MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
συνήθως το κάνουν στο πόδι, γιατί αν εμφανιστεί καρκίνος μπορούν να το κόψουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μην αγχωνεσαι, ειναι μικρες οι πιθανοτητες να συμβει κατι τετοιο, απλα υπαρχουν. Κι εγω τα γατια μου τα εμβολιαζα για την λυσσα μεχρι που ειδα το αναλογο θεμα εδω στο σαιτ και δεν μου επαθαν ποτε τιποτα. Ο κτηνιατρος μου, το εκανε παντα στο ποδι το εμβολιο χωρις εγω να ξερω το γιατι κι αυτο εδω το ειδα. Πριν λιγες μερες μου ειπε η νεα μου κτηνιατρος οτι νεες ερευνες δειχνουν πως ειναι καλυτερα να γινεται στην κοιλια γιατι εκει υπαρχει παντα περισσευουμενος ιστος και λιπος και ειναι πιο ευκολο να αφαιρεθει ενα σαρκωμα απο εκει χωρις να χρειαστει να ακρωτηριαστει μια γατουλα.Ποιές οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο το εμβόλιο;
μη μου λέτε τέτοια, γιατί εμένα της το έκανε κάπου στο πλάι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ποζερογατινι
Νεοφερμένο μέλος
Μην αγχωνεσαι, ειναι μικρες οι πιθανοτητες να συμβει κατι τετοιο, απλα υπαρχουν. Κι εγω τα γατια μου τα εμβολιαζα για την λυσσα μεχρι που ειδα το αναλογο θεμα εδω στο σαιτ και δεν μου επαθαν ποτε τιποτα. Ο κτηνιατρος μου, το εκανε παντα στο ποδι το εμβολιο χωρις εγω να ξερω το γιατι κι αυτο εδω το ειδα. Πριν λιγες μερες μου ειπε η νεα μου κτηνιατρος οτι νεες ερευνες δειχνουν πως ειναι καλυτερα να γινεται στην κοιλια γιατι εκει υπαρχει παντα περισσευουμενος ιστος και λιπος και ειναι πιο ευκολο να αφαιρεθει ενα σαρκωμα απο εκει χωρις να χρειαστει να ακρωτηριαστει μια γατουλα.
μου εφυγε ενα βαρος... thank you παρα πολυ!

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
κ της δικιας μου της εκανε εμβολιο κατα της λυσσας ενω ζει αποκλειστικα εντος σπιτιου το οποιο κραταει 3 χρονια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
σαν να ξεφευγει το πραγμα

https://www.ert.gr/eidiseis/topika-n...sma-lyssas-sto-nomo-ton-trikalon#.UVXNXhdShlg
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το ακουσα κι εγω Σωτηρη, οποτε η μονη λυση ειναι ο εμβολιασμος οσο και αν ειναι επικινδυνος, ειδικα για γατουλες και σκυλακια που μενουν απο κεντρικη Ελλαδα και πανω.Υπαρχει και δευτερο επιβεβαιωμενο κρουσμα λυσσας στα Τρικαλα απο αλεπου, καθως και κατα 99% θα βγει και τριτο παλι απο αλεπου χθες......
σαν να ξεφευγει το πραγμα
https://www.ert.gr/eidiseis/topika-n...sma-lyssas-sto-nomo-ton-trikalon#.UVXNXhdShlg
Ειπαν βεβαια οτι σκοπευουν να το αντιμετωπισουν σκορπωντας δολωματα με αντιλυσσικο εμβολιο, θυμηθηκαν να το κανουν μετα το 14ο κρουσμα, η αιωνια αταραξια του κυβερνητικου μηχανισμου.

Καλησπερα σας.....εμεις καναμε το εμβολιο της λυσσας αν και ο γατουλης μας ζε μονο μεσα στο σπιτι . Ο γιατρος μας ειπε πως αν πεσει απο την βεραντα και τον δαγκωσει αλλη γατα με λυσσα...ολα τελειωσαν......ειναι 4 1/2 μηνων !!!! Μας ειπε πως αυτη την στιγμη η λυσσα ειναι στα Τρικαλα αλλα συντομα θα ερθει προς Αττικη.
Κι εγώ το έκανα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Έστω πως κατά λάθος χάνεται η γατούλα. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Επέμενε κι η κτηνίατρός μας, που της έχω τυφλή εμπιστοσύνη.
Ξέρουμε λεπτομέρειες για το εμβόλιο;Εννοώ το κάνουν σε οποιαδήποτε ηλικία κ άσχετα με το ποιά άλλα έχει κάνει ήδη;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Απο την εποχη που ξεκινανε να κανουν εμβολια μπορει να γινει υποτιθεται ανετα. Τα πρωτα μου γατια εκαναν ολα τα εμβολια μαζι, με την τελευταια δοση τους εκαναν και της λυσσας, μικρακια ηταν ακομα και μετα καθε χρονο παλι. Το ποια αλλα εμβολια εχουν κανει για τους κτηνιατρους συνηθως δεν παιζει ρολο, εμεις πρεπει να σκεφτουμε πως γατακια που ζουν μεσα στο σπιτι μονο, ειναι λιγακι βαρυ να κανουν μαζεμενα τα γνωστα πια εμβολια και επιπλεον το εμβολιο της λυσσας και ισως και της λευχαιμιας. Τα πρωτα χρονια που ειχα γατια και ειχα διαβασει γι' αυτες τις ασθενειες, ζητησα μονη μου απο τον κτηνιατρο να τους κανει ολα αυτα τα εμβολια, δεν ηξερα βλεπεις ακομα τοτε τους κινδυνους.Ξέρουμε λεπτομέρειες για το εμβόλιο;Εννοώ το κάνουν σε οποιαδήποτε ηλικία κ άσχετα με το ποιά άλλα έχει κάνει ήδη;
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Ο κτηνίατρος που τα βλέπει τώρα στην Αθήνα μου είπε να το κάνουμε και πως τόσα χρόνια κτηνίατρος έχει κάνει χιλιάδες αντιλυσσικά και ποτέ δεν έτυχε γατούλα με σάρκωμα. Αλλά δεν ξέρει πως είμαι "καταραμένη" και η τύχη μου κουτσή και άρα όλες οι πιθανότητες και 1/1.000.000 να είναι, θα γυρίσουν εναντίον μας!
Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε;
Γενικά προσωπικά δεν είμαι πολύ υπερ στο να κάνουμε υπερβολική χρήση φαρμάκων κ εμβόλια που δεν είναι απαραίτητα οπότε θα το σκεφτώ κι άλλο μιας και τα δικά μου δε βγαίνουν καθόλου έξω.
Εξάλλου τους τελευταίους μήνες πήξαμε στο φάρμακο κ το εμβόλιο κ έχουμε κ άλλα τρεχάματα τώρα οπότε θα το σκεφτώ κι άλλο αλλά ίσως κάποια στιγμή αργότερα να το κάνουμε.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
τα συμπερασματα δικα σας

Και αυτές τις μέρες το σκεφτόμουν γιατί ήρθε η ώρα για τα εμβολιάκια μας. Η κτηνίατρος που τα έβλεπε με είχε ενημερώσει ότι το εμβόλιο της λύσσας και ένα ακόμα, σε σπάνιες περιπτώσεις δημιουργούν σάρκωμα. Εγώ τότε δεν είχα αποφασίσει πως θα τα κρατήσω γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα και διχάστηκα. Γιατί από τη μία αν έμεναν στα πέριξ του ξενοδοχείου και άρα έξω, κινδύνευαν (έχει και αλεπούδες στο χωριό) και από την άλλη, αν -χτύπα ξύλο- είχαν αυτή την παρενέργεια, δεν ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσα να τα βοηθήσω. Τελικά δεν το έκαναν γιατί ήθελα να το σκεφτώ και μετά τους νοίκιασα σπίτι οπότε κλείστηκαν μέσα και δεν το ξανασκέφτηκα.
Ο κτηνίατρος που τα βλέπει τώρα στην Αθήνα μου είπε να το κάνουμε και πως τόσα χρόνια κτηνίατρος έχει κάνει χιλιάδες αντιλυσσικά και ποτέ δεν έτυχε γατούλα με σάρκωμα. Αλλά δεν ξέρει πως είμαι "καταραμένη" και η τύχη μου κουτσή και άρα όλες οι πιθανότητες και 1/1.000.000 να είναι, θα γυρίσουν εναντίον μας!![]()
Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε;
Αχ μπραβο Ειρηνη Σαρκωμα ειναι αυτη η λεξη που μου πε κ μενα Αχ μακρυα μακρυα μας οι αρρωστιες φτουφτου
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Παιδια εμενα μου πε ενας κτηνιατρος που μου τον συστησαν αρκετοι πελατες εκει που δουλευω ως πολυ,καλο οτι οκ αν βγει εξω να το κανει κτλπ..αλλα οτι μεχρι πριν 2 χρονια που γινοταν καπως μου πε την λεξη..δεν θυμαμαι εμφανιζε καρκινωματα (εξω απο δω και μακρυα)Τα τελευταια χρονια γινεται στο μπουτι ωστε βστε αν χτυπα ξυλο,μακρυα απο μας,συμβει να μπορεί να αφαιρεθει το μελος κ να ζησει εστω κι ετσι..Επισης μου πε οτι κρουσματα εχουν εμφανιστει στην βορεια ελλαδα κυριως κ ειδικα απο νυχτεριδα..Τελος μου πε αν ειχε γατα αποκλειστικα μεσα ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕ..Αυτα .
τα συμπερασματα δικα σας![]()
Ναι, κι εμένα τα ίδια μου είχε πει. Αν και μου είπε πως οι απόψεις διίστανται σχετικά με το σημείο εμβολιασμού και το πόσο εύκολο είναι να αφαιρεθεί το σάρκωμα. Εκείνη τα έκανε στα ποδαράκια γιατί είπε στο σώμα δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βλάψει, σε ποιο σημείο ακριβώς θα προκύψει και αν θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί.
Γενικά, το θεωρώ λίγο απίθανο να κινδυνέψουν τα καμάρια μου από λύσσα. Και το να χάσουν ποδαράκι, δε μπορώ να το διανοηθώ... Αρκεί ένας στο σπίτι νομίζω! Οπότε, μάλλον δε θα το κάνουμε το εμβόλιο.
xμμ αν παίζει τόσο η πιθανότητα σαρκώματος τότε σίγουρα θα το αποφύγω αφού δε βγαίνουν ποτέ έξω!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Η γιατρός μας είπε ότι φέτος θα πρέπει να το κάνουμε γιατί έχουν δημιουργηθεί θέματα. Οταν της είπα για τους κινδύνους μου είπε πως από το εμβόλιο της λύσσας είναι εξαιρετικά σπάνιο να πάθει σάρκωμα. Ισως από της λευχαιμίας να υπάρχει φόβος αλλά όχι από της λύσσας. Στον Ιντεφίξ το κάνω κάθε χρόνο και αφού μας είπε ότι φέτος θεωρεί ότι πρέπει να γίνει και στα γατάκια θα το κάνουμε.
Παιδιά δεν μπορεί να εξαλειφθεί ο κίνδυνος των παρενεργειών για κανένα εμβόλιο ούτε καν γι αυτά που κάνουμε στα παιδιά μας, και όμως τα κάνουμε. Εάν ο γιατρός, ο οποίος είναι ο αρμοδιότερος, κρίνει πως πρέπει να γίνει, για μένα πρέπει να γίνει.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αν πάθουν κάτι επειδή θα αποφάσιζα να το κάνω, δε θα το άντεχα νομίζω...
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δεν θα πάθουν τίποτα. Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ολα θέμα πιθανοτήτων ειναι. Η Τζιντζερ μου πέθανε ενάμισυ χρόνων απο θρομβωση και όμως ήταν μια χαρά και πριν ένα μήνα την είχα παει και στο γιατρό. Ο Ιντεφιξ το κανει καθε χρόνο όπως και πολλα ζώα που ταξιδεύουν. Θελει ψυχραιμία και όλα καλα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool