Καλησπέρα.
Αρέθα μου συγνώμη ξέρω οτι έχεις νέυρα. Αλλά έχω και εγώ να πω τον πόνο μου γιατί βαλθήκαν να μου κάνουν όλοι τσατάλια τα νέυρα χθές και σήμερα.
Σ'αυτην την μουχλοχώρα που ζω που οι μισοί και παραπάνω γνωστοί μου έλληνες (στην ελλάδα) την περνάνε για παράδεισο της οικονομίας εγώ αναγκάζομαι να κάνω 2 δουλείες για να τα βγάλω πέρα οικονομικά! Γιατι ΝΑΙ πέρνουμε τα διπλάσια λεφτά απο εσας στην ελλάδα ΑΛΛΑ πληρώνουμε τα τριπλάσια απο εσάς σε νοίκια, φόρους, λογαριασμούς, ψώνια για το σπίτι κτλ κτλ. Έχω ΒΑΡΕΘΕΙ τον καθένα που έχει μεγαλώσει με το ψωμοτύρι "εμείς στην ελλάδα χάλια ενω στο εξωτερικό....αυτή είναι ζωή" να μου λέει οτι ειμαι χαζή που θέλω να γυρίσω στην χώρα μου!!!!! Που δεν έχουν πατήσει ποτέ στο εξωτερικό να δουν την γλύκα η που ήρθαν στο εξωτερικό την δεκαετία του 80 που το χρήμα ερεε ειδικά στην αγγλια και νομίζουν οτι γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση τώρα. Που νομίζουν οτι ΟΛΟΙ μας πληρωνόμαστε 5000 λίρες τον μήνα και ότι όλη η αγγλια είναι το Λονδίνο γιατί έχουν ένα γνωστό στο Λονδίνο που παίρνει 5000 λίρες το χρόνο και ζει ζωή χαρισάμενη βεβαιως βεβαίως. Ε οχι λοιπόν δεν γνωρίζουν την κατάσταση εδω. Ειμαι 6 χρόνια εδω και τολμώ και εγώ να πω οτι πριν 6 χρόνια οταν πρωτοήρθα για σπουδές, σπούδαζα, δούλευα part time και μου έφταναν και νοικι να πληρώσω και να φάω και να βγω και τα πάντα! Εδώ και δυο χρόνια τα πράγματα πάνε σκ^$α έχω αναγκαστεί να δουλέυω και πάνω στο επάγγελμα μου και σερβιτόρα σε εστιατόριο και να μην μου φτάνουν!!! Αλλα φυσικά! Εγώ δεν γνωρίζω. Ολοι οι άλλοι απο ελλάδα που δεν εχουν ερθει ποτέ να ζήσουν την πραγματικότητα της αγγλίας ξέρουν πολύ καλύτερα απο μένα. Μην με παρεξηγήσετε. Δεν λέω οτι στην ελλάδα τα πραγματα ειναι ρόδινα. Αντιθέτως. Τα ίδια σκ@#α είναι και εκεί. Αλλά εκεί τουλάχιστον ναι μεν θα αναγκάζομαι να κάνω δυο δουλειές ναι μεν θα βρίζω απ΄το πρωι ως το βράδυ το ΙΚΑ και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες (που παρεπιπτόντως πιστέψτε με στην αγγλία είναι τα ίδια χάλια) αλλά τουλάχιστον θα είμαι δίπλα στους ανθρώπους μου, θα είμαι στην χώρα μου. Με την όποια καλή η κακή κουλτούρα έχουμε εμένα αυτή η κουλτούρα μου έχει λειψει και ας μου σπάει τα νέυρα! Γιατί είναι αλλιώς να ξέρεις οτι στην ελλάδα ένα ριμαδο σ/κ θα δεις τους φίλους σου θα βγεις μια βολτα στην παραλια της Θεσ/νικης για καφε η θα έρθουν καμια επίσκεψη οι φίλοι σου το βράδυ να την αράξετε σπίτι να τα πείτε, και αλλιώς είναι να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο εδω πέρα γιατί τους κάλεσες στο σπίτι σου για φαγητό και να ακούς ατάκες "nice free greek food". Και χειροτερα? Το σχόλιο δεν το κάνουν απο συμφεροντολογια. Απο καθαρά θέμα κουλτουρας. Αυτοί τέτοια παρε δωσε με συνανθρωπο δεν τα έχουν. Το μόνο που ξέρουν είναι να βγαίνουν στις pub να μπεκρουλίαζουν και να πλακώνονται. Πως τολμάν εμένα λοιπόν οι έλληνες ξερόλες να με κατηγορούν που θέλω να γυρίσω ελλάδα??????????????
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά! Ενώ εγώ παλέυω με 2 δουλειές και ψάχνω για τρίτη μου λεει το αφεντικό μου απο την κυρίως μου δουλεια "απο την στιγμη που πλέον οι δουλειές design τελειώσαν και απο εδώ και πέρα θα κάνεις ουσιαστικά δουλείες admin για τις οποιες δεν χρειαζεται εξειδίκευση όπως το design θα σε πληρώνω λιγότερο". Αλλα φυσικά συγχρόνως όταν βγαίνουν δουλείες design θα τις κάνω και αυτές για τα ίδια όμως μειωμένα λεφτά!

Οχι που όλοι νομίζουν οτι μόνο οι ελληνες αφεντικά είναι κάφροι!!! Εχω ζήσει εγώ μα$%#ες εδω πέρα......
Και καπάκι με παίρνουν χθες το βράδυ τηλ απο το εστιατόριο και μου λένε οτι αντι για πέμπτη και σαββατο που δουλέυω πάντα αυτην την βδομάδα θα πάω παρασκευη σαββάτο κυριακή. Η έξτρα μέρα δεν θα με χαλούσε καθόλου αν αυτες οι μέρες δεν μου κάναν μαντάρα το προγραμμα με την άλλη δουλειά. Αναγκαστικά πήρα το κυρίως αφεντικό να του πω οτι παρασκευή δεν μπορώ να δουλέψω γιατί πρέπει να πάω στο εστιατόριο και αν γίνεται να πάω σήμερα. Μου είπε δεν γίνεται γιατί λείπει λονδίνο. Τα πήρε μαζί μου. όταν προσπάθησα να μιλήσω με τ'αφεντικό στο εστιατόριο για την πιθανότητα να μην πάω παρασκευή γιατί μου αλλάξαν το πρόγραμμα τελευταία στιγμή, μου είπε οτι θα μ'απολύσει. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Αχ δεν μπορώ τα νέυρα μου! Και εγώ παλέυω αδικα των αδίκων να μαζέψω λεφτα να γυρίσω ελλάδα.
Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε σήμερα το πρωί...
-Ελα κοριτσάκι μου τι κάνεις?
-Καλα μαμα. Εσεις πως είστε?
-Μια χαρά είμαστε να ήρθε επίσκεψη η θεία σου η ΧΧΧΧΧ και είπαμε να σε πάρουμε ένα τηλ να σου μιλησει λίγο. Πάρ'την.
.................................................................................
-Έλα κούκλα μου! Τι κανεις? Πως είσαι? Αντε βρε Θένια πότε θα γυρίσεις πίσω πια αρκετά!
-Καλα είμαι θεια μου. Ναι θεία μου το ξέρω. Το προσπαθώ. Σύντομα ελπίζω.
-Αντε πότε θα έρθεις....πότε θα γνωρίσεις και κανα καλό παιδί να παντρευτεις? (άρχισαν τα όργανα)
-Καλα θεία ας γυρίσω και έχουμε καιρό.
-Ε ποσο ακόμα καιρο έχετε? Αν δεν βιαστεις.....θα περάσουν τα χρόνια και μετά θα λες "τι χαζή που ήμουν".
-Καλα θεία έχουν άλλα σειρά πρώτα κάτσε να γυρίσω ελλάδα.
-Και άλλες τα πανε αυτα και τώρα κλάιγονται που μείναν μόνες.
Ε ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ! Και υποψην....όλα αυτα ενώ μόλις χώρισα! Δηλαδη ήμαρτον. Μ'εχουν βγάλει σώνει και καλά γεροντοκόρη. Και ο τονος της φωνης στο τηλ...."παει και αυτη καμμένο χαρτι".
Αχ τα νεύρα μου τσατάλια.
Τα ειπα αλλα δεν ξεθημανα ακόμα.