Havana
Διάσημο μέλος
1^=2 ημερών - 7 εβδομάδων
Αποπαρασίτωση: συνιστάται εξωπαρασιτοκτόνος αγωγή με παρασιτοκτόνο κατάλληλο για τη νεαρή ηλικία.
Το γατάκι εξακολουθεί να πίνει γάλα από τη μαμά του.
1^=6 εβδομάδων
Ενδοπαρασιτοκτόνος αγωγή.
Ξεκινά η εκπαίδευση σε άμμο υγιεινής.
Το γατάκι μπορεί να ξεκινήσει να τρώει μαλακές κονσέρβες και κροκέτες ειδικά σχεδιασμένες για γατάκια κάτω των 4 μηνών.
1^=7-8 εβδομάδων
Εξωπαρασιτοκτόνος αγωγή, μηνιαία από την 8η εβδομάδα.
1ος εμβολιασμός για: Παλλευκοπενία, Ιογενή ρινοτραχείτιδα, καλυκοΐωση , χλαμυδίωση και λευχαιμία.
Μπορείτε να ξεκινήσετε να βουρτσίζετε το γατάκι σας εβδομαδιαία.
1^=10 εβδομάδων
Ενδοπαραρασιτοκτόνος αγωγή, επανάληψη κάθε 4-6 μήνες.
1^=12 εβδομάδων
Αναμνηστική δόση πρώτου εμβολίου.
1^=14 εβδομάδων
Εμβολιασμός για λύσσα.
1^=16 εβδομάδων
Εμβολιασμός για λοιμώδη περιτονίτιδα.
1^=20 εβδομάδων
Αναμνηστική δόση εμβολίου περιτονίτιδας.
1^=15 μηνών
2η αναμνηστική δόση πρώτου εμβολίου (για παλλευκοπενία κ.τ.λ.)
1^=16 μηνών
Ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο εμβολιασμός πλέον είναι ετήσιος.
[/table]
Πηγή: Royal Canin Vet Team
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Havana
Διάσημο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Αν το ζώο δεν βγαίνει καθόλου έξω δεν ειναι αναγκαία η περιτονίτιδα και η λευχαιμία ας πούμε. Δικαίως σε ρώτησε ο γιατρός κατά την άποψή μου, και εμένα με έχουν ρωτήσει όλοι όσοι έχω περάσει για την λευχαιμια για τον λόγο αυτο.
Της λύσας και πάλι τυπικά γίνεται αφού στην χώρα μας έχει εξαληφθεί η ασθένεια. Απαιτείται για ταξίδια αλλά συστήνεται και σε περιπτώσεις που το ζώο ειναι επιθετικό, ώστε να είναι κανείς καλυμένος σε περίπτωση που δαγκώσει κάποιον άσχετο.
Εγώ ας πούμε το τετραπλό κάνω ετήσια και όχι κάτι άλλο.
Αποπαρασίτωση από το στόμα καλό είναι να παίρνει συστηματικά γιατί τα ενδοπαράσιτα είναι επικίνδυνα.
Τονίζω, το θέμα αυτό είναι ενδεικτικό και περιλαμβάνει το φουλ πρόγραμμα εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων. Ο κτηνίατρός μας είναι αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο για το θέμα αυτο.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Κατ' εμέ, η ερώτηση αν βγαίνει έξω το γατί ως προϋπόθεση για εμβολιασμό είναι αν μη τι άλλο επιπόλαιη. Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να έρθει σε επαφή με άλλο ζώο, μπορεί να χρειαστεί να βγει έξω (ή να μη χρειαστεί, απλώς να την κάνει και να κολλήσει ένα σωρό ασθένειες). Καλό είναι να τα εμβολιάζουμε τα ζώα μας και να ενημερωνόμαστε σχετικά με τη χρησιμότητα των εμβολίων.

LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Αυτές τις σκέψεις κάνω εδώ και καιρό, ενόψει και διακοπών, που μπορεί και άθελά μας το γατί να είχε βρεθεί με άλλες γάτες, το αντιλυσσικό με προβλημάτιζε, η αποπαρασίτωση ,όλα τέλος πάντων.Το εμβόλιο της λύσσας ο κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να το κάνει. Στη χώρα μας η λύσσα έχει εξαλειφθεί επειδή εμβολιάζουμε, αν σταματήσουμε να εμβολιάζουμε ποιος ξέρει αν θα εξακολουθήσει να μην υφίσταται η λύσσα;
Κατ' εμέ, η ερώτηση αν βγαίνει έξω το γατί ως προϋπόθεση για εμβολιασμό είναι αν μη τι άλλο επιπόλαιη. Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να έρθει σε επαφή με άλλο ζώο, μπορεί να χρειαστεί να βγει έξω (ή να μη χρειαστεί, απλώς να την κάνει και να κολλήσει ένα σωρό ασθένειες). Καλό είναι να τα εμβολιάζουμε τα ζώα μας και να ενημερωνόμαστε σχετικά με τη χρησιμότητα των εμβολίων.![]()
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει τα εξής:
-Το πρώτο εμβόλιο 7-8 βδομάδων (πανλευκοπενια,ρινοτραχιτιδα κλπ) είναι ενα ή περισσότερα μαζί?
-Οι αναμνηστικές δόσεις είναι το ίδιο ακριβώς εμβόλιο σε επανάληψη?
-Μετά τις 16 εβδομάδες το ετήσιο εμβόλιο είναι ενα και το αυτό κάθε χρόνο?
Αν κάποιος μάλιστα γνώριζε και τις ονομασίες των φαρμάκων, θα ήταν το ιδανικό.. Θέλω να γνωρίζω για να μπορώ να ελέγχω τον γιατρό. Πολλοί απο αυτούς, θεωρούν κάποια εμβόλια εντελως περιττά ενώ εγω οχι..
aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι ένα εμβόλιο, τριπλό ή τετραπλό (ανάλογα με το πόσες ασθένειες καλύπτει).-Το πρώτο εμβόλιο 7-8 βδομάδων (πανλευκοπενια,ρινοτραχιτιδα κλπ) είναι ενα ή περισσότερα μαζί?
Ναι.-Οι αναμνηστικές δόσεις είναι το ίδιο ακριβώς εμβόλιο σε επανάληψη?
Ετήσια αναμνηστική δόση χρειάζονται όλα τα εμβόλια, για να συνεχίσουν να καλύπτουν τον οργανισμό. Χρειάζεται δηλαδή επανάληψη του τριπλού (ή τετραπλού), του αντιλυσσικού και όποιων άλλων έχει κάνει το γατάκι.-Μετά τις 16 εβδομάδες το ετήσιο εμβόλιο είναι ενα και το αυτό κάθε χρόνο?
Εμβόλια παρασκευάζουν πολλές εταιρείες, με διαφορετικές εμπορικές ονομασίες. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από την ονομασία, είναι οι ασθένειες που καλύπτονται (αναγράφονται στη συσκευασία του εμβολίου και στο απόκομμα που κολλάει ο κτηνίατρος στο βιβλιάριο της γάτας).Αν κάποιος μάλιστα γνώριζε και τις ονομασίες των φαρμάκων, θα ήταν το ιδανικό..
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
Οσο για την αποπαρασίτωση, αρκεί αυτή η κίτρινη κρέμα σε σωληνάριο που δίνουμε στα γατάκια (της οποίας το όνομα μου διαφεύγει) για όλες τις γάτες? Όταν είχα βρεί τον Μάρκο, λόγω της σοβαρής του κατάστασης του την έδινα μια γραμμούλα καθε 2 μέρες για 10 μέρες περίπου. Μια μικρή δόση φτάνει για ενα φαινομενικά υγειές γατί?
Havana
Διάσημο μέλος
Επίσης, μια ενήλικη ανεμβολίαστη γάτα, μπορεί να εμβολιαστεί ή δεν υπάρχει πια λόγος??
Οσο για την αποπαρασίτωση, αρκεί αυτή η κίτρινη κρέμα σε σωληνάριο που δίνουμε στα γατάκια (της οποίας το όνομα μου διαφεύγει) για όλες τις γάτες? Όταν είχα βρεί τον Μάρκο, λόγω της σοβαρής του κατάστασης του την έδινα μια γραμμούλα καθε 2 μέρες για 10 μέρες περίπου. Μια μικρή δόση φτάνει για ενα φαινομενικά υγειές γατί?
ακομη και ενηλικη η γατουλα πρεπει να εμβολιαστει...
και μετα απο ενα μηνα ξακανει επαναληπτικο και υστερα παλι ετησιο εμβολιασμο...
στις μεγαλυτερες ηλικιες (8 μηνων και πνω) η κρεμα αντικαθιστατε με χαπι (αναλογα με τα κιλα του ζωου) για ενδο-αποπαρασιτοση...
ακομη και υγιυης προλαμβανει τη δημειουργεια οργανιμσων στο εντερο του....
drusilia
Διάσημο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
maroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πριν λίγο πήρα τον μικρό φοίνιξ αγκαλια και είδα οτι εχει πάλι ψύλλους συγκεκριμένα εγω ειδα εναν.
Στον πρώτο γιατρο που τον πήγα την πρώτη φορά τον έβαλε αμπούλα, και ο δικός μου γιατρος που τον εξέτασε μετέπειτα δεν τον βρήκε τίποτα.
Την κυριακή που μας πέρασε ειδα οτι ειχε πάλι και τον ψέκασα με σπρει νομιζα πως δεν θα είχε απο εδω και πέρα οπως δεν βρήκε τίποτα και ο γιατρός μου την Δευτέρα που τον πήγα..
Απο που στο καλο βρίσκονται αυτοι οι ψύλλοι; Το σπρει που τον εβαλα δεν του εκανε τίποτα, μήπως πρέπει να το επαναλάβω;
Επειδή ειναι πολυ μικρούλης ακόμη φοβαμαι μηπως κάνω κατι λάθος..
moukelis
Επιφανές μέλος
maroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ψύλλους μπορει να κολλάει ακομα κι απο το χωμα...Επισης θα πρεπει να πλύνεις με καυτο νερο τα κουβερτακια και το μαξιλάρι του,αφού τα ψεκάσεις με fronline.Μπορει επισης να ειχε αυγα πάνω του.Η αμπουλα που του έβαλε ήταν και για τα αυγά;
Δεν το ξέρω moukelis γιατι δεν τον πήγα στον δικο μου κτηνιατρο την πρώτη φορα που τον πήγα, ήταν ενας ξινιάρης δύστροπος το εγραψα και στο θέμα μου για την συμπεριφορά του. Ο γατούλης κοιμάται στο δωματιο μου μόνο και δεν τον βγάζω εξω. Με το σπρει που πήρα ψέκασα και στο δωμάτιο, είναι λάθος να τον ξαναβάλω σπρει πάλι, εννοείτε οτι θα πάρω και τον γιατρο τηλέφωνο αλλα σήμερα ειναι κλειστο το ιατρειο.
Θα πλύνω τις κουβέρτες του και θα βάλω τώρα καθαρές συν οτι θα καθαρίσω και ολο το δωμάτιο με τον μικρούλη ομως δεν ξέρω τι να κάνω σήμερα..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool