Εκπαίδευση για το πορτάκι

vickymoon

Διάσημο μέλος

Η vickymoon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.384 μηνύματα.
εβαλα πορτακι στη πορτα της κουζινας για να μπαινοβγαινουν απο εκει.
πως να τα εκπαιδευσω για να το κανουν. το φοβουνται λιγο.
η μαργαριτα με το φαι κατι εκανε αλλα οχι πολλα πολλα.
please ιδεες παρακαλω
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• πρωτοχρονια τερψιθεα 082.JPG
    πρωτοχρονια τερψιθεα 082.JPG
    127,8 KB · Εμφανίσεις: 110
εβαλα πορτακι στη πορτα της κουζινας για να μπαινοβγαινουν απο εκει.
πως να τα εκπαιδευσω για να το κανουν. το φοβουνται λιγο.
η μαργαριτα με το φαι κατι εκανε αλλα οχι πολλα πολλα.
please ιδεες παρακαλω
Με γεια! Θα σε βολεψει πολυ...:up:
Λοιπον τα μεγαλα μου το εμαθαν αμεσως γιατι ειχαν ηδη εκπαιδευτει με το πορτακι της τουαλετας...

Η Σεμελη εκπαιδευτηκε...
Μια ιδεα ειναι να ξεκινησεις για λιγο χωρις το πορτακι για να μαθουν τη φιλοσοφια του ανοιγματος...
Εγω στη Σεμελη δεν το εκανα αυτο, γιατι εβλεπε τα μεγαλα να μπαινοβγαινουν.

Ετσι τι εκανα.
Την εβγαλα πρωτα εξω κι εγω ημουν απο μεσα και πηρα ενα φτερακι - παιχνιδι για γατες που τους αρεσει πολυ και το εβαζα στο τζαμακι αλλα και το ανοιγα λιγακι και το περναγα κατω απο αυτο για να το πιανει και να την προκαλει κι ετσι τσιγκλωντας την εσπρωχνε λιγο λιγο το πορτακι κι απο τη λαχταρα της να το πιασει εχωνε και το κεφαλι της σιγα σιγα και το εμαθε...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δυστυχως δεν το σκεφτηκα να αφησω την τρυπα κ ο μαστορας το εβαλε.
με τη μαργαριτα επειδη ειναι λιχουδα λιγο με το φαγητο μπηκε, οι αλλες τις παω κοντα κ το φοβουνται.
να μην τις πηγαινω με το ζορι μαλλον?? σκεφτομαι να ανοιξω ενα τονο που τρελαινονται κ να προσπαθησω με αυτο
μακαρι να βολεψει:)
λες να μου παρει πολυ χρονο??

δυστυχως δεν το σκεφτηκα να αφησω την τρυπα κ ο μαστορας το εβαλε.
με τη μαργαριτα επειδη ειναι λιχουδα λιγο με το φαγητο μπηκε, οι αλλες τις παω κοντα κ το φοβουνται.
να μην τις πηγαινω με το ζορι μαλλον?? σκεφτομαι να ανοιξω ενα τονο που τρελαινονται κ να προσπαθησω με αυτο
μακαρι να βολεψει:)
λες να μου παρει πολυ χρονο??
περνα το κορμακι τους εσυ απο μεσα απαλα....αρκετες φορες μεσα - εξω...κι αστες στο τελος εξω...η αναγκη θα της κανει να θελουν να μπουν και στο τελος θα το καταφερουν 1-2 το πολυ πολυ 3 μερες θα χρειαστει...;)

το προβλημα μου ειναι οτι μολις τις παιρνω αγκαλια κ τις παω κοντα φοβουνται πολυ κ εξαγριωνονται. δεν θελω να το συνδυασουν με φοβο.
εν τω μεταξυ το πηρα μικρο για να μην χωραει να μπει ανθρωπος. η γατα χωραει βεβαια αλλα...
παντως δικιο εχεις μαλλον η αναγκη θα τα κανει να πηγαινουν.
τα ενηλικα γατια μαθαινουν πιο δυσκολα??

το προβλημα μου ειναι οτι μολις τις παιρνω αγκαλια κ τις παω κοντα φοβουνται πολυ κ εξαγριωνονται. δεν θελω να το συνδυασουν με φοβο.
εν τω μεταξυ το πηρα μικρο για να μην χωραει να μπει ανθρωπος. η γατα χωραει βεβαια αλλα...
παντως δικιο εχεις μαλλον η αναγκη θα τα κανει να πηγαινουν.
τα ενηλικα γατια μαθαινουν πιο δυσκολα??
ναι...μαθαινουν πιο δυσκολα...ο χωρος που βγαινουν εξω ειναι μπαλκονι ή κηπος?:hmm:

κηπος ειναι. να δες! εχω κ την μπουγαδα εξω

Συνημμένα

• 001.JPG
    001.JPG
    224,5 KB · Εμφανίσεις: 61
κηπος ειναι. να δες! εχω κ την μπουγαδα εξω
:lol::lol::lol:
Μαλιστα...:hmm:
Γενικα λυσανε να μπαινουν μεσα?:P Τα ταιζεις μεσα ε? Αν ναι... θα ειναι πιο ευκολο;)

τα ταιζω μεσα. λες να τις βγαλω το πρωι στην αυλη κ μετα να κουναω το φαγητο τους μεσα που θα ειναι λυσσασμενα στη πεινα κ να μπουν??

τα ταιζω μεσα. λες να τις βγαλω το πρωι στην αυλη κ μετα να κουναω το φαγητο τους μεσα που θα ειναι λυσσασμενα στη πεινα κ να μπουν??
Ναι....οχι μονο θα το κουνας, αλλα θα ανοιγεις και το πορτακι και θα τα βαζεις να ερχονται να το μυριζουν και μετα θα το κλεινεις...παιξε για λιγο με αυτο και θα το μαθουν;):)

ευχαριστω πολυ. μαλλον το φαγητο ειναι ο καλυτερος τροπος εκπαιδευσης.
εχω στερεωσει τη πορτα να ειναι συνεχεια ανοικτη κ η μαργαριτα ηταν μεσα κ κανω ετσι κ την βλεπω εξω. αρα το ψιλοεμαθε αυτη.
για να δουμε:hmm::hmm::hmm:

ευχαριστω πολυ. μαλλον το φαγητο ειναι ο καλυτερος τροπος εκπαιδευσης.
εχω στερεωσει τη πορτα να ειναι συνεχεια ανοικτη κ η μαργαριτα ηταν μεσα κ κανω ετσι κ την βλεπω εξω. αρα το ψιλοεμαθε αυτη.
για να δουμε:hmm::hmm::hmm:
Θα δεις οτι τελικα ειναι ευκολο! ;)
Ειναι εξυπνα τα γατια μας μωρε! Και μετα θα καμαρωνεις σα χαζομαμα που το μαθανε:up:
Ο,τι χρειαστεις στη διαθεση σου! :)

ωραια χαιρομαι πολυ. μολις το μαθουν θα βγαλω κ φωτο για να κοκορευομαι:lol::lol::lol:

ωραια χαιρομαι πολυ. μολις το μαθουν θα βγαλω κ φωτο για να κοκορευομαι:lol::lol::lol:
Ωραια!:up: Πιστεψε με σε καταλαβαινω απολυτα:redface:;):lol:

καλά εάν το κάνεις αυτό δε νομίζω να το σκεφτούν και πολύ το πορτάκι .. :lol::lol::lol:

μου κανει εντυπωση που δεν βρηκα στο φορουμ θεμα γι αυτο.
η ειναι πολυ απλο για να το συζυτησεις :redface::redface:η δεν εχουν πολλοι ανθρωποι γατοπορτακια.:hmm::hmm::hmm:

μου κανει εντυπωση που δεν βρηκα στο φορουμ θεμα γι αυτο.
η ειναι πολυ απλο για να το συζυτησεις :redface::redface:η δεν εχουν πολλοι ανθρωποι γατοπορτακια.:hmm::hmm::hmm:
Κου κου:P Τσα!:blink::lol:

https://www.mypetz.gr/threads/Πορτάκι-για-γάτες.220165/

Ξέρεις, Βίκυ μου, τι γίνεται μάλλον; Επειδή οι πιο πολλοί μένουμε σε διαμερίσματα, φοβόμαστε να βγαίνουν τα γατόνια χωρίς επίβλεψη στις βεράντες. Εγώ τουλάχιστον, μετά το απίστευτο σοκ που πέρασα τον Οκτώβριο με το θάνατο της Ραλλούς - κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μου - βγαίνω μαζί με τα Νινομελάκια στη βεράντα, ακόμα κι αν κάνει ψόφο. Το καλοκαίρι που έχω μόνιμα ανοιχτά, βγαίνω κάθε τρεις και λίγο έξω να τα ψάξω ή τους φωνάζω να έρχονται να βαράνε προσοχές (μην ξεχνιόμαστε!:P) Φαντάσου ότι τα δικά μου δεν έχουν κάνει ποτέ προσπάθεια να ανεβούν στα κάγκελα, βλέπουν μάλλον ότι είμαστε λιγάααακι ψηλά:redface: Αλλά και πάλι τρέμω

Ξέρεις, Βίκυ μου, τι γίνεται μάλλον; Επειδή οι πιο πολλοί μένουμε σε διαμερίσματα, φοβόμαστε να βγαίνουν τα γατόνια χωρίς επίβλεψη στις βεράντες. Εγώ τουλάχιστον, μετά το απίστευτο σοκ που πέρασα τον Οκτώβριο με το θάνατο της Ραλλούς - κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μου - βγαίνω μαζί με τα Νινομελάκια στη βεράντα, ακόμα κι αν κάνει ψόφο. Το καλοκαίρι που έχω μόνιμα ανοιχτά, βγαίνω κάθε τρεις και λίγο έξω να τα ψάξω ή τους φωνάζω να έρχονται να βαράνε προσοχές (μην ξεχνιόμαστε!:P) Φαντάσου ότι τα δικά μου δεν έχουν κάνει ποτέ προσπάθεια να ανεβούν στα κάγκελα, βλέπουν μάλλον ότι είμαστε λιγάααακι ψηλά:redface: Αλλά και πάλι τρέμω
Συμφωνω..πιστευω οτι ο συνδιασμος πορτακι κι απολυτα προστατευμενο μπαλκονι ειναι το πιο ασφαλες...αλλα αυτο δεν ειναι παντα εφικτο...

πωπω ντροπη:redface::redface::redface::redface::redface: δεν το βρηκα:redface::redface::redface:
ασχετη γκομενα:redface:

παιδια εχετε δικιο το πορτακι θελει ασφαλεια αλλιως αντε γεια:down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back