JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η περίπτωσή σου δεν θέλει απλά Κτηνίατρο.. αλλά παραμονή σε Ιατρείο.

Για τα άλλα θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, και περαστικά έυχομαι στον γατούλι σου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος

siam
Νεοφερμένο μέλος

Ο γατούλης δεν έχει κάνει άλλο εμετό ακόμα, βέβαια δεν τολμάω να του δώσω φαγητό προς το παρόν. Το θετικό είναι ότι από 1/8 μέχρι και χθες 3/8 ανά 3ώρες έτρωγε κανονικά την royal canin intestinal (διαλυμένη με νερό), έπινε και νερό. Υπολογίζω ότι αυτές τις τρεις μέρες κάθε μέρα πρέπει να έτρωγε περίπου 80 gr από την intestinal, δηλαδή κανονική ποσότητα.
Πήρα τηλέφωνο και στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών, ευτυχώς δέχονται 24 ώρες το 24h , χωρίς ραντεβού, επομένως μου έφυγε ένα άγχος από αυτή τη πλευρά!
Ευχαριστούμε για όλα! (εγώ και ο γατούλης
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος

siam
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ωραία,πολύ καλά!Μην τον αφηνεις να πινει πολυ νερο ή να βαραινει το στομάχι του,λιγο λιγο για να μην ξανακάνει εμετό.Έχεις φωτογραφίες του στο gallery να δω τον μικρό σου λιονταρίνο;Μόλις φάγαμε λίγη intestinal και ήπιαμε και νεράκι. Εύχομαι να μην κάνει ξανά εμετό, όπως και να έχει είμαι σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα. Moukeli το όνομα του μικρού (2 χρονών & ½ μηνών είναι αλλά συνεχίζω και τον βλέπω σαν μωρό γατάκι) είναι Λιο (Leo: γιατί κατά τα άλλα είναι ένα μικρό λιονταράκι…!!)
siam
Νεοφερμένο μέλος
Ωραία,πολύ καλά!Μην τον αφηνεις να πινει πολυ νερο ή να βαραινει το στομάχι του,λιγο λιγο για να μην ξανακάνει εμετό.Έχεις φωτογραφίες του στο gallery να δω τον μικρό σου λιονταρίνο;
Δεν έχω φωτογραφία του στη gallery, τον βάζω σε attachment εδώ (είναι σχετικά παλία η συγκεκριμένη φωτογραφία, τώρα δεν είναι τόσο ασπρούλης
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος
ΝΑι μωρέ εδώ δεν πρέπει να έχει χρονισει ακομα ε;Εμένα έτσι είναι η δική μου τώρα περίπου.Να σου ζήσει,είναι γλύκας!Δεν έχω φωτογραφία του στη gallery, τον βάζω σε attachment εδώ (είναι σχετικά παλία η συγκεκριμένη φωτογραφία, τώρα δεν είναι τόσο ασπρούλης)
siam
Νεοφερμένο μέλος
ΝΑι μωρέ εδώ δεν πρέπει να έχει χρονισει ακομα ε;Εμένα έτσι είναι η δική μου τώρα περίπου.Να σου ζήσει,είναι γλύκας!
4-5 μηνών είναι σε αυτή τη φωτογραφία! Βρήκα και μια πρόσφατη...
Ευχαριστούμε για τα κομπλιμέντα!

Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος
Ω τι κύριος...Ναι ακριβώς όσο και η μικρή μου!Είναι σκέτος κούκλος,και τι ωραία που ποζάρει!4-5 μηνών είναι σε αυτή τη φωτογραφία! Βρήκα και μια πρόσφατη...![]()

Fotini
Διάσημο μέλος
4-5 μηνών είναι σε αυτή τη φωτογραφία! Βρήκα και μια πρόσφατη...![]()
Ευχαριστούμε για τα κομπλιμέντα!![]()
Καλέ, είναι κούκλος τούτος εδώ!
Να τον χαίρεσαι!!!
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

siam
Νεοφερμένο μέλος
και ο Μπέκερ είχε βγάλει αίμα τότε με την δηλητηρίαση από τους πολούς εμετούς αυτό είναι το λιγότερο, η αφυδάτωση είναι το πρόβλημα καθώς και αυτό που δημιουργεί τους εμετούς, δεν μπορεί να οφήλονται όλα στο στρες και υποτίθεται ότι στα σιαμ τους αρέσουν και τα ταξίδια, για ψάξτο λίγο καλύτερα, μην το αφήνεις στην τύχη![]()
Σίγουρα η κατάσταση ως έχει, έχει ξεπεράσει την συμπτωματολογία του στρες. Το στρες έδωσε το ερέθισμα, για τους πρώτους εμετούς. Μετά το στομάχι του, λόγω του ερεθισμού ακολούθησε τη δική του πορεία.
Αποκλείω το ενδεχόμενο δηλητηρίασης και ξένου σώματος στο στομάχι, παρ’ όλα αυτά εάν κάνει ξανά εμετό, στο νοσοκομείο θα του κάνω ό,τι εξετάσεις χρειαστούν (αίματος, υπέρηχος κτλ). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσω στην τύχη. Άλλωστε είμαι από τα άτομα που ποντάρουν περισσότερο στην υπευθυνότητα. Iδίως όταν “παίζεις” με την υγεία και τη ζωή ενός πλάσματος, νομίζω ότι επιβάλλεται. Το ξέρω αυτό που λένε για τις σιαμ και τα ταξίδια. Όλη μου τη ζωή είχα 2 γάτους και οι 2 σιαμ, σε κανέναν από τους δύο δεν άρεσαν τα ταξίδια.
Μάλλον πετυχαίνω στις εξαιρέσεις! Τι να πω!
Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι η πρόσβαση σε αμάξι δε μου είναι και τόσο εύκολη (δεν έχω αυτοκίνητο) επομένως όταν μπαίνει σε αμάξι το έχει συνδυάσει με την επίσκεψη στο γιατρό και γι’ αυτό να φοβάται.
Αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει και σχετικό άρθρο στο https://www.ailouros.gr/ Ευχαριστώ για την απάντηση!

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
επειδή έκανε παλιά μια φορά εμετό που πήγε στον γιατρό και του πέρασε μετά δεν σημαίνει ότι πάντα θα είναι έτσι και αν μια στις 100 έχει πάθει κάποιου είδους δηλητηρίαση και δεν πάρει θεραπία θα πάθουν ζημιά και τα όργανα του
να ήταν μια φορά και μετά τέλος οκ αλλά είναι πολλές οι μέρες που συνεχίζονται οι εμετοί και πολές οι φορές που το κάνει την ημέρα για να φτάσει στο σημείο να βγάλει και αίμα κιόλας...

siam
Νεοφερμένο μέλος

Έχω ευχάριστα νέα! Ούτε χθες, ούτε σήμερα (μέχρι στιγμής) ο Λιο δεν έχει κάνει εμετό! Του δίνω μικρά γεύματα για να μη μένει άδειο το στομάχι του αρκετές ώρες, πίνει και νερό!
Ίδωμεν…
Mespairos, εγώ μπορεί να λέω ότι είμαι σίγουρη, όμως ταυτόχρονα δεν εφησυχάζομαι σε καμία περίπτωση!
<<Αποκλείω το ενδεχόμενο δηλητηρίασης και ξένου σώματος στο στομάχι, παρ’ όλα αυτά εάν κάνει ξανά εμετό, στο νοσοκομείο θα του κάνω ό,τι εξετάσεις χρειαστούν (αίματος, υπέρηχος κτλ). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσω στην τύχη. Άλλωστε είμαι από τα άτομα που ποντάρουν περισσότερο στην υπευθυνότητα. Iδίως όταν “παίζεις” με την υγεία και τη ζωή ενός πλάσματος, νομίζω ότι επιβάλλεται>>
Έχεις δίκιο, πράγματι μπορεί να μου διαφεύγει κάτι! Γι’ αυτό ακριβώς δήλωσα ότι ακόμα κι έναν εμετό να κάνει ακόμα, θα τον τρέξω στο νοσοκομείο! Δεν με ενδιαφέρει η 100% σιγουριά, αλλά η 1000% σιγουριά που προέρχεται μόνο από εργαστηριακές εξετάσεις και τη γνώμη ενός γιατρού!
Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

aretha
Περιβόητο μέλος
Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα και στρώσει το στομαχάκι του, πήγαινέ τον πάντως για εξετάσεις. Καλύτερα να μην περιμένεις την επόμενη κρίση εμετών. Συμφωνώ κι εγώ με αυτό που σου είπαν πιο πάνω, ότι δηλαδή τόσο έντονα συμπτώματα το πιθανότερο είναι να έχουν μια παθολογική βάση και να μην οφείλονται μόνο στο στρες. Και επειδή οι εμετοί είναι σύμπτωμα πάρα πολλών παθήσεων σε διάφορα όργανα (και όχι μόνο στο πεπτικό), καλύτερα να κάνετε αναλυτικές εξετάσεις αίματος και ούρων ώστε να εντοπιστεί η αιτία και να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Περαστικά στον Λίο!

siam
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ καλά τα νέα του Λίο, μακάρι να συνεχίσει έτσι!
Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα και στρώσει το στομαχάκι του, πήγαινέ τον πάντως για εξετάσεις. Καλύτερα να μην περιμένεις την επόμενη κρίση εμετών. Συμφωνώ κι εγώ με αυτό που σου είπαν πιο πάνω, ότι δηλαδή τόσο έντονα συμπτώματα το πιθανότερο είναι να έχουν μια παθολογική βάση και να μην οφείλονται μόνο στο στρες. Και επειδή οι εμετοί είναι σύμπτωμα πάρα πολλών παθήσεων σε διάφορα όργανα (και όχι μόνο στο πεπτικό), καλύτερα να κάνετε αναλυτικές εξετάσεις αίματος και ούρων ώστε να εντοπιστεί η αιτία και να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Περαστικά στον Λίο!![]()
Ακριβώς αυτό έχω σκοπό να κάνω! Εάν περάσει την “κρίση” αυτή, χωρίς να πάμε σε νοσοκομείο, σίγουρα το επόμενο βήμα είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος! Καλύτερα να προλαμβάνεις κάτι, παρά να έρχεσαι αντιμέτωπος με μια κατάσταση που θα είναι ίσως πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί μετέπειτα.
Ευχαριστούμε για όλα!
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
απλά να ξέρεις ότι γενικά το πολύ αργά δεν αργεί πολύ να έρθει στις γάτες μιας που όταν εμφανίζεται κάτι (μας δίχνει η γατούλα κάποιο πρόβλημα) είναι ήδη πολύ αργά

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool