Εμετός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
:) ευτυχως το γατακι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημερα το ντινακι μας εκανε εμετο και νομιζω πος ιποψιαζομαι απο τι ειναι.Ειχα αγορασει προσφατα royal canin για στηρωμενες χημα για να δω αν τι τρωει το ντινακι μου.Ομως στο μαγαζι μερικα απ τα κομματακια ηταν και λγιο ασπρα αλλα ειπαν πος ειναι απο γαλα αλλα μαλλον οχι πρεπει να ειναι χαλασμενα και μαλλον πρεπει να πεσανε στο πιατακι του ντινου αυτα γιατι τησ αλλες μερες εγω τα προσεχα και τα διαλεγα.:( Ελπιζω να μην εχει τιποτα σοβαρο το μαναρακι μου γιατι ειμαι σε εξεταστικη και δε μπορω να κατεβω να το φροντισω οπως θελω.Αν σινεχισει θα τον παει στο γιατρο μας ο φιλος μου.

ps:Δε μπορουσα να τη κανω upload απ εδω την ανεβασα σε σιτε τη φοτο να δητε τι εκανε το ντινακι μου
https://img181.imageshack.us/my.php?image=emetosbr4.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purina κι εμένα το έκανε ο Ποκίτο κανα δυο φορές, και απότι βλέπω η τροφή είναι αχώνευτη όπως και σε μας. Ο γιατρός μου είπε ότι μάλλον είναι λιχούδης και τρώει πολύ γρήγορα, χωρίς να καλομασάει, και γιαυτό το κάνει εμετό. Αν πάντως σου το ξανακάνει πήγαινε τη στο γιατρό.

το ιδιο εκανε και μενα πριν καμια βδομαδα.....:hmm:

Ki εμενα το κανει οταν τρωει γρηγορα

Και εμένα το κάνει η Μπιλίτσα μου συχνά.Είναι λαίμαργη και την κατααπίνει την τροφή αντί να την μασήσει

Ολα μια χαρα του πηραμε εκεινη τη τροφη που νομιζω οτι ισος του δημιουργησε το προβλημα με τον εμετο και οταν κατεβω θα τη τσεκαρο εγω.Ειναι μια χαρα το χρισο μου ολο παιχνιδια κανει κρημα να μην ειμαι κατω μαζι της.

Λοιπον τωρα που γυρισαμε απο τον κτηνιατρο μετα την περιπετεια με την μελισσα ο γιατρος μου συστησε για τις τριχες αλλα και για διαιτα καθ οτι πηρε κιλα μετα την στειρωση την εξης τροφη η οποια περιεχει μεσα και καποια ουσια ωστε να αποβαλουν τις τριχομπαλες.Ειναι η εξης
Hills science plan
Feline hairball control light
An περνη καποιο σκευασμα για τις τριχομπαλες βεβαια δεν πρεπει να δινεται μαζι η το ενα η το αλλο

Α, θα την δοκιμάσω κι εγώ τώρα που θα ανέβω αθήνα. Τρίχα έχουμε, κιλάκια έχουμε μια χαρά μας ταιριάζει νομίζω!

Εκανε παλι εμετο ο ντινος σε δυο σημεια μεσα στη κουζινα.:(
Αχ βρε κοριτσια ανησιχω ελπιζω να κανουμε καταληψη να κατεβω κατω να τον δω.Μου πε ο φιλος μου οτι κανει μεγαλα κακακια :P μαλλον εγηνε φαγανο χμμ θα μετριασουμε λιγο τη δοση τρωει χιλς και πρεπει να κατεβω να της παρω και μια για στηρωμενες νεαρες εχαιτε δει τετοια στα πετ σοπ συνιθως εχει απλα για στηρωμενες ενηλικες ομως.Κατα τα αλλα απο διαθεση ειναι καλα.Αν το ξανακανει θα παμε σε γιατρο.

μηπως φταιει το οτι της αλλαξες αποτομα την τροφη?εμενα ο γιατρος μου ειπε για καποιο διαστημα μεχρι να ηρεμησει απο την επεμβαση να μην της την αλλαξω για να μην την πειραξει στο στομαχι.

χμμμμ θα σινεχισει τοτε μονο με αυτη αποκλιστικα και βλεπουμε.Ελπιζω να μπορεσω να κατεβω συντομα αν και ποτε δεν ειχαμε τετοιο προβλημα με το ντινακι οτι και να τησ εβαζα.

καλησπερα.
ο γατος ειναι ο ναρουτο.
το ναρουτακι λοιπον τρωει και ζοριζεται σαν να ξεροκαταπινει με δυσκολια,οταν τρωει τις πιο φολλες φορες κανει λιγο απο αυτο που εφαγε εμετο,δεν κρουβεται ομως μονο στο φαγητο αλλα και ασχετες στιγμες.το στοματακι του μυριζει λιγο,αναπνεει ζορικα ,εχει κουραστει και εχει αδυνατισει.εχετε να μου προτεινετε οτιδηποτε ή καμια συμβουλη για αυτα που σας ειπα?
ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν θέλεις δώσε μας περισσότερα στοιχεία. Τι ηλικία έχει ο γάτος; Τι τρώει; Βγαίνει έξω; Πόσο καιρό κάνει αυτούς τους "εμετούς"; Ξανατρώει τις τροφές που βγάζει με το "έμετο";

Τα συμπτώματα που περιγράφεις συνήθως σχετίζονται με προβλήματα του οισοφάγου. Φυσικά δεν μπορώ να είμαι βέβαιη και το σίγουρο είναι ότι ο γάτος πρέπει να εξεταστεί οπωσδήποτε και σύντομα από κτηνίατρο.

δεν κρουβεται ομως μονο στο φαγητο
Άσχετο, από την Κρήτη είσαι;;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άσχετο, από την Κρήτη είσαι;;:)

Μόλις είδα ότι ήταν περιττή η ερώτησή μου, είσαι από το Ηράκλειο (κι εγώ). Πρόσεχε όμως τις λέξεις που χρησιμοποιείς (κρούβεται). Υπάρχει πρόβλημα κατανόησης από τους μη Κρητικούς :D:D:D:D

δεν το ηξερα οτι την χρησιμοποιουμε μονο εδω αυτη τη λεξη:)
τοναρουτακι ειναι 1,5 ετων.
ειναι γατος φιλου μου ομως μετακομισε και ετσι ο ναρουτο εμεινε στο σπιτι μου το οποιο εχει αυλη....μολυς μυρισε λοιπον γυναικα ο ναρουτο.....καπνος:up:γυρισε μια εβδομαδα τωρα....ελειπε 20 μερες πρωτη φορα ετσι εξω....το μονο που ηθελε απο μικρο ηταν ξηρα τροφη whiskas....ουτε γαλα ηθελε να πιει ουτε κονσερβα....τιποτα.τωρα του δινω παλι whiskas.οταν τα βγαζει τα ξανατρωει μετα...εγω εισπραττω<πειναω αλλα οταν τρωω ποναω>παει μυριζει το φαι και με κοιταει και παραπονιεται.τοσες μερες ουτε που ειχε γλυψει το τριχωμα του....απο χτες ψιλογλυφεται...καλοδεν ειναι λιγο αυτο?:hmm:

δεν το ηξερα οτι την χρησιμοποιουμε μονο εδω αυτη τη λεξη:)
τοναρουτακι ειναι 1,5 ετων.
ειναι γατος φιλου μου ομως μετακομισε και ετσι ο ναρουτο εμεινε στο σπιτι μου το οποιο εχει αυλη....μολυς μυρισε λοιπον γυναικα ο ναρουτο.....καπνος:up:γυρισε μια εβδομαδα τωρα....ελειπε 20 μερες πρωτη φορα ετσι εξω....το μονο που ηθελε απο μικρο ηταν ξηρα τροφη whiskas....ουτε γαλα ηθελε να πιει ουτε κονσερβα....τιποτα.τωρα του δινω παλι whiskas.οταν τα βγαζει τα ξανατρωει μετα...εγω εισπραττω<πειναω αλλα οταν τρωω ποναω>παει μυριζει το φαι και με κοιταει και παραπονιεται.τοσες μερες ουτε που ειχε γλυψει το τριχωμα του....απο χτες ψιλογλυφεται...καλοδεν ειναι λιγο αυτο?:hmm:

Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για πρόβλημα του οισοφάγου. Αυτό που βλέπεις δεν είναι ακριβώς έμετος, ονομάζεται αναγωγή. Η τροφή βγαίνει από τον οισοφάγο όχι από το στομάχι, γι' αυτό και το ξανατρώει. Το άλλο χαρακτηριστικό σύμπτωμα των νοσημάτων του οισοφάγου είναι ο πόνος που περιγράφεις στην κατάποση (οισοφαγοδυνία).

Είναι νεαρό ζώο και αφού όπως λες βγαίνει έξω και γυρνάει για μέρες είναι πιθανό να πρόκειται για ξένο σώμα (π.χ. κόκαλο) σφηνωμένο στον οισοφάγο. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να τον δει κτηνίατρος το συντομότερο γιατί αν έχω δίκιο για το ξένο σώμα, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά αν δεν αφαιρεθεί σύντομα. Φυσικά μπορεί να είναι και οποιοδήποτε άλλο νόσημα του οισοφάγου.

ευχαριστουμε παρα πολυ για τις απαντησεις mel.:)
πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι εχει λοιμωδη ρινοτραχητιδα.
μας εδωσε και χαπακια να παιρνει για 20 μερες.
ας ελπισουμεοτι θα αναρρωσει γρηγορα.
σε ευχαριστω και παλι πολυ πολυ:)

ευχαριστουμε παρα πολυ για τις απαντησεις mel.:)
πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι εχει λοιμωδη ρινοτραχητιδα.
μας εδωσε και χαπακια να παιρνει για 20 μερες.
ας ελπισουμεοτι θα αναρρωσει γρηγορα.
σε ευχαριστω και παλι πολυ πολυ:)

Ελπίζω Νίκη να έχει δίκιο ο συνάδελφός μου για τη λοιμώδη ρινοτραχειίτιδα (που έχει σαφώς καλύτερη πρόγνωση) και να κάνω εγώ λάθος.

Δεν θέλω βέβαια να τον αμφισβητήσω αφού εκείνος εξέτασε το ζώο ενώ εγώ έχω μόνο τις πληροφορίες που μου έδωσες εσύ, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι τα συμπτώματα της ρινοτραχειίτιδας συνήθως είναι ο βήχας, ο πταρμός, το ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα. Έχει τέτοια συμπτώματα ο γάτος;
Στη ρινοτραχειίτιδα δεν παρατηρείται ούτε έμετος, ούτε αναγωγή, ούτε πόνος κατά την κατάποση, όπως τα περιέγραψες εσύ. Εκτός φυσικά αν συνυπάρχουν δύο προβλήματα.

μια που βρηκα αυτο το θεμα να μην κανω καινουριο:redface:
εμενα ο γατουλης μου μολις χτες παρατειρησα οτι δεν εφαγε το φαι του και σημερα ηταν λιγο αγλυφτος και ''αχτενιστος'':redface:
ο μπαμπας μου που του αγοραζει την τροφη δεν προσεξε πως πηρε διαφορετικη.. οχι πολυ απο τη προηγουμενη.
τι να επαθε λετε να τον ενοχλησε που του αλλαξαμε την τροφη;
ειναι 6 χρονων και μια στις τοσες κανει εμετο την κροκετα δεν ξερω για ποιον λογο.(τον εμετο που κανει δεν τον ξανατρωρι ομως:sick: )
χτες του ειχα δωσει λιγο γαλα αλλα του εχω δωσει καΙ αλλες φορες και δεν επαθε τιποτα. μολις του εδωσα ενα λουκανικο και το χλαπακιασε τι εχει;;;;;;;;;;;:( :( :(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back