georgia-odysseas
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευτυχως το γατακι....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Ελπιζω να μην εχει τιποτα σοβαρο το μαναρακι μου γιατι ειμαι σε εξεταστικη και δε μπορω να κατεβω να το φροντισω οπως θελω.Αν σινεχισει θα τον παει στο γιατρο μας ο φιλος μου.ps:Δε μπορουσα να τη κανω upload απ εδω την ανεβασα σε σιτε τη φοτο να δητε τι εκανε το ντινακι μου
https://img181.imageshack.us/my.php?image=emetosbr4.jpg
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ
Νεοφερμένο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Hills science plan
Feline hairball control light
An περνη καποιο σκευασμα για τις τριχομπαλες βεβαια δεν πρεπει να δινεται μαζι η το ενα η το αλλο
anabou
Διάσημο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ βρε κοριτσια ανησιχω ελπιζω να κανουμε καταληψη να κατεβω κατω να τον δω.Μου πε ο φιλος μου οτι κανει μεγαλα κακακια
μαλλον εγηνε φαγανο χμμ θα μετριασουμε λιγο τη δοση τρωει χιλς και πρεπει να κατεβω να της παρω και μια για στηρωμενες νεαρες εχαιτε δει τετοια στα πετ σοπ συνιθως εχει απλα για στηρωμενες ενηλικες ομως.Κατα τα αλλα απο διαθεση ειναι καλα.Αν το ξανακανει θα παμε σε γιατρο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
.Νικη
Νεοφερμένο μέλος
ο γατος ειναι ο ναρουτο.
το ναρουτακι λοιπον τρωει και ζοριζεται σαν να ξεροκαταπινει με δυσκολια,οταν τρωει τις πιο φολλες φορες κανει λιγο απο αυτο που εφαγε εμετο,δεν κρουβεται ομως μονο στο φαγητο αλλα και ασχετες στιγμες.το στοματακι του μυριζει λιγο,αναπνεει ζορικα ,εχει κουραστει και εχει αδυνατισει.εχετε να μου προτεινετε οτιδηποτε ή καμια συμβουλη για αυτα που σας ειπα?
ευχαριστω πολυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Τα συμπτώματα που περιγράφεις συνήθως σχετίζονται με προβλήματα του οισοφάγου. Φυσικά δεν μπορώ να είμαι βέβαιη και το σίγουρο είναι ότι ο γάτος πρέπει να εξεταστεί οπωσδήποτε και σύντομα από κτηνίατρο.
Άσχετο, από την Κρήτη είσαι;;δεν κρουβεται ομως μονο στο φαγητο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mel1
Άσχετο, από την Κρήτη είσαι;;![]()
Μόλις είδα ότι ήταν περιττή η ερώτησή μου, είσαι από το Ηράκλειο (κι εγώ). Πρόσεχε όμως τις λέξεις που χρησιμοποιείς (κρούβεται). Υπάρχει πρόβλημα κατανόησης από τους μη Κρητικούς

.Νικη
Νεοφερμένο μέλος

τοναρουτακι ειναι 1,5 ετων.
ειναι γατος φιλου μου ομως μετακομισε και ετσι ο ναρουτο εμεινε στο σπιτι μου το οποιο εχει αυλη....μολυς μυρισε λοιπον γυναικα ο ναρουτο.....καπνος
γυρισε μια εβδομαδα τωρα....ελειπε 20 μερες πρωτη φορα ετσι εξω....το μονο που ηθελε απο μικρο ηταν ξηρα τροφη whiskas....ουτε γαλα ηθελε να πιει ουτε κονσερβα....τιποτα.τωρα του δινω παλι whiskas.οταν τα βγαζει τα ξανατρωει μετα...εγω εισπραττω<πειναω αλλα οταν τρωω ποναω>παει μυριζει το φαι και με κοιταει και παραπονιεται.τοσες μερες ουτε που ειχε γλυψει το τριχωμα του....απο χτες ψιλογλυφεται...καλοδεν ειναι λιγο αυτο?
mel1
δεν το ηξερα οτι την χρησιμοποιουμε μονο εδω αυτη τη λεξη
τοναρουτακι ειναι 1,5 ετων.
ειναι γατος φιλου μου ομως μετακομισε και ετσι ο ναρουτο εμεινε στο σπιτι μου το οποιο εχει αυλη....μολυς μυρισε λοιπον γυναικα ο ναρουτο.....καπνοςγυρισε μια εβδομαδα τωρα....ελειπε 20 μερες πρωτη φορα ετσι εξω....το μονο που ηθελε απο μικρο ηταν ξηρα τροφη whiskas....ουτε γαλα ηθελε να πιει ουτε κονσερβα....τιποτα.τωρα του δινω παλι whiskas.οταν τα βγαζει τα ξανατρωει μετα...εγω εισπραττω<πειναω αλλα οταν τρωω ποναω>παει μυριζει το φαι και με κοιταει και παραπονιεται.τοσες μερες ουτε που ειχε γλυψει το τριχωμα του....απο χτες ψιλογλυφεται...καλοδεν ειναι λιγο αυτο?
![]()
Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για πρόβλημα του οισοφάγου. Αυτό που βλέπεις δεν είναι ακριβώς έμετος, ονομάζεται αναγωγή. Η τροφή βγαίνει από τον οισοφάγο όχι από το στομάχι, γι' αυτό και το ξανατρώει. Το άλλο χαρακτηριστικό σύμπτωμα των νοσημάτων του οισοφάγου είναι ο πόνος που περιγράφεις στην κατάποση (οισοφαγοδυνία).
Είναι νεαρό ζώο και αφού όπως λες βγαίνει έξω και γυρνάει για μέρες είναι πιθανό να πρόκειται για ξένο σώμα (π.χ. κόκαλο) σφηνωμένο στον οισοφάγο. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να τον δει κτηνίατρος το συντομότερο γιατί αν έχω δίκιο για το ξένο σώμα, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά αν δεν αφαιρεθεί σύντομα. Φυσικά μπορεί να είναι και οποιοδήποτε άλλο νόσημα του οισοφάγου.
.Νικη
Νεοφερμένο μέλος

πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι εχει λοιμωδη ρινοτραχητιδα.
μας εδωσε και χαπακια να παιρνει για 20 μερες.
ας ελπισουμεοτι θα αναρρωσει γρηγορα.
σε ευχαριστω και παλι πολυ πολυ

mel1
ευχαριστουμε παρα πολυ για τις απαντησεις mel.
πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι εχει λοιμωδη ρινοτραχητιδα.
μας εδωσε και χαπακια να παιρνει για 20 μερες.
ας ελπισουμεοτι θα αναρρωσει γρηγορα.
σε ευχαριστω και παλι πολυ πολυ![]()
Ελπίζω Νίκη να έχει δίκιο ο συνάδελφός μου για τη λοιμώδη ρινοτραχειίτιδα (που έχει σαφώς καλύτερη πρόγνωση) και να κάνω εγώ λάθος.
Δεν θέλω βέβαια να τον αμφισβητήσω αφού εκείνος εξέτασε το ζώο ενώ εγώ έχω μόνο τις πληροφορίες που μου έδωσες εσύ, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι τα συμπτώματα της ρινοτραχειίτιδας συνήθως είναι ο βήχας, ο πταρμός, το ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα. Έχει τέτοια συμπτώματα ο γάτος;
Στη ρινοτραχειίτιδα δεν παρατηρείται ούτε έμετος, ούτε αναγωγή, ούτε πόνος κατά την κατάποση, όπως τα περιέγραψες εσύ. Εκτός φυσικά αν συνυπάρχουν δύο προβλήματα.
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
εμενα ο γατουλης μου μολις χτες παρατειρησα οτι δεν εφαγε το φαι του και σημερα ηταν λιγο αγλυφτος και ''αχτενιστος''
ο μπαμπας μου που του αγοραζει την τροφη δεν προσεξε πως πηρε διαφορετικη.. οχι πολυ απο τη προηγουμενη.
τι να επαθε λετε να τον ενοχλησε που του αλλαξαμε την τροφη;
ειναι 6 χρονων και μια στις τοσες κανει εμετο την κροκετα δεν ξερω για ποιον λογο.(τον εμετο που κανει δεν τον ξανατρωρι ομως
)χτες του ειχα δωσει λιγο γαλα αλλα του εχω δωσει καΙ αλλες φορες και δεν επαθε τιποτα. μολις του εδωσα ενα λουκανικο και το χλαπακιασε τι εχει;;;;;;;;;;;

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool