Ενδοπαράσιτα

Εις διπλουν;:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ τους δίνω Milbemax χάπι για τα ενδοπαράσιτα γιατί καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα παράσιτων απ΄ότι το drontal και advocate για τα εξωπαράσιτα...:P:P:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκουλήκια;

Καλησπερα!Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας!Εδω και 2-3 μερες η γατουλα μου βηχει πολυ,αεριζεται και συνεχεια γλυφει τον ποπο της.Απο φιλους που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι πολυ πιθανο να εχει σκουλικια στο εντερο της.Δν ξερω αν εχει σημασια αλλα λιγες μερες πριν εμφανισει συμπτωματα την ειδα που ειχε πιασει ενα ποντικακι στην αυλη.Υπαρχει περιπτωση να εχει κολλησει κατι απο εκει?Μηπως ξερει καποιος αν μπορω να παρω καποια φαρμακα για την αντιμετωπιση του προβληματος?

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!:)

Χάπι για ενδοπαράσιτα δίνεις στη γάτα σου?Ενα πολύ αποτελεσματικό είναι το drontal που το δίνεις κάθε 3 μήνες για τα ενδοπαράσιτα..

Καλησπερα!
Ειναι πολυ πιθανον να εχει κολλησει παρασιτα απο το ποντικι.Χρειαζεται τακτικοτατη αποπαρασιτωση και εσωτερικη και εξωτερικη αφου βγαινει εξω,καθως και πληρη εμβολιασμο.

θα πρεπει να τη πας στον γιατρο να την εξεταση γιατι μπορει να εχει καποια αλλη ασθενεια , η να εχει και σκουληκια μαζι:hmm:

Γατάκι και σκουλήκια!

Γεια σας!
Ένα γατάκι 2.5μηνών που φιλοξενώ, είχε διάρροια με αίμα. Ρώτησα την κτηνίατρό μου και μου είπε ότι πιθανώς να οφείλεται σε σκουληκάκια. Επειδή ήμουν επαρχία για 3ήμερο μου είπε να πάρω το vermox, να κάνει θεραπεία 4 ημερών και μετά από 2 εβδομάδες, επανάληψη 4 ημερών πάλι. Το θέμα είναι ότι σήμερα, τρίτη ημέρα θεραπείας, την ώρα που ταξιδεύαμε προς την αθήνα, το γατάκι έκανε εμετό (ή κακά, δεν είμαι απολύτως σίγουρη γιατί οδηγούσα πάντως δε μύριζε κακάκια) ο οποίος περιείχε 3-4 μακριά και λεπτά μαύρα, νεκρά σκουλήκια και ένα άσπρο λεπτό ολοζώντανο!!!!!!! Είναι αυτό φυσιολογικό? Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το αηδιαστικό του θέματος...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: γατάκι και σκουλήκια!

Δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω:confused:Ζωντανό σκουλήκι? Δεν το έχω ξανακούσει αυτό! Πρέπει να ρωτήσεις κάποιο γιατρό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: γατάκι και σκουλήκια!

Ωχ ναι ε? Ήταν πραγματικά ολοζώντανο!! Προχωρούσε και κουνιότανε κανονικά..Γενικά αυτό το γατάκι είναι μικρότερο από τα αδερφάκια του και λεπτότερο. ίσως να οφείλεται και εκεί. Πάντως κατά τα άλλα είναι ακμαιότατο!!! Δσυτυχώς, σήμερα δεν είναι ανοιχτή η κτηνίατρός μο, γι'αυτό και έστειλα εδώ..Θα περιμένω ως αύριο εκτός και εάν κάποιος ξέρει κάτι.. Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: Γατάκι και σκουλήκια!

Περίμενε μέχρι αύριο να σου πει η γιατρός! Σίγουρα θα πρέπει να γίνει εσωτερική αποπαρασίτωση. Συνήθως στα μικρά γατάκια δίνουν πάστα Banminth. Μια κρέμα είναι και χορηγείται από το στόμα.

Στα κακάκια και εγώ έχω δει ζωντανά σκουλίκια.Για εμετό δεν μου έχει τύχει ποτέ.Κουφό μου φαίνεται..:worry:
Οπωσδήποτε κτνηνίατρο αύριο.:)

Αποπαρασίτωση κάνει με Vermox(γιατί στο τοπικό φαρμακείο μόνο αυτό μπορούσα να βρω) και είναι ήδη στην τρίτη μέρα. Μπορεί να ήταν και κακάκια δεν είμαι απολύτως σίγουρη...Διαβάζοντας ξενόγλωσσα άρθρα, μόλις διάβασα πως εάν κάνει εμετό με ζωντανά σκουλήκια, τότε πρόκειται για εκτεταμένη μόλυνση που έχει προχωρήσει στο στομάχι...:worry:

Για αυτό σου λεω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στον κτηνίατρο.Και εννοείται ότι ποτέ δεν δίνουμε απο μόνοι μας φάρμακα στα ζωα.:)

Εννοείται πως όχι! Η ίδια η κτηνίατρος μου πρότεινε το Vermox τηλεφωνικώς την Παρασκευή..Καλώς..Αναμένω...

Οντως αν φτασει το γατακι να βγαζει εντερικα παρασια με εμετο σημαινει οτι εχει προχωρησει πολυ η μολυνση.Το Vermox καλα κανεις και του το δινεις,ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο σε τετοιες περιπτωσεις απο οτι τα κοινα προϊοντα για γατες.Πιστευω πως εχει αρχισει να πιανει η θεραπεια,μην τη σταματησεις,και μιλησε με τη γιατρο σας αυριο ξανα για να σου πει μηπως χρειαστει περισσοτερες μερες θεραπεια.
Περαστικα.

Ναι και εγώ ως καλή ένδειξη το εξέλαβα. Ωραία λοιπόν, θέλω να πιστεύω ότι μέχρι αύριο δε θα έχει συμβεί τίποτα χειρότερο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

πως καταλαβαινουμε οτι το γατακι μας εχει παρασιτα?

γεια σας κ παλι! ο γατουλης μου ειναι 2 εβδομαδων , μολις ανοιξε τα ματακια του και φαινεται να τα πηγαινει καλα! καμμια φορα ομως ενω ειναι ταισμενος κλαιει και θελει χαδια...!!! σκεφτομαι μηπως ποναει η κοιλιτσα του η μηπως εχει παρασιτα που τον ενοχλουν. σε ποια ηλικια εμφανιζονται,πως το καταλαβαινω και ποτε παω πρωτη φορα στον κτηνιατρο? βλεπετε πανε χρονια που πεθανε η γατα μου κ εχω ξεχασει...please help!!:/::/:

Απάντηση: Παράσιτα

Νομιζω παραειναι μικρος για θεραπεια ενδωπαρασιτων.Αλλα καλυτερα να ρωτησεις κτηνιατρο.
Τα χαδια...δεν δειχνουν προβλημα.Οταν λες κλαιει;Μηπως απλα ζηταει χαδακια;
Τα σκουλικακια συνηθως φαινονται στα κακακια.Μικρες ασπρες ταινιουλες.Οποτε..δες τα κακακια του.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back