Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

• Thread starter Thread starter Guest User 74802
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μολις εβαλα στη γατουλα μου την αμπουλα firstline combo και προσπαθει να το ξυσει και να το γλειψει.ειναι λιγο ανησυχη.ειναι φυσιολογικο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσιολογικό είναι, μην ανησυχείς. Προφανώς η αμπούλα δημιούργησε κινητοποίηση στους ψύλλους γι' αυτό και ξύνεται η γατούλα σου. Αν από την άλλη παρατηρήσεις ερεθισμό στην περιοχή από την αμπούλα τότε μάλλον της έχει προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, πράγμα λίγο σπάνιο νομίζω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν λιγες μερες πηγε μια θεια μου να παρει αμπουλα για εξωτερικη αποπαρασιτωση και της εδωσε ο γιατρος μια καινουργια αμπουλα η οποια ειναι γενοσημο φαρμακο και φυσικα κοστιζει πιο φθηνα. Τι γνωμη εχετε για αυτο;;; Θα κανει την ιδια δουλεια με τις αλλες που γνωριζουμε;; Θα ειναι καλη για τα ζωακια μας;;

Τελικά αυτό το έκανε για ενα τεταρτάκι και μετά ηρέμησε. Ίσως στην αρχή προκαλέι φαγούρα ή τσούξιμο. Δεν ξέρω. Πάντως είναι καλά.

καλησπερα παιδια,σημερα ειχα μια κουβεντα με ενα κτηνιατρο και μου ειπε πως το μονο εμβολιο που πρεπει να κανει μια γατουλα που ζει μεσα στο σπιτι-μπαλκονι οταν ημαστε και εμεις ειναι το 3πλο.τι αποψη εχετε?

Χμμμμ... Θα έλεγα πως θεωρητικά ναι. Εφόσον δεν συναναστρέφεται με αδέσποτες γατούλες δεν κινδυνεύει να κολλήσει λύσσα ή λευχαιμία. Αλλά αν μία στο εκατομμύριο φύγει/χαθεί κλπ; Εγώ αυτό τρέμω...

Οπως έχω πει, εμείς ήδη ακολουθούμε αυτό, διότι η γιατρός μας είπε ότι δεν χρειάζεται. Βέβαια με ρώτησε αν θα βγει έξω ποτέ κλπ. της είπα όχι και είπε πως είναι περιττό. Μάλιστα μου είπε πως μετά τις δύο πρώτες φορές θα κάνουμε μετά κάθε 3 χρόνια, δεν θα χρειάζεται καν κάθε χρόνο.
Δεν φοβάμαι μήπως χαθεί γιατί μένουμε σε 4ο όροφο οπότε δεν βγαίνει εκτός ποτέ.
Τώρα στην στραβή περίπτωση που λέτε, δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα για το εμβόλιο γιατί αλλιώς θα έπρεπε να ανησυχούμε όλοι τι θα γίνει με τα αδέσποτα και με εμάς...ε κάθε ημέρα ταίζω αρκετές γατούλες και σκυλάκια δεν είδα ποτέ λυσσασμένο στην πόλη και ελπίζω να μην δω ποτέ...απίθανη περίπτωση τη θεωρώ να λυσσάξει σε περίπτωση που χαθεί...αυτό που με τρομάζει είναι μήπως δεν την ξαναβρώ...της έβαλα όμως τσιπ.

και η δικη μας κτηνιατρος τα ιδια με της κατερινας μας ειπε. μονο το 3πλο και αυτο καθε 2-3 χρονια (το διαβασα παρεπιμπτοντως και σε ξενα κτηνιατρικα αρθρα, πολλοι λενε οτι πλεον οι ερευνες εχουν δειξει οτι δεν χρειαζεται καθε χρονο επαναληψη).

ως προς τη λυσσα, αν εβγαινε εξω παντως εγω θα το εκανα 100%. πρωτον για να ειναι καλυμμενος ο ιδιος, 2ον γιατι ειναι θεμα δημοσιας υγειας, ηδη υπαρχουν πολλα επιβεβαιωμενα κρουσματα στη χωρα μας (και ποσα αλλα που δεν εχουν επιβεβαιωθει λεω εγω) καλο ειναι ο καθενας μας να αναγνωριζει την προσωπικη του ευθυνη απεναντι σε αυτο το θεμα και κυριως οι Δημοι να τηρουν την υποχρεωση εμβολιασμου των αδεσποτων και οι (αντιπαθεστατοι) κυνηγοι να εμβολιαζουν τα δικα τους ζωα που κινουνται στα πιο "επικινδυνα" μερη. αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :)

Ναι και εγώ αν έβγαινε έξω της λύσσας θα της το έκανα, όπως το κανω στον Ιντεφίξ γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά τώρα ένα ζώο που είναι μέσα στο σπίτι και το αντιμετωπίζουμε όλοι με υπευθυνότητα δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Και στον Ιντεφίξ κάποια, εκτός της λύσσας, τα κάνουμε κάθε 3 χρόνια.

καλησπερα παιδια,σημερα ειχα μια κουβεντα με ενα κτηνιατρο και μου ειπε πως το μονο εμβολιο που πρεπει να κανει μια γατουλα που ζει μεσα στο σπιτι-μπαλκονι οταν ημαστε και εμεις ειναι το 3πλο.τι αποψη εχετε?

Έχω συζητήσει κι εγώ αυτό το θέμα με την κτηνίατρο που πάω τα δικά μου κι εμείς κάνουμε το τετραπλό.
Με είχε ρωτήσει στην αρχή εάν τα γατιά θα βγαίνουν κι εκτός σπιτιού και της είχα πει ότι θα μένουν αποκλειστικά εντός σπιτιού κι ότι δεν θα βγαίνουν ούτε στο μπαλκόνι όσο δεν μπορώ να κάνω μια πολύ καλή περίφραξη όπως τη θέλω.
Οπότε μου πρότεινε κι εκείνη να κάνουμε το τετραπλό κι ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα εφόσον δεν έρχονται και δεν θα έρθουν σε επαφή με άλλες γάτες.
Προσωπικά φοβάμαι να φορτώσω τα μικρά με περισσότερα εμβόλια από τη στιγμή που ξέρω ότι ζουν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και δεν έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος της μετάδοσης κάποιας ασθένειας... :)

Γιωργο ποιο ειναι το 4πλο ?
οκ Γιωργο εκανα αναζητη και βρηκα,εμενα που εκανε το 3πλο και οχι το 4πλο δεν εχει δηλαδη το εμβολιο χλαμυδιασης.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σε όλους τους γατογονείς!:) Χρειάζομαι τη συμβουλή σας..Το γατόνι μου είναι στειρωμένο και πριν τρεις μήνες κάναμε το 3πλό εμβόλιο το οποίο όμως δεν καλύπτει χλαμυδίαση. Ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε ότι για ενήλικα γατιά (η δικιά μου είναι πλέον 1 1/2 ετών) δεν χρειάζεται αν μένουν μέσα στο σπίτι. Τον άκουσα λοιπόν και κάναμε το 3πλό ενώ πριν μια εβδομάδα κάναμε και το αντιλυσσικό. Το πρόβλημα είναι το εξής...Μένουμε σε μονοκατοικία με δέντρα τριγύρω..Σε οικοπεδάκι δίπλα από το σπίτι γέννησε γατούλα..Η οποία αν και της ρίχνουμε τροφή καθότι αδέσποτη, ανεβαίνει στο δέντρο, μπαίνει στην κουζίνα για να φάει το φαγητό της δικιάς μας και γίνεται μάχη!!!!:( Δοκιμάσαμε τα πάντα αλλά το γατί συνεχίζει να έρχεται απρόσκλητο..Κρύψαμε τις κροκέτες αλλά έρχεται μπας και έχει κανένα τυχερό..Η Σούσι όταν δεν βρίσκει τις κροκέτες της το βράδυ κλαίει και μας ξυπνάει...Κλείσαμε όλες τις πόρτες μην μπαίνει το γατί αλλά η Σούσι θέλει να βγαίνει στο μπαλκόνι το βράδυ και δεν σταματάει την κλάψα...Και οι πόρτες μένουν λίγο ανοιχτές...Και το αδέσποτο μπαίνει...:(Και τρώγονται με τη δικιά μου...Παιδιά γίνεται χαμός...Και φοβάμαι μην κολλήσει κάτι η δικιά μου...Κι αν πάθει χλαμυδίαση???Τι να κάνω?? Εν τω μεταξύ έχω και άλλο πρόβλημα..Δεν παίρνει με τίποτε το αντιπαρασιτικό χάπι..Τι το αλέθω και το βάζω σε κοτοπουλάκι..τι σε γιαουρτάκι..τι σε κονσέρβα..Τζίφος..Το μυρίζει η κυρία και φεύγει με ξινισμένα μούτρα!!!!:PΤελείως μπλαζέ υφάκι το γατόνι...Οι αμπούλες κάνουν δουλειά για τα ενδοπαράσιτα???? Περιμένω τις συμβουλές σας....

Όσον αφορά το εμβόλιο, δεν ξέρω δυστυχώς να σε κατατοπίσω... Συζήτησέ το με τον γιατρό σου αύριο, μήπως μπορεί να γίνει μεμονωμένα; :hmm:
Τώρα για τα αντιπαρασιτικά, ξέρω πως το advocate καλύπτει και τις ταινίες, αλλά όχι όλων των ειδών τα ενδοπαράσιτα. Εμείς τους τα ρίχνουμε βαθιά στο στόμα με το κεφάλι τους σηκωμένο κι έπειτα τους κρατάμε κλειστό το στόμα, μέχρι να το καταπιούν (η αλήθεια είναι πως συνήθως το κάνει ο φίλος μου, εγώ δεν τα πολυκαταφέρνω :/:)

ΥΓ: Στο μπαλκόνι υπάρχει μήπως δυνατότητα περίφραξης; Για να μην έχει πρόσβαση η άλλη γάτα;

Τελευταία επεξεργασία:
Υπαρχει και μια παστα για τα ενδοπαρασιτα την οποια την δεχονται πιο ευκολα καποια γατια.

Υπάρχει η αμπούλα profender all wormer, καλύπτει όλα τα ενδοπαράσιτα. Έχει όντως αποτελέσματα, εμάς η κτηνίατρος μας τη σύστησε όταν συνέπεσε πρόβλημα ενδοπαρασίτων με ταυτόχρονους εμετούς (οπότε δε θα έκανε δουλειά το χάπι, θα το έβγαζε αμέσως). Είχαμε αποτέλεσμα αλλά ξαφνιαστήκαμε και εμείς και η κτηνίατρος, που δεν το είχε ξανασυναντήσει όπως μας είπε, όταν είδαμε ότι η γατούλα έπαθε μια δερματική αντίδραση (πληγή σα χημικό έγκαυμα, στο σημείο της εφαρμογής της αμπούλας).

Όσο και να το έψαξα στο ίντερνετ, δε βρήκα πουθενά άλλο περιστατικό. Πουθενά όμως. Οπότε εμείς ήμασταν πολύ άτυχοι. Δεν ξαναχρησιμοποιήσαμε ποτέ αμπούλα, αλλά σε κείνη τη φάση που ηταν επείγον να σκοτωθούν τα σκουλήκια ήταν ο μόνος τρόπος που είχαμε και αν αναγκαζόμασταν ξανά, θα το ξανακάναμε.

Στα είπα αναλυτικά για να ξέρεις τα υπέρ και τα κατά, όχι για να τρομάξεις. Σημειώνω ότι με την αμπούλα είδαμε αμέσως αποτέλεσμα, δλδ νεκρά σκουληκάκια. Απλά μας έκανε και πληγή. Οπότε ξαναγυρίσαμε στα χαπάκια :)

Εγώ δεν της το κρύβω καθόλου το χάπι. Της βάζω 5 κροκέτες (για να βλέπω τι γίνεται) και το χάπι μαζί. Και απλά το τρώει :P

Τα γατιά που έχουμε στο πατρικό μου αρπάζουν τις αμπούλες τους τακτικότατα, αδιαμαρτύρητα και χωρίς καμία παρενέργεια ποτέ. Παίρνουν αμπούλες και για τα εξω- και για τα ενδοπαράσιτα. Αν και για να μην το παρακάνουμε με τις αμπούλες λέμε να το γυρίσουμε σε χάπι. Αυτά!

Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει κανεις για την giardia, υπαρρχει καποιο ειδικο παρασιτοκτονο:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
εχω πραγματικα μπερδευτει παιδια.καναμε το 3πλο εμβολιο οταν ηταν 3 μηνων,πρεπει τελικα να γινει επαναλυπτικο η παλι του χρονου?

Φίλε Άκη, απ' όσο ξέρω αλλά κι απ' ό,τι έκανα με τα δικά μου γατιά, όταν ένα γατάκι είναι μικρό σε ηλικία του κάνουμε 2 δόσεις του εμβολίου με διαφορά ενός μήνα.
Πρώτα γίνεται η πρώτη δόση κι ύστερα από ένα μήνα γίνεται η δεύτερη.
Μετά, γίνεται η επαναληπτική δόση κάθε χρόνο.
Για να είσαι σίγουρος πάντως, ρώτα και τον κτηνίατρο ώστε να σου λύσει κάθε απορία! :)

Γιωργο η κτηνιατρος με μπερδεψε κ μαλλον θα ψαξω για νεο γιατρο.εκεινη μου ειπε πως το 3πλο θα το ξανακανει του χρονου,ενω γενικα διαβαζω για επαναληπτικο 2η δοση οπως λες κ εσυ.

Στο γατούλη έχει γίνει μία δόση, σωστά;
Διότι εάν έχουν γίνει δύο ως τώρα κι η δεύτερη έγινε πχ το Μάϊο, τότε ο γάτος είναι καλυμμένος και χρειάζεται την επόμενη του χρόνου το Μάϊο.
Εάν όμως έγινε μόνο μία δόση, τότε χρειάζεται τη δεύτερη.
Τουλάχιστον αυτό ξέρω ότι γίνεται.
Καλού - κακού, ρώτα κι έναν άλλον κτηνίατρο. ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back