OLAX
Νεοφερμένο μέλος
Ο κτηνίατρος που την πηγαίνω μου είπε να κανουμε το εμβόλιο για την λύσα.
Το είπα σε έναν γνωστό που έχει και αυτός γάτες,και μου είπε ότι δεν χρειάζεται..
Τί λέτε?Πρέπει να το κάνει ή δεν χρειάζεται?
Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
οταν το ζωο ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,ειναι αδυνατον να μεταδωθει λυσσα...μονο αν πας εξωτερικο( με τη γατα σου) θα πρεπει να το κανεις αναγκαστικα.....αλλα το κανεις τοτε.......

JohnDVM
Διάσημο μέλος

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω μια απορία σχετικά με το εμβόλιο της λύσσας. Όταν πήρα τον πρώτο μου γάτο δεν είχα ιδέα από εμβόλια με αποτέλεσμα να τον πηγαίνω στον κτηνίατρο και να λέω "πάρτε τον και κάντε ότι πρέπει". Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω με το κοντό μυαλό μουθέλω να ρωτήσω αν το εμβόλιο της λύσσας είναι απαραίτητο. Διάβασα ότι κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα έχει να εμφανιστεί προ εικοσαετίας, πόσο μάλλον σε γάτα πουέχω επανειλημμένως δηλώσει ότι θα μείνει περιορισμένη στο σπίτι και δεν έχει την δυνατότητα για βόλτες. Μου είπαν επίσης ότι το εμβόλιο της λύσσας είναι απαραίτητο σε περίπτωση που θέλεις να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με το ζώο σου και ψάχνοντας κι αυτό λίγο παραπάνω βλέπω ότι χώρες όπως η Γερμανία δεν ζητάνε εμβόλιο αλλά μόνο πιστοποιητικό υγείας. Γνωρίζει κανείς τι είναι η υποχρεωτική καραντίνα? Φαντάζομαι ότι σημαίνει ότι το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να γίνει ένα 6μηνο πριν την αναχώρηση αλλά χώρες όπως η Δανία που δεν ζητάνε εμβόλιο για λύσσα γιατί ζητούν υποχρεωτική καραντίνα? Ο λόγος που το ψάχνω είναι γιατί αφ'ενός έχω τσατιστεί γιατί νιώθω πολύ ηλίθια και αφ'ετέρου θα πατήσω πόδι ώστε να μην κάνουν εμβόλιο λύσσας στον μικρότερο γάτο και θέλω να ξέρω αν έχω δίκιο ! Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας με φωτίσει λίγο παρακαλώ.
Φαντάζομαι ότι έχει τεθεί ανάλογο θέμα στο παρελθόν απλά θα ήθελα την γνώμη και κάποιου που ξέρει τι είναι η υποχρεωτική καραντίνα 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ειδικα η Γερμανια εχει πολυ αυστηρους ορους,ακομα και τις αποπαρασιτωσεις πρεπει να τις υπογραφει κτηνιατρος στο βιβλιαριο.Απο εκει και περα,στην Ελλαδα ειναι υποχρεωτικος ο εμβολιασμος για λυσσα ετησιως.Αν ταξιδεψεις σε χωρα οπου ισχυει το ιδιο,και το ζωο ειναι ανεμβολιαστο ή εχει ληξει ο εμβολιασμος του,εχουν δικαιωμα να μην επιτρεψουν την εισοδο του στη χωρα,να παρουν αιμα και να εξετασουν για αντισωματα,και να το εμβολιασουν επιτοπου,κρατωντας το 40 μερες σε καραντινα ωστε να επαναληφθει το τεστ αντισωματων και να δουν αν μπορει να μπει στη χωρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω..μιλωντας παντα για τον εαυτο μου,δεν τους το κανω.Καταρχην δεν υπαρχει περιπτωση να τα βγαλω στο εξωτερικο.Μενουν αποκλειστικα στο σπιτι..και με τιποτα δεν θα τα διακινδυνευα να τους το κανω,εφοσον ειναι γνωστο οτι υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να εμφανισουν σαρκωμα.Μαλιστα αυτο,μετα απο την προτροπη του ιδιου μου του γιατρου..που με συμβουλεψε να μην τους το κανω.
Σε περιπτωση παντως που θα τους το εκανα,..θα απαιτουσα να γινει στο ποδι,και οχι στο σβερκο(ειναι η τακτικη πολλων γιατρων...διοτι αν εμφανιστει σαρκωμα..να ειναι τουλαχιστον στο ποδι για να μπορει να κοπει...και να σωθει το γατι.)
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ δεν το γνώριζα και στην κακομοίρα τη Μπιζού τα έκανα όλα τα εμβόλια. Το εμβόλιο της λύσσας το ζήτησα εγώ από τον γιατρό να της το κάνει στο πόδι. Αν δε μίλαγα θα της το έκανε στο σβέρκο. Τώρα όμως που ξέρω περισσότερα, το μετάνιωσα που έκανα και της λύσσας και της λευχαιμίας, διότι και τα δικά μου γατιά είναι πάντα μέσα στο σπίτι. Στο Σεβάχ το έχω ήδη αποφασίσει, δεν πρόκειται να του τα κάνω.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δώρα ευχαριστώ. Αυτό με το σάρκωμα τι είναι?

Abbigail-Abby
Νεοφερμένο μέλος
Αν θες διάβασε αυτό...Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ορίστε αυτά δεν τα ξερα
Σ'ευχαριστώ πολύ για το άρθρο. Δλδ απ'ότι διαβάζω εντός 3 μηνών περίπου απ'το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Abbigail-Abby
Νεοφερμένο μέλος
Ούτε εγώ τα ήξερα και σήμερα που τα διαβασα άρχισα να προβληματίζομαι σχετικά με τα εμβόλια ειδικά αυτό για την λύσσα και την λευχαιμία με προβληματίζει ιδιαίτερα...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω το εμβολιο της λυσσας του το κανω γιατι υπαρχει περιπτωση να ταξιδεψω στο εξωτερικο, επισης με υποχρεωνει ο νομος και τελος υπαρχει λυσσα στην χωρα, οποτε δεν θελω να το διακινδυνεψω (πολυ σπανια περιπτωση μεν, αλλα δεν θελω να μπω εγω ή/και ο γατος μου στην διαδικασια καραντινας αν συμβει κατι). Του κανω το εμβολιο που διαρκει 3 χρονια. Επισης του εχω κανει τα 3 πρωτα εμβολια κατα της λευχαιμιας και δεν προκειται να του κανω αλλο. Τελος επειδη ουτε τα αλλα εμβολια ειναι ακινδυνα, του τα κανω καθε 3 χρονια. Τον περασμενο σεπτεμβριο ηταν να του κανω το ετησιο επαναληπτικο αλλα δεν του το εκανα.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Εμάς ο κτηνίατρος λύσσας και λευχαιμίας ούτε καν μας έχει πει να τα κάνουμε. Και ούτε τους τα εχω κάνει. Είναι ζώα που ζουν αποκλειστικά στο σπίτι όμως και δεν έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες και είναι και τα δύο αρνητικά στην λευχαιμία
giannisvitara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης διάβασα ότι είναι καλύτερο να γίνει στο πόδι.
κάπου Αθήνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ηθελα απλα να πω για το μερος που πρεπει να γινεται το εμβολιο, πλεον υπαρχει νεα οδηγια στους κτηνιατρους, νεωτερη απο το οτι πρεπει να γινεται στο ποδι. Θεωρουν πως ειναι καλυτερο να γινεται στην κοιλια, γιατι ειναι πιο ευκολο να εξαιρεθει ενας ογκος (σαρκωμα) στην κοιλια οπου υπαρχει παντα περισσεια δερματος και λιπους, παρα να κοβεται ενα ποδαρακι.
Απλα το αναφερω να το εχετε υπ' οψιν και εγω μολις προχθες το εμαθα απο την κτηνιατρο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannisvitara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool