Guest User 74802
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
θα ρωτήσω πάλι τη γιατρό, αλλά εφόσον γενικά η δική μου είναι ανθεκτική στα φάρμακα και παρότι ζει στο σπίτι, βγαίνει στα μπαλκόνια και δεν μπορώ να ξέρω τις συνθήκες υγιεινής της γειτονιάς, νομίζω πως θα είναι καλύτερα να το κάνω, έστω για φέτος.
επειδή δεν έχει κλείσει έτος ακόμη θέλω να είναι όσο πιο προστατευμένη γίνεται, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθεί η υγεία της από πολλά χημικά κλπ.
επίσης όπως είπα εμπιστεύομαι τη γιατρό μας, ό,τι μας έχει πει ως τώρα επαληθεύτηκε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
επίσης ρώτησα τη γιατρό μας για το stronghold αν θυμάστε, που είχα χρησιμοποιήσει τελευταία για αποπαρασίτωση, αλλά δεν ήξερα μετά από πόσο καιρό να ξαναβάλουμε και αν είναι καλό. τελικά μου είπε ότι είναι μια χαρά για γατούλα που ζει μες στο σπίτι για ενδο- και εξω- παράσιτα και, αφού τελειώνει το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς, να της το κάνω ανα τρίμηνο και θα είναι καλυμμένη.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι όμως υπήρχε και κρούσμα στη Λάρισα που η μολυσμένη γάτα δάγκωσε την ιδιοκτήτριά της. Ειδικά στη Β. Έλλαδα όλοι οι κτηνίατροι πλέον το κάνουν (μάλιστα μέχρι πέρσι ο δικός μας κτηνίατρος με απέτρεπε από το να το κάνω, ενώ τώρα επιμένει) γιατί τα κρούσματα σε άγρια ζώα αλλά και σε σκυλιά είναι πολλά. Επιπλέον, όπως έχω πει στο παρελθόν, πράγματι οι αυστηρά οικόσιτες γάτες δεν κινδυνεύουν. Αλλά εγώ τρέμω για την κούφια-η-ώρα-που-τ'-ακούει κακιά στιγμή, που ενδεχομένως η γατούλα μας χαθεί... Τότε τι γίνεται; Προτιμώ να είναι εξασφαλισμένη και προστατευμένη, κόντρα στη μικρή πιθανότητα παρενεργειών που μπορεί να έχει το εμβόλιο. ΟΚ, εμβόλιο είναι, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο και το κάνουν παντού στον κόσμο. Για σάρκωμα πιο επικίνδυνο είναι το εμβόλιο της λευχαιμίας.![]()
Φωτεινή μου το περιστατικό που περιγράφεις είχε γίνει στα Τρίκαλα και δεν επρόκειτο για οικόσιτη γάτα, αλλά για μία από τις αδέσποτες γατούλες που τάιζε η συγκεκριμένη κυρία. Είναι δεδομένο ότι τα αδέσποτα ζώα είναι εκτεθειμένα σε διάφορους κινδύνους, και όντως έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς κρούσματα (σε ζώα εννοώ, κυρίως σκύλους, κι όχι σε ανθρώπους αυτό ήταν μεμονωμένο περιστατικό
). Εννοείται ότι επιδιώκουμε το καλύτερο για την υγεία των γατιών μας πάντως και πράττουμε αναλόγως, ο καθένας με βάση τη δική του κρίση

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest User 74802
Επισκέπτης
rouli726
Δραστήριο μέλος
πχ στους ανθρώπους κανονικά πρέπει να γίνεται κάθε 10 χρόνια για να "ανανεώνεται" η ανοσία στην κάθε ασθένεια.
θεωρώ πάντως πως έστω μια φορά καλό είναι να το κάνω κι αυτό. και για το προηγούμενο που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα μας είχε πει πως μπορεί να είναι λίγο κακόκεφη κλπ αλλά το δικό μας το διαολάκι μάλλον δεν καταλαβαίνει από τέτοια

και στη στείρωση, την ίδια μέρα μπαινόβγαινε στην μπανιέρα μόνη της.
ελπίζω να μη συμβεί κάτι τρομερό αυτή τη φορά

όταν το κάνουμε, θα σας πω εντυπώσεις

kondem
Νεοφερμένο μέλος
Απ οσο ξερω τους κανουν καθε χρονο ενα εμβολιο και καθε μηνα βαζουν μια αμπουλα profender στο καθενα!
Η αμπουλα αυτη ειναι και για εξωτερικα παρασιτα (ψυλους κτλ) ? Γιατι η μητερα μου, ειπε οτι το ενα συνεχεια ξυνεται!
Ο κτηνιατρος ειναι πολυ μακρια, οποτε θα τους παρω εγω κατι να τα παω! Εχετε να προτεινετε κατι?
Ευχαριστω!

https://www.provet.gr/el/animal-heal...profender-spot-on-for-large-cats-5-8-kg/7-484
Δεν νομίζω πως είναι για ψύλλους...ΕΝΔΕΙΞΗ(ΕΙΣ)
Για γάτες που παρασιτούνται από ή βρίσκονται εκτεθειμένες σε μικτές παρασιτώσεις που οφείλονται στα παρακάτω νηματώδη και κεστώδη:
Νηματώδη
Toxocara cati (ώριμα ενήλικα, άωρα ενήλικα, L4 και L3)
Toxascaris leonina (ώριμα ενήλικα, άωρα ενήλικα και L4)
Ancylostoma tubaeforme (ώριμα ενήλικα, άωρα ενήλικα και L4)
Κεστώδη
Dipylidium caninum (ενήλικα)
Taenia taeniaeformis (ενήλικα)
Echinococcus multilocularis (ενήλικα)

katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Είμαστε ακριβώς 1νός μήνα! Χρειαζόμαστε αποπαρασίτωση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ναι! Επειδή είναι μικρό δίνουν πάστα και ψεκάζουν με σπρέι σε αυτή την ηλικία. Αλλά στην Γερμανία που είστε δεν ξέρω την διαδικασία και τα σκευάσματα.
Ευχαριστώ!
Flore.Velt
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool