kitty mom
Νεοφερμένο μέλος
sory
σε ποια ηλικια εμφανιζονται τα παρασιτα? το μικρουλι μου ειναι 2 εβδομαδων!!! ακομη προσπαθω να τον αναστησω!! ειναι δυνατον να εχει? οσο για γαλα, του δινω προς το παρων με 80% λιγοτερη λακτοζη ετσι μου ειπαν στο pet shop αλλα τωρα που τελειωνει θα του παρω καποιο απο αυτα που αναφερες. στα κακακια δεν εχω δει κατι. μηπως ειναι μικρος ακομη η αυτα τα κληρονομουν απο τη μαμα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σαφεστατα μπορει και να μην εχει.Για αυτο σε ρωταω,τι εννοεις οταν λες κλαιει.

Βεβαια..και πολυ μικρα μπορουν να εμφανισουν,αν το εχουν παρει απο τη μαμα τους.Οποτε..κοιτα κακακια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kitty mom
Νεοφερμένο μέλος
απο βδομαδα θα τον παω να τον δει κ ο κτηνιατρος. ευχαριστωωωωωωωω!!
και sory παλι!!
Η δικιά μας έχει η καημενούλα, τα έχω δει στα κακάκια (για να χρησιμοποιήσω την... επιστημονική ορολογία της πουπουλίνας) και ο κτηνίατρος της έδωσε την περασμένη εβδομάδα φάρμακο για τα ενδοπαράσιτα, σαν πάστα (όχι ζαχαροπλαστείου
) ήταν και την κατάπιε. Το κακό είναι ότι σήμερα βγήκαν δύο πολύ μικρά σκουληκάκια από τον ποπό της χωρίς να πάει τουαλέτα!!! Αυτό τώρα είναι σημάδι ότι η θεραπεία λειτουργεί ή ότι χειροτερεύει; Δε ξέρω και ανησυχώ λιγάκι... Μιλήσαμε σήμερα στον κτηνίατρο και είπε να την πάμε αύριο για τη δεύτερη δόση της αποπαρασίτωσης. Γενικά στη συμπεριφορά της δεν έχει αλλάξει πάντως τίποτα, ο ίδιος βελζεβούλ εξακολουθεί να είναι. 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Aπο όσο ξέρω μάλλον θα χρειαστεί και άλλη δόση,εφόσον έβγαλε ζωντανά(να υποθέσω ) σκουλικάκια.Εννοείται θα κάνεις αυτό που θα σου πει ο γιατρός σου.

Aπο όσο ξέρω μάλλον θα χρειαστεί και άλλη δόση,εφόσον έβγαλε ζωντανά(να υποθέσω ) σκουλικάκια.Εννοείται θα κάνεις αυτό που θα σου πει ο γιατρός σου.![]()
Ναι, ζωντανά ήταν τα δύο, αλλά είδαμε ότι όταν κοιμάται βγάζει πολλά πεθαμένα. Σήμερα το απόγευμα θα πάμε στο γιατρό... θα κάνει (μάλλον) και εμβόλια, θα την εξετάσει για την ψώρα που είχε βγάλει στα αυτάκια μήπως χρειαστεί να την ξανακαθαρίσει, πιθανόν να της βάλει και αμπούλα για τα εξωπαράσιτα, ή frontline... θα το τρελάνει το καημένο

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αχου τι τραβάει το καημένο! Υπομονή και σύντομα θα είναι μια χαρά! Για τα ενδοπαράσιτα θα έλεγα να κάνετε και ένα τεστ κοπράνων για να δείτε τι παράσιτα έχει για να του δώσετε και το κατάλληλο φάρμακο γιατί νομίζω μερικά φάρμακα δεν πιάνουν όλα τα ενδοπαράσιτα.
Ε, το τι τραβάει είναι σχετικό, γιατί το γατάκι πιθανότατα να μη ζούσε αν δεν το είχαμε βρει, τουλάχιστον τώρα έχει κάπου να κοιμηθεί και να φάει... Εμείς προσπαθούμε να το φροντίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τώρα που έχει ανάγκη και μεγαλώνοντας να έχει σπίτι, φαΐ και φροντίδα για ότι χρειαστεί... Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε κι εμείς έπιπλα, κουρτίνες κλπ
Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το site και έχουμε διαβάσει άπειρες χρήσιμες πληροφορίες που μας έχουν βοηθήσει ΠΑΡΑ πολύ στη φροντίδα του.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Meleki, εμένα τα έπιπλα μου ευτυχώς έχουν επιβιώσει.
Φαντάσου ότι έχω δερμάτινους καναπέδες (το έχω μετανιώσει εδώ και χρόνια...) κι είναι άθικτοι καθώς η μικρή τον πρώτο καιρό εκδήλωνε τη "μανία" της να ξύνεται στην καρέκλα του γραφείου μου αγνοώντας επιδεικτικά το ονυχοδρόμιο της παρά τις προσπάθειες μου να της μάθω να το χρησιμοποιεί.
Τελευταία όμως άρχισε να το χρησιμοποιεί από μόνη της.
Οι κουρτίνες μου βέβαια έχουν κάτι μικρές τρύπες σε κάποια σημεία από τα νύχια της, αποτέλεσμα των στιγμών που την πιάνει η τρέλα της και τρέχει σαν μανιακή σε όλο το σπίτι επειδή θέλει να παίξει.
Οπότε γαντζώνεται και στις κουρτίνες αλλά χαλάλι της!

Με τον γιατρό τι έγινε;
Της έκανε κι άλλη ενδοαποπαρασίτωση;
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας! Φιλοξενώ 4 γατάκια 4.5 μηνών..Το ένα από αυτά κάνει φυσιολογικά κακάκια, στέρεα και σχετικά άοσμα..Τα άλλα δυο κάνουν λίγο κιτρινωπά θα τα έλεγα και συστηματικά είναι πιο "υγρά"..όχι διάρροια αλλά υγρά και πάρα πολύ δύσοσμα..Το άλλο κάνει και αυτό υγρά,κιτρινωπά, πολύ δυσοσμα και διακρίνω συστηματικά μέσα στα κόπρανα μικρά άσπρα "σποράκια"..πολύ μικρά όμως..δε μου μοιάζουν για αυγά ταινίας(θα μπορούσε όμως ΥΠΟΘΕΤΩ)..
Τι είναι και τι να κάνω? Έχει κανείς ιδέα? Επίσης, η αμπούλα PROFENDER μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει?? Ευχαριστώ πολύ..
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να πας στο γιατρό να σου δώσει χαπάκια για ενδοπαράσιτα. Το καλύτερο είναι να πας τα γατάκια να τα δει ο ίδιος γιατί να ξέρει την ηληκία και το βάρος τους. Ακόμα κι αυτά που δεν έχουν εμφανίσει "σποράκια" στα κακάκια τους προληπτικά πρέπει να πάρουν χάπι το οποίο πρέπει να επαναλάβεις.
Meleki, εμένα τα έπιπλα μου ευτυχώς έχουν επιβιώσει.
Φαντάσου ότι έχω δερμάτινους καναπέδες (το έχω μετανιώσει εδώ και χρόνια...) κι είναι άθικτοι καθώς η μικρή τον πρώτο καιρό εκδήλωνε τη "μανία" της να ξύνεται στην καρέκλα του γραφείου μου αγνοώντας επιδεικτικά το ονυχοδρόμιο της παρά τις προσπάθειες μου να της μάθω να το χρησιμοποιεί.
Τελευταία όμως άρχισε να το χρησιμοποιεί από μόνη της.
Οι κουρτίνες μου βέβαια έχουν κάτι μικρές τρύπες σε κάποια σημεία από τα νύχια της, αποτέλεσμα των στιγμών που την πιάνει η τρέλα της και τρέχει σαν μανιακή σε όλο το σπίτι επειδή θέλει να παίξει.
Οπότε γαντζώνεται και στις κουρτίνες αλλά χαλάλι της!
Με τον γιατρό τι έγινε;
Της έκανε κι άλλη ενδοαποπαρασίτωση;
Την πήγαμε χτες και της έδωσε κι άλλη δόση από την πάστα για τα ενδοπαράσιτα και είπε ότι πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη... πάντως φαίνεται να κάνει δουλειά γιατί χτες έβγαιναν από τον ποπό της ζωντανά... μαζέψαμε τέσσερα! Από κέφι πάντως μια χαρά, αυτη τη στιγμή δακτυλογραφούμε παρέα

Το σίριαλ συνεχίζεται... την Κυριακή το πρωί βρήκαμε στο μέρος που κοιμήθηκε το βράδυ 35 (!) νεκρά σκουληκάκια... Συνεχίζει να βγάζει, την καθαρίζουμε όσο μπορούμε, δεν ξέρουμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Σήμερα το πρωί ήταν καλύτερη η κατάσταση, είναι τώρα έκτη ημέρα που συνεχίζει να βγάζει και δέκατη ημέρα από τότε που πήρε το φάρμακο για πρώτη φορά. Ελπίζουμε να καθαρίσει σύντομα γιατί δεν ξέρουμε και πόσο ενοχλητικό της είναι και το λυπάμαι πολύ το καημένο...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εφόσον βγάζει νεκρά,σημαίνει ότι το φάρμακο την πιάνει.Καλό είναι αυτό.
Και νεκρά βγάζει και ζωντάνα και νεκροζώντανα...
Δεν θα τη γλιτώσει την τρίτη δόση μου φαίνεται... επιτέλους όμως, ΠΟΣΑ χωράνε εκεί μέσα???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μην δώσεις 3η δόση ΑΝ δεν στο πει ο γιατρός.Σημασία έχει ότι πεθαίνουν.Προφανώς θα ήταν γεμάτο το καημένο.
Εννοείται δεν κάνουμε τίποτα χωρίς έγκριση γιατρού. Ο ίδιος είπε την Παρασκευή που την πήγαμε ότι πιθανόν να χρειαστεί τρίτη δόση... Έχουμε κανονίσει να την ξαναδεί αυτή την Παρασκευή και θα μας πει.
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
παίρνει βάρος? Το τρίχωμα της γίνεται απαλό?
Κι αφού το κέφι είναι σε υψηλά επίπεδα να χαίρεστε και να παίζεται.
Τελικά πήρε και τρίτη δόση την Παρασκευή που την πήγαμε... το πρόβλημα πάντως εξακολουθεί να υφίσταται αν και έχει υπάρξει βελτίωση... βρίσκουμε 10-12 νεκρά εκεί που κοιμάται το βράδυ και μέσα στην ημέρα βγάζει ακόμη 4-5... Έχω πάντως την εντύπωση ότι η πάστα δεν την καλύπτει πλήρως, πιθανόν απαλλαχθεί όταν φτάσει σε ηλικία για να πάρει το χάπι... Ο κτηνίατρος είναι καθησυχαστικός, του προκάλεσε βέβαια μεγάλη εντύπωση ο μεγάλος αριθμός σκουληκιών που έβγαζε μέχρι πριν μερικές ημέρες, αλλά δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό. Κατά τα άλλα πάντως είναι μια χαρά η γατούλα, τρώει, πίνει, παίζει, πηγαίνει τουαλέτα κανονικά, όλο το πακέτο

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μήπως να συμβουλευτείς και κάποιον άλλον κτηνίατρο όπου θα του αναφέρεις την κατάσταση και την πορεία της θεραπείας που της έχεις ήδη κάνει;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool