VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Στις γατες τωρα δεν ξερω τι ισχυει. Εχει καποιος κανει αντιλυσσικο στην γατουλα του? Εκεινοι που ταξιδευουν εξωτερικο με την γατα τους σιγουρα το εχουν κανει.
Καθε ποτε γινεται?Καθε χρονο?
Επειδη το θεμα ειναι πολυ σοβαρο σπευδουμε να εμβολιασουμε ολοι τα ζωα μας πριν η κατασταση γινει ανεξελεγκτη.
Φυσικα ξεκιναμε τον εμβολιασμο με τα ζωα που εχουν αμεση επαφη με τους εξωτερικους χωρους(κηπους,βεραντες κτλ),και μετα με τα ζωα που μενουν αποκλειστικα μεσα.
Γινονται εκκλησεις σε δημους και ιδιοκτητες ζωων ,για στειρωσεις και εμβολιασμους αδεσποτων και μη.
Μην το αμελησετε,ειναι σηματικο,για το καλο ολων μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsukoyomi
Νεοφερμένο μέλος
σε ευχαριστουμε για την ενημερωση...δεν θα το αμελησουμε σιγουρα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Eυχαριστούμε για την ενημέρωση!
Πάντως σε συζήτηση με την κτηνίατρό μας, μας είπε ότι δεν θα το κάνει στην Κίρα. Δεν το θεωρεί απαραίτητο από τη στιγμή που μένει μέσα, δεν βγαίνει έξω, παρά μόνο στο μπαλκόνι. Ο Ιντεφίξ το κάνει κάθε χρόνο ανελλιπώς.
Στις περιοχές αυτές όπως στην Κοζάνη, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο όπως μας είπε γιατί είναι και οι κυνηγοί με τα σκυλιά τους που τα έχουν ανεμβολίαστα και έτσι κολλάνε γιατί γύρω στα Βαλκάνια έχει έξαρση η λύσσα......
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μωρε δεν εμβολιαζομαστε και εμεις μην "λυσσαξουμε" λεω γω

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Να σου πω, δεν εχεις κι αδικο!Μωρε δεν εμβολιαζομαστε και εμεις μην "λυσσαξουμε" λεω γω![]()
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Χαχαχαχα! Συμφωνω!Μωρε δεν εμβολιαζομαστε και εμεις μην "λυσσαξουμε" λεω γω![]()
Παντως περα απο την πλακα ειναι πολυ σοβαρο το θεμα.Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι το τι θα γινει με τα τοσα αδεσποτα.Να στειρωθουν και να εμβολιαστουν ολα, δεν υπαρχει περιπτωση οποτε φανταζομαι οτι θα συμβει το τραγικο που συμβαινει παντα.Και οχι μονο απο κατοικους αλλα και απο δημους τωρα που θα εχουν και κινητρο.

VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Κατερινα εγω δεν το εχω συζητησει ακομα με τον γιατρο τους.Την τριτη που θα παω το ενα αδεσποτο για την θεραπεια της ψωρας,θα του μιλησω να μου πει και εκεινος την αποψη του.Απο τα αδεσποτα παντως θα ξεκινησω.Εκεινα που ζουν στον κηπο και εχουν επαφη μαζι μας.Καποια ομως μπαινουν και μεσα (δεν τα προλαβαινεις τα ατιμα!) και ποιος μου εγγυαται οτι δεν θα κολλησει καποιο ανεβολιαστο γατι(με λυσσα),τον δικο μου? Αρα δεν θα το γλιτωσει ουτε ο δικος μου και ας μην βγαινει καθολου εξω.Μην το βλεπεις συμφωνα με περιοχες γιατι μπορει πολυ γρηγορα να εξαπλωθει σε ολη την χωρα και να μην παρουμε χαμπαρι.Φυλαγε τα ρουχα σου να χεις τα μισα οπως λεει και το ρητο!Eυχαριστούμε για την ενημέρωση!
Πάντως σε συζήτηση με την κτηνίατρό μας, μας είπε ότι δεν θα το κάνει στην Κίρα. Δεν το θεωρεί απαραίτητο από τη στιγμή που μένει μέσα, δεν βγαίνει έξω, παρά μόνο στο μπαλκόνι. Ο Ιντεφίξ το κάνει κάθε χρόνο ανελλιπώς.
Στις περιοχές αυτές όπως στην Κοζάνη, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο όπως μας είπε γιατί είναι και οι κυνηγοί με τα σκυλιά τους που τα έχουν ανεμβολίαστα και έτσι κολλάνε γιατί γύρω στα Βαλκάνια έχει έξαρση η λύσσα......
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Κάτα την γνώμη μου το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να είναι υποχρεωτικό ανεξαρτήτως εάν υπάρχει έξαρση ή όχι. Εμείς απο τότε που την πείραμε την δικιά μας το κάνουμε κάθε χρόνο ασυζητητί.
Fun little fact:
Η Λύσσα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στον άνθρωπο απο οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, ιό κτλ με ποσοστο 100%. Λιγότεροι απο 10 άνθρωποι στον κόσμο έχουν διαγνωστοί με λύσσα και έχουν επιζήσει οπότε κάντε το εμβόλιο.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Κατερινα εγω δεν το εχω συζητησει ακομα με τον γιατρο τους.Την τριτη που θα παω το ενα αδεσποτο για την θεραπεια της ψωρας,θα του μιλησω να μου πει και εκεινος την αποψη του.Απο τα αδεσποτα παντως θα ξεκινησω.Εκεινα που ζουν στον κηπο και εχουν επαφη μαζι μας.Καποια ομως μπαινουν και μεσα (δεν τα προλαβαινεις τα ατιμα!) και ποιος μου εγγυαται οτι δεν θα κολλησει καποιο ανεβολιαστο γατι(με λυσσα),τον δικο μου? Αρα δεν θα το γλιτωσει ουτε ο δικος μου και ας μην βγαινει καθολου εξω.Μην το βλεπεις συμφωνα με περιοχες γιατι μπορει πολυ γρηγορα να εξαπλωθει σε ολη την χωρα και να μην παρουμε χαμπαρι.Φυλαγε τα ρουχα σου να χεις τα μισα οπως λεει και το ρητο!
Σίγουρα δεν το βλέπω σαν περιοχές. Απλά η γνώμη της γιατρού ήταν πως δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει από τη στιγμή που δεν έρχεται σε επαφή με άλλα γατιά! εμείς είμαστε στον 4ο όροφο, οπότε κάθε "επικοινωνία" είναι πάντα στη δική μας ευχέρεια. Αλλιώς όπως μας είπε δεν μπορεί να κολλήσει.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Κάτα την γνώμη μου το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να είναι υποχρεωτικό ανεξαρτήτως εάν υπάρχει έξαρση ή όχι. Εμείς απο τότε που την πείραμε την δικιά μας το κάνουμε κάθε χρόνο ασυζητητί.
Fun little fact:
Η Λύσσα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στον άνθρωπο απο οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, ιό κτλ με ποσοστο 100%. Λιγότεροι απο 10 άνθρωποι στον κόσμο έχουν διαγνωστοί με λύσσα και έχουν επιζήσει οπότε κάντε το εμβόλιο.
Μα αν δεν βγει έξω η γάτα...κινδυνεύει;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ΟΧΙ.Και οι δυοι γιατροι που το ειχα συζητησει το θεμα,μου ειχαν απαντησει οτι γατα που ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μεσα στο σπιτι δεν κινδυνευει.Εκτος αν σου μπει καμια αλεπου στο σπιτι,που μαλλον απιθανο το βλεπω.Μα αν δεν βγει έξω η γάτα...κινδυνεύει;![]()

Βεβαιως εγω λεω την αποψη 2 γιατρων.Ο καθενας θα κανει αυτο που νομιζει,και που θα τον συμβουλευσει ο γιατρος του.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κι εμένα η κτηνίατρος που πάω τα δικά μου έχει την ίδια άποψη.
Ότι ένα γατί το οποίο μένει αποκλειστικά εντός σπιτιού και δεν έρχεται σε επαφή με αδέσποτες γάτες δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί.
Παρόλα αυτά, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός εάν κάποιος θέλει να ταξιδέψει με τη γάτα του στο εξωτερικό.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σήμερα πήγα την Τέρψη για το δεύτερο επαναληπτικό της εμβόλιο και το συζήτησα με την κτηνίατρο, της οποίας η γνώμη είναι να γίνει κάποια στιγμή και το αντιλυσσικό. 'Εστω και για την ελάχιστη πιθανότητα να συμβεί κάποιο "ατύχημα"(δεν σκοπεύω να τη φέρω σε επαφή με άλλα γατιά, αλλά όταν θα πάω στο εξοχικό για πάνω από βδομάδα, θα την πάρω μαζί μου). Τίποτα δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο η επικινδυνότητα της ασθένειας αυτής.
ποζερογατινι
Νεοφερμένο μέλος
Αχ να ρωτήσω, Η δικιά μου, αν και μικρή, βγαίνει έξω κανονικά γιατί παίζει με τα άλλα γατιά της γειτονιάς, αλλά ο κτηνίατρος μου είπε πως θα ήταν ανούσιο να της το κάνουμε το εμβόλιο...
δεν ξέρω, δεν είμαι και τόσο σίγουρη για το αν θα ήταν και τόσο ανούσιο γιατί άμα την κολλήσει την ασθένεια, πάει... τι να κάνωω;

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Συζήτα το ξανά μαζί του
ποζερογατινι
Νεοφερμένο μέλος
you can call me Celine

ενταξει, θα το ξανασυζητησω... αα ξερει κανεις μηπως μια τιμη στο περιπου για το εμβολιο;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Fun little fact:
Πολύ σωστά τα λες! Να προσθέσω οτι οι πιθανότες να μολυνθούν τα ζωάκια μας λίγες έως ελάχιστες, οι καταστροφικές συνέπειες (στην, απευκτέα, περίπτωση που συμβεί το "ατύχημα")σίγουρες! Η κτηνίατρός εκτός του οτι μου σύστησε να εμβολιάσω τη γατούλα, μου είπε οτι δεν χρειάζεται κάθε έτος να επαναλαμβάνεται ο εμβολιασμός, διότι η δράση του διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Οπότε ανά 2 χρόνια αν εμβολιάζεται είναι καλυμένη.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Και να συμπληρωσω κατι ακομα.Βλεπουμε καθημερινα αγγελιες με ζωα που χαθηκαν.Ποιος σας λεει οτι δεν μπορει να συμβει και σε εσας? Γιατι να μην εισαστε καλυμμενοι με το εμβολιο?
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Μα αν δεν βγει έξω η γάτα...κινδυνεύει;![]()
you can call me Celine
ενταξει, θα το ξανασυζητησω... αα ξερει κανεις μηπως μια τιμη στο περιπου για το εμβολιο;
Εγώ είμαι της άποψης "Φύλαγε τα ρούχα σου για να'χεις τα μισά". Ειδικότερα με τέτοια θέματα που παίζεται και η υγεία της μικρής μου αλλά και της οικογενειάς μου δεν θέλω να παίζω.
Ακριβής τιμή δεν μπορώ να σου πώ αλλά νομίζω η δικιά μου πέρνει γύρω στο 25ευρώ.
ποζερογατινι
Νεοφερμένο μέλος
Ακριβής τιμή δεν μπορώ να σου πώ αλλά νομίζω η δικιά μου πέρνει γύρω στο 25ευρώ.
thank you

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool