Εμβόλιο για τη λύσσα

OLAX

Νεοφερμένο μέλος

Ο OLAX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα.Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και με την ευκαιρία θα ήθελα να συστηθώ.Έχω μια γατούλα Σιάμ 8 μηνών και έχω μια απορία.
Ο κτηνίατρος που την πηγαίνω μου είπε να κανουμε το εμβόλιο για την λύσα.
Το είπα σε έναν γνωστό που έχει και αυτός γάτες,και μου είπε ότι δεν χρειάζεται..
Τί λέτε?Πρέπει να το κάνει ή δεν χρειάζεται?
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομίζω ότι όντως δεν χρειάζεται. Ρώτα και κάποιον άλλον κτηνίατρο. Απ'οσο γνωρίζω λύσσα εχει να εμφανιστεί χρόνια στην Ελλάδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα και ο καινουργιος και ο παλιος γιατρος ακριβως το ιδιο πραγμα μου ειπαν...πολυ σωστα στα λεει και ο δικος σου......ας μην τα φορτωνουμε με εμβολια και φαρμακα οταν δεν ειναι απαραιτητα...
οταν το ζωο ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,ειναι αδυνατον να μεταδωθει λυσσα...μονο αν πας εξωτερικο( με τη γατα σου) θα πρεπει να το κανεις αναγκαστικα.....αλλα το κανεις τοτε.......:)

Ο νομος το επιβαλει ολα τα κατοικιδια σρκοφαγα (γατα και σκυλος) να εμβολιαζονται ετησιως για την λυσσα. Αν θες να εισαι ενταξει και προκειται να ταξιδεψεις καλο ειναι να το κανεις αν η γατα ζει αποκλειστηκα μεσα στο σπιτι τοτε δεν υπαρχει ιδιαιτερος κινδυνος:hmm:

Εμβόλιο λύσσας

Έχω μια απορία σχετικά με το εμβόλιο της λύσσας. Όταν πήρα τον πρώτο μου γάτο δεν είχα ιδέα από εμβόλια με αποτέλεσμα να τον πηγαίνω στον κτηνίατρο και να λέω "πάρτε τον και κάντε ότι πρέπει". Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω με το κοντό μυαλό μουθέλω να ρωτήσω αν το εμβόλιο της λύσσας είναι απαραίτητο. Διάβασα ότι κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα έχει να εμφανιστεί προ εικοσαετίας, πόσο μάλλον σε γάτα πουέχω επανειλημμένως δηλώσει ότι θα μείνει περιορισμένη στο σπίτι και δεν έχει την δυνατότητα για βόλτες. Μου είπαν επίσης ότι το εμβόλιο της λύσσας είναι απαραίτητο σε περίπτωση που θέλεις να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με το ζώο σου και ψάχνοντας κι αυτό λίγο παραπάνω βλέπω ότι χώρες όπως η Γερμανία δεν ζητάνε εμβόλιο αλλά μόνο πιστοποιητικό υγείας. Γνωρίζει κανείς τι είναι η υποχρεωτική καραντίνα? Φαντάζομαι ότι σημαίνει ότι το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να γίνει ένα 6μηνο πριν την αναχώρηση αλλά χώρες όπως η Δανία που δεν ζητάνε εμβόλιο για λύσσα γιατί ζητούν υποχρεωτική καραντίνα? Ο λόγος που το ψάχνω είναι γιατί αφ'ενός έχω τσατιστεί γιατί νιώθω πολύ ηλίθια και αφ'ετέρου θα πατήσω πόδι ώστε να μην κάνουν εμβόλιο λύσσας στον μικρότερο γάτο και θέλω να ξέρω αν έχω δίκιο ! Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας με φωτίσει λίγο παρακαλώ. :confused: Φαντάζομαι ότι έχει τεθεί ανάλογο θέμα στο παρελθόν απλά θα ήθελα την γνώμη και κάποιου που ξέρει τι είναι η υποχρεωτική καραντίνα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εμβόλιο λύσσας

Ειδικα η Γερμανια εχει πολυ αυστηρους ορους,ακομα και τις αποπαρασιτωσεις πρεπει να τις υπογραφει κτηνιατρος στο βιβλιαριο.Απο εκει και περα,στην Ελλαδα ειναι υποχρεωτικος ο εμβολιασμος για λυσσα ετησιως.Αν ταξιδεψεις σε χωρα οπου ισχυει το ιδιο,και το ζωο ειναι ανεμβολιαστο ή εχει ληξει ο εμβολιασμος του,εχουν δικαιωμα να μην επιτρεψουν την εισοδο του στη χωρα,να παρουν αιμα και να εξετασουν για αντισωματα,και να το εμβολιασουν επιτοπου,κρατωντας το 40 μερες σε καραντινα ωστε να επαναληφθει το τεστ αντισωματων και να δουν αν μπορει να μπει στη χωρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω..μιλωντας παντα για τον εαυτο μου,δεν τους το κανω.Καταρχην δεν υπαρχει περιπτωση να τα βγαλω στο εξωτερικο.Μενουν αποκλειστικα στο σπιτι..και με τιποτα δεν θα τα διακινδυνευα να τους το κανω,εφοσον ειναι γνωστο οτι υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να εμφανισουν σαρκωμα.Μαλιστα αυτο,μετα απο την προτροπη του ιδιου μου του γιατρου..που με συμβουλεψε να μην τους το κανω.
Σε περιπτωση παντως που θα τους το εκανα,..θα απαιτουσα να γινει στο ποδι,και οχι στο σβερκο(ειναι η τακτικη πολλων γιατρων...διοτι αν εμφανιστει σαρκωμα..να ειναι τουλαχιστον στο ποδι για να μπορει να κοπει...και να σωθει το γατι.)

Εγώ δεν το γνώριζα και στην κακομοίρα τη Μπιζού τα έκανα όλα τα εμβόλια. Το εμβόλιο της λύσσας το ζήτησα εγώ από τον γιατρό να της το κάνει στο πόδι. Αν δε μίλαγα θα της το έκανε στο σβέρκο. Τώρα όμως που ξέρω περισσότερα, το μετάνιωσα που έκανα και της λύσσας και της λευχαιμίας, διότι και τα δικά μου γατιά είναι πάντα μέσα στο σπίτι. Στο Σεβάχ το έχω ήδη αποφασίσει, δεν πρόκειται να του τα κάνω.

Δώρα ευχαριστώ. Αυτό με το σάρκωμα τι είναι? :worry::eek:

https://www.vets.gr/article.php?article_id=189
Αν θες διάβασε αυτό...Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ:)

Ορίστε αυτά δεν τα ξερα :/: Σ'ευχαριστώ πολύ για το άρθρο. Δλδ απ'ότι διαβάζω εντός 3 μηνών περίπου απ'το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα?

Ετσι διάβασα και εγώ...
Ούτε εγώ τα ήξερα και σήμερα που τα διαβασα άρχισα να προβληματίζομαι σχετικά με τα εμβόλια ειδικά αυτό για την λύσσα και την λευχαιμία με προβληματίζει ιδιαίτερα...:/::/::worry:

εγω το εμβολιο της λυσσας του το κανω γιατι υπαρχει περιπτωση να ταξιδεψω στο εξωτερικο, επισης με υποχρεωνει ο νομος και τελος υπαρχει λυσσα στην χωρα, οποτε δεν θελω να το διακινδυνεψω (πολυ σπανια περιπτωση μεν, αλλα δεν θελω να μπω εγω ή/και ο γατος μου στην διαδικασια καραντινας αν συμβει κατι). Του κανω το εμβολιο που διαρκει 3 χρονια. Επισης του εχω κανει τα 3 πρωτα εμβολια κατα της λευχαιμιας και δεν προκειται να του κανω αλλο. Τελος επειδη ουτε τα αλλα εμβολια ειναι ακινδυνα, του τα κανω καθε 3 χρονια. Τον περασμενο σεπτεμβριο ηταν να του κανω το ετησιο επαναληπτικο αλλα δεν του το εκανα.

Εμάς ο κτηνίατρος λύσσας και λευχαιμίας ούτε καν μας έχει πει να τα κάνουμε. Και ούτε τους τα εχω κάνει. Είναι ζώα που ζουν αποκλειστικά στο σπίτι όμως και δεν έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες και είναι και τα δύο αρνητικά στην λευχαιμία

Ξέρει κάποιος που μπορώ μα κάνω το εμβόλιο για τη λύσσα κάπου οικονομικά;
Επίσης διάβασα ότι είναι καλύτερο να γίνει στο πόδι.
κάπου Αθήνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Για την περιοχη σου δεν εχω κατι υπ' οψιν μου, καποιος που ειναι απο την Ευβοια ισως σου πει.
Ηθελα απλα να πω για το μερος που πρεπει να γινεται το εμβολιο, πλεον υπαρχει νεα οδηγια στους κτηνιατρους, νεωτερη απο το οτι πρεπει να γινεται στο ποδι. Θεωρουν πως ειναι καλυτερο να γινεται στην κοιλια, γιατι ειναι πιο ευκολο να εξαιρεθει ενας ογκος (σαρκωμα) στην κοιλια οπου υπαρχει παντα περισσεια δερματος και λιπους, παρα να κοβεται ενα ποδαρακι.
Απλα το αναφερω να το εχετε υπ' οψιν και εγω μολις προχθες το εμαθα απο την κτηνιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καπου Αθηνα..... καποιο τηλεφωνο....

Καλημέρα σε όλους (δίποδους και τετράποδους). Θα ήθελα να σας ενημερώσω πάνω σε κάτι που θεωρώ αρκετά σοβαρό. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε σχετικά νέα γατοοικογενεια και η πρώτη επαφή μας με εμβόλια ήταν μόλις τον χειμώνα που μας πέρασε. Στον Garfeild που ήταν και το πρώτο μας γατονι του κάναμε όλα τα εμβόλια (τρεις δόσεις από το τριπλό και το αντιλυσσικό) και όλα ήταν μια χαρά. Στην μικρή μας Lagertha ξεκινήσαμε τα εμβόλια τον Ιούνιο και στης 10 Αύγουστου της κάναμε την τελευταία δόση του τριπλού και το αντιλυσσικό. Ως εκεί όλα καλά. Δυο μήνες μετά, γύρω στης 15 Οκτωβρίου η μικρή μας, ακριβώς στο σημείο του εμβολίου εμφάνισε ένα οζίδιο. Πήγαμε στον κτηνίατρο που της είχε κάνει τα εμβόλια και μας είπε να μην ανησυχούμε, μάλλον είναι από το εμβόλιο, παρουσιάζεται 2 με 4 μήνες μετά και θα φύγει και μας έδωσε ένα αντιφλεγμονώδες για μια εβδομάδα και θα μας ξαναέβλεπε μετά από άλλη μια εβδομάδα(σύνολο 15 ημέρες). Πηγαίνουμε την ίδια ημέρα και στον δεύτερο κτηνίατρο που τα παρακολουθεί και μας λέει τα ίδια. Όσο για το αντιφλεγμονώδες μας λέει ότι είτε το πάρει είτε όχι δεν αλλάζει κατι. Ελα όμως που με έτρωγε η ανησυχία. Αρχίζω το "ξεσκόνισμα" του ιντερνέτ, και να τα μας τα άρθρα για το σάρκωμα που προκαλείται από το αντιλυσσικό. 15 ημέρες μετά, όπως ξαφνικά εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά εξαφανίστηκε (ευτυχώς). Ξαναπάμε στους γιατρούς και ο πρώτος μου λέει ότι είχε ανησυχήσει για πιθανών σάρκωμα, απλά δεν μας το είπε για να μην "τρελαθούμε". Το σάρκωμα όπως μας ανέφερε παρατηρείται αρκετά σπάνια αλλά είναι θανατηφόρο, και εμφανίζεται στις γάτες λόγο του αυξημένου ανοσοποιητικού τους. Και ότι επειδή ανά τον κόσμο ήταν αρκετές οι περιπτώσεις αλλά και επειδή η λύσσα είναι εξίσου επικίνδυνη, οι φαρμακευτικές εταιρίες πρόσφατα κατασκεύασαν καινούργια σκευάσματα εμβολίων χωρίς, εάν το λέω σωστά, "ανοσοενισχυτικά" τα οποία και ευθύνονται για την δημιουργία σαρκώματος. Τα ίδια ακριβώς μας ανέφερε και ο δεύτερος κτηνίατρος. Απλά είναι πιο ακριβά από τα απλά εμβόλια. Εγώ προσωπικά δεν θα ξανακάνω τα απλά εμβόλια και στα δυο γατονια μου, γιατί δεν αντέχω να ξαναπεράσω τέτοιο άγχος. Παρακαλώ, όσοι δεν γνωρίζατε ήδη για τα καινούργια εμβόλια, μιλήστε με τους γιατρούς σας για να σας ενημερώσουν πάνω στο θέμα. Είναι κρίμα να ρισκάρουμε την υγεία των μωρών μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα Δημητρη,εξηγησε μου γιατι με ενδιαφερει για τα μικρα που εχω, σε ολα τα εμβολια εχουν αλλαξει τη συσταση τους η μονο της λυσσας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back