julia
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σεβάχ17060
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας!
Είμαι καινούρια γατομαμά, ενός γατούλη Περσίας 2 μηνών. Λίγες μέρες μετά την απόκτησή του και ενώ τον έχω αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, έκανε εμετό και διάρροια. Τον πήγα σε κλινική μικρών ΄ζώων όπου μου είπαν ότι έχει κάποιο εντερικό πρόβλημα μάλλον και μου είπαν να το ταίζω ανθό ορύζης μαζί με μία κονσέρβα και να του δίνω σιρόπι flagyl. Διαπίστωσαν επίσης ότι έχει πολλούς ψύλλους και του έβαλαν μία αμπούλα. Ενώ όμως φαινόταν καλά, ξαφνικά πάλι χθες έκανε εμετό και πάλι διάρροια, οπότε τον πήγα σήμερα στην κτηνίατρο η οποία μου άλλαξε τη διατροφή του μικρού και μου είπε αν ξανακάνει εμετό να την ειδοποιήσω άμεσα. Εν τω μεταξύ , μου είπε ότι λόγω της αδυναμίας του οργανισμού του δεν μπορούμε ακόμα να του κάνουμε τα απαραίτητα εμβόλια. Τώρα που σας γράφω είναι απίστευτα άκεφος και μαραμένος και στεναχωριέμαι πολύ που είναι έτσι.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς κάτι αντίστοιχο, με μωράκι περσίας και εάν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω για την υγεία την δική μου από τα παραπάνω προβλήματα υγείας του (διάρροια- εμετός - ψύλλοι)από τη στιγμή που το σπίτι μου είναι πολύ μικρό και ο Σεβάχ μου πηγαίνει παντού; Οι δικοί μου με ανησύχησαν πολύ λέγοντάς μου ότι μπορεί να μου μεταδώσει κάποια ασθένεια, διάβασα όμως ένα άρθρο εδώ το οποίο λέει ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο. Η κτηνίατρος το μόνο που μου είπε είναι ότι μπορεί να προκληθεί και σε μένα ενδοπαρασιτ... - κάτι τέτοιο- αν δεν τηρώ τους κανόνες υγιεινής.. Μήπως πρεπει να τον περιορίσω σε ένα μόνο δωμάτιο;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μία αγχωμένη γατομαμά...

ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παρακολούθα το και βλέποντας και κάνοντας... Σου εύχομαι να μην είναι τίποτα, και να τον χαίρεσαι τον γατούλη σου

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Όσο για το γατάκι, η διάρροια είναι αρκετά συνηθισμένη σε γατάκια αυτής της ηλικίας, θέλει όμως προσοχή γιατί αν δεν ελεγχθεί εγκαίρως μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διάρροια οφείλεται είτε σε μια απότομη αλλαγή διατροφής (κανονικά θα πρέπει όλες οι αλλαγές να γίνονται σταδιακά, για να έχει το πεπτικό τους σύστημα το χρόνο να προσαρμοστεί), είτε σε ενδοπαράσιτα, τα οποία τα περισσότερα γατάκια έχουν εκ γενετής.
Αν στην κλινική που τον πήγες του έβαλαν μόνο αμπούλα για τους ψύλλους, τότε χρειάζεται και άλλη αποπαρασιτική αγωγή, ειδικά για τα εσωτερικά παράσιτα. Ο κτηνίατρος θα σου πει ακριβώς ποιο σκεύασμα ενδείκνυται για την ηλικία του και ποια δόση χρειάζεται, ανάλογα με το σωματικό του βάρος.
Στο μεταξύ, φρόντισε ώστε να πίνει αρκετό νερό για να μην αφυδατωθεί. Στην ανάγκη, δώσε του λίγο νεράκι με το ζόρι, χρησιμοποιώντας σύριγγα (χωρίς τη βελόνα, φυσικά). Όταν τον πας στον κτηνίατρο, ζήτησέ του να ελέγξει αν έχει αφυδατωθεί και να του βάλει ορό, αν χρειάζεται.
Περαστικά!
Σεβάχ17060
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα μόλις του έδωσα με την ένεση να φάει από την ειδική κονσέρβα που μου έδωσε η κτηνίατρος, γιατί από μόνος του δεν τρώει τπτ. Ούτε τσίσα ούτε κακά...Για να δούμε.... Όσον αφορά στην αφυδάτωση, η κτηνίατρος όντως του έβαλε ορό, γιατί είχε αφυδατωθεί και μου είπε ότι ό Σεβάχ μου είναι έτσι γιατί στα petshop οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άθλιες και δεν τα προσέχουν. Πήρα και τηλ εκεί να τους ενημερώσω για την κατάσταση του Σεβάχ και μου είπαν να τον πάω εκεί την Δευτέρα να τον δει και ο δικός τους κτηνίατρος. Αλήθεια λέτε να κάνει ουσιαστική εξέταση η μπαρούφες;;;!!! Μου την είπε μάλιστα ο υπεύθυνος εκεί γιατί καθυστέρησα τόσο πολύ να τον ειδοποιήσω (1 1/2 βδομάδα τον έχω τον Σεβάχ)..
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και εκ μέρους του Σεβάχ!!!
ruko
Διάσημο μέλος
Για τα ιατρικά με κάλυψαν οι υπόλοιποι, το μόνο που θα ήθελα να σου πω είναι να μην πας σε καμιά περίπτωση το γατάκι σ' αυτούς τους απατεώνες! Σύμφωνα με το νόμο, τα ζώα που πωλούνται στα πετ σοπ πρέπει να είναι υγιή, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα - και το δικό σου προφανώς δεν ήταν τίποτα απ' τα τρία.
Τα συμπεράσματα δικά σου. Κανονικά αυτό σηκώνει και καταγγελία.Και πάλι περαστικά στο μικρούλη.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Οι διάρροιες κατά πάσα πιθανότητα ήταν από τα παράσιτα που είχε καιρό αν θέλεις όμως στείλε ένα ΠΜ στην Staman2 είναι κ αυτή μέλος του mycat κ αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον γάτος της τον Πέρση μπορεί να σου δώσει κάποιες συμβουλές για το τι έκανε όπως επίσης κ την τροφή που του δίνει κ δεν ξαναπαρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.
Να προσέχεις πάρα πολύ μια κ έχει διάρροιες να πίνει αρκετό νερό για την αφυδάτωση αλλά κ για τα νεφρά του μια που τα περσικά είναι πολύ ευαίσθητα
Περαστικά

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Κανονικα παντα γινεται φροντλαιν απ εξω η στρονχολντ αμπουλα σε μεγαλυτερα γατακια και πρεπει να παρει και παστα εχτερικηα αποπαρασιτωσης μπανμιθ η φλουτελμιουμ. Το να κανει διαρροις και εμετο και να ειναι πεσμενο και να μη τρωει σημαινει οτι κατι εχει και ελπιζω να εχεις καλη δοκιμασμενη κτηνιατρο. Παρακολουθησε το κα μη ντραπεις να κανεις καταγγελια γιατι θα συνεχισουν να πουλουν μη υγιη ζωα με ψυλλους.
Οσο για το αν θα κολλησεις το συνιθεστερο που κανουμε στα σωαμαεια ειναι ψεκαζουμε το ζωακι με φροντλαιν στο μπανιο, το αφηνουμε λιγο μονο του μια ωριτσα να στεγνωσει σε ζεστο περιβαλλον και μετα το χτενιζουμε και πεφτουν ολα νεκρα τα παρασιτα και τοτε ειναι ολα οκ μπορουμε να το απουμε αγγαλια κλπ οταν μαπινει αμουλα δεν ξερω πως λειτουργει αν πεθαινουν ετσι αμεσα η αν παιρνει λιγο χρονο, αλλα το στρονχολντ πιανει περισσοτερα αυτο ειανι το καλο του αυτα ξερω.
Σεβάχ17060
Νεοφερμένο μέλος
Όσον αφορά τους ψύλλους, 1 μέρα μετά την αμπούλα που του έκαναν, είδα τους ψύλλους να κυκλοφορούν στο τρίχωμά του ζωντανοί και την επόμενη μέρα ήταν πεθαμένοι πάλι πάνω στο τρίχωμά του, οπότε με την ειδική βούρτσα τους απομάκρυνα.. Βέβαια, ακόμα υπάρχουν τα αυγά τους, τα οποία από ό,τι μου είπε η κτηνίατρος χθες θα πέσουν και αυτά από μόνα τους. Με ανησυχεί βέβαια το χρονικό διάστημα των 4 ημερών που πέρασε πριν πάρω χαμπάρι ότι είχε ψύλλους (με αυτό το πλούσιο τρίχωμα ήταν λίγο δύσκολο)
Όσο για το pet shop, η αλήθεια είναι ότι με προβληματίσατε. Αρχικά μου φάνηκε καλή ιδέα να τους τον πάω να τον τσεκάρει ο γιατρός τους, αλλά με αυτά που μου γράψατε αρχίζω να το ξανασκέφτομαι..

moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω αν μου το ειχαν δωσει σε αυτη την κατασταση,οχι μονο δεν θα τους το πηγαινα να το εξετασουν,αλλα θα τους εκανα και μια ωραιοτατη καταγγελια.Αν ειναι δυνατον να ειναι το ζωακια στα χαλια του κι αυτοι να θελουν να βγουν κι απο πανω.
ruko
Διάσημο μέλος
Ειναι μολις δυο μηνων και δεν ξερεις σε τι ηλικια το πηραν απο τη μαμα του κι αν εχει αποκτησει αρκετα αντισωματα(για να ειναι δυο μηνων και να το εχεις ήδη εσυ αποκλειεται να εμεινε οσο επρεπε).
Πράγματι, γι' αυτό και οι περισσότεροι εκτροφείς προτείνουν να μένουν τα μικρά με τη μάνα τους μέχρι τους τρεις μήνες περίπου. Εκτός από τα αντισώματα, τα μικρά μπορούν και να εμβολιαστούν σ' αυτή την ηλικία.
Αλλά επειδή οι ζωέμποροι βιάζονται να τα βγάλουν στις βιτρίνες όσο πιο μικρά γίνεται, τα παίρνουν από τον ένα περίπου μήνα και τα στέλνουν με μαζικές αποστολές στις διάφορες χώρες (τα περισσότερα ζώα των πετ σοπ προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη). Τα ζώα ταξιδεύουν υπό άθλιες συνθήκες, ανεμβολίαστα, μαζί με άλλα που μπορεί να είναι άρρωστα αλλά μπορεί και να μην είναι, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται...

staman2
Περιβόητο μέλος
Καλώς ήρθες κοπελιά μου και σου γράφω κι από εδώ γιατι μόλις διάβασα το θεμα σου.Eυχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας!
Τώρα μόλις του έδωσα με την ένεση να φάει από την ειδική κονσέρβα που μου έδωσε η κτηνίατρος, γιατί από μόνος του δεν τρώει τπτ. Ούτε τσίσα ούτε κακά...Για να δούμε.... Όσον αφορά στην αφυδάτωση, η κτηνίατρος όντως του έβαλε ορό, γιατί είχε αφυδατωθεί και μου είπε ότι ό Σεβάχ μου είναι έτσι γιατί στα petshop οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άθλιες και δεν τα προσέχουν. Πήρα και τηλ εκεί να τους ενημερώσω για την κατάσταση του Σεβάχ και μου είπαν να τον πάω εκεί την Δευτέρα να τον δει και ο δικός τους κτηνίατρος. Αλήθεια λέτε να κάνει ουσιαστική εξέταση η μπαρούφες;;;!!! Μου την είπε μάλιστα ο υπεύθυνος εκεί γιατί καθυστέρησα τόσο πολύ να τον ειδοποιήσω (1 1/2 βδομάδα τον έχω τον Σεβάχ)..
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και εκ μέρους του Σεβάχ!!!
Μπαίνοντας στο φόρουμ σου απήντησα εκ των προτέρων στο πμ που μου είχες στείλει κ σου έδωσα κ το τηλ μου για να μιλήσουμε αν θες όποτε θες.
Τώρα όσον αφορά για αυτά τα καθάρματα που σου έδωσαν το γατάκι, σίγουρα το έχουν πάρει από τη μανούλα του πολύ μικρό, πράγμα ολέθριο για το βρέφος. Τι να κάνουμε δυστυχώς έτσι συμβαίνει με όλα τα πετ σοπ που πουλούν ζωάκια. Πλουτίζουν εις βάρος των αθωων αυτων πλασματων κ πολλες φορές τα εισάγουν και άρρωστα. Γι αυτο λέμε να μην παίρνουμε ποτε ζωάκια από τα καταστήματα. Αλλά μόνον από εκτροφείς ή και ιδιώτες που τα αγαπούν κ φροντίζουν για την άριστη κατάστασή τους. Μην σε ανησυχώ όμως τώρα ότι έγινε έγινε.
Πάντως μην τους το πας πάλι εκει. Και καλό είναι αφου ξεμπερδέψεις με το γατάκι σου και γίνει καλά, να τους τραβήξεις κ μια ωραία καταγγελία. Να σου ζήσει το μωράκι σου το γλυκό.
Πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα την επιλογή ακόμη και εξειδικευμένου κτηνιάτρου σε γατουλες, ή πολύ καλου κτηνίατρου. Είναι πολύ μικρουλης και πρέπει οι ενέργειες να γίνουν άμεσα. Πρόσεξε μην αφυδατωθει. Το κοτοπουλάκι μόνον στήθος βραστο σ΄αυτή την περίπτωση είναι πολύ ασφαλές ως τροφή γιατι είναι μικρούλης κ είναι στην έξαρση ακόμη. Μετα περνάμε στην κονσέρβα την ειδική.(id royal canin)
Ομως μπορεί να χρειαστουν κ εξετάσεις αίματος κ καλλιέργεια κοπράνων.
Ισως να έχει κ παράσιτα το γατάκι. Μήπως του έδωσες κάτι άλλο εκτός από ξηρα τροφή?Τα υπολοιπα στα έχω γράψει στο πμ για να μην μακρυγορώ εδώ. Καλή τύχη και κράτα μας ενήμερους για να σε βοηθήσουμε όσο ξέρουμε κ μπορουμε.

Σεβάχ17060
Νεοφερμένο μέλος
Ισως να έχει κ παράσιτα το γατάκι. Μήπως του έδωσες κάτι άλλο εκτός από ξηρα τροφή?
Για να μην αφυδατωθεί, του δίνω εγώ αρκετό νεράκι με την σύριγγα. Τουλάχιστον ξεκίνησε να τρώει μόνος του, χωρίς να του το δίνω εγώ με την σύριγγα. Η κτηνίατρος μου είπε να μην του κάνω βραστό κοτόπουλο με ρύζι, αλλά μου έδωσε την κονσέρβα a/d prescription diet της hill's η οποία είναι για ανάρρωση και επούλωση να τρώει προς το παρόν.
Εκτός από ξηρά τροφή δεν του είχα δώσει τπτ άλλο. Αλλά και η κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε παράσιτο η διάρροια, αλλά πριν δυναμώσουμε τον οργανισμό του, δεν μπορεί να του κάνει εμβόλια ή να του δώσει αγωγή.
staman2
Περιβόητο μέλος
Εντάξει περαστικά του και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Γράφε μας νέα του αν θελεις.Πρόσεξε μην αφυδατωθει. Το κοτοπουλάκι μόνον στήθος βραστο σ΄αυτή την περίπτωση είναι πολύ ασφαλές ως τροφή γιατι είναι μικρούλης κ είναι στην έξαρση ακόμη. Μετα περνάμε στην κονσέρβα την ειδική.(id royal canin)
Ισως να έχει κ παράσιτα το γατάκι. Μήπως του έδωσες κάτι άλλο εκτός από ξηρα τροφή?
Για να μην αφυδατωθεί, του δίνω εγώ αρκετό νεράκι με την σύριγγα. Τουλάχιστον ξεκίνησε να τρώει μόνος του, χωρίς να του το δίνω εγώ με την σύριγγα. Η κτηνίατρος μου είπε να μην του κάνω βραστό κοτόπουλο με ρύζι, αλλά μου έδωσε την κονσέρβα a/d prescription diet της hill's η οποία είναι για ανάρρωση και επούλωση να τρώει προς το παρόν.
Εκτός από ξηρά τροφή δεν του είχα δώσει τπτ άλλο. Αλλά και η κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε παράσιτο η διάρροια, αλλά πριν δυναμώσουμε τον οργανισμό του, δεν μπορεί να του κάνει εμβόλια ή να του δώσει αγωγή.

Σεβάχ17060
Νεοφερμένο μέλος
Μετά από όλα τα παραπάνω ειλικρινά με πείσατε να τους κάνω καταγγελία... Πώς ακριβώς ενεργώ, αν ξέρετε;
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα, λίγο πολύ συμφωνώ με τους προηγούμενους (για καταγγελία ειδικά!)
Αλλά επειδή είσαι καινούργια μαμά αν θέλεις να σου εξηγήσω λίγα πράγματα.
Οι ψήλοι πρώτων δεν καταπολεμούντε με αμπούλα, η αμπούλα frontline είναι για να προφυλάξεις την γάτα απο το να κολλήσει και δεν την βάζουμε σε γάτες 2 μηνών!!!
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι
1να πάρεις ένα frontline σε σπρέι και να ψεκάσει το γατάκι σε όλο το τρίχωμα και εκεί που κοιμαται όπως λέει στις οδηγίες.
2 να του δώσεις 1/4 χάπι drontal γιατί το πιό πιθανώ είναι όπως είπες να έχει ενδωπαράσιτα.
3 να πάρει αντιβίωσει ενδεχωμένος συμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού
4 να κοιτάξεις αν έχει εντερικά προβλήματα (ειδική ξηρά τροφή)
Αυτά στα λέω απο προσωπική εμπειρία γιατί η μεσαία μου γατούλα έχει τα ίδια προβλήματα.
Σου προτείνω και εγω τον Αίλουρο για κτηνίατρο(με έχει βοηθήσει με αδέσποτο μέσω τηλ., χωρίς πληρωμεί, χωρίς να είναι υποχρεωμένος στην τελική και αργά το βράδυ)

Σεβάχ17060
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και πάλι!
Και εκεί που νόμιζα ότι ο Σεβάχ έγινε καλά αφού εδώ και μια μερα έτρωγε κροκέτες και επινε μόνος του νερό, σήμερα πάλι έκανε διάρροια. Η κτηνίατρος είπε να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα, να του δίνω την ειδική κονσέρβα για διάρροιες και αν είναι καλά τότε να κάνουμε την αγωγή για ενδοπαράσιτα/σκουλήκι. Να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω: αφού από ό,τι βλέπω για λίγες μέρες είναι καλά και μετά ξαναέρχεται η διάρροια δεν θα πρεπε να του κάνουμε την αγωγή για το σκουλήκι όσο είναι καλά, πριν ξανακυλήσει;;; Γιατί αν πχ τη Δευτέρα είναι καλά και του ξεκινήσω τις κροκέτες, μετά από 1-2 μέρες θα ξανακυλήσει οπότε...φαύλος κύκλος.

moukelis
Επιφανές μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool