Επανήλθε η λύσσα στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Απάντηση: Επανήλθε η λύσσα στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια. Υποχρεωτικός ο εμβολι

ενημερωνω, πως ο κτηνιατρος μου ειπε πως το εμβολιο κοστιζει 10 ευρω τελικα και οχι 25 :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ενημερωνω, πως ο κτηνιατρος μου ειπε πως το εμβολιο κοστιζει 10 ευρω τελικα και οχι 25 :)
Πολυ ευχαριστο νεο αυτο! Ευχομαι να ισχυουν αυτες οι τιμες στους περισσοτερους κτηνιατρους!
Αν και στον σκυλο μου αρχες Σεπτεμβρη το χα κανει αλλα δεν ηταν εξολοκληρου λυσσας αλλα κοκτειλ που καλυπτει και την λυσσα και μας ειχε παρει 25 ευρω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επανήλθε η λύσσα στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια. Υποχρεωτικός ο εμβολι

Παιδιά η λύσσα όντως δεν είναι κάτι απλό αλλά δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε. Πάντα υπήρχε, απλά τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα τείνει να εξαφανισθεί. Και όπως είδατε παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένη περιοχή και με συγκεκριμένα δεδομένα....
Μεταδίδεται με συγκεκριμένο τρόπο π.χ. όπως είπε η Εφη να σε δαγκώσει μολυσμένη αλεπού, αρκούδα κλπ. ή από τα περιττώματα των νυκτερίδων. Στην Ελλάδα είναι σπάνιο αυτό να συμβεί....αλλιώς θα ήταν όλα τα αδέσποτα λυσσασμένα.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Προς Θεού. Οταν βεβαίως ξέρετε ότι το ζώο σας, όπως π.χ. ο Ιντεφίξ εμένα βγαίνει έξω από το σπίτι και έρχεται σε επαφή με όλα τα ζώα που βρίσκουμε στο δρόμο, ναι τότε το θεωρώ επιβεβλημένο ώστε αν τυχόν, αν λέω πέσεις στην περίπτωση των περιπτώσεων να συναπαντήσεις ένα μολυσμένο ζώο να είσαι καλυμμένος. Οταν όμως μία γάτα ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα στο σπίτι, και εφόσον μου το λέει και η γιατρός, δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Μπορείτε να διαβάσετε και εδώ: https://www.healthview.gr/ασθένειες/λύσσα

Έκτακτη συνέντευξη τύπου από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία για την λύσσα

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία σας προσκαλεί στη συνέντευξη τύπου που οργανώνει την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών με θέμα τη Λύσσα , επ΄ευκαιρία της επανεμφάνισης κρούσματος λύσσας στη χώρα μας.

Όπως δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr, αλεπού βρέθηκε στην Κοζάνη θετική στη λύσσα.

Γενικότερα οι κάτοικοι της Δράμας και άλλων περιοχών γνωρίζουν εδώ και καιρό την έξαρση του φαινομένου στις γειτονικές χώρες και οι κτηνίατροι καταγράφουν σε βιβλία τα εμβολιασμένα ζώα ενώ παλιότερα έλεγαν στους πελάτες τους ότι δεν είναι απαραίτητο το εμβόλιο, όπως μας ενημέρωσε φίλη αναγνώστρια του adespoto.gr.

πηγή https://www.adespoto.gr/index.php?op...-gia-tin-lyssa&catid=35:generalnews&Itemid=67

Παιδια ας δουμε λιγο ψυχραιμα το θεμα αυτο.
Ειναι γνωστο οτι στην Ελλαδα δεν υπηρχε κρουσμα λυσσας τα τελευταια 20 χρονια.
Οι γειτονικες χωρες ομως εχουν κρουσματα και υπαρχει μικρη πιθανοτητα καποιο αρρωστο
ζωο, ειτε αλεπου, ειτε νυχτεριδα (οπως σωστα καποιο μελος ανεφερε πιο πριν) να περασει
στην χωρα μας.
Ακομα μικροτερη ειναι η πιθανοτητα αυτο το αρρωστο και φοβισμενο ζωο, να εμπλακει σε καυγα με
σκυλο ή γατα και να μεταδοσει τον ιο.

Με ενα προγραμμα εμβολιασμου σε αδεσποτα ζωα στην περιοχη που εκδηλωθηκε το περιστατικο,
κλεινεις και την παραμικρη πιθανοτητα εξαπλωσης του ιου.
Μη τρελλαθουμε κιολας και τρεχουμε να εμβολιαζουμε οικοσιτα ζωα στην Αθηνα, Πατρα, Ροδο κλπ κλπ!
Πιο πολλες πιθανοτητες εχω να μου πεσει ενα πιανο στο κεφαλι, ενω κατεβαινω την Πανεπιστημιου,
παρα να παθει λυσσα ο Τζιμης μου. :)

Ειναι και τα συμφεροντα των φαρμακευτικων εταιρειων στη μεση και πολλα αλλα. Βρηκαν ευκαιρια.
Θυμηθητε τι ειχε γινει πριν 2-3 χρονια με τα εμβολια της γριππης, που πηγαν χαμενα τελικα.

Μη πανικοβαλεστε και μη ψαρωνετε με τους τρομολαγνους.

Παιδια ας δουμε λιγο ψυχραιμα το θεμα αυτο.
Ειναι γνωστο οτι στην Ελλαδα δεν υπηρχε κρουσμα λυσσας τα τελευταια 20 χρονια.
Οι γειτονικες χωρες ομως εχουν κρουσματα και υπαρχει μικρη πιθανοτητα καποιο αρρωστο
ζωο, ειτε αλεπου, ειτε νυχτεριδα (οπως σωστα καποιο μελος ανεφερε πιο πριν) να περασει
στην χωρα μας.
Ακομα μικροτερη ειναι η πιθανοτητα αυτο το αρρωστο και φοβισμενο ζωο, να εμπλακει σε καυγα με
σκυλο ή γατα και να μεταδοσει τον ιο.

Με ενα προγραμμα εμβολιασμου σε αδεσποτα ζωα στην περιοχη που εκδηλωθηκε το περιστατικο,
κλεινεις και την παραμικρη πιθανοτητα εξαπλωσης του ιου.
Μη τρελλαθουμε κιολας και τρεχουμε να εμβολιαζουμε οικοσιτα ζωα στην Αθηνα, Πατρα, Ροδο κλπ κλπ!
Πιο πολλες πιθανοτητες εχω να μου πεσει ενα πιανο στο κεφαλι, ενω κατεβαινω την Πανεπιστημιου,
παρα να παθει λυσσα ο Τζιμης μου. :)

Ειναι και τα συμφεροντα των φαρμακευτικων εταιρειων στη μεση και πολλα αλλα. Βρηκαν ευκαιρια.
Θυμηθητε τι ειχε γινει πριν 2-3 χρονια με τα εμβολια της γριππης, που πηγαν χαμενα τελικα.

Μη πανικοβαλεστε και μη ψαρωνετε με τους τρομολαγνους.
Φιλε μια χαρα ψυχραιμοι ειμαστε! Αλλα για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο,οσοι θελουν(αν και κανονικα ολοι θα επρεπε) ας τα εμβολιασουν.Δεν βρισκω κατι κακο,ουτε προκειται περι πανικου επειδη θελω να ειμαι κυριος και ως προς τα ζωα μου και προς τους συνανθρωπους μου

Επισης οσοι μενουν Αθηνα μπορουν να πανε στην συνεντευξη τυπου που θα γινει. Η γνωση ποτε δεν εβλαψε κανεναν!

Φιλε μια χαρα ψυχραιμοι ειμαστε! Αλλα για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο,οσοι θελουν(αν και κανονικα ολοι θα επρεπε) ας τα εμβολιασουν.Δεν βρισκω κατι κακο,ουτε προκειται περι πανικου επειδη θελω να ειμαι κυριος και ως προς τα ζωα μου και προς τους συνανθρωπους μου

Γνωριζω οτι κανοντας το εμβολιο λυσσας στο γατο μου, εχω περισσοτερες πιθανοτητες να προσβληθει απο
σάρκωμα (Vaccine Associated Sarcoma), έναν ιδιαίτερα επιθετικό όγκο και δύσκολο στη θεραπεία.
Αυτο το γνωριζουν και οι κτηνιατροι και σωστα επιλεγουν πολλές φορές να κάνουν το εμβόλιο στο πόδι της γάτας (και όχι στο σώμα) ώστε αν δημιουργηθεί όγκος να μπορεί να αντιμετωπιστεί, π.χ. με ακρωτηριασμό του ποδιού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ζώου.
Σε αυτο το φορουμ μονο, εχουν αναφερθει αρκετες τετοιες περιπτωσεις.
Ο καθενας παιρνει τα ρισκα του και πραττει αναλογα.
Εκτιμω οτι ο μη εμβολιασμος και μιλω παντα για ζωα που ειναι εντος σπιτιου, ειναι μια απολυτα ασφαλης επιλογη.

Και υποψιαζομαι οτι στην ΕΚΤΑΚΤΗ συνέντευξη τύπου για την λύσσα δε θα μιλησουν
καθολου για Vaccine Associated Sarcoma.

Τελευταία επεξεργασία:
Γνωριζω οτι κανοντας το εμβολιο λυσσας στο γατο μου, εχω περισσοτερες πιθανοτητες να προσβληθει απο
σάρκωμα (Vaccine Associated Sarcoma), έναν ιδιαίτερα επιθετικό όγκο και δύσκολο στη θεραπεία.
Αυτο το γνωριζουν και οι κτηνιατροι και σωστα επιλεγουν πολλές φορές να κάνουν το εμβόλιο στο πόδι της γάτας (και όχι στο σώμα) ώστε αν δημιουργηθεί όγκος να μπορεί να αντιμετωπιστεί, π.χ. με ακρωτηριασμό του ποδιού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ζώου.
Εκτιμω οτι ο μη εμβολιασμος και μιλω παντα για ζωα που ειναι εντος σπιτιου, ειναι μια απολυτα ασφαλης επιλογη.

Δεν θα πω οτι διαφωνω γιατι δεν γνωριζω τις επιπτωσεις που μπορει να εχει το εμβολιο. Θα μαθω την Τριτη που θα επισκεπτω τον κτηνιατρο. Οκ,ας αφησουμε τα εντος. Με τα αδεσποτα τι θα γινει?

Απορία: Μόνο με το συγκεκριμένο εμβόλιο κινδυνεύουν τα γατιά να αναπτύξουν σάρκωμα, ή και με άλλα εμβόλια?:hmm:

Απορία: Μόνο με το συγκεκριμένο εμβόλιο κινδυνεύουν τα γατιά να αναπτύξουν σάρκωμα, ή και με άλλα εμβόλια?:hmm:

Με αυτο το εμβολιο και με της λευχαιμιας.

Δεν θα πω οτι διαφωνω γιατι δεν γνωριζω τις επιπτωσεις που μπορει να εχει το εμβολιο. Θα μαθω την Τριτη που θα επισκεπτω τον κτηνιατρο. Οκ,ας αφησουμε τα εντος. Με τα αδεσποτα τι θα γινει?

Γιατι κανεις κτηνιατρος δεν ενημερωνει τον πελατη, ωστε να παρει την αποφαση γνωριζοντας το ρισκο;

Που ειναι η ευαισθησια του κτηνιατρικου συλλογου απεναντι στα αδεσποτα και τον ανεξελεγκτο πολλαπλασιασμο τους;
Αν οργανωναν 2-3 ομαδες για τη στειρωση τους, θα στοιχιζε λιγοτερα απο το συνεδρειο στο ακριβο ξενοδοχειο.
Ερχονται τετοιες ομαδες κτηνιατρων απο το εξωτερικο και οι δικοι μας κοιμουνται.
Και τωρα τρεχει ενα τετοιο προγραμμα στην Αττικη αλλα και το καλοκαιρι υπηρχαν προγραμματα στην Ροδο και
την Πατμο.
Μας ελεγε σχετικα το Ρενακι13. Αληθεια τι κανει αυτη η ψυχη. Χαθηκε

Συμφωνω απολυτα με τον Βασιλη σε ολα οσα λεει.

Και για την Ρενα το σκεφτηκα και εγω, τι να γινεται;

Παιδιά νομίζω πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να είμαστε απόλυτοι στις απόψεις μας.
Το θέμα είναι περισσότερο περίπλοκο απ'όσο φαίνεται και καθένας μας που έχει κατοικίδιο πρέπει να σκεφτεί καλά και να ζυγίσει όλες τις
παραμέτρους πριν πάρει μια απόφαση για το αν θα προχωρήσει στον συγκεκριμένο εμβολιασμό του ζώου του ή όχι.

Προϋπόθεση βέβαια η υπεύθυνη, σωστή και επαρκής ενημέρωση για τα υπέρ και τα κατά, που μόνο οι ειδικοί μπορούν να αποφανθούν,
δηλαδή οι κτηνίατροι. Καλή η διαδικτυακή ενημέρωση, αλλά ακόμα καλύτερη η ενημέρωση από το γιατρό.
Υπάρχουν διάφορες σελίδες που λένε αυτό είναι το σωστό,άρθρα, γνώμες ειδικών και "ειδικών",με αποτέλεσμα να χανόμαστε σ'ένα λαβύρυνθο
που δεν έχει τέλος!
Μετά ερχόμαστε στο θέμα των κτηνιάτρων και στην εμπιστοσύνη που έχει ο καθένας μας στον δικό του.
Κι αν μέχρι σήμερα δεν ετίθετο θέμα και εμπιστευόμαστε, μήπως αν μας προτείνει οτι όντως χρειάζεται ή δεν χρειάζεται να γίνει, το κατά πόσο
αυτή η εμπιστοσύνη θα κλονιστεί αφήνοντας να πέσει ο σπόρος της αμφιβολίας.
Διότι και οι γνώμες των γιατρών διίστανται και μετά ποιός παίρνει την ευθύνη για το αν θα έπρεπε ή δεν έπρεπε να συμβεί το..απευκτέο?
Ποιός μπορεί να είναι βέβαιος και να διαχωρήσει τον σωστό γιατρό με τις καλές προθέσεις που όμως έκανε λάθος εκτίμηση,
η τον "φραγκοφονιά"που "τα παίρνει" από τις εταιρείες?
Για μένα είναι πολύ δύσκολο το θέμα, και το μόνο που εύχομαι είναι με ψυχραιμία και σύνεση να βοηθηθούμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση
για τα πολυαγαπημένα μας παρεάκια.

Το ζήτημα είναι πως ποτέ δεν ξέρεις... Η εμπιστοσύνη σε έναν γιατρό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Άλλος θα σου πει τα χειρότερα κι άλλος θα απογειώσει τον ίδιο πάντα γιατρό! Για τον δικό μου ας πούμε έχω ακούσει πως είναι λίγο παράξενος και λιγομίλητος (η αλήθεια είναι πως δεν του παίρνεις πολλές κουβέντες, την τελευταία φορά έφυγα από 'κεί παίρνοντας κι ένα χαπάκι για τα σκουληκάκια μην έχοντας καταλάβει πως και πότε πρέπει να της το δώσω!) αλλά φοβερός επιστήμονας. Αντιμετωπίζει, λένε, και τα πιο δύσκολα περιστατικά κι έχει πάντα σωστή κρίση για την κάθε περίπτωση. Εγώ σαφώς θα σπεύσω να πάρω τη γνώμη του, αλλά αν μου πει αβίαστα πως δε χρειάζεται το εμβόλιο της λύσσας, νομίζω πως δε σταθώ εκεί.... Θα ρωτήσω κι αλλού, οπωσδήποτε.

Το ζήτημα είναι πως ποτέ δεν ξέρεις... Η εμπιστοσύνη σε έναν γιατρό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Άλλος θα σου πει τα χειρότερα κι άλλος θα απογειώσει τον ίδιο πάντα γιατρό! Για τον δικό μου ας πούμε έχω ακούσει πως είναι λίγο παράξενος και λιγομίλητος (η αλήθεια είναι πως δεν του παίρνεις πολλές κουβέντες, την τελευταία φορά έφυγα από 'κεί παίρνοντας κι ένα χαπάκι για τα σκουληκάκια μην έχοντας καταλάβει πως και πότε πρέπει να της το δώσω!) αλλά φοβερός επιστήμονας. Αντιμετωπίζει, λένε, και τα πιο δύσκολα περιστατικά κι έχει πάντα σωστή κρίση για την κάθε περίπτωση. Εγώ σαφώς θα σπεύσω να πάρω τη γνώμη του, αλλά αν μου πει αβίαστα πως δε χρειάζεται το εμβόλιο της λύσσας, νομίζω πως δε σταθώ εκεί.... Θα ρωτήσω κι αλλού, οπωσδήποτε.

Φωτεινή μου, καλό είναι ο γιατρός που θα βρούμε, να είναι συνδυασμός άριστου επιστήμονα και "ανθρώπου", δηλαδή να
είναι σε θέση να αφιερώνει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του να εξηγεί και στον ασθενή (από τον οποίο αμείβεται) και να μην
τον αφήνει στην άγνοια και στην ανησυχία. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί και όταν τους βρίσκουμε, είναι καλύτερα να
μένουμε σ'αυτούς.
Συνήθως, όταν δεν καθυσυχαζόμαστε με την πρώτη γνώμη, δυο πράγματα είναι η αιτία: Ή κατά βάθος ψάχνουμε να
ακούσουμε αυτό που εμείς θέλουμε να ακούσουμε, ή δεν του έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη.
Και άντε δυο να συμφωνούν.
Αν όμως σου πει ο ένας μια Α γνώμη, ο άλλος μια Β γνώμη? Δεν θα πας σε κάποιον τρίτο, τέταρτο,κ.ο.κ, μέχρι να δεις
που "γέρνει η ζυγαριά"? Και η γνώμη των πολλών είναι πάντοτε η σωστή, ή έτσι "χανόμαστε στη μετάφραση"?
Προσωπικά δεν ξέρω τι θα κάνω.
Είθε να μας δοθεί φώτιση, να κάνουμε το σωστό και το ασφαλές για τα πολύτιμα τετράποδα παρεάκια μας!:)

Σιγουρα δεν ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνωση, ουτε να αντικαταστησουμε το γιατρο.
Η δικη μου γιατρος μου συνεστησε ή μαλλον μου επεβαλε τον εμβολιασμο στον Τζιμι μου σε ηλικια 4 μηνων.
Τοτε δεν ηξερα για το σαρκωμα ουτε μπορουσα να σταθμισω καταστασεις.
Την επομενη φορα που μιλησαμε για το αντιλυσσικο και της ειπα ολα αυτα που ανεφερα και πιο πανω,
αναγκαστηκε να παραδεχτει οτι: ''ενταξει δεν υπαρχει κινδυνος αλλα καλυτερα να το κανεις αφου
τον πηγαινεις και στο χωριο''. :/:

Και αναρωτιεμαι γιατι οι ανθρωποι δεν εμβολιαζονται για τη λυσσα, ειδικα στα χωρια που ο κινδυνος
να δαγκωθει καποιος απο μολυσμενο ζωο ειναι μεγαλυτερος; Ε γιατι;
Και δε μιλαω για τωρα που η λυσσα εχει εξαφανιστει αλλα για πριν 25-30 χρονια.
Πριν 30 χρονια λοιπον, οταν ημουν μικρος με ειχε δαγκωσει αδεσποτος σκυλος.
Ο γιατρος ρωτησε αν ξερουμε ή αν μπορουμε να βρουμε το σκυλι που με δαγκωσε.
Κι αυτο για να αποφυγουμε το αντιλυσσικο. Αν βρισκαμε το σκυλι, θα παρακολουθουσαμε
αν αρρωστησει απο λυσσα και μονο τοτε θα καναμε το εμβολιο.
Δυστυχως το σκυλι δε βρεθηκε. :(
Πηγα στο λυσσιατρειο (λοιμωδων, εκει βρισκοταν και αρκετες π***ανες για αλλο λογο)
και μια ωραια νοσοκομα μου βαρεσε ενα περιποιημενο εμβολιο λυσσας. :D

θα μπορουσε να εφαρμοστει μια τετοια τακτικη για τα κατοικιδια μας. Δλδ εμβολιασμος μονο
οταν κριθει απαραιτητος και οχι χωρις λογο.
Και για να μη παρεξηγηθω, μιλαω παντα για κατοικιδια που δε βγαινουν εξω.

Βασιλη ολα καλα σε αυτα που λες. Λιγο πολυ ομως ολοι ταιζουμε και αδεσποτα που ανεβαινουν πανω μας και τριβονται για χαδια. Με αυτα τι θα γινει? Εμενα αυτο με καιει περισσοτερο. Αν ειναι πραγματι τοσο επικυνδινο το εμβολιο (και δεν διατρεχουμε κινδυνο) φυσικα δεν θα το κανω ουτε στα αδεσποτα.

Tοσο επικινδυνο δεν ειναι το εμβολιο, απλα εχει ελαχιστες πιθανοτητες το ζωο να εμφανισει σαρκωμα.
Ειδικα οταν επαναλαμβανεται καθε χρονο.
Εγω προσωπικα θα προτιμουσα να κανω στα αδεσποτακια το τριπλο εμβολιο, παρα το αντιλυσσικο.
Το τριπλο περιλαμβανει τη ρινοτραχειίτιδα, τον καλυκοϊό και την πανλευκοπενία.
Εχω δει και διαβασει για πολλα γατακια που προσβαλονται και πεθαινουν απο τα παραπανω. :(
Απο λυσσα ομως οχι.

Από ότι ξέρω η λύσσα κολλιέται αν σε δαγκώσει μολυσμένο ζώο...Τα ζωάκια μας που ζουν στο σπίτι γιατί να κάνουν το εμβόλιο??
Υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν χωρίς μολυσμένο ζώο να τα δαγκώσει?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back