Είναι ανάγκη να κόβουμε τα νύχια στις γάτες;

ο δικος μου καθεται να του κοψω τα μπροστα νυχια (σε 5 λεπτα το πολυ τα εχω κοψει), αλλα δυσκολευομαι με τα πισω γιατι αρχιζει και κλωτσαει. Πιστευω οτι τα πισω νυχια τον ενοχλουν (ειδικα οταν εχουν στραβωσει) γιατι τα δαγκωνει και αφηνει σημαδια πανω τους. Του τα κοβω με κανονικο νυχοκοπτη γιατι με βολευει πιο πολυ και δεν ανοιγει το νυχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχουν και γατιά σαν τη μικρή μου που κάνουν και spa πεντικιούρ.Κάθονται δίπλα στο νερό τους, βουτάν το πατούσι μέσα στο μπώλ, το γλύφουν ενδελεχώς και επαναλαμβάνουν όσες φορές χρειάζεται:).
:blink: Ναι;;;Δεν το ήξερα αυτό!:thumbup::thumbsup:

Τα μπροστά νυχάκια τα κόβουμε πάντως γιατί αλλιώς γρατζουνάνε πολύ. Είναι πολύ σημαντικό όμως το ειδικό ψαλιδάκι να είναι τύπου γκιλοτίνα και πολύ πολύ κοφτερό. Αλλιώς αντί να τα κόβει με τη μια τα λιώνει και τα σπάει.Σε κάθε περίπτωση αν κόβεται μόνο η μυτερή μυτούλα δεν υπάρχει περίπτωση να πονέσουν και μπορείς να τα κόψεις άνετα και μόνος.Κοντά στο ροζ πονάει και μπορεί να ματώσει.
Εγώ Κλαίρη μου χρησιμοποιώ αυτό το ψαλιδάκι της trixie που το πήρα πριν έξι χρόνια για την Μυρτούλα και με έχει βολέψει πολύ.:D
66103331.jpg
[/IMG]

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να κάτσουν τα σκασμένα ακίνητα για τη διαδικασία:mad:. Αυτό είναι μια πρόκληση!!!!!

Εγώ προσπαθώ να τους κόβω τα νυχάκια όταν είναι έτοιμα να κοιμηθούν και έχουν ηρεμήσει πολύ.;)
Όσο να'ναι είναι πεσμένες οι αντιστάσεις τους και είναι πολύ πιο εύκολο.;)

Και τα πίσω και τα μπρός πατουσάκια γλύφουν και τα νύχια μασουλάνε ένα ένα... για ώρες...
Απλά τα μπροστά τα καθαρίζουν και με το ακόνισμα.:redface::)

Θα έλεγα ότι δεν το κάνουν για να μαλακώσουν τίποτα.. αλλά μάλλον για να τα καθαρίσουν εξονυχίστηκα.
Τα μπροστινά νύχια, κομμένα ή μή, είναι συνήθως πιο καθαρά, και απο το ακόνισμα, και απο το συχνότερο πλύσιμο.
Τα πίσω είναι πιο παραμελημένα, και όταν τα πιάσουν κάνουν ώρες πεντικιούρ.. ένα ένα, απο όλες τις μεριές βγάζουν τυχόν χώμα, παρανυχίδες, πετσάκια άλλες βρομιές, σκόνες κλπ κλπ.. τα λιμάρουν κανονικά και τα τραβολογάνε με τα δόντια που τελούν χρέη λίμας. :whistle:

Ναι για την Μυρτώ μου ισχύουν αυτά:clapup:, ο Άρης είναι πιο τεμπέλης με την προσωπική του καθαρίοτητα. :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια εχει δοκιμασει κανεις αυτες τις θηκες βινυλιου για τα νυχια τους; (δεν ειμαι σιγουρη οτι λεγονται ετσι...);;;;;

αχ τωρα να δω ποτε θα ξανακαθησει να της τα κοψω μαχη εγινε την αλλη φορα
τωρα να δουμε.αλλα η καημενη κατι επαθε στο ενα ποδαρακι της και κουτσενη την πηγα στο γιατρο αλλα ελειπε προχθες τωρα θα την παω αυριο ....

Κάθομαι αμέριμνη στον καναπέ και λιμάρω τα νύχια μου και τσουπ η δικιά σου την μούρη της στα νύχια μου μην της ξεφύγει τίποτα.Της πιάνω το νύχι (αφού δεν ξεκολλάει το νούμερο απο δίπλα μου και βάζει τα πόδια της εκεί) και αρχίζω να το λιμάρω και ξαπλώνει κιόλας!!!!!Γουστάρει το γατί μου μανικιούρ?Θα του κάνω κ εγω να γλιτώσω κ εγω και οι καναπέδες από τις γρατζουνιές.Τόσο απλά κ φυσικά:whistle::whistle:

παιδια εχει δοκιμασει κανεις αυτες τις θηκες βινυλιου για τα νυχια τους; (δεν ειμαι σιγουρη οτι λεγονται ετσι...);;;;;

Τι ακριβώς είναι αυτό;;;:hmm::hmm:

Εμείς τα κόβουμε μια φορά το μήνα, και τα μπροστά και τα πίσω.:):):) Απ ότι έχω παρατηρήσει μεγάλώνουν εξίσου και τα δύο. Οπότε χρειάζονται συχνό κόψιμο και τα νύχια των πίσω ποδιών.:P:P:P

Τι ακριβώς είναι αυτό;;;:hmm::hmm:
Αυτο ειναι οτι πιο απανθρωπο υπαρχει, το γατι υποβαλετε σε χειρουργικη επεμβαση , του αφαιρουνατι τα νυχια...και του βαζουν ψευτικα!!!! Αν πιστευεις οτι αξιζει.....ειναι της μοδας στο Αμερικα

Αυτο ειναι οτι πιο απανθρωπο υπαρχει, το γατι υποβαλετε σε χειρουργικη επεμβαση , του αφαιρουνατι τα νυχια...και του βαζουν ψευτικα!!!! Αν πιστευεις οτι αξιζει.....ειναι της μοδας στο Αμερικα

Το φαντάστηκα ότι θα είναι κάτι τέτοιο!:angry::angry:
Πραγματικά αίσχος!!!:angry::angry::angry:

Παιδιά, νομίζω ότι οι θήκες αυτές "φοριούνται" στο νύχι, δεν το αφαιρούν για να τις βάλουν και είναι μια μέθοδος που συνηθίζεται στο εξωτερικό. Δεν είναι επίπονο από όσο καταλαβαίνω, αλλά μάλλον θα είναι για καλόβολα γατιά, όχι για τα δικά μας:P (άσε που θα τα ενοχλεί κι εγώ δε θέλω τίποτε που να ενοχλεί τα πριγκιποπουλάκια μου;))

κανεις λαθος. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Αυτες οι θηκες ειναι οπως το λεει η λεξη, θηκες. Κοβεις κανονικα τα νυχακια της γατας, βαζεις μια ειδικη κολλα στις θηκες και τις κολλας στα νυχια. Η γατα εχει νυχια, αλλα δεν ειναι ακονισμενα και συνεπως δεν σκαλωνουν/γατζωνουν/γρατζουνανε. Οταν μεγαλωσουν τα νυχια, οι θηκες πεφτουν μονες τους. Η κοπελα μαλλον εννοουσε αυτα:
p-70034-0813-cat.jpg

σήμερα του έκοψα για 2η φορά τα μπροστινα, κάθεται ήσυχα ευτυχώς.
καλά είναι να τα κόβουμε....παραξενεύεται στην αρχη, αλλά μετά οκ.

νομιζω αλλο πραγμα λες εσυ!!! οι θηκες μπαινουν πανω στο αληθινο νυχι , καμια σχεση με αυτο που λες εσυ, εχω δει και το βιντεο , οποτε ειμαι σχεδον απολυτα σιγουρη..

κανεις λαθος. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Αυτες οι θηκες ειναι οπως το λεει η λεξη, θηκες. Κοβεις κανονικα τα νυχακια της γατας, βαζεις μια ειδικη κολλα στις θηκες και τις κολλας στα νυχια. Η γατα εχει νυχια, αλλα δεν ειναι ακονισμενα και συνεπως δεν σκαλωνουν/γατζωνουν/γρατζουνανε. Οταν μεγαλωσουν τα νυχια, οι θηκες πεφτουν μονες τους. Η κοπελα μαλλον εννοουσε αυτα:
p-70034-0813-cat.jpg

Κάτι ανάλογο δηλαδή, σαν τα ανθρώπινα τεχνητά νύχια.:hmm:
Και πάλι όμως έχω επιφυλάξεις:hmm: η γάτα είναι ζώο που δύσκολα ανέχεται κάτι ξένο πάνω της.:hmm:
Εδώ για να συνηθίσουν τα λουράκια ,τα δικά μου χρειάστηκε πραγματικά υπομονή..και πάλι καμιά φορά όταν είναι ιδιαίτερα νευρικά, τα βγάζουν τα λουράκια(δεν τους τα έχω πολύ εφαρμοστά).:hmm:
Φαντάζομαι ότι με τα πρόσθετα τεχνητά νύχια θα είναι ακόμη πιο δύσκολο.:hmm::hmm:

οκ απο οτι καταλαβα δεν τα εχει δοκιμασει κανενας...................αραγε υπαρχουν στην ελλαδα;:hmm:

επισης βρηκα αυτο...https://www.softpaws.com/
λιγο παραξενο μου φαινεται.....:confused:

ξενο σώμα, δεν μου αρεσει

Που τις βρισκουμε αυτες τις θηκες????
Τα δικα μου μαλλιοτραβιουνται και θα ηταν ενα μετρο προφυλαξης.:hmm:

δεν ξερω αν υπαρχουν εδω..........θα ρωτησω τον κτηνιατρο............:hmm:(απο οτι διαβασα στο site πρεπει πρωτα να κοψεις λιγο τα νυχια και μετα εφαρμοζεις καποια ειδικη κολλα μεσα στις θηκες)...........και φανταζομαι πως οταν μεγαλωσουν τα νυχια πεφτουν κι οι θηκες και φτου κι απο την αρχη.....παντως λενε οτι ειναι ευκολη η τοποθετηση...5 λεπτα;..............

Δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,αλλα ξερω κοσμο που τα εχει δοκιμασει.Η τοποθετηση ειναι γρηγορη,η γατα δεν ταλαιπωρειται,και οταν αρχισουν να μεγαλωνουν τα νυχια οι θηκες απλα ξεφλουδιζουν γυρω τους.Σε καμια περιπτωση δεν εχουν καμια σχεση με την ονυχεκτομη.

Δωρα αν μαθεις που τα βρισκουμε να μου πεις,φοβαμαι μην βγαλει κανενα ματι του Ραμση η Μπιζου ετσι οπως πλακωνονται στον καυγα.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back