί σε μαύρα χάλια.Είχε μια δαγκωνιά(πιθανότατα από φίδι) και είχε εμφανίσει τρίτο βλέφαρο.Προσπάθησε να τον πιάσει για να τον φέρει σπίτι και να τον πάμε στο γιατρό,αλλά δεν τα κατάφερε.Μετά από αυτό εξαφανίστηκε,οπότε τον ξεγράψαμε...:/:
Σήμερα με πήρε και μου είπε ότι ξαναεμφανίστηκε,και είναι πετσι και κόκκαλο.Έχει ένα δάγκωμα από σκύλο στη βάση της ουράς.Έχει πληγή αλλά όχι πύον κτλ. ευτυχώς.Έφαγε με λαιμαργία(έχει αδυνατίσει τόσο που μου είπε ότι πιάνοντας τα μπροστινά του ποδαράκια αισθάνεσαι τους τένοντες) και γενικά είναι αρκετά ευδιάθετος.Γιατρός στην περιοχή δεν υπάρχει,οπότε το βραδυ θα τον μεταφέρει σπίτι για να τον πάω αυριο το πρωί στην κτηνίατρο.:(
Το θέμα είναι,κάνει να του βάλω κάτι τοπικά στην πληγή;Έχω ακούσει ότι δεν κάνει Μπεταντίν ή ιώδιο.Φοβάμαι μην τον πονέσω και γίνει χειρότερα.Χώρια που θα τον περιορίσουμε στην αποθήκη αν και έχει μάθει σε ανοιχτό χώρο.Να δω που θα βολέψουμε τρεις γάτες χωριστά...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, τον καημένο...:/:
Αν δεν είναι άγριος, μπορείς να του βάλεις τοπικά στην πληγή Betadine αραιωμένο με νερό ή, ακόμα καλύτερα, Hibitane (αν και θα 'ναι δύσκολο να βρεις φαρμακείο Κυριακάτικα).
Από αύριο που θα είναι ανοιχτά και τα πετ σοπ, μπορείς να του πάρεις μερικές κονσέρβες a/d της Hill's, που είναι ειδικές για γατάκια σε ανάρρωση, με πολλές θερμίδες και πολύ θρεπτικές, για να πάρει λίγο τα πάνω του.
Περαστικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εφόσον εχει χάσει πολύ βάρος θα είναι δύσκολο να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος του... Οπότε να το κρατάς ζεστό... Καλή ανάρωση στο γατουλίνι!!!:):)

Και εγώ Bentadine βάζω στα γατάκια υπάρχει επισης κ ένα σπρέι που είναι είναι για πληγές κ το βρίσκεις σε φαρμακείο δεν θυμάμαι το όνομα, πάντως έχει γαλάζιο χρώμα. Περαστικά στο γατουλίνι

Ευχαριστώ παιδιά,αλλά είναι αρκετά άγριος γατούλης και έχει μάθει έξω,γι'αυτό άλλωστε δεν μπόρεσε να τον πιάσει την πρώτη φορά.Είναι και σεβαστού μεγέθους από ότι μου λένε,οπότε δύσκολα θα του φέρω βόλτα.Οπότε θα δω σε τι κατάσταση θα είναι και αν είναι πολύ αγριεμένος θα τον αφήσω να ηρεμήσει με φαγάκι και νερό στην αποθήκη για να τον δει η κτηνίατρος αύριο,μήπως και του κάνει καμιά αντιβιωτική ένεση.Έναν τοπικό καθαρισμό πάντως έστω και με το ζόρι θα πρέπει να τον προσπαθήσω αν είναι πολύ χάλια.:(

Ευχαριστώ παιδιά,αλλά είναι αρκετά άγριος γατούλης και έχει μάθει έξω,γι'αυτό άλλωστε δεν μπόρεσε να τον πιάσει την πρώτη φορά.Είναι και σεβαστού μεγέθους από ότι μου λένε,οπότε δύσκολα θα του φέρω βόλτα.Οπότε θα δω σε τι κατάσταση θα είναι και αν είναι πολύ αγριεμένος θα τον αφήσω να ηρεμήσει με φαγάκι και νερό στην αποθήκη για να τον δει η κτηνίατρος αύριο,μήπως και του κάνει καμιά αντιβιωτική ένεση.Έναν τοπικό καθαρισμό πάντως έστω και με το ζόρι θα πρέπει να τον προσπαθήσω αν είναι πολύ χάλια.:(
Βάλτου κ λίγο αντιβίωση στο φαγητό του, ίσως το φάει. Μπορείς να πάρεις από ανθρώπινο φαρμακείο μία αντιβίωση για παιδιά

Βάλτου κ λίγο αντιβίωση στο φαγητό του, ίσως το φάει. Μπορείς να πάρεις από ανθρώπινο φαρμακείο μία αντιβίωση για παιδιά
Καλή ιδέα αλλά φοβάμαι τις αντιβιώσεις χωρίς να ξέρω κιλά και χωρίς να το έχει δει γιατρός...Μην του κάνω κακό αντί για καλό.Σκέφτομαι ότι για να έχει όρεξη και να τρωει,δε θα πάθει τίποτα μέχρι αυριο το πρωί.;)

Καλή ιδέα αλλά φοβάμαι τις αντιβιώσεις χωρίς να ξέρω κιλά και χωρίς να το έχει δει γιατρός...Μην του κάνω κακό αντί για καλό.Σκέφτομαι ότι για να έχει όρεξη και να τρωει,δε θα πάθει τίποτα μέχρι αυριο το πρωί.;)
Γι αυτό είπα να πάρεις για παιδιά για να μην είναι πολύ βαριά βάλε το καπάκι για μεζύρα κ ρήξε μέσα στο φαγητό του δεν θα πάθει κάτι νομίζω με τέτοια ποσότητα, τώρα βέβαια επειδή δεν είμαι κ γιατρός κ δεν θέλω να πάρω κ ευθύνη κ αφού τον βλέπεις ορεξάτο καλύτερα να σου πει αύριο ο γιατρός τι πρέπει να κάνεις. Αφού τρώει με όρεξη πιστεύω ότι θα βρίσκεται σε φάση ανάρωσης πάντως. Περαστικά στον καημένο γατούλι. Άσχετο! σε χωρίο του Βόλου έγινε αυτό;

Ναι το χωριό μας είναι στο Πήλιο,από την πλευρά του Αιγαίου.Πρέπει να είναι πολύ γερός για να τη γλίτωσε και από φίδι και από σκύλο πάντως.Θα τον ταϊσω καλά με τροφή για μικρά να πάρει πάνω του,και αυριο πρωί πρωί κτηνίατρο.;)

Ναι το χωριό μας είναι στο Πήλιο,από την πλευρά του Αιγαίου.Πρέπει να είναι πολύ γερός για να τη γλίτωσε και από φίδι και από σκύλο πάντως.Θα τον ταϊσω καλά με τροφή για μικρά να πάρει πάνω του,και αυριο πρωί πρωί κτηνίατρο.;)
Το ρώτησα γιατί οι περισσότεροι συγγενείς μας βρίσκονται στο Βόλο όχι από γιατί ειμαι κουτσομπόλα:redface: Ναι με το φαγητό περνάνε όλα;) και αφού έχει όρεξη αυτό είναι πολύ καλό σημάδι. Και αύριο δυστηχώς...

Α ναι;Δε σε θεωρω κουτσομπόλα έτσι κι αλλιώς βρε Slitherin.:P
Το χωριό μας είναι η Ξινόβρυση αν το έχεις ακουστά.Πολύ ωραία τοποθεσία,έχουμε και κτήματα εκεί,και μπορούμε να έχουμε γατούλες οι οποίες όμως έρχονται και φεύγουν,οπότε μερικές φορές έχουμε και δυσάρεστα σαν αυτό...:/:

Καλά βρε και εγώ το είπα να σιγουρευτώ:P Πόσο τυχερή είσαι!!! Σκέπτομαι να κάνω κ εγώ το ίδιο (μια μονοκατοικία δλδ) στις Αλυκές. Έτσι θα μπορώ να έχω και τα ζωάκια μου κ το κήπο κ όλα. Το ονειρεύομαι αυτό κ ελπίζω να το καταφέρω πολύ σύντομα:up::up::up:

pulvo λεγετε το σπραι αυτο, αλλα μπορει να το τρομαξει το καημενο, επισης εχει και καπως μια κρυα αισθηση οταν το κανεις σπραι..

ευχομαι περαστικα στο καημενο..

Να σου πω την αλήθεια,δεν είναι και τόσο τύχη,επειδή οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ πιο σκληροί με τα ζώα,και πολλές φορές ρίχνουν φόλες και γκαζώνουν όταν βλέπουν ζωάκι στο δρόμο.Τουλάχιστον ζουν πιο ελεύθερα και έχουν έναν περιφραγμένο χώρο για να γεννούν τα μικρά και να γλιτώνουν από τα σκυλιά.Συν το τότι δεν υπάρχει κτηνίατρος για χιλιόμετρα...
Οι Αλυκές όμως είναι πολύ καλά.Είναι δέκα λεπτά από το κέντρο και πλέον έχουν αναπτυχθεί πολύ.Άντε τι περιμένεις,έλα να κάνουμε από κοντά παρέα!

pulvo λεγετε το σπραι αυτο, αλλα μπορει να το τρομαξει το καημενο, επισης εχει και καπως μια κρυα αισθηση οταν το κανεις σπραι..

Χμ,λέω αφού το περιγράφεις έτσι να μην το προσπαθήσω,άσε που θα πρέπει να βρω φαρμακείο Κυριακή και ο γατούλης μπορεί να έχει αγριέψει...
Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως για τη συμβουλή,ελπίζω να μην είναι σε μαυρα χάλια...

Και εγώ Bentadine βάζω στα γατάκια υπάρχει επισης κ ένα σπρέι που είναι είναι για πληγές κ το βρίσκεις σε φαρμακείο δεν θυμάμαι το όνομα, πάντως έχει γαλάζιο χρώμα. Περαστικά στο γατουλίνι

Να σου πω την αλήθεια,δεν είναι και τόσο τύχη,επειδή οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ πιο σκληροί με τα ζώα,και πολλές φορές ρίχνουν φόλες και γκαζώνουν όταν βλέπουν ζωάκι στο δρόμο.Τουλάχιστον ζουν πιο ελεύθερα και έχουν έναν περιφραγμένο χώρο για να γεννούν τα μικρά και να γλιτώνουν από τα σκυλιά.Συν το τότι δεν υπάρχει κτηνίατρος για χιλιόμετρα...
Οι Αλυκές όμως είναι πολύ καλά.Είναι δέκα λεπτά από το κέντρο και πλέον έχουν αναπτυχθεί πολύ.Άντε τι περιμένεις,έλα να κάνουμε από κοντά παρέα!
Ναι μάλλον το καλοκαίρι θα έρχομαι κάθε ΣΚ που θα έχω κενό από την δουλειά. Αν θυμάμαι καλά κερνούσες κ τσίπουρο;)

εγώ το χρησιμοποιώ στα αδέσποτάκια γιατί μπορείς να το ψεκάσεις κ από μακριά αν όμως νομίζεις ότι θα αγριέψει πιο πολύ καλύτερα να περιμένεις μέχρι αύριο, αφού ο γατούλης δεν φαίνεται να έχει πλέον πρόβλημα (επείγον εννοώ)

Ναι μάλλον το καλοκαίρι θα έρχομαι κάθε ΣΚ που θα έχω κενό από την δουλειά. Αν θυμάμαι καλά κερνούσες κ τσίπουρο;)
Μια χαρά θυμάσαι,μέχρι τον Αυγουστο που θα είμαι εδώ κερνάω ό,τι θέλετε!:D

Δωράκι, υπομονή ευχομαι ο γατούλης να καλυτερέψει με σωστή τροφούλα και προσοχή για λίγο για να αποφευχθεί η μόλυνση. Πεσμας νέα. Προς το παρόν εγω μονο τοπικά θα χρησιμοποιούσα καποιο διαλυμμα μπεταντίν (αφου ειναι δυσκολο να βρεις οτιδηποτε αλλο μερα που ειναι) ΑΝ καθεται, αλλιως μην τον αναστατωνεις αδικα μεχρι να τον δει ο γιατρός. περαστικα εύχομαι:) και ενημερωσε μας

Δωράκι, υπομονή ευχομαι ο γατούλης να καλυτερέψει με σωστή τροφούλα και προσοχή για λίγο για να αποφευχθεί η μόλυνση. Πεσμας νέα. Προς το παρόν εγω μονο τοπικά θα χρησιμοποιούσα καποιο διαλυμμα μπεταντίν (αφου ειναι δυσκολο να βρεις οτιδηποτε αλλο μερα που ειναι) ΑΝ καθεται, αλλιως μην τον αναστατωνεις αδικα μεχρι να τον δει ο γιατρός. περαστικα εύχομαι:) και ενημερωσε μας
Για μόλυνση δεν νομίζω,μου είπε ότι δεν έχει πύον και η πληγή φαίνεται να επουλώνεται αλλά φαίνονται τρύπες από δόντια:(οπότε φαντάζομαι έφαγε γερή δαγκωνιά.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πού θα έχουμε χώρια την Αμελί,το Σείριο και τον...ασθενή.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back