Είναι τυφλό το αδεσποτούλι μου ή όχι;

maroula

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η maroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Θα ήθελα την βοήθεια σας, από όποιο μέλος του φόρουμ μπορεί να με βοηθήσει η να μου δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Εκτός από την αγγελία που έβαλα ότι ζητάω γατάκι κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα και σας ευχαριστώ όλους για αυτό, δεν ανέφερα ότι βοηθάω και γενικά ταΐζω όποιο αδέσποτη ψίχουλα μπορώ.

Στην πολυκατοικία που μένω έχει κήπο όπου ταΐζω αρκετές γατούλες η μια από αυτές έκανε 2 γατάκια. Το ένα κατάφερα και το έπιασα σήμερα γιατί η γάτα δεν ήταν εκεί.
Τόσο καιρό δεν με άφηνε να πλησιάζω γιατί γενικά τα αδέσποτακια που ταΐζω είναι λίγο αγριούτσικα..

Είδα ότι πρέπει να είναι τυφλό του έπλυνα τα ματάκια με φυσιολογικό ορο αλλα απ’ότι κατάλαβα μάλλον δεν βλέπει.

Η μάνα του δεν το ταΐζει η το προσέχει όπως το άλλο το όποιο δεν έχει πρόβλημα αλλά είναι άγριο.

Ο κτηνίατρος μου λείπει σε διακοπές και έρχεται αύριο τι μου συμβουλεύεται να κάνω σε αυτό τόσο γλυκό γατουλίνι;

Αν τελικά διαπιστωθεί ότι είναι τυφλό και μακάρι να κάνω λάθος θα το κρατήσω και αυτό εκεί που θα είχα ένα θα εχω δυο..η ψιχούλα αυτή με έχει ανάγκη.

Σας ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Εικόνα 001.jpg
    Εικόνα 001.jpg
    123,1 KB · Εμφανίσεις: 218
Αν είναι αυτό το γατάκι στη φώτο βλέπω λίγο περίεργα τα ματάκια του. Βέβαια το καλύτερο είναι να επισκεφθείς άμεσα τον κτηνίατρο μόλις επιστρέψει. Προφανώς όμως το γατάκι θα χρειαστεί τη βοήθειά σου... Αν το κρατήσεις σίγουρα θα κάνεις μεγάλο καλό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου !
Πιθανότατα δεν είναι τυφλό ! & πιθανότατα πάσχει από ρινοτραχειίτιδα .
Επειδή είχα αντιμετωπίσει ( με επιτυχία! ) τέτοιο πρόβλημα σε γατάκι αυτά που πρέπει να κάνεις είναι :
1ον καθαρίζεις τα ματάκια του με φυσιολογικό ορό !
2ον Βάζεις 2 φορές την ημέρα από 1 σταγόνα σε κάθε μάτι κολλύριο Tobrex
3oν Αντιβίωση vibramicyn σε σιρόπι από το στόμα ! 1ml /1 kGr βάρος. Άρα στο γατάκι max 0.5 ml!
Εύχομαι τα καλύτερα !

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γατάκι έχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να το δει κτηνίατρος, που θα κάνει υπεύθυνη διάγνωση και θα δώσει κατάλληλη θεραπεία. Αν έχει άμεση περίθαλψη σίγουρα θα βελτιωθεί πολύ. Ίσως η όρασή του αποκατασταθεί σε ένα βαθμό, ίσως πάλι και όχι, κι αυτό ο κτηνίατρος θα σας το πει.
Συμφωνώ με τη menia, αφού ψάχνεις γατάκι, κράτησε αυτό που σε έχει τόση ανάγκη, θα στο ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο!:)

Kikiriki, δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα των συμβουλών σου, αλλά καλό θα ήταν να μην συστήνουμε φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να είμαστε γιατροί, ειδικά όταν πρόκειται για μωρά που είναι πολύ ευαίσθητοι οργανισμοί.

Μόνο να βοηθήσω ήθελα !
Απλά επειδή μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση ( & δυστυχώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο αυτής της ίωσης :( ) ξέρω πως όσο πιο γρήγορα ενεργήσεις τόσο το καλύτερο για το γατάκι! Και αφού το κορίτσι ρώτησε τι να κάνει μέχρι να το δει ο κτηνίατρος είπα τη γνώμη μου !
Όπως & να 'χει εύχομαι περαστικά στο γατάκι !
Είναι πολύ καλό που είναι ανοιχτά τα μάτια του πάντως !
:)

Σας ευχαριστώ πολύ ολους σας για τις συμβουλές σας και τις απαντήσεις σας. Πριν λίγο επικοινώνησα με τον κτηνιάτρο τηλεφωνικός αν και δεν μπορει να κάνει διάγνωση απο το τηλέφωνο ο άνθρωπος αυτο μου που είπε πάνω κάτω ειναι αυτα που μου λέτε και εσεις κομπρέσες με χαμομήλι, και σταγόνες με κολλύριο, αντιβίωση θα του δώσω οταν έρθει και το εξετάσει.
Αυτο που με στεναχώρησε ειναι οτι οταν του ειπα οτι το αλλο γατάκι είναι καλά και είναι 3.5 βδομάδων ανησύχησε και μου ειπε να περιμένεις και το ενδεχόμενο να είναι τυφλό...μακάρι να βγώ ψεύτρα...
Θα κρατήσω και τα 2 ψιψινάκια αυτο που θα μου δώσουν και αυτό.
Τι ένα τι δυο καλύτερα κιόλας να κάνουν παρέα...:up::up:

'Ασχετο με το θέμα αλλα απο το μεσημέρι που ήρθα σπίτι απο την δουλεια και πήρα το μικρούλι για φροντίδα η μάνα το ζητάει συνέχεια..συνεχώς το ψάχνει απο την μια νιώθω άσχημα αλλα και απο την αλλη αν δεν το έπαιρνα για να το βοηθήσω οσο μπορώ θα ήταν χειρότερα αν το άφηνα έτσι..
Και πάλι σας ευχαριστω θα σας πω νεα απο το γατουλίνι μου..

Μπράβο σου και καλά θα κάνεις να το κρατήσεις μαζί με το άλλο σου! Μπράβο σου κορίτσι μου! Όσο για το θέμα της μαμάς του, τι να γίνει ! και γω την έκλεψα την Ελίνα μου (τη μαύρη τη γατούλα), αλλά έτσι επιβίωσε ενώ αλλοιώς μπορεί και να μην υπήρχε σήμερα! Βλέπεις η μανούλα της που την είχα και στειρώσει δεν τα κατάφερε.
Να σου ζήσουν τα δυο σου ψιψινάκια!

Δεν πειράζει που το ψάχνει η μαμά του. Εδώ ολόγερα γατιά και αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τους μύριους κινδύνους έξω στους δρόμους, σκέψου κι αυτό, να μη βλέπει καλά (έστω και προσωρινά) και να ζει στον δρόμο... Πώς να επιβιώσει;
Χίλια μπράβο που το μάζεψες! :up: Και περαστικά του! :)

Να σου ζήσει το γατάκι Μαράκι! :) Είναι πολύ γλυκούλι και ελπίζω να βλέπει. Όπως και νά'χει πάντως θα είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος και θα σε αγαπάει πολύ! Μπράβο σου που πήρες τέτοια απόφαση:up:.

Ελα λογικα θα βρεθουμε αυριο αλλα παρε να σου πω μια καλη κτηνιατρο γιατι πρεπει να το δει επειγοντως .. το ειχα υποψιαστει οτι θα το επιανες τελικα ειχα ενστικτο 6979780445

Πριν από 20 ημέρες αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα βρήκα ένα τυφλό γατάκι –έτσι πίστευα- το πρώτο πράγμα που μου έδειξε ο γιατρος για να καταλάβω αν είναι ένα γατάκι τυφλό ήταν αν φαίνεται έστω κ λίγο από την κόρη μέσα από το τρίτο βλέφαρο, επιπλέον εδώ και 20 ημέρες κάνουμε μία θεραπεία με ένα καινούργιο κολλύριο που βγήκε – είναι το πρώτο για γάτες- μετά λοιπόν από 20 μέρες το ένα μας ματάκι είναι εντελώς καλά και το δεύτερο πιστεύω με λίγη ακόμα προσπάθεια θα είναι μια χαρά. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και με το με το γατάκι που βρήκες

ποιο ειναι αυτο το κολλυριο?

C.A.P Collyre είναι κτηνιατρικό

Ωραια ευχαριστω θα ενημερωσω τους γιατρους μας να το χουν υποψη

Είναι πάρα πολύ καλό κ πραγματικά κάνει θαύματα

Σ'ευχαριστώ Sli8erin για το κολλύριο που μου ανέφερες θα το πω στο γιατρο να ξέρει και ολα τα μέλη.
Θα πάω το μικρούλη να το δει το απόγευμα μέχρι τοτε θα σκάσω για το τι θα μου πει.
Θα πάρω περα απο οτι θα μου πει ειδικο γάλα και μπιμπερο.
Το καημενουλι εκτος απο αυτο που εχει ειναι γεμάτο ψύλλους..

Αυτο είναι το λιγότερο μακάρι να μην είναι τυφλο και ολα τα αλλα...
Είναι και αυτα τα ωράρια στο νοσοκομείο που δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα αλλιώς θα το πήγαινα με χίλια το πρωί..

Θα πω νεα σύντομα απο το γατουλίνι μου...

αντε περιμενουμε πως κα πως μας εβαλες κι εμας στην αγωνια....α και οτι και να ειναι καλα θα τα πατε

Σ' ευχαριστώ yasmin1gr θα σας πω νεα το απόγευμα μολις επιστρέψω απο τον γιατρο.
Οτι και να γίνει οπως ειπα το νινι θα το κρατήσω και ας εχω δυο..:happy::happy:

Δυο γατουλίνια ειναι η καλύτερη συντροφιά οπως και να έχεις οποιοδήποτε ζωακι στο σπίτι.
Μακάρι οι περισσότεροι άνθρωποι να αγαπούσαν και να φρόντισαν τα ζωακια που μας έχουν ανάγκη, εχω δει εγω πολλους δήθεν φιλόζωους η κτήνη..
Δυστυχώς στην ζωή υπάρχουν και τέτοιοι...:down::down:

Μακάρι να πάνε τελικά όλα καλά! Περιμένουμε νέα σας!;)

Τώρα είδα τη φωτογραφία, μήπως βρήκαμε το ίδιο γατί ακριβώς έτσι ήταν κ το δικό μου όταν το βρήκα κ έχει κ τα ίδια χρώμα ξανθιά με γαλανά μάτια, για τα παράσιτα να πεις να σου δώσει σπρέι γιατί είναι πολύ μικρό ακόμα για αμπούλα -έτσι είπε ο δικός μου γιατρός, μετά τους 4 μήνες πρέπει να δίνουμε αμπούλα- περιμένω νέα κ πιστεύω ότι θα είναι καλά:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back