giota
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tώρα, για το τί θα λέει ο καθένας, είναι πρόβλημά του. H ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, έτσι δεν είναι; Άρα τόσα ξέρουν, τόσα λένε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Το αντιθετο δεν νομιζω οτι ισχυει. Δηλαδη να χαρακτηριζεται καποιος καλοψυχος επειδη απλως αγαπα τα ζωα. Λεγεται οτι και ο Χιτλερ αγαπουσε πολυ το σκυλο του αλλα οχι και τοσο τους ανθρωπους.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**
Το αντιθετο δεν νομιζω οτι ισχυει. Δηλαδη να χαρακτηριζεται καποιος καλοψυχος επειδη απλως αγαπα τα ζωα. Λεγεται οτι και ο Χιτλερ αγαπουσε πολυ το σκυλο του αλλα οχι και τοσο τους ανθρωπους.
Χμμμ
...Συμβαίνει, είμαι σίγουρη! Είναι πολλοί που αγαπούν μόνο τα ζώα (τους) και μισούν τους ανθρώπους!
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Κατα τη γνωμη μου ειναι αδυνατον καποιος να ειναι καλοψυχος και να μην τρεφει θετικα συναισθηματα για τα ζωα. Αυτο σημαινει οχι απαραιτητως να τα αγαπαει και να τα εχει σπιτι του ή να τα φροντιζει, αλλα απλως να μην λειτουργει εχθρικα απεναντι τους εστω και λεκτικα.
ετσι ειναι, συμφωνω..
πολλες φορες ομως το οτι ενας καλοψυχος δε μπορει τα ζωα ωφειλεται στο οτι επειδη ετσι εμαθε, χωρις ζωα μεσα στο σπιτι του ή εζησε μια ασχημη εμπειρια και τα φοβαται..
παντως σιγουρα όλοι οσοι εχουν ζωα δεν ειναι καλοψυχοι..
δικιο αθανασιαααα....
αχ που το εχω το μυαλο μουυυ!!!!!!!!

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**
παντως σιγουρα οσοι εχουν ζωα δεν ειναι καλοψυχοι..
Γιατί καλέ;

Μάλλον ξέχασες ένα "όλοι" και βγαίνει λάθος νόημα...
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
αλλά για χίλιους δύο λόγους (όπως άγνοια ή προήγουμενη αρνητική εμπειρία) να μην έχει οικειότητα και "αγάπη"(όπως την εννοείτε εδώ) για όλα τα ζώα.
π.χ κατά τη γνώμη μου πολλά αδέσποτα σκυλιά είναι επιθετικά, και εγώ έχω μία αρνητική προδιάθεση απέναντι τους, και θα έλεγα δικαιολογημένη δεδομένων των περιστατικών που έχουν συμβεί.
δεν σημαίνει ούτε πως δεν "αγαπάω" τα ζώα, ούτε πως είμαι κακόψυχος

ladycat
Διάσημο μέλος
αυτο το παθαινω εγω πολυ συχνα μπορω να πω λετε να εχω προβλημα????????????Χμμμ...
Συμβαίνει, είμαι σίγουρη! Είναι πολλοί που αγαπούν μόνο τα ζώα (τους) και μισούν τους ανθρώπους!

Ismini
Διάσημο μέλος
Κατα τη γνωμη μου ειναι αδυνατον καποιος να ειναι καλοψυχος και να μην τρεφει θετικα συναισθηματα για τα ζωα. Αυτο σημαινει οχι απαραιτητως να τα αγαπαει και να τα εχει σπιτι του ή να τα φροντιζει, αλλα απλως να μην λειτουργει εχθρικα απεναντι τους εστω και λεκτικα.μπορεί ένας ανθρώπος να είναι καλόψυχος
αλλά για χίλιους δύο λόγους (όπως άγνοια ή προήγουμενη αρνητική εμπειρία) να μην έχει οικειότητα και "αγάπη"(όπως την εννοείτε εδώ) για όλα τα ζώα.
π.χ κατά τη γνώμη μου πολλά αδέσποτα σκυλιά είναι επιθετικά, και εγώ έχω μία αρνητική προδιάθεση απέναντι τους, και θα έλεγα δικαιολογημένη δεδομένων των περιστατικών που έχουν συμβεί.
δεν σημαίνει ούτε πως δεν "αγαπάω" τα ζώα, ούτε πως είμαι κακόψυχος![]()
Και εγω το ιδιο εγραψα με αλλα λογια. Και να προσθεσω οτι προτιμω τους αδιαφορους προς τα ζωα απο εκεινους που τα παιρνουν και τα κακομεταχειριζονται. Κλασσικο παραδειγμα τα σκυλια στις ταρατσες χειμωνα καλοκαιρι κ.α. Δηλαδη αυτοι ειναι καλοψυχοι????!!!!!!!!
υσ. Ρε Φροσω δεν ακουγεσαι να αντιπαθεις ολους τους ανθρωπους! Στο οτι οι "καλοι" σπανιζουν.... συμφωνω κι εγω.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο το παθαινω εγω πολυ συχνα μπορω να πω λετε να εχω προβλημα????????????![]()
Πρόσεξε το μόνο που αναφέρω!
Αν είναι έτσι, έχεις πρόβλημα, αλλά δε θα στο λύσει κανένας ψυχολόγος...

ladycat
Διάσημο μέλος
dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Εγω ψηφισα αδυνατον... οπως οι περισσοτεροι και αυτο γιατι καθε νοημων ανθρωπος με την ελαχιστη ευαισθησια δεν ειναι δυνατον να μισει πλασματα με ψυχουλα, ειτε γατα, ειτε σκυλι,ειτε χελωνιτσα! Αν φοβαται ή σιχαινεται ειναι επειδη ετσι μεγαλωσε.. δεν σημαινει οτι το κανει απο μισος. Τωρα αν καποιος αρεσκεται στο να βλεπει ζωα να πεθαινουν, να υποφερουν ή αρεσκεται να το κανει ο ιδιος κ.α αρρωστημενα... τοτε πως ενας τετοιος ανθρωπος μπορει να χαρακτηριστει καλοψυχος? Ισως ψυχοπαθης?? Καλυτερα. λεγεται οτι η κακια προς ολες τις κατευθυνσεις και χωρις ουσιαστικο λογο ειναι ενα ειδος ψυχοπαθειας και πως να μην ειναι? Συνηθως ετσι ειναι οι ανα τον κοσμο κατ εξακολουθηση δολοφονοι.. Δεν υπαρχει καλοψυχια σε αυτα. Μονο αρρωστια!
Λοιπον και για να ερθω στη συγκεκριμενη περιπτωση της michelle. Ειπες πως αυτη η κυρια ειναι η μητερα του φιλου σου! Δηλ πεθερα σου? Σε συμπαθει αυτη η γυναικα? Μπορει οντως να μην τα συμπαθει για τις τριχες πχ.. αλλα αυτα που λεει συγνωμη κιολας αλλα δεν ειναι φυσιολογικα. 'Η τα λεει για να σου τη σπασει και στην ουσια δεν θελει να βλεπει εσενα, ή γιατι ειναι σαικο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Λοιπον και για να ερθω στη συγκεκριμενη περιπτωση της michelle. Ειπες πως αυτη η κυρια ειναι η μητερα του φιλου σου! Δηλ πεθερα σου? Σε συμπαθει αυτη η γυναικα? Μπορει οντως να μην τα συμπαθει για τις τριχες πχ.. αλλα αυτα που λεει συγνωμη κιολας αλλα δεν ειναι φυσιολογικα. 'Η τα λεει για να σου τη σπασει και στην ουσια δεν θελει να βλεπει εσενα, ή γιατι ειναι σαικο!
Κλασσική πεθερά είναι, μπροστά μου με "συμπαθεί" παααρα πολύ και απο πίσω με θάβει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Από την άλλη μεριά "αν δεν αγαπήσεις κάτι δεν θα το γνωρίσεις ποτέ πραγματικά", όπως κάπου λέει ο Μικρός Πρίγκηπας.Κι εγώ όποτε μου λένε κάτι αρνητικό για τις γάτες η πρώτη μου αντίδραση είναι "είχες ποτέ γάτα;" ή "έχεις ζήσει ποτέ με γάτα;". Και guess what? Η απάντηση είναι σχεδόν πάντα όχι...![]()
Πολύ ρομαντικό ίσως, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια....
RedCat
Διάσημο μέλος
αυτο το παθαινω εγω πολυ συχνα μπορω να πω λετε να εχω προβλημα????????????![]()
και εγώ Φροσάκι, μην ανησυχείς!!

Αλλωστε και ο Νίτσε,προς στο τέλος της ζωής του είχε απομακρυνθεί τελείως από τους ανθρώπους...λένε μάλιστα ότι σταματούσε έξαλλος τους αμαξάδες που μαστίγωναν τα άλογα και κλαίγοντας, τα αγκάλιαζε και τους ζητούσε συγνώμμη...για την κατάντια των ανθρώπων... (στην εποχή του θεωρήθηκε ότι είχε αποτρελλαθει πια..τότε)
οποτε Φροσάκι είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε μεγάλες φιλόσοφοι...

mimikaki
Διάσημο μέλος
Από την άλλη μεριά "αν δεν αγαπήσεις κάτι δεν θα το γνωρίσεις ποτέ πραγματικά", όπως κάπου λέει ο Μικρός Πρίγκηπας.
Πολύ ρομαντικό ίσως, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια....
Βέβαια μπορέι όταν το γνωρίσεις να μην σου αρέσει καθόλου!!

χριστινα
Διάσημο μέλος

οι ανθρωποι..... 
Μπορει να τα φροντιζουν οι ιδιοκτητες δεν ξερω (εξαλλου ειναι το εισοδημα τους) αλλα βρε παιδι μου δεν μου αρεσει καθολου σαν θεαμα....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitra
Νεοφερμένο μέλος
metal
Νεοφερμένο μέλος

Όσον αφορά την άποψη μου περί ζωοφιλίας και καλοψυχίας είναι η εξής:
Ένας άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα μπορεί να είναι καλός μπορεί όμως και κακός.Ένας άνθρωπος όμως που δεν αγαπάει τα ζώα τότε σίγουρα είναι μόνο κακός.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool