Ενδοπαράσιτα

Οk αυτό θα κάνω, ευχαριστώ πολύ...

Ωραία και περιμενουμε νέα σου για την γατούλα.....:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ θα συμφωνήσω να την πας το γρηγορότερο στον κτηνίατρο, γιατί κι εγώ έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι μάλλον σοβαρό... :/:
Εύχομαι όλα να αντιμετωπιστούν.
Να μας ενημερώσεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα θέλει κτηνίατρο αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Μου είχε τύχει με έγκυο γάτα, που δεν ήξερα ότι είναι έγκυος, να έχει τέτοια υγρά και είχα κατατρομάξει ότι ήταν πυομήτρα και την έτρεχα για υπέρηχους..τελικά ήταν έγκυος και τα γατάκια ήταν μια χαρά και ο γιατρός μας είχε πει ότι συμβαίνει καμιά φορα στην εγκυμοσύνη (αν και σπάνιο, γι'αυτό να την πας οπωσδήποτε στο γιατρό).

ΥΓ Ξέχασα να πω ότι όταν συνέβη αυτό ήταν πολύ πριν αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη!

Έχουμε κανένα νέο??? :)

Παιδιά γειά σας. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Πρόκειται για μια γατούλα που έχει η μαμά μου στο εξωχικό, για περίπου δυο μήνες. Τις τελευταίες μερες ειναι παροφουσκωμένη σαν να ειναι εγκυος (αν την σηκώσεις όμως δεν ειναι βαριά...(???)) και από το Σάββατο βγαζει κατι υγρά που και που σαν υγρό πιάτων από την κάτω περιοχή.

Εχει πανικοβληθει και δεν ξέρει αν προκειται να γεννήσει ή συμβαίνει κατι άλλο.

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?:/:
Vivikos,μολις διαβασα το μνμ σου..Τι εγινε τελικα με το γατακι;;;

Αχ ναι βρε συ, ενημέρωσέ μας!

Κι εγώ ανυπομονώ να μάθω, συνγατιώτες και συνγατιώτισσες, αλλά ας δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα. Μπορεί κάτι να τους καθυστέρησε τους ανθρώπους ή μπορεί να είναι κάπου όπου δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Κάτι για εξοχικό είχε αναφερθεί στο πρώτο μήνυμα.
Ελπίζω πάντως όλα να πάνε καλά! :)

Οτι και να είναι, ας είναι περαστικό για το γατούλι..

Καλέ μην μας αφήνεις σε αγωνία...Πες μας νέα!!:(

παιδιά γειά σας. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά λόγοι δουλειάς δεν με άφησαν να απαντήσω νωρίτερα. Το πήγε η μητέρα μου στον κτηνίατρο και μας είπε ότι έχει σκουλικάκια και της έδωσε κάποια θεραπεία να κάνει. δείχνει καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον.

Πω, πω, ευτυχώς που ήταν μόνο αυτό! :up: Περαστικά σας!! :)

Περαστικά στο μικρό, ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό!:up:

Δεν πειράζει για την αργοπορία της απάντησης ευτυχώς που τα γατάκι δεν έχει κάτι σοβαρό ..... Αντε περαστικά σας......:up::up::up::up::up:

Σκουλήκια...

Μόλις διαπίστωσα ότι ο γάτος μουέχεο σκουλήκια στο έντερό του. Και αυτό γιατί νόμιζα ότι είχε κολλήσει άμμος στον πρωκτότου και πήγα με ένα πανί μουέχω να τον σκουπήσω και τραβήχτηκε το σκουλήκι! :/:
Επειδή πριν απόαύριο το απόγευμα που γυρίζω από τη δουλειά είναι αδύνατον νατον πάω στο γιατρό, έχετε καμιά λύση άμεσα για τώρα για αποφυγή πχ.στο φαγητό του ή κάτι άλλο;
Φοβάμαι που πλησιάζει τα τρόφιμά μου μην με κολλήσει τίποτα...:/:

Για αποπαρασίτωση δεν έχει πάει; Εγώ τον μικρό τον πήγα πριν 9 μέρες για τα πρώτα εμβόλια και αποπαρασίτωση και τα έβγαλε τα σκουληκάκια στην άμμο του με κόπρανα μαζί. Αρχικά νόμιζα ότι κατάπιε κανένα λαστιχάκι από αυτά του σούπερ μάρκετ αλλά μετά θυμήθηκα τα λόγια του γιατρού:cool:

Kαλή μου του έχω κάνει 2 αποπαρασιτώσεις και ενδιάμεσα επειδή είχε διάρροια και αέρια ( ακόμη έχει μερικές φορέςαέρια),του κάναμε και θεραπεία για τη διάρροια. Δεν είδα σκουλήκια ούτε τότε ούτε τώρα στα κόπρανα. Με το βρεγμένο πανί τράβηξα το σκουλήκι που ήταν μισό μέσα και μισό έξω από τον πρωκτό.
Η κρέμα για την αποπαρασίτωση που είναι σαν σύριγγα, δεν βγάζει πάντα την ποσότητα που πρέπει να πάρει και ίσως εκεί να είναι το πρόβλημα.
Δηλαδή ένα μήνα που τον έχω, τα έχει και τώρα τα πήρα χαμπάρι; Φοβάμαι που τον αφήνω στους καναπέδες, κρεβάτι μην κολλήσω τίποτα ή από τα νύχια του από τις πληγές που μου έχει κάνει από τις γρατσουνιές.:/::/::/:

Καλημερα!
Το παράσιτο που έχει λεγεται ταινια,και πρεπει να αποπαρασιτωθει ξανα αφου εχει ακομα.Ποσο ειναι;Μηπως η κρεμα δεν τον καλυπτει;Μηπως θα επρεπε να ξεκινησει θεραπεια με χαπι;Τα παρασιτα ειναι επιμονα,πρεπει να εξαλειφθουν.Ρωτα εναν οποιονδηποτε γιατρο,θα σε κατατοπισει,ειναι κοινοτατο προβλημα.

Moykelis σε ευχαριστώ. Μίλησα ήδη με κτηνίατρο και το απόγευμα θα τον δει. μου είπε ότι το χάπι είναι ανάλογα με τα κιλά και το μέγεθος του ζώου ( κάτι τέτοιο τέλος πάντων, γιατί μιλούσα συγχρόνως και με άλλα άτομα στη δουλειά.
Φοβάμαι για toxoplasma, toxocara και τα άλλα συναφή...

Απ' όσο ξέρω (χωρίς να είμαι γιατρός όμως!), μετάδοση των σκουληκιών στο έντερο γίνεται μόνο αν δεν τηρούνται οι εντελώς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Το τοξόπλασμα δεν έχει σχέση, είναι άλλου είδους παράσιτο. Τώρα που θα τον πας στον κτηνίατρο, ευκαιρία να ρωτήσεις λεπτομέρειες και να πάρεις πραγματικά έγκυρες απαντήσεις. Περαστικά στον γατούλη! :)

:mad: O προηγούμενος γιατρός που τον πήγα μου είχε δώσει ελλειπή θεραπεία για την αποπαρασίτωση, και καθόλου για την ωτίτιδα που είδαμε τώρα ότι έχει, :down: παρ' όλο που του είχα πει ότι έχει ενόχληση στα αυτιά του. Και πήρε και ένα σωρό λεφτά και δεν το είχε εξετάσει καν! Όσο και να του το ζήτησα: είπε δεν χρειάζεται...:blink: :mad::down:
Η γιατρός τώρα, του εξέτασε τα μάτια, το στόμα, το τρίχωμα, τον ακροάστηκε, του καθάρισε τα αυτάκια του και τον ζύγισε και ήταν πολύ γλυκομίλητη.
Όμως το κακόμοιρο ξαναμπαίνει σε διαδικασία αποπαρασίτωσης, με χάπι αυτή τη φορά και είδωμεν.

Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να πάρω και την γλύκα τη δίχρονη Σιαμ διασταύρωση με Βιρμανίας με το μικροτσιπ, μέχρι να δω τι θα γίνει με τον Olio μου.:/:

Υ.Γ. Η γιατρός μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί γάτα με ελίτσα στη μύτη...:rolleyes: και έτσι είναι και σήμα κατατεθέν...:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back