Ειμαι να σκασω. Σημερα το πρωι, μας χτυπουσε επιμονα την πορτα η γιαγια που μενει απο διπλα μας, η οποια τα εχει καπως χαμενα και σε πολλες περιπτωσεις εχει γινει ενοχλητικη (χτυπαει συνεχομενα 10 λεπτα το κουδουνι στις 8 το πρωι πχ, για να της πληρωσεις τον λογαριασμο της λαμπας του χολ) Οποτε συχνα, οταν ακουμε επιμονα κουδουνι δεν ανοιγουμε την πορτα. Εν πασει περιπτωσει, σημερα χτυπουσε την πορτα κατα τις 11, και φωναζε. Εγω ειχα πεσει για υπνο στις 7 το πρωι, και δεν ειχα κουραγιο να σηκωθω, πηγε ομως η αδερφη μου και ανοιξε την πορτα. Ο αντρας της, φωναζε, ειχε πεσει και ειχε χτυπησει, και ηθελε να την βοηθησει να τον σηκωσει. Η αδερφη μου παει, και γυριζει και μου λεει: Δεν εχει πεσει ο ανθρωπος, νεκρος ειναι. Ουτε σφυγμους, ουτε αναπνοη, ειναι ασπρος και κρυος (20 χρονων η αδερφουλα μου, πρωτη επαφη με νεκρο) Λεω εγω, ισως εχει λιποθυμισει ο ανθρωπος, να παρουμε ενα ασθενοφορο. Και μου λεει η Αγγελικουλα, παιρνω και δεν απαντανε. Παιρνω λοιπον το 166 και εγω, αγουροξυπνημενη και ψιλοτρομαγμενη απο αυτο που συνεβη και αφου με ειχαν 10 λεπτα στην αναμονη το σηκωσε μια καρ**λα, σας παραθετω τον διαλογο:
Τηλεφωνητρια: Πειτε μου.
Εγω: Χαιρεται. Ο αντρας της γιαγιας που μενει στην διπλα πορτα μου εχει πεσει στο πατωμα και δεν μοιαζει να αναπνεει, ισως εχει χτυπησει ο ανθρωπος, χρειαζομαστε ασθενοφορο.
Τηλεφ.: Διευθυνση.
Εγω: (
της λεω την δικια μου διευθυνση, το σπιτι εχει εξοδο σε δυο δρομους, εντω μεταξυ με διορθωνει η αδερφη μου)
Τηλεφ.: Δεν ακουσα?
Εγω: (
επαναλαμβανω δυνατα την σωστη διευθυνση, 2 φορες)
Τηλεφ.: Μα πειτε μου επιτελους, 10.000 φορες την ειπατε την διευθυνση για να την καταλαβω! (
ο δρομος λεγεται Τατακη, και γαμ@ τις δυσνοητες λεξεις. Εχει ηδη να φωναζει αυτη) Ονομα υπαρχει στο κουδουνι?
Εγω: Μπαιλα λεγεται, αλλα θα εχουμε βγει στον δρομο, θα μας δειτε.
Τηλεφ.: Ονομα πειτε μου σας παρακαλω! (
οχι οτι δεν ακουσε, αλλα με υφος μη μου δινεις πληροφοριες τις οποιες δεν ζητησα)
Εγω: Σας ειπα, Μπαιλα! (
εν τω μεταξυ εχω αρχισει να φωναζω και εγω, αφου αυτη μοιαζει να εχει παθει υστερια)
Τηλεφ.: Θα βγει καποιος στον δρομο να περιμενει το ασθενοφορο?
Εγω: Ναι σας ειπα! Τατακη 1, ονομα Μπαιλα, θα περιμενουμε εξω απο το σπιτι! Στειλτε ασθενοφορο!
Τηλεφ.: Ρε αει..! (
και μου το κλεισε στα μουτρα)
Ενημερωτικα, η κυρια εχει αυξημενη ποινικη ευθυνη, λογω της θεσης της, και μολις διεπραξε κατα παραλειψην ενα ωραιοτατο κακουργημα. Γιατι θεε μου, να μην ειμαι ηδη εισαγγελεας?

Αν επροκειτο για δικο μου ανθρωπο, και μου το εκλεινε στα μουτρα, δεν ξερω και εγω τι θα εκανα. Βγαλτε εσεις συμπερασμα.