Havana
Διάσημο μέλος
Θα με ενδιέφερε να μάθω όμως και ίσως άξιζε να ερευνηθεί πως προσβλήθηκε απο τον υιό η αλεπού....
αυτό γεννά και δευτερευσουσες σκέψεις για την κατανάλωση ωμού κρέατος κλπκλπ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Mονο αν δαγκωσει εμας μολυσμενο ζωο και στη συνεχεια δαγκωσουμε εμεις τα δικα μας ζωα! χαχαχα! Περα απο την πλακα,θεωρω οτι ενα ζωο οσο και να το προσεχεις μπορει καποτε να γινει η στραβη και να βγει απο το σπιτι.Από ότι ξέρω η λύσσα κολλιέται αν σε δαγκώσει μολυσμένο ζώο...Τα ζωάκια μας που ζουν στο σπίτι γιατί να κάνουν το εμβόλιο??
Υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν χωρίς μολυσμένο ζώο να τα δαγκώσει?
Ετσι και αλλιως παιδια εμεις δεν θα το γλυτωσουμε το εμβολιο αφου σε ενα χρονο φευγουμε για Γερμανια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Nαι ρε παιδια καλα τα λετε αλλα εμεις που μεταναστευουμε τι να κανουμε που ειναι υποχρεωτικο? Αφου ετσι οριζει ο νομοςΠάντως πρόκειται για ένα εξαιρετικά βαρύ εμβόλιο που μπορεί η σχυνή του χρηση να επιρρεάσει και τα νεφρα.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Απλά πριν φύγεις θα το κάνεις και όταν με το καλό βρεθείτε εκεί συμβουλευτείτε και έναν γιατρό και αναλόγως πράττετε. Αν δε η γατούλα σας δεν βγαίνει εκτός σπιτιού, τότε όταν θα μένετε πλέον εκεί ίσως να μην το ξανακάνετε ποτέ. Απλά τώρα οφείλετε να το κάνετε λόγω της μετακίνησής σας.
Και στο σκυλί μου το κάνω κάθε χρόνο. Τον ελέγχω βεβαίως γενικότερα με εξετάσεις αλλά του το κάνουμε γιατί βγαίνει έξω, όπως και τόσα σκυλιά. Τι να κάνουμε προληπτικό μεν, αλλά απαραίτητο δε.
vampirem
Νεοφερμένο μέλος
Η άποψη μου είναι πως πρέπει να γίνει εμβολιασμός. Όπως καθαρίζεις και αποστειρώνεις τον χώρο σου, το ίδιο "καθαρό και αποστειρωμένο" πρέπει να είναι και το κατοικίδιο σου (όσο περίεργο ή υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό).
Σήμερα έμαθα για δεύτερο κρούσμα στη δυτική Μακεδονία...
kat-cats
Διάσημο μέλος
https://www.adespoto.gr/index.php?op...iki-makedonia-&catid=35:generalnews&Itemid=67
βρε παιδιά όντως και εγώ το διάβασα ότι παρουσιαστηκε νέο κρούσμα....όμως και πάλι δεν πιστεύω πως ένα γατάκι κινδυνεύει ΜΕΣΑ στο σπίτι...θα το συζητήσω και με τη γιατρό μας βεβάιως αλλά δεν ξέρω μου φαίνεται εντελώς τραβηγμένο για μία γάτα να κολλήσει ενώ ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα στο σπίτι....
vampirem
Νεοφερμένο μέλος
Η κτηνίατρος μου είναι της άποψης, να εμβολιαστούν όλα τα οικόσιτα ζώα, για να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν μια πανδημία.
Καλό θα ήταν λοιπόν να εμβολιάσουν όλοι τα κατοικίδια τους, είτε ζουν μέσα στο σπίτι, είτε όχι.
Είναι θέμα κρίσης του καθενός.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Βρε παιδιά ένα λεπτό....για ποια πανδημία μιλάμε σε σχέση πάντα με τα αποκλειστικά οικόσιτα ζώα....;;; καταλαβαίνω τον εμβολιασμό ενός ζώου, όπως ο Ιντεφίξ ο οποίος είναι έκθετος καθημερινά σε κινδύνους, βγαίνει έξω κλπ.κλπ. η Κίρα όμως μένει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα....πως θα κολλήσει;;;
δεν βγαίνει σχεδόν ούτε και στο μπαλκόνι παρά μόνο όταν είμαστε εμείς παρόντες..... άρα δεν μπορεί να κολλήσει!!! η πανδημία θα δημιουργηθεί όταν θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με τα αδέσποτα....εκεί να θα υπάρχει κίνδυνος από τα αδέσποτα που όλοι εμείς ταίζουμε... αυτό το καταλαβαίνω και όντως εδώ θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν δεν ελεχθεί/διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα από τους τους κοινωνικούς φορείς.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα στη γατοπαρέα! Όταν ήμουν στον κτηνίατρό μου την προηγούμενη εβδομάδα, μου είπε ότι τον ενημέρωσαν από το Υπουργείο (Υγείας αν θυμάμαι καλά) ότι εμφανίστηκε λύσσα και στη Λάρισα και όχι μόνο στην Κοζάνη.

kat-cats
Διάσημο μέλος
....και εντάξει βρε παιδιά με τα οικόσιτα...πες ότι το κάνουμε....με τα αδεσποτάκι τι θα γίνει; πως θα προστατευθούν αυτά αλλά και εμείς....;;; μέγα πρόβλημα γιατί κάποιοι είναι τζούφιοι στο κεφάλι...
αλλοίμονο εάν επεκταθεί το θέμα και στις "πόλεις"....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σήμερα το πρωί που ήμουν στον κτηνίατρο ενημερώθηκα πως είχαμε κρούσμα και στην Αριδαία σε κυνηγητικό σκύλο. Ο δήμος, είπε, μάζεψε όλα τα αδέσποτα και θα τα έχει σε καραντίνα για έναν μήνα για τυχόν επιπλέον κρούσματα. Νομίζω πως η επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο θα περιλαμβάνει το αντιλυσσικό, έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις κινδύνου της δημόσιας υγείας...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα κ καλή χρονιά γατογονείς, χωρίς λύσσα κ πανικό!
Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα στον κτηνίατρό μου, ενημέρωσε ότι υπήρξαν 5 περιστατικά λύσσας στην Αττική. Το γνωρίζει από κάποιους που είναι μέσα στο Υπουργείο Υγείας. Πάντως δεν με πίεσε να εμβολιάσω τα ζώα μου, γιατί ζουν μέσα σε σπίτι, απλά με ενημέρωσε ότι είναι υποχρεωτικό από το νόμο πλέον. Επίσης μου συνέστησε να προσέχω επειδή ταιζω κ φροντίζω αδέσποτα, να μην τα παραχαϊδεύω γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Θα ήταν τελείως ηλίθιο να κολλήσουν μετά τα γατούνια μου από...εμένα!
Και εμβόλιο λύσσας για τον άνθρωπο δεν υπάρχει προληπτικό. Πρώτα την παθαίνεις κ μετά τραβιέσαι, γιατί δυστυχώς είναι πολύ επίπονη η θεραπεία (σειρά 6 ενέσεων, που επίσης στην Ελλάδα έχουμε πολύ λίγους αντιλυσσικούς ορούς, λόγω των χρεών που έχει η χώρα κ δεν μας στέλνουν από το εξωτερικό) με μικρό ποσοστό επιτυχίας

kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλημέρα κ καλή χρονιά γατογονείς, χωρίς λύσσα κ πανικό!
Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα στον κτηνίατρό μου, ενημέρωσε ότι υπήρξαν 5 περιστατικά λύσσας στην Αττική. Το γνωρίζει από κάποιους που είναι μέσα στο Υπουργείο Υγείας. Πάντως δεν με πίεσε να εμβολιάσω τα ζώα μου, γιατί ζουν μέσα σε σπίτι, απλά με ενημέρωσε ότι είναι υποχρεωτικό από το νόμο πλέον. Επίσης μου συνέστησε να προσέχω επειδή ταιζω κ φροντίζω αδέσποτα, να μην τα παραχαϊδεύω γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Θα ήταν τελείως ηλίθιο να κολλήσουν μετά τα γατούνια μου από...εμένα!
Και εμβόλιο λύσσας για τον άνθρωπο δεν υπάρχει προληπτικό. Πρώτα την παθαίνεις κ μετά τραβιέσαι, γιατί δυστυχώς είναι πολύ επίπονη η θεραπεία (σειρά 6 ενέσεων, που επίσης στην Ελλάδα έχουμε πολύ λίγους αντιλυσσικούς ορούς, λόγω των χρεών που έχει η χώρα κ δεν μας στέλνουν από το εξωτερικό) με μικρό ποσοστό επιτυχίας![]()
Δηλ. αν κολλήσουμε εμείς οι άνθρωποι, λέμε τώρα, αυτό που ουσιαστικά σου είπε είναι ότι το ποσοστό ίασης είναι μικρό;;;
δηλ. τι θα πεθάνουμε από λύσσα;;;
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακριβώς 'μαύρη γάτα'. Ο κτηνίατρος μου είπε τα παραλειπόμενα ότι δεν έχουμε αρκετούς ορούς, που φυσικά δεν το έχουν πει δημοσίως από την κυβέρνηση για να μην δημιουργηθεί πανικός. Για το ότι είναι δύσκολη θεραπεία η λύσσα, αφού εκδηλωθεί, το έχω διαβάσει και ακούσει πολλές φορές. Αλλά μην αγχωνόμαστε, νομίζω ότι η πιθανότητα να ξεσπάσει πανδημία λύσσας είναι μικρή. Εύχομαι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool