Ενδοπαράσιτα

:mad: O προηγούμενος γιατρός που τον πήγα μου είχε δώσει ελλειπή θεραπεία για την αποπαρασίτωση, και καθόλου για την ωτίτιδα που είδαμε τώρα ότι έχει, :down: παρ' όλο που του είχα πει ότι έχει ενόχληση στα αυτιά του. Και πήρε και ένα σωρό λεφτά και δεν το είχε εξετάσει καν! Όσο και να του το ζήτησα: είπε δεν χρειάζεται...:blink: :mad::down:
Η γιατρός τώρα, του εξέτασε τα μάτια, το στόμα, το τρίχωμα, τον ακροάστηκε, του καθάρισε τα αυτάκια του και τον ζύγισε και ήταν πολύ γλυκομίλητη.
Όμως το κακόμοιρο ξαναμπαίνει σε διαδικασία αποπαρασίτωσης, με χάπι αυτή τη φορά και είδωμεν.

Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να πάρω και την γλύκα τη δίχρονη Σιαμ διασταύρωση με Βιρμανίας με το μικροτσιπ, μέχρι να δω τι θα γίνει με τον Olio μου.:/:

Υ.Γ. Η γιατρός μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί γάτα με ελίτσα στη μύτη...:rolleyes: και έτσι είναι και σήμα κατατεθέν...:up:
Δεν πειραζει,τωρα θα γινει καλα ο μικρος σου.Γιατι δε μπορεις να παρεις τη σιαμεζουλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γάτα με ελίτσα στη μύτη...
Αυτό πρέπει να το δω κι εγώ! Έχεις πουθενά κανένα κοντινό μουσουδοπλάνο;;;

Όσο για τα άλλα, μη στενοχωριέσαι. Αφού βρήκες καλή γιατρό, όλα διορθώνονται! Κάνε της και μια ερώτηση για το πότε είναι καλύτερα να πάρεις την άλλη ψιψίνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να ολοκληρωθούν οι θεραπείες και μετά.
Ειδικά για τα σκουληκια, που μπορεί να κολλήσει και το άλλο.

Ε καλα βρε,αφου και για την αλλη ακομα περιμενεις απαντηση.Μπορει οταν ειναι ετοιμη να τους ζητησεις να την κρατησουν λιγο αν συμπεσει ο ερχομος της με την θεραπεια.

Για τοξόπλασμα δες ενα φυλλάδιο που φτιάχτηκε εδω
:)

Συνοπτικά.
Είναι επικίνδυνο ΜΟΝΟ όταν κολλήσει μια έγκυος γυναίκα στο Α τρίμηνο.

Μπορείς να το πάθεις αν
-Φας μη πλυμένα καλά λαχανικά
-Φας ωμό κρέας, ή πλάθεις κιμά με γυμνά χέρια
_Έρθεις σε επαφή με χώμα

και τέλος... αν έρθεις σε επαφή με τον ιό.. μέσω τον κοπράνων μιας ΜΟΛΥΣΜΕΝΗΣ με τοξόπλασμα γάτας. (αν δεν έχει η γάτα είσαι ΟΚ) (δηλαδή περίπου θα πρέπει να ακουμπήσεις τα κακά της και να βάλεις το χέρι σου στο στόμα...)

Αυτό πρέπει να το δω κι εγώ! Έχεις πουθενά κανένα κοντινό μουσουδοπλάνο;;;

Όσο μπορεί να φανεί...:D

038.jpg

Παιδιά επανέρχομαι και θέλω τα φώτα σας.
Όσες αποπαρασιτώσεις έχω κάνει στο μικρό μου, πάντα βγάζει σκουληκάκια...:/:
Δεν φαίνονται στα κόπρανα, αλλά τα έχω δει στον πρωκτό του και μόλις πάω να τα πιάσω με βρεγμένο βετέξ, ξαναμπαίνουν μέσα! :mad: Γμτ. Κρυφτούλι παίζουμε. Εχθές βρήκα και ένα ψόφιο κολλημένο στην ουρά του.
Έχουμε κάνει 4 αποπαρασιτώσεις + ότι οι αμπούλες για την ωτοδεικτική ψώρα, έχουν καιαντιπαρασιτική εσωτερική δράση και έχω βρει και τότε.

Καλά τι γίνεται; Κάπου δεν διακόπτεται η αλυσίδα. ( μου το επισύμανε και η γιατρός αυτό). Πετάω κάθε ημέρα την άμμο για να διακόψω την μεταφορά προνυμφών και βάζω τη γιατρό να του κόψει τα νύχια και όταν είμαι σπίτι, του σκουπίζω τα πόδια με βρεγμένο πανί και τον πρωκτό για να μην μεταφερθούν, αλλά τίποτα!
Το έχει πάθει κάποιος σας αυτό; :( Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον.

Υπάρχει περίπτωση να τρώει ωμό κρέας; Μήπως βγαίνει έξω και κυνηγάει;:hmm:

Τί χάπι έδωσες? Γιατί υπάρχουν χάπια που ΔΕΝ τα πιάνουν όλα...:hmm:
Κάνεις την β φάση μετά απο το σωστό διάστημα απο την πρώτη??
Δηλ. κανονικά δίνεις το χάπι σήμερα πχ... σκοτώνεις τα σκουλίκια, τα οποία θα τα δείς ψώφια να βγαίνουν με τα κακάκια.. και μετά απο 1 εβδομάδα (νομίζω:hmm:) τους ΞΑΝΑΔΙΝΕΙΣ για να σκοτώσεις αυτήν την φορά τα νεα σκουλίκια που βγήκαν απο τα αυγά ( που ΔΕΝ τα πιάνει το χαπι)

Δεν βγαίνει παρά λίγο στην αυλή και στο χώμα με την επίβλεψή μου και συνήθωςμε σαμαράκι ( γιατί δεχόμαστε απειλές από μλκ που δεν θέλουν ζώα στη γειτονιά - δεν έχειπάει σε άλλο σπίτι, δεν μπορεί να πηδήξει, είναι μικρούλης). Δεν τρώει τίποτα ωμό. Τροφή της ρουαγιάλ κάνιν ξηρά και λόγω ότι βγάζει δόντια και κονσερβούλα.
Αρχικά πήρε flutelymin (;) κάπως έτσι λέγεται αλοιφή στο πράσινο κουτί.
2 φορές χ 3 ημέρες τον Αύγουστο.
Και μετά χάπι Drontal, ατις 4/9 και στις 19/9. Είναι να ξαναπάει μια δόση στις 3/10 και μετά ανά τρίμηνο είπε η γιατρός.

Ίσως να τα κολλάει από το χώμα της αυλής, αν το χρησιμοποιούν άλλα ζώα ως τουαλέτα...:hmm:

Θα σου ελεγα να περιμένεις να τελειώσεις και την τρίτη φάση... :) και μετά.

Επίσης υπάρχει και το drontal plus, που είναι το βελτιωμένο (υποτίθεται) και τα πιάνει όλα.;)

Αλλά τελείωσε πρώτα ολη την θεραπεία, και μετά βλέπεις αν συνεχίζει το πρόβλημα.,

Ίσως να τα κολλάει από το χώμα της αυλής, αν το χρησιμοποιούν άλλα ζώα ως τουαλέτα...:hmm:

Ναι, θα συμφωνήσω και εγω.Είναι μια πιθανότητα. Έχει χώμα στα πόδια του, μετά το γλύφει.. και παίρνει τα αυγά.

Ευχαριστώ παιδιά.
Μόλις μίλησα και με την κτηνίατρο και μου είπε όντως να μην τον βγάλω στο χώμα ως και μετά την άλλη δόση, μήπως και κάτι προέρχεται από εκεί.
Να δω πως θα τα καταφέρω, που έχουμε μάχη καθημερινά να βγει έξω, με κλάμα και δαγκώματα! :/:

Έβαλα το θέμα και στους γιατρούς του φόρουμ να μου πούνε τη γνώμη τους.

Σκουλήκια!!

Καλημερα σε ολους.Ειμαι καινουρια σε αυτο το υπεροχο site και θα ηθελα την γνωμη σας και ακομη την βοηθεια σας αν αυτο ειναι δυνατον.Η γατουλα μου μου εκανε 3 υπεροχα γατακια το ενα ομως απο αυτα παρουσιαζει ενα σοβαρο προβλημα,εχει παρα πολλα σκουλικια στα κακακια του με αιμα εχει χασει την ορεξη του και η μανουλα του δεν το θελει πια.Καθεται μονο του σε μια γωνια και κλαει.Ειναι αρκετα μικρο για να του εδινα χαπι για τα σκουλικια(ετσι ειχα σκεφτει).Ειναι 1.5 μηνων περιπου.Χθες ειχε ενα σωρο μηγες απο πανω του και πηρα την γιατρο μου τηλεφωνο μου ειπε να του δωδω 1/2 μλ imodium 1/2 vermox και ενα φακελλακι almora στο νερο.Με ειδικη διατροφη(κοτοπουλο βραστο).Απο χθες δεν εχω δει καμια αλλαγη δυστυχως αντιθετα ειναι πιο χαλια και ουτε τρωει.Τι να κανω πες τε μου σας παρακαλω εχω στεναχωριθει παρα πολυ και θελω να σωσω το γατακι μου.:cry::cry:

καλως ηρθες περαστικα στο μικρακι!!!!καλο ειναι να εισαι προετοιμασμενη για ολα!! η γατουλα σου ήταν υγειης???????

Ευχαριστω πολυ.Ναι ειναι υγειης η μαμα τους.Το προβλημα εινια πως δεν το θελει πια μαλλον γιατι ειναι αρρωστο:( το προβλημα ειναι πως μυριζει περιεργα σημερα δεν ξερω τι να πω..αυριο θα το παω στην γιατρο να δουμε τι μπορει να γινει..

Θα πρεπει να κανεις αποπαρασιτωση και στα αλλα γατακια και στη μανα. Σε αυτη την περιπτωση μονο υποστηρικτικη θεραπεια μπορεις να κανεις:( και να ελπιζεις να τα αποβαλει τα σκουληκια γιατι σε τοσο μικρη ηλικια ειναι δυσκολα τα πραγματα:(

Σας ευχαριστω παρα πολυ.αυτο ειναι το γατακι μου αλλα δυστυχως τωρα ειναι χαλια πολυ πιο αδυνατο:-(
DSC00117.jpg

ψυχη μου ελπιζω ολα να πανε καλα για το μικρο:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back