Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • Ναι, γίνεται

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Όχι είναι αδύνατον

• Μπορεί, αλλά θα αποτελεί εξαίρεση

• Total voters
    0
Kκαι μενα η πεθερα μου κατι τετοια μου λεγε ...Μην ανησυχεις ομως εκανα 3 παιδια και οι γατες ηταν μαζι μας ολη την ωρα Δεν ζηλευουν δεν τα πειραζουν ...Το μονο που θ απροσεξεις ειναι οταν ειναι πολυ μωρο να μην κοιμαται μαζι (γιατι θα βρισκει ζεστασια στην κουνια) και αυτο γιατι μπορει να κοιμηθη πανω στο μικρο (γατα ειναι δεν ξερει οτι εκεινο δεν μπορει να την σπρωξει απο πανω του )Κατα τα αλλα κανενα προβλημα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ωραίο πράγμα απ'το να μεγαλώνουν τα παιδιά μαζί με ζώα.
Tώρα, για το τί θα λέει ο καθένας, είναι πρόβλημά του. H ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, έτσι δεν είναι; Άρα τόσα ξέρουν, τόσα λένε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολυ σωστα

Κατα τη γνωμη μου ειναι αδυνατον καποιος να ειναι καλοψυχος και να μην τρεφει θετικα συναισθηματα για τα ζωα. Αυτο σημαινει οχι απαραιτητως να τα αγαπαει και να τα εχει σπιτι του ή να τα φροντιζει, αλλα απλως να μην λειτουργει εχθρικα απεναντι τους εστω και λεκτικα.
Το αντιθετο δεν νομιζω οτι ισχυει. Δηλαδη να χαρακτηριζεται καποιος καλοψυχος επειδη απλως αγαπα τα ζωα. Λεγεται οτι και ο Χιτλερ αγαπουσε πολυ το σκυλο του αλλα οχι και τοσο τους ανθρωπους.

**
Το αντιθετο δεν νομιζω οτι ισχυει. Δηλαδη να χαρακτηριζεται καποιος καλοψυχος επειδη απλως αγαπα τα ζωα. Λεγεται οτι και ο Χιτλερ αγαπουσε πολυ το σκυλο του αλλα οχι και τοσο τους ανθρωπους.

Χμμμ :hmm:...
Συμβαίνει, είμαι σίγουρη! Είναι πολλοί που αγαπούν μόνο τα ζώα (τους) και μισούν τους ανθρώπους!

Κατα τη γνωμη μου ειναι αδυνατον καποιος να ειναι καλοψυχος και να μην τρεφει θετικα συναισθηματα για τα ζωα. Αυτο σημαινει οχι απαραιτητως να τα αγαπαει και να τα εχει σπιτι του ή να τα φροντιζει, αλλα απλως να μην λειτουργει εχθρικα απεναντι τους εστω και λεκτικα.

ετσι ειναι, συμφωνω..
πολλες φορες ομως το οτι ενας καλοψυχος δε μπορει τα ζωα ωφειλεται στο οτι επειδη ετσι εμαθε, χωρις ζωα μεσα στο σπιτι του ή εζησε μια ασχημη εμπειρια και τα φοβαται..

παντως σιγουρα όλοι οσοι εχουν ζωα δεν ειναι καλοψυχοι..

δικιο αθανασιαααα....
αχ που το εχω το μυαλο μουυυ!!!!!!!!:D:D:D

**

παντως σιγουρα οσοι εχουν ζωα δεν ειναι καλοψυχοι..

Γιατί καλέ; :lol::lol::lol:
Μάλλον ξέχασες ένα "όλοι" και βγαίνει λάθος νόημα...

μπορεί ένας ανθρώπος να είναι καλόψυχος

αλλά για χίλιους δύο λόγους (όπως άγνοια ή προήγουμενη αρνητική εμπειρία) να μην έχει οικειότητα και "αγάπη"(όπως την εννοείτε εδώ) για όλα τα ζώα.

π.χ κατά τη γνώμη μου πολλά αδέσποτα σκυλιά είναι επιθετικά, και εγώ έχω μία αρνητική προδιάθεση απέναντι τους, και θα έλεγα δικαιολογημένη δεδομένων των περιστατικών που έχουν συμβεί.

δεν σημαίνει ούτε πως δεν "αγαπάω" τα ζώα, ούτε πως είμαι κακόψυχος:hmm:

Χμμμ :hmm:...
Συμβαίνει, είμαι σίγουρη! Είναι πολλοί που αγαπούν μόνο τα ζώα (τους) και μισούν τους ανθρώπους!
αυτο το παθαινω εγω πολυ συχνα μπορω να πω λετε να εχω προβλημα????????????:lol:

μπορεί ένας ανθρώπος να είναι καλόψυχος

αλλά για χίλιους δύο λόγους (όπως άγνοια ή προήγουμενη αρνητική εμπειρία) να μην έχει οικειότητα και "αγάπη"(όπως την εννοείτε εδώ) για όλα τα ζώα.

π.χ κατά τη γνώμη μου πολλά αδέσποτα σκυλιά είναι επιθετικά, και εγώ έχω μία αρνητική προδιάθεση απέναντι τους, και θα έλεγα δικαιολογημένη δεδομένων των περιστατικών που έχουν συμβεί.

δεν σημαίνει ούτε πως δεν "αγαπάω" τα ζώα, ούτε πως είμαι κακόψυχος:hmm:
Και εγω το ιδιο εγραψα με αλλα λογια. Και να προσθεσω οτι προτιμω τους αδιαφορους προς τα ζωα απο εκεινους που τα παιρνουν και τα κακομεταχειριζονται. Κλασσικο παραδειγμα τα σκυλια στις ταρατσες χειμωνα καλοκαιρι κ.α. Δηλαδη αυτοι ειναι καλοψυχοι????!!!!!!!!:down: απλως επειδη τα εχουν και δεν τα φοβουνται???????
υσ. Ρε Φροσω δεν ακουγεσαι να αντιπαθεις ολους τους ανθρωπους! Στο οτι οι "καλοι" σπανιζουν.... συμφωνω κι εγω.

Από Αθανασία: "Είναι πολλοί που αγαπούν μόνο τα ζώα (τους) και μισούν τους ανθρώπους!"

αυτο το παθαινω εγω πολυ συχνα μπορω να πω λετε να εχω προβλημα????????????:lol:

Πρόσεξε το μόνο που αναφέρω!
Αν είναι έτσι, έχεις πρόβλημα, αλλά δε θα στο λύσει κανένας ψυχολόγος... :/:

ναι αλλα δεν σου ειπα ποιους ανθρωπους δεν παω κ μπορεις να φανταστεις ποιοι ειναι αυτοι ???????????? αν οχι θα στο πω εγω αυτους που αντιπαθουν τα ζωα εχω ριξει εγω καβγα με κυρατσες που τις εκανα να φευγουν κ να μην ξερουν που να κρυφτουν

αδυνατον!!

Εγω ψηφισα αδυνατον... οπως οι περισσοτεροι και αυτο γιατι καθε νοημων ανθρωπος με την ελαχιστη ευαισθησια δεν ειναι δυνατον να μισει πλασματα με ψυχουλα, ειτε γατα, ειτε σκυλι,ειτε χελωνιτσα! Αν φοβαται ή σιχαινεται ειναι επειδη ετσι μεγαλωσε.. δεν σημαινει οτι το κανει απο μισος. Τωρα αν καποιος αρεσκεται στο να βλεπει ζωα να πεθαινουν, να υποφερουν ή αρεσκεται να το κανει ο ιδιος κ.α αρρωστημενα... τοτε πως ενας τετοιος ανθρωπος μπορει να χαρακτηριστει καλοψυχος? Ισως ψυχοπαθης?? Καλυτερα. λεγεται οτι η κακια προς ολες τις κατευθυνσεις και χωρις ουσιαστικο λογο ειναι ενα ειδος ψυχοπαθειας και πως να μην ειναι? Συνηθως ετσι ειναι οι ανα τον κοσμο κατ εξακολουθηση δολοφονοι.. Δεν υπαρχει καλοψυχια σε αυτα. Μονο αρρωστια!
Λοιπον και για να ερθω στη συγκεκριμενη περιπτωση της michelle. Ειπες πως αυτη η κυρια ειναι η μητερα του φιλου σου! Δηλ πεθερα σου? Σε συμπαθει αυτη η γυναικα? Μπορει οντως να μην τα συμπαθει για τις τριχες πχ.. αλλα αυτα που λεει συγνωμη κιολας αλλα δεν ειναι φυσιολογικα. 'Η τα λεει για να σου τη σπασει και στην ουσια δεν θελει να βλεπει εσενα, ή γιατι ειναι σαικο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον και για να ερθω στη συγκεκριμενη περιπτωση της michelle. Ειπες πως αυτη η κυρια ειναι η μητερα του φιλου σου! Δηλ πεθερα σου? Σε συμπαθει αυτη η γυναικα? Μπορει οντως να μην τα συμπαθει για τις τριχες πχ.. αλλα αυτα που λεει συγνωμη κιολας αλλα δεν ειναι φυσιολογικα. 'Η τα λεει για να σου τη σπασει και στην ουσια δεν θελει να βλεπει εσενα, ή γιατι ειναι σαικο!

Κλασσική πεθερά είναι, μπροστά μου με "συμπαθεί" παααρα πολύ και απο πίσω με θάβει. :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ όποτε μου λένε κάτι αρνητικό για τις γάτες η πρώτη μου αντίδραση είναι "είχες ποτέ γάτα;" ή "έχεις ζήσει ποτέ με γάτα;". Και guess what? Η απάντηση είναι σχεδόν πάντα όχι... :whistle:
Από την άλλη μεριά "αν δεν αγαπήσεις κάτι δεν θα το γνωρίσεις ποτέ πραγματικά", όπως κάπου λέει ο Μικρός Πρίγκηπας.
Πολύ ρομαντικό ίσως, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια....

και εγώ Φροσάκι, μην ανησυχείς!!:lol:
Αλλωστε και ο Νίτσε,προς στο τέλος της ζωής του είχε απομακρυνθεί τελείως από τους ανθρώπους...λένε μάλιστα ότι σταματούσε έξαλλος τους αμαξάδες που μαστίγωναν τα άλογα και κλαίγοντας, τα αγκάλιαζε και τους ζητούσε συγνώμμη...για την κατάντια των ανθρώπων... (στην εποχή του θεωρήθηκε ότι είχε αποτρελλαθει πια..τότε)

οποτε Φροσάκι είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε μεγάλες φιλόσοφοι...:lol::lol:

Από την άλλη μεριά "αν δεν αγαπήσεις κάτι δεν θα το γνωρίσεις ποτέ πραγματικά", όπως κάπου λέει ο Μικρός Πρίγκηπας.
Πολύ ρομαντικό ίσως, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια....

Βέβαια μπορέι όταν το γνωρίσεις να μην σου αρέσει καθόλου!!:P:P

ΠΑντως κι εγω εχω την ιδια ταση με τον Νιτσε οποτε βλεπω δυστυχισμενα αλογακια μες στη ζεστη να σερνουν αμαξες για να κανουν βολτα :blink::blink: οι ανθρωποι..... :(:( Μπορει να τα φροντιζουν οι ιδιοκτητες δεν ξερω (εξαλλου ειναι το εισοδημα τους) αλλα βρε παιδι μου δεν μου αρεσει καθολου σαν θεαμα....

Δουλευα Σαντορινη τα προηγουμενα 4 χρονια και εκει ειδα απο κοντα οχι αμαξες αλλα την κλασσικη εικονα με τα γαιδουρακια, μουλαρια κ αλογα να ανεβοκατεβαινουν την καλντερα με τα γομαρια απο πανω τους που δεν ηθελαν να μπουν στο τελεφερικ αλλα ηθελαν να δοκιμασουν τον παραδοσιακο τροπο. Ενταξει δεν ειναι κακο σε γενικες γραμμες η ιππασια, αλλα τα συγκεκριμενα ζωντανα, ειναι θυματα εκμεταλευσης γιατι δεν ανεβαινουν 1 φορα τα καημενα! Και μεσα σε τοοοοση ζεστη!

Μετά από διακοπές στην Σαντορίνη,συναντώ μια γνωστή μου,η οποία είχε πάει και αυτή στο νησί και πάνω στην κουβέντα με ρωτά αν ανέβηκα σε γαϊδουράκι.Απαντώ φυσικα και όχι(εννοώντας ότι τα λυπάμαι όλη μέρα πάνω-κάτω χρόνια ολόκληρα).Μου λέει τότε και με "έστειλε":"Ούτε εγώ.Βρωμούσαν και θα με έκαναν χάλια.Καλά ένα μπάνιο δεν μπορούν να τα κάνουν αφού κουβαλούν ανθρώπους;":/:
Όσον αφορά την άποψη μου περί ζωοφιλίας και καλοψυχίας είναι η εξής:
Ένας άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα μπορεί να είναι καλός μπορεί όμως και κακός.Ένας άνθρωπος όμως που δεν αγαπάει τα ζώα τότε σίγουρα είναι μόνο κακός.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back