Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

• Thread starter Thread starter Guest User 74802
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλησπερα.εγω δεν ειμαι πολυ φανατικη των εμβολιων και κανουμε καθε χρονο το βασικο. Συζητησα με το γιατρο που εμπιστευομαι πολυ το θεμα του συγκεκριμενου εμβολιου και μου ειπε εφοσον ζουμε στην αττικη αποκλειστικα μεσα στο διαμερισμα να μην το κανουμε ακομα.ειναι αναγκαστικο βαση νομου.οταν ομως ακουσω πως τα κρουσματα πλησιαζουν να τρεξω να τ κανω οπωσδηποτε. Δεν θελω να σε επηρεασω.πρεπει να κανουμε οτι καλυτερο για την υγεια και την ευζωια των γατουνιων μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βασικά ρωτούσα για να μάθω αν όσοι το έχουν κάνει στα γατάκια τους είχαν παρενέργειες.
θα ρωτήσω πάλι τη γιατρό, αλλά εφόσον γενικά η δική μου είναι ανθεκτική στα φάρμακα και παρότι ζει στο σπίτι, βγαίνει στα μπαλκόνια και δεν μπορώ να ξέρω τις συνθήκες υγιεινής της γειτονιάς, νομίζω πως θα είναι καλύτερα να το κάνω, έστω για φέτος.
επειδή δεν έχει κλείσει έτος ακόμη θέλω να είναι όσο πιο προστατευμένη γίνεται, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθεί η υγεία της από πολλά χημικά κλπ.
επίσης όπως είπα εμπιστεύομαι τη γιατρό μας, ό,τι μας έχει πει ως τώρα επαληθεύτηκε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω να πω την αληθεια μου δεν πιστευω οτι κινδυνευει κανεις.. περισσοτερο σαν εκρηξη τρομολαγνιας μου φαινεται (για τη λυσσα), οπως κανανε και στο παρελθον πχ θεμα με τη γριππη των χοιρων, των πτηνων κτλ κτλ..

Κι όμως υπήρχε και κρούσμα στη Λάρισα που η μολυσμένη γάτα δάγκωσε την ιδιοκτήτριά της. Ειδικά στη Β. Έλλαδα όλοι οι κτηνίατροι πλέον το κάνουν (μάλιστα μέχρι πέρσι ο δικός μας κτηνίατρος με απέτρεπε από το να το κάνω, ενώ τώρα επιμένει) γιατί τα κρούσματα σε άγρια ζώα αλλά και σε σκυλιά είναι πολλά. Επιπλέον, όπως έχω πει στο παρελθόν, πράγματι οι αυστηρά οικόσιτες γάτες δεν κινδυνεύουν. Αλλά εγώ τρέμω για την κούφια-η-ώρα-που-τ'-ακούει κακιά στιγμή, που ενδεχομένως η γατούλα μας χαθεί... Τότε τι γίνεται; Προτιμώ να είναι εξασφαλισμένη και προστατευμένη, κόντρα στη μικρή πιθανότητα παρενεργειών που μπορεί να έχει το εμβόλιο. ΟΚ, εμβόλιο είναι, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο και το κάνουν παντού στον κόσμο. Για σάρκωμα πιο επικίνδυνο είναι το εμβόλιο της λευχαιμίας. :hmm:

θα της το κάνω φέτος κι από του χρόνου βλέπουμε.. ας είναι προστατευμένη τώρα που είναι και μικρή.

επίσης ρώτησα τη γιατρό μας για το stronghold αν θυμάστε, που είχα χρησιμοποιήσει τελευταία για αποπαρασίτωση, αλλά δεν ήξερα μετά από πόσο καιρό να ξαναβάλουμε και αν είναι καλό. τελικά μου είπε ότι είναι μια χαρά για γατούλα που ζει μες στο σπίτι για ενδο- και εξω- παράσιτα και, αφού τελειώνει το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς, να της το κάνω ανα τρίμηνο και θα είναι καλυμμένη.

Εμείς το κάναμε μια φορά γιατί επέμενε ο πρώην κτηνίατρός μας (εμείς δεν ξέραμε τότε) και η γάτα ήταν άρρωστη για 2 μέρες αφού έκανε το εμβόλιο. Δεν έτρωγε μπουκιά, δεν έπινε νερό, ανέβασε πυρετό και ήταν στα πατώματα όλη μέρα. Ευτυχώς μας έκοψε και αλλάξαμε κτηνίατρο ακριβώς εξαιτίας της εμφάνισης αυτών των συμπτωμάτων για τα οποία δε μας είχε κάνει την παραμικρή αναφορά ώστε να είμαστε λίγο προετοιμασμένοι. Η κτηνίατρος στην οποία ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε από τότε, επιμένει μέχρι και σήμερα στο να μην της το ξανακάνουμε.

Κι όμως υπήρχε και κρούσμα στη Λάρισα που η μολυσμένη γάτα δάγκωσε την ιδιοκτήτριά της. Ειδικά στη Β. Έλλαδα όλοι οι κτηνίατροι πλέον το κάνουν (μάλιστα μέχρι πέρσι ο δικός μας κτηνίατρος με απέτρεπε από το να το κάνω, ενώ τώρα επιμένει) γιατί τα κρούσματα σε άγρια ζώα αλλά και σε σκυλιά είναι πολλά. Επιπλέον, όπως έχω πει στο παρελθόν, πράγματι οι αυστηρά οικόσιτες γάτες δεν κινδυνεύουν. Αλλά εγώ τρέμω για την κούφια-η-ώρα-που-τ'-ακούει κακιά στιγμή, που ενδεχομένως η γατούλα μας χαθεί... Τότε τι γίνεται; Προτιμώ να είναι εξασφαλισμένη και προστατευμένη, κόντρα στη μικρή πιθανότητα παρενεργειών που μπορεί να έχει το εμβόλιο. ΟΚ, εμβόλιο είναι, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο και το κάνουν παντού στον κόσμο. Για σάρκωμα πιο επικίνδυνο είναι το εμβόλιο της λευχαιμίας. :hmm:

Φωτεινή μου το περιστατικό που περιγράφεις είχε γίνει στα Τρίκαλα και δεν επρόκειτο για οικόσιτη γάτα, αλλά για μία από τις αδέσποτες γατούλες που τάιζε η συγκεκριμένη κυρία. Είναι δεδομένο ότι τα αδέσποτα ζώα είναι εκτεθειμένα σε διάφορους κινδύνους, και όντως έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς κρούσματα (σε ζώα εννοώ, κυρίως σκύλους, κι όχι σε ανθρώπους αυτό ήταν μεμονωμένο περιστατικό :/: ).
Εννοείται ότι επιδιώκουμε το καλύτερο για την υγεία των γατιών μας πάντως και πράττουμε αναλόγως, ο καθένας με βάση τη δική του κρίση :)

Μα ναι, εννοείται! Ούτε καν θεωρώ "έλλειψη" το να μη γίνεται αυτό το εμβόλιο. Απλά υπερασπίζομαι την-κατά την άποψή μου-χρησιμότητά του και προσπαθώ να το "απενοχοποιήσω", σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το κάνει, ωστόσο διστάζει (διότι τυραννιόμουν κι εγώ με αυτές τις σκέψεις). Φυσικά γιατρός δεν είμαι, ούτε ειδικός, απλά θεωρώ πως για να επιβάλλεται από τη νομοθεσία και για να το κάνουν και στο εξωτερικό, δεν πρέπει να είναι τελικά τόσο κακό, όσο το φανταζόμαστε. :)

Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο βλαβερό και ευτυχώς κι εμείς μέχρι τώρα δεν είδαμε κάποια ιδιαίτερη παρενέργεια σε κανένα από τα γατούνια μας, πέρα από μία προσωρινή κατάπτωση που παρουσιάστηκε σε ορισμένα...βέβαια το κάνουμε ανά τριετία. Το λέω γιατί κάποιοι γιατροί συστήνουν να γίνεται και ετησίως...αυτό είναι υπερβολή για μένα, πόσο μάλλον σε γατάκια που ζουν εντός σπιτιού! Πάντως στο τριποδάκι που πλέον ζει αποκλειστικά μέσα ο κτηνίατρος είπε και σε μας ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, οπότε θα το αποφύγουμε :)

(Απλά το γράφω εδώ για να το έχετε κι εσείς υπόψη σας ή να το συζητήσετε με τους κτηνιάτρους σας) Διαβάζοντας σε διάφορα κτηνιατρικά περιοδικά και μιλώντας με την κτηνίατρό μας στη συνέχεια, είδα ότι πλέον τα κτηνιατρικά πρωτόκολλα συστήνουν τα επαναληπτικά εμβόλια για γατιά που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι να γίνονται ανά 2-3 χρόνια και όχι ετησίως. Μιλάμε για τα "απλά" εμβόλια (πχ το τριπλό/τετραπλό). Εμείς στο εξής έτσι θα το κάνουμε, ανά διετία ή και τριετία ίσως. Λιγότερη χημεία μέσα στα γατούκια μας, γιέη! :)

Καλημέρα. Πολύ ωραίο νεό! Αλλά τι άλλαξε; Έχουν πιο δυνατή δράση; Άλλαξε κάτι στη χημεία τους;

από όσο ξέρω τα εμβόλια των ζώων είναι σαν των ανθρώπων, δλδ ο ιός σε καταστολή, ώστε να αποκτούν ανοσία.
πχ στους ανθρώπους κανονικά πρέπει να γίνεται κάθε 10 χρόνια για να "ανανεώνεται" η ανοσία στην κάθε ασθένεια.

θεωρώ πάντως πως έστω μια φορά καλό είναι να το κάνω κι αυτό. και για το προηγούμενο που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα μας είχε πει πως μπορεί να είναι λίγο κακόκεφη κλπ αλλά το δικό μας το διαολάκι μάλλον δεν καταλαβαίνει από τέτοια :D
και στη στείρωση, την ίδια μέρα μπαινόβγαινε στην μπανιέρα μόνη της.

ελπίζω να μη συμβεί κάτι τρομερό αυτή τη φορά:/:
όταν το κάνουμε, θα σας πω εντυπώσεις:)

Καλησπερα! Οι γονεις μου εχουν στο χωριο 2 γατακια τα οποια ολη μερα είναι εξω στην αυλη!
Απ οσο ξερω τους κανουν καθε χρονο ενα εμβολιο και καθε μηνα βαζουν μια αμπουλα profender στο καθενα!
Η αμπουλα αυτη ειναι και για εξωτερικα παρασιτα (ψυλους κτλ) ? Γιατι η μητερα μου, ειπε οτι το ενα συνεχεια ξυνεται!
Ο κτηνιατρος ειναι πολυ μακρια, οποτε θα τους παρω εγω κατι να τα παω! Εχετε να προτεινετε κατι?
Ευχαριστω!

Mήπως δεν είναι παράσιτα και είναι κάτι δερματικό; Δεν έχω πάρει ποτέ αυτήν την αμπούλα... :/:

https://www.provet.gr/el/animal-heal...profender-spot-on-for-large-cats-5-8-kg/7-484
ΕΝΔΕΙΞΗ(ΕΙΣ)
Για γάτες που παρασιτούνται από ή βρίσκονται εκτεθειμένες σε μικτές παρασιτώσεις που οφείλονται στα παρακάτω νηματώδη και κεστώδη:
Νηματώδη
Toxocara cati (ώριμα ενήλικα, άωρα ενήλικα, L4 και L3)
Toxascaris leonina (ώριμα ενήλικα, άωρα ενήλικα και L4)
Ancylostoma tubaeforme (ώριμα ενήλικα, άωρα ενήλικα και L4)
Κεστώδη
Dipylidium caninum (ενήλικα)
Taenia taeniaeformis (ενήλικα)
Echinococcus multilocularis (ενήλικα)
Δεν νομίζω πως είναι για ψύλλους... :hmm:

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα!Το γατακι μου ειναι τωρα περιπου δυο-δυομιση μηνων οταν το βρηκα περιπου ενος μηνων το ειχα παει στο κτηνιατρο και του ειχε δωσει μισο χαπι για εσωτερικη αποπαρασιτωση .Πρεπει να του κανω εσωτερικη ξανα αμεσα?Ευχαριστω

Και η δική μου 2 μηνών περίπου όταν την υιοθέτησα όπου η κτηνίατρος μετά την πρώτη εσωτερική αποπαρασίτωση, τη δεύτερη της την έδωσε μετά 2 μήνες και την τρίτη μετά 4 μήνες. Νομίζω πάντως οτι το σωστότερο θα ήταν να ρωτήσεις σχετικά και το δικό σας κτηνίατρο, γιατί κάθε περίπτωση διαφέρει καθότι εξαρτάται και από τη γενική υγεία του ζώου, το βάρος κλπ:)

Εμείς ήρθαμε επιτέλους σπίτι!
Είμαστε ακριβώς 1νός μήνα! Χρειαζόμαστε αποπαρασίτωση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι! Επειδή είναι μικρό δίνουν πάστα και ψεκάζουν με σπρέι σε αυτή την ηλικία. Αλλά στην Γερμανία που είστε δεν ξέρω την διαδικασία και τα σκευάσματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι! Επειδή είναι μικρό δίνουν πάστα και ψεκάζουν με σπρέι σε αυτή την ηλικία. Αλλά στην Γερμανία που είστε δεν ξέρω την διαδικασία και τα σκευάσματα.

Ευχαριστώ!

:) :) :) :) :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back