Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εμεις φιλη ζουλου ζαζου, μπορουμε να σου απαντησουμε αναλογα με τις εμπειριες μας. Δεν ειμαστε ομως κτηνιατροι. Μηπως θα επρεπε να ρωτησεις τον κτηνιατρο που την παρακολουθει; Στα δικα μου τα γατακια η αποπαρασιτωση ειχε αμμεσο αποτελεσμα. Ισως να την προσεχες οταν βγαινει στον κηπο, για να μην τρωει διαφορα μαμουνια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ζουλού ζαζού
Νεοφερμένο μέλος
.Φίλοι από Θεσσαλονίκη έχετε να μου συστήσετε κάποιον κτηνίατρο? Έχω πάει στου Α.Π.Θ , αλλά αυτοί θέλουν 20 Ε μόνο για την επίσκεψη,δεν έχω την οικονομική δυνατότητα !! Φίλη Βάσω μέσα σε πόσες μέρες καθάρισαν τα δικά σου τα γατάκια, τι έκανες,τι πρόσεχες και τι όχι?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κατ' αρχας φιλη μου, μενω σε διαμερισμα και τα γατια μου δεν εχουν προσβαση σε καποιο κηπο, οποτε απο αυτης της αποψεως ειμαστε εξασφαλισμενοι. Μετα, ειχα εναν κτηνιατρο, εκεινη την εποχη, που τον εμπιστευομουν με κλειστα ματια, γιατι γνωριζομασταν απο παιδια και ετσι το μονο που ειχα να κανω, ηταν να ακολουθησω πιστα τις οδηγιες του. Δεν προσεξα τιποτα ιδιαιτερο, γιατι ημουν σιγουρη για τον γιατρο μου. Μηπως να πηγαινατε το γατακι και σε εναν δευτερο κτηνιατρο, να παιρνατε μια δευτερη γνωμη; Τωρα σε ποσες μερες καθαρισαν, δεν θυμαμαι να σου πω, γιατι εχουν περασει κοντα 19 χρονια. Οχι πολλες παντως. Υπαρχει θεμα στο σαιτ, που εχει γραμμενους κτηνιατρους για ολες τις περιοχες, στο προβληματα υγιειας. Καποιος απο τους πιο παλιους θα σου υποδειξει κατ'ευθειαν αυτο το θεμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αλανηρ Γατονιος
Νεοφερμένο μέλος
Γεια χαρα σε ολους!
Με μεγαλη μου ικανοποιηση μοιραζομαι μαζι σας ενα μυστικο κινεζικης ιατρικης...
Προσφατα ιοθετησα μια μικρη ολομαυρη γατουλα με φουντωτη ουρα,δυστηχως ομως απο την πρωτη μερα φανηκε στα ματια μου οτι το γατι ειχε προβλημα,τα περιτωματα του ειχανε αιμα,και η γατουλα ητανε πολυ αδυνατη και κακοκεφη.
Στην αρχη υπεθεσα οτι ειχε ερεθιστη το εντερακι της λογο της λαθος ξηρας τροφης που της εδιναν,δηλαδη σε ενα μωρο γατι εδιναν ξηρα τροφη για ωριμα γατια.Αφου λοιπον εδωσα να τρωει για λιγο καιρο τη σωστη τροφη,συνεχισε να χεζη αιμα...μια μερα μαλιστα την πετυχα αμεσως την ωρα που τα εκανε,και μολις εξετασα τα φρεσκα περιτωματα της,εκτος απο το αιμα ειδα και κατι ασπρα σκουλικακια να κουνιουντε μεσα σε αυτα....
Διαπιστωση παρασιτα στο εντερο...

Επιστρατευτικα λοιπον τη γνωση και ανακαλυψα ενα αγνο φαρμακο κατευθειαν απο τα σπλαχνα της Μητερας Γης...
Αποξηραμενη φλουδα απο ροδι,για τα παρασιτα στο εντερο!!!

Αυτο ακριβως,εβρασα την αποξηραμενη φλουδα απο το ροδι,και τη εδωσα στο γατι να την πιει...
Τα αποτελεσματα ακρως ενθαρυντικα,η γατουλα θεραπευτηκε
,φανταστητε πως απο τη τρυπουλα που κανει τα κακακια της,φενοντουσαν τα ασπρα σκουλικακια(παρασιτα)να φευγουν εξω εντρομα κακην κακος...και τα περιτωματα της δεν ειχανε πλεον αιμα,κι ουτε παρασιτα μεσα τους...Η γατουλα ξανανοιωσε,αρχισε να παχαινει,να φτιαχνει το τριχωμα της,να γινεται ποιο χαρουμενη,ποιο δραστηρια,αρχισε να με εμπιστευεται ποιο πολυ,να θελει χαδια,να με ακολουθαει,και γενικοτερα μου εδειχνε περιτρανα την ευγνωμοσυνη της!!!
Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε!!!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Από την αρχή που την πήρα, την πήγα σε κτηνίατρο.
Αφού την εξέτασε (κατά τα γνωστά και έβαλε και αμπούλα για τους ψύλλους), της έδωσε και μισό χαπάκι για τα ενδο- παράσιτα(το γατί ζυγίζει μόλις 500γρ). Μου είπε δε, όταν θα ξαναπάμε σε 10 ημέρες για το πρώτο της εμβόλιο, θα πάρει και το υπόλοιπο μισό χάπι.
Ερώτηση 1: "Επιτρέπεται" ταυτόχρονη εσωτερική αποπαρασίτωση και εμβόλιο? Δεν θα της πέσει λίγο..βαρύ?

Ερώτηση 2: Η κοιλίτσα της, παρότι πήρε το χάπι, εξακολουθεί και είναι φουσκωμένη (αν και αδύνατο το μωρό μου). Τα "κακάκια" της ok, δεν έχω
παρατηρήσει ουδέν "ύποπτο"μέχρι τώρα.
Εννοείται οτι την τελική απάντηση θα την πάρω από την κτηνίατρο που την παρακολουθεί.
Απλά μια πρώτη γνώμη ζητάω. Σας ευχαριστώ.
Αλανηρ Γατονιος
Νεοφερμένο μέλος
Στην οικολογια λεμε οχι στα χημικα,οχι στα εμβολια τα οποια ειναι βλαβερα για τον οργανισμο μας,απλα εμπιστευομαστε τη φυση και μονον αυτη!!!
Εχω ακουσει για περιπτωση που εφεραν ενα πιτ-μπουλ σκυλο απο το εξωτερικο μωρακι,γεματο ομως παρασιτα,οι κρηνιατροι του εδιναν χαπια για να σκοτωσουν τα παρασιτα μεσα στο ζωο,με αποτελεσμα το ζωακι να αποκτησει μεγαλη ευαισθησια στο στομαχι του,το ζωο δυστηχως καταφερε να ζησει μονο 3 χρονια...δυστηχως δεν ηξεραν να του δωσουν απο την αρχη φυσικα φαρμακα,τωρα το ζωο θα ζουσε...
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλως τον Αλανηρ! Χαραμιζεσαι βρε παιδι μου,επρεπε να διαφημιζεις καμια μπαλα πλυντηριου,οικολογικη(κατευθειαν απο την μητερα γη,ξερεις εσυ!).Τα χαπια για τα ενδοπαρασιτα καταστρεφουν μαζι με τα βλαβερα μικροβια και τα ωφελιμα μικροβια,που σημαινει οτι οι φυσικες αμυνες του οργανισμου στο ζωο αδυνατιζουν,τα ωφελιμα μικροβια πολεμουνε τα βλαβερα,τα οποια ειναι αιτια παθογονων οργανισμων που προκαλουν αρωστειες...εαν μαθεται το ζωο απο την αρχη με φυσικα αγνα φαρμακα κατευθειαν απο τη φυση,ετσι ενισχυεται η αυτοδυναμια του ζωου εναντια στις παθογονες ουσιες,κι ετσι το ζωο ειναι ποιο υγειης και δεν αρωστενει ευκολα..οπως αλωστε γινεται και με εμας του αθρωπους που χρησιμοποιουμε βοτανα για τις θεραπειες μας...
Στην οικολογια λεμε οχι στα χημικα,οχι στα εμβολια τα οποια ειναι βλαβερα για τον οργανισμο μας,απλα εμπιστευομαστε τη φυση και μονον αυτη!!!
Εχω ακουσει για περιπτωση που εφεραν ενα πιτ-μπουλ σκυλο απο το εξωτερικο μωρακι,γεματο ομως παρασιτα,οι κρηνιατροι του εδιναν χαπια για να σκοτωσουν τα παρασιτα μεσα στο ζωο,με αποτελεσμα το ζωακι να αποκτησει μεγαλη ευαισθησια στο στομαχι του,το ζωο δυστηχως καταφερε να ζησει μονο 3 χρονια...δυστηχως δεν ηξεραν να του δωσουν απο την αρχη φυσικα φαρμακα,τωρα το ζωο θα ζουσε...

Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλη μου φιλη,καλησπερα!Παιδιά, αν γνωρίζει κάποιος να μου πει: η γατούλα μου είναι μόλις 2 μηνών.![]()
Από την αρχή που την πήρα, την πήγα σε κτηνίατρο.
Αφού την εξέτασε (κατά τα γνωστά και έβαλε και αμπούλα για τους ψύλλους), της έδωσε και μισό χαπάκι για τα ενδο- παράσιτα(το γατί ζυγίζει μόλις 500γρ). Μου είπε δε, όταν θα ξαναπάμε σε 10 ημέρες για το πρώτο της εμβόλιο, θα πάρει και το υπόλοιπο μισό χάπι.
Ερώτηση 1: "Επιτρέπεται" ταυτόχρονη εσωτερική αποπαρασίτωση και εμβόλιο? Δεν θα της πέσει λίγο..βαρύ?
Ερώτηση 2: Η κοιλίτσα της, παρότι πήρε το χάπι, εξακολουθεί και είναι φουσκωμένη (αν και αδύνατο το μωρό μου). Τα "κακάκια" της ok, δεν έχω
παρατηρήσει ουδέν "ύποπτο"μέχρι τώρα.
Εννοείται οτι την τελική απάντηση θα την πάρω από την κτηνίατρο που την παρακολουθεί.
Απλά μια πρώτη γνώμη ζητάω. Σας ευχαριστώ.
Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη αλλα νομιζω οτι τοσο μικρο γατακι ηθελε οχι μισο χαπι αλλα 1/4 και αν η φουσκωμενη κοιλιτσα οφειλεται στα παρασιτα,ισως χρειαζεται και δευτερη δοση χαπιου (παλι 1/4 αν και το χαπι θελει λιγο χρονο να κανει τον κυκλο του και να αποβαλει τα παρασιτα)σε συντομο χρονικο διαστημα.Δεν ειμαι ειδικος αλλα απο τον γιατρο μας αυτο εχω μαθει και αυτο εφαρμοζω και ολα πανε καλα!
Ο μεγαλος μου ειναι 6μιση-7 κιλα και παιρνει ολο το χαπι. Ο αλλος ειναι μικρουλης 5 μηνων και σκεψου οτι ο γιατρος ειπε να του δωσω 1/4.
Εμβολιο και εσωτερικη αποπαρασιτωση ταυτοχρονα γινονται συνηθως! Μην ανησυχεις!
Να χαιρεσαι την μικρουλα σου!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Λίνα μου, σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισηΚαλη μου φιλη,καλησπερα!
Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη αλλα νομιζω οτι τοσο μικρο γατακι ηθελε οχι μισο χαπι αλλα 1/4 και αν η φουσκωμενη κοιλιτσα οφειλεται στα παρασιτα,ισως χρειαζεται και δευτερη δοση χαπιου (παλι 1/4 αν και το χαπι θελει λιγο χρονο να κανει τον κυκλο του και να αποβαλει τα παρασιτα)σε συντομο χρονικο διαστημα.Δεν ειμαι ειδικος αλλα απο τον γιατρο μας αυτο εχω μαθει και αυτο εφαρμοζω και ολα πανε καλα!
Ο μεγαλος μου ειναι 6μιση-7 κιλα και παιρνει ολο το χαπι. Ο αλλος ειναι μικρουλης 5 μηνων και σκεψου οτι ο γιατρος ειπε να του δωσω 1/4.
Εμβολιο και εσωτερικη αποπαρασιτωση ταυτοχρονα γινονται συνηθως! Μην ανησυχεις!
Να χαιρεσαι την μικρουλα σου!![]()
Θα ρωτήσω, μήπως είναι καλύτερα, όπως λες, να εφαρμόσω το δικό σου σύστημα και να της δίνω το 1/4 (σύμφωνα με το
βάρος της). Και σ'ευχαριστώ επίσης που με καθησύχασες σχετικά με την ταυτόχρονη χορήγηση με το εμβόλιο

Να χαιρόμαστε τα γατούνια μας

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρο και από κει και πέρα να πράξεις αναλόγως.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Ένα ολόκληρο χάπι αντιστοιχεί σε 4 κιλά βάρους οπότε προσαρμόζεται η δόση ανάλογα με το βάρος του γατιού.

Η εσωτερική/εξωτερική αποπαρασίτωση μπορεί να γίνει όταν γίνεται ο εμβολιασμός, δεν νομίζω ότι είναι κάτι το ανησυχητικό ή που δεν επιτρέπεται.

Bonjovicat
Νεοφερμένο μέλος
ειναι μηδενικες?
birbilis (φανη)
Νεοφερμένο μέλος
.. εκανα θεραπεια με vermox τις 2 προηγουμενες, ομως βλεπω οτι συνερχεται αλλα λιγο καιρο μετα παλι τα ιδια! φταιει το φαρμακο η κατι αλλο?? επισης ειναι πιθανο να κολλησε κ ο αλλος μου γατουλης?? εχουν ξεχωριστη αμμολεκανη ομως ειδα οτι εχθες ο ενας χρησιμοποιησε του αλλου..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ποιο εμβολιο;Τα ενδοπαρασιτα δεν εχουν σχεση με κανενα εμβολιο.αν κανει εμβολιο οι περιπτωσεις ''σκουλικιασης''ειναι μηδενικες?
![]()

Γινεται η αποπαρασιτωση με συγκεκριμενα φαρμακα,χαπι ή αμπουλα.
Δεν ειμαι σιγουρη το γεγονος οτι σερνει τον πωπω του οφειλεται στα ενδοπαρασιτα,ποσο μαλλον οταν εχει γινει αποπαρασιτωση.Ο γιατρος τι λεει;Καλησπερα! Παρατηρησα για 3η φορα απο τον ιουνιο οτι ο γατουλης μου περπαταει κ "σερνει" τον ποπο του, δειγμα οτι εχει σκουληκακια.. εκανα θεραπεια με vermox τις 2 προηγουμενες, ομως βλεπω οτι συνερχεται αλλα λιγο καιρο μετα παλι τα ιδια! φταιει το φαρμακο η κατι αλλο?? επισης ειναι πιθανο να κολλησε κ ο αλλος μου γατουλης?? εχουν ξεχωριστη αμμολεκανη ομως ειδα οτι εχθες ο ενας χρησιμοποιησε του αλλου..
birbilis (φανη)
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
birbilis (φανη)
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

birbilis (φανη)
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπραβο,ακριβως αυτο ειχα και εγω στο μυαλο μου.Προβλημα με αδενες.Φιλη Φανη, δεν πηγαινεις και σε κανεναν αλλο γιατρο; Απ' οτι ξερω εγω, τα σκουληκακια δεν κανουν τετοια συμπτωματα. Μια απο τις γατουλες μου, η Τασουλα, ειχε πιασει μια φορα μικρη, σκουληκακια. Δεν εκανε ετσι, το ειδα μονη μου στα κακακια της. Μια αλλη γατουλα μου που εκανε ετσι, οπως το περιγραφεις, ειχε χρονιο προβλημα δυσκοιλιοτητας και δεν βγαιναν τα κακακια τελειως και μια φορα ειχε χρειαστει να καθαρισουμε κατι μικρους αδενες που εχουν οι γατουλες κοντα στο κωλακι τους, γιατι ειχαν γεμισει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool