Επείγον!!! Τρομερή επιθετικότητα!!!

δεν υπαρχει λυσσα στην Ελλαδα, τουλαχιστον στα δεσποζομενα ζωα:blink::blink:
Ναί, έχει να αναφερθεί κρούσμα πολλές δεκαετίες..
Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή κοινότητα θεωρεί οτι δεν εχει εκλείψει απ'τη χώρα μας, γι'αυτό το εμβόλιο της λύσσας είναι απαραίτητο εδώ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αντε παλι.....

ΔΕΝ ειναι απαραίτητο στις γάτες σπιτιού ΕΚΤΟΣ και αν είναι να φύγει εξωτερικό.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H αδερφη μου θα φυγει το απογευμα καθως δεν μπορει να μεινει αλλο στο ιδιο σπιτι μαζι του, και μετα απο το σοκ δεν την κατηγορω. προς το παρον τον εχω κλεισει στο υπνοδωματιο και εχει τρελαθει στο κλαμα και τη γκρινια. τον λυπαμαι αλλα τι να κανω. το απογευμα θα παω JUMBO και θα παρω ότι γατο-σκατολο'ί'δι βρω(sorry mods)! να παιζουμε περισσοτερο μπας και του φυγει η συσσωρευμενη ενταση ετσι.

thanks για τις πληροφοριες για την εκπομπη, θα την ελεγξω!

Παντως η καλυψουλα ενω οταν την εκλεινα στο δωματιο ηθελε να βγει κι εκανε αναστα τον κυριο οταν την εβαζα στο σαλονι μεσα στο κλουβι της αρεσε μια χαρα. και ετσι μπορουσα να την ακπαιδευσω γιατι το σαμαρακι δεν επιανε ηταν τοσο δυνατη η ατιμη που δεν καταλαβαινε ουτε απο λουρια ουτε τιποτα τα εβγαζε.. μονο το κλουβι εκανε δουλεια

θα παρω ότι γατο-σκατολο'ί'δι βρω(sorry mods)! να παιζουμε περισσοτερο μπας και του φυγει η συσσωρευμενη ενταση ετσι.
Να του πάρεις και λεϊζεράκι!! Τα δικά μου τρελαίνονται μ' αυτό και δεν το βαριούνται ποτέ, μπορούν να το κυνηγάνε ώρες ατέλειωτες.;)

Να του πάρεις και λεϊζεράκι!! Τα δικά μου τρελαίνονται μ' αυτό και δεν το βαριούνται ποτέ, μπορούν να το κυνηγάνε ώρες ατέλειωτες.;)

ειχα παλια, θα ξαναπαρω, ειναι καλη ιδεα.
Ας προσποιηθω οτι δεν εγινε το μακελειο που εγινε στο βαθμο που εγινε, γιατι αλλος στη θεση μου δεν θα ηθελε ουτε απο μακρυα να τον ξανααντικρυσει! ειναι ο terminator! Eυτυχως που και η αδερφη μου αν και τραυματισμενη/τρομοκρατημενη το πηρε οσο μπορει στην πλακα και μου εδιωξε καποιες ενοχες..

παντως τον βλεπω ρε σεις τωρα απο το τζαμι της βεραντας, και κανει κατι γλύκειες κατι ναζια για να τον βγαλω εξω... μια φατσουλα.. δε διαννοεισαι οτι προκειται για το ιδιο γατι!

δε διαννοεισαι οτι προκειται για το ιδιο γατι!
Ακριβώς αυτό λέγαμε κι εμείς παλιά για το γάτο μας τον Ηρακλή (τώρα πια είναι 17 χρονών κι έχει ηρεμήσει). Όταν ήταν νεότερος, πάθαινε απίστευτο αμόκ και γινόταν εντελώς αγνώριστος αν τύχαινε να βρεθεί έξω απ'το σπίτι (το έσκαγε καμιά φορά απ'την εξώπορτα και άλλες 2 φορές είχε πηδήξει απ'το μπαλκόνι -ευτυχώς από τον 1ο όροφο).
Προφανώς αγρίευε επειδή φοβόταν. Αν καταφέρναμε να τον πιάσουμε και να τον φέρουμε πάλι μέσα, ηρεμούσε σε δευτερόλεπτα, ήταν λες και γυρνούσες διακόπτη!:confused:
Νομίζω ότι αν εντοπίσεις τι είναι αυτό που τρομάζει και τον Ρωμαίο, θα τη βρείτε τη λύση.:)

Δε μας βαζεις και καμμια φωτο του πλακα πλακα? κα η καλυψουλα ειναι αγια με μενα και τερας με τα αλλα

Γειά σου Σαίξπηρ...
Διάβασα όλο το θέμα σου, κι έμεινα ξερή από κάποιες μεθόδους που σου προτάθηκαν και ιδιαίτερα με την επιμονή κάποιων ότι αυτό που σου λένε είναι το σωστό και ξανά και ξανά επιμένουν να το κάνεις.:blink:
Ευθανασία;
Για όνομα του θεού!! Σε ΥΓΙΕΣ ΖΩΟ;
Δεν είναι κτήματά μας τα ζώα αν δεν απατώμαι, και ειδικά σε φόρουμ που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν διότι αγαπάνε τα ζώα, πού χωράνε οι απόψεις αυτές με την ευθανασία, τα κλουβιά, τα δεσίματα και τις ονυχεκτομές;
Είμαστε με τα καλά μας;
Αυτά είναι ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ και τίποτε άλλο.
Κράτα παιδί μου την ψυχραιμία σου, (όπως βλέπω ευτυχώς ότι το κάνεις), απόκλεισε τα κλινικά αίτια, (να είναι το γατί άρρωστο και γι΄αυτό να ξεφεύγει από την συμπεριφορά την κανονική του), και μετά παρατήρησέ τον, όσο μπορείς περισσότερο, να δείς τι είναι αυτό που φοβάται και τον αγριεύει. Συνήθως τα επιθετικά ζώα αγριεύουν από φόβο για κάτι, κι όχι για άλλο λόγο. Ή επίσης, μπορεί να προσπαθεί να επιβληθεί στην ιεραρχία μέσα στο σπίτι σου.
Παρατήρησε, παίξε μαζί του και κάθε φορά που εκφράζεται επιθετικά, με μιά κοφτή φωνή δείξτου ότι δεν σ' αρέσει. Όχι ξύλο, όχι τιμωρία. Απλά να τον αφήνεις απότομα να μην του δίνεις σημασία μέχρι να γίνει φιλικός. Και τότε να τον επιβραβεύεις με χαδάκια κι ίσως και με μεζεδάκια.
Κι αν τίποτε δεν αποδώσει, χίλιες φορές να τον αφήσεις στο χωριό σου σε κάποιον που να τον ταΐζει παρά να τον σκοτώσεις (ευθανασία λέγεται άμα ανακουφίζεις κάποιον από τους πόνους του. Όχι άμα δολοφονείς κάποιον υγιή -νομίζω, ε; ), ή να τον ακρωτηριάσεις (ονυχεκτομή) ή να τον βάλεις σε κλουβί (κοινώς να τον έχεις σπίτι σου φυλακισμένο).
Τα ζώα τα έχουμε για να περνάμε καλά μαζί τους κι αυτά μαζί μας. Αν δεν ισχύει ένα απ' τα δύο... είναι άλλο πράγμα από ζωοφιλία θαρρώ...
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και για σένα και για τον γάτο σου και να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, που όμως θα πρέπει να βρείς εσύ γιατί συνέβη.
Και μακριά απ' όλα αυτά τα ακραία που σου προτείνονται φορτικά. :mad:

ειχα παλια, θα ξαναπαρω, ειναι καλη ιδεα.
Ας προσποιηθω οτι δεν εγινε το μακελειο που εγινε στο βαθμο που εγινε, γιατι αλλος στη θεση μου δεν θα ηθελε ουτε απο μακρυα να τον ξανααντικρυσει! ειναι ο terminator! Eυτυχως που και η αδερφη μου αν και τραυματισμενη/τρομοκρατημενη το πηρε οσο μπορει στην πλακα και μου εδιωξε καποιες ενοχες..

παντως τον βλεπω ρε σεις τωρα απο το τζαμι της βεραντας, και κανει κατι γλύκειες κατι ναζια για να τον βγαλω εξω... μια φατσουλα.. δε διαννοεισαι οτι προκειται για το ιδιο γατι!
Έλα δε θέλω ηττοπάθειες!!!:PΞεχασέ το και μην μένεις στο περιστατικό τόσο πολύ!Το μικρούλι κάτι έπαθε η κάτι μύρισε και αντέδρασε έτσι!Προσπάθησε να τον καταλάβεις και να βρείς τι του φταιξε όχι να τον βλέπεις σαν τρελόγατο!Θα του περάσει θα δείς και εμένα η παλιά μας γάτα αν και κοινονικοτατη και εντελώς ήρεμη όρμηξε στην μητερα μου μια και μοναδικη φορά γιατι ειχε την μικρη μου αδερφη στα χερια της και το μωρο άρχισε να κλαιει ε! τότε όρμηξε στην μητέρα μου πολύ άσχημα μάλλον γιατι νόμιζε οτι η μητερα μου του έκανε κακό!Ζωάκια ψυχούλες τι να πείς!

Αντε παλι.....

ΔΕΝ ειναι απαραίτητο στις γάτες σπιτιού ΕΚΤΟΣ και αν είναι να φύγει εξωτερικό.:)
Δεν το διατύπωσα καλά:) Εννοείται αν φέρεις ή πάς γατάκι στο εξωτερικό, τοότε είναι απαραίτητο το εμβόλιο;)

Κι αν τίποτε δεν αποδώσει, χίλιες φορές να τον αφήσεις στο χωριό σου σε κάποιον που να τον ταΐζει παρά να τον σκοτώσεις (ευθανασία λέγεται άμα ανακουφίζεις κάποιον από τους πόνους του. Όχι άμα δολοφονείς κάποιον υγιή -νομίζω, ε; ), ή να τον ακρωτηριάσεις (ονυχεκτομή) ή να τον βάλεις σε κλουβί (κοινώς να τον έχεις σπίτι σου φυλακισμένο)
Συμφωνω με όλλα άλλα η ονυχεκτομή δεν πρέπει να γίνεται?ΠΊΣΤΕΥΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΊ τα ζώα!Και οτι γίνεται για το καλό τους!:hmm:

Συμφωνω με όλλα άλλα η ονυχεκτομή δεν πρέπει να γίνεται?ΠΊΣΤΕΥΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΊ τα ζώα!Και οτι γίνεται για το καλό τους!:hmm:
Ίσως να συγχέεις την ονυχεκτομή (πλήρης αφαίρεση των νυχιών, μαζί με την τελευταία φάλαγγα των δαχτύλων) με το απλό κόψιμο των νυχιών, όπως κόβουμε κι εμείς τα δικά μας.
Διάβασε κι εδώ, παλιότερο θέμα όπου είχε γίνει (μεγάλη) σχετική συζήτηση.

Όπως ακριβώς τα λέει η Αλίκη.
Άλλο να τους κόβεις τα νύχια στις άκρες, όπως τα κόβεις στους ανθρώπους δηλαδή.
"Ονυχεκτομή" είναι χειρουργικός ακρωτηριασμός της τελευταίας φάλαγγας κάθε δακτύλου του ζώου.
ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ.
Και είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να προτείνεται εδώ μέσα νομίζω.
Και μάλιστα από κτηνίατρο αν δεν απατώμαι;:mad:

Marcos, ο καθένας εδώ μέσα είναι ελεύθερος να προτείνει κάτι, εφόσον δεν το κάνει κακόπιστα και δεν παραβαίνει κάποιον κανόνα. Είναι λογικό και αναμενόμενο να μην συμφωνούμε όλοι σε όλα και ο καθένας επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο από αυτά που προτείνονται.
Ας μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα, η συζήτηση για την ονυχεκτομή βρίσκεται στο link που έδωσα πιο πάνω.

Διαβασα πολλά εδώ μέσα.
Θα σου πώ τι μου είπαν για το δικό μου γάτο. Τον πήγα πρόσφατα κτηνίατρο και ανάμεσα σε αάλλα συζητήσαμε και την συμπεριφορά του. Ξέρω ότι κάθε γάτος είναι διαφορέτικός. Εγώ μένω μόνη με το γάτο μου. Ο γάτος μου θυμώνει ότνα μπαίνει κα΄ποιος σπίτι μας και άλλες φορές το εκδηλώνει επιθετηκά (όχι ακόμα σε αυτό το βαθμό) άλλες όχι.
Για παράδειγμα όταν έρχεται ο φίλος μου σπίτι ξεκινάει να τον δαγκώνει χαδιάρικα αλλά πάντα κάποια στιγμή του πατάει κάποια γερή δαγκωνιά. Τις προάλλες αγρίεψε τον πατέρα μου γιατί εγώ ήμουν στεναχωρημένη και ο πατέρας μου ήθελε να μπεί σπίτι. Την μητέρα μου τη λατρεύει όταν δεν είανι μέσα στο σπίτι μου.

Η κτηνίατρος μου προτεινε τις εξείς λύσεις. Κατ' αρχήν είναι θέμα δικής μου συμπεριφοράς είπε. Ειδικά όταν ορμάει στο φίλο μου που εκείνος μου τον χάρησε.
Μου είπε ότι πρέπει να δουλέψω την κοινωνικοποίησή του, με σαμαράκι και κόσμο. Πλέον 2 φορές την εβδομάδα φοράμε το σαμαράκι μας και βγαίνουμε βόλτα (καφέ ούζο κλπ) να βλέπει κόσμο και άλλα ζώα. Όποιο βράδυ μπορώ τον κατεβάζω ακόμα και στην αυλή με το σαμαράκι να συνηθίζει.
Μου πρότεινε δέυτερη γάτα είπε για να συνηθίζει να με μοιράζεται. Μου συνέστησε ένα διάστημα προσαρμογής, και αν στο τέλος αυτής της περιόδου το ξανακάνει είναι θέμα κτητικότητας απλά. Νομίζει ότι με απειλούν.
Μου πρότεινε μετά να το πάω σε ψυχολόγο ζώων να δουλέψω μαζί της. Προτείνουν κάτι που μοιάζει με αρωματοθεραπεία. Και φυσικά θα πρέπει να αλλάξω και γώ την συμπεριφορά μου μετά ανάλογα με τις συμβουλές της γατοψυχολόγου.
Προς το παρόν έχω μείνει με το σαμαράκι. Έξω από το σπίτι είανι πολύ φιλικός με τον κόσμο αν και τρομάζει πότε πότε από τους δυνατούς θορύβους.

Αν θές το τηλέφωνο της γατοψυχολόγου μπορώ να στο δώσω αργότερα που θα επιστρέψω σπίτι γαιτί δεν το έχω μαζί μου.

΄Μπορεί απλά να αντιλαμβάνεται λάθος ητ συμπεριφορά σου... Μπορεί χωρίς να το καταλαβες να έκανες κάτι που να πίστεψε ότι είσαι σε κίνδυνο...

Όπως ακριβώς τα λέει η Αλίκη.
Άλλο να τους κόβεις τα νύχια στις άκρες, όπως τα κόβεις στους ανθρώπους δηλαδή.
"Ονυχεκτομή" είναι χειρουργικός ακρωτηριασμός της τελευταίας φάλαγγας κάθε δακτύλου του ζώου.
ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ.
Και μάλιστα από κτηνίατρο αν δεν απατώμαι;:mad:
Συγνώμη τι είναι αυτό πάλι?Κάνουν τέτοια πράγματα σε ζωάκια?Να τους κοπούν τα χέρια!Εδω η Ντάλια μου έχει καταστρέψει πολλά με τα νύχια της και για πρώτη φορά δειλα δειλα της τα έκοψα τώρα!:DΜακριά απο μάς:blink:

Αν θές το τηλέφωνο της γατοψυχολόγου μπορώ να στο δώσω αργότερα που θα επιστρέψω σπίτι γαιτί δεν το έχω μαζί μου.

Πολύ ενδιαφέρον, δεν είχα ξαναακουσει κάτι τέτοιο και με ενδιαφέρει να το ελεγξω. χιλια ευχαριστω.

όσο αφορά το σαμαράκι, στο σπίτι ίσως το εφαρμόσω αλλά για βόλτα δεν ξέρω.. φοβάμαι ότι θα γλυκαθεί από τον έξω κόσμο (που βέβαια τον γνώρισε τους πρώτους μήνες της ζωής του, καθώς και όταν το είχε σκάσει) και δεν θα θέλει να κάθεται μέσα. Του έχει γίνει λίγο εμμονή το έξω, νιαουρίζει συχνά στην πόρτα και προσπαθώ να τον απασχολώ.

ήξερα για γατοκαυγάδες και τον πανικό που επικρατεί, αλλά σε τέτοιο βαθμό επίθεση σε άνθρωπο δεν το περίμενα να το δω, δεν έχω δει ουτε καν σε tv ή internet κάτι τέτοιο. μολις εφυγε και η αδερφη μου, να είναι καλά η κοπελα που τον αγαπάει πολύ και δεν παραπονέθηκε τόσο για τα εκτεταμένα τραυματα της όσο στενοχωρηθηκε για το γατάκι. προσπαθησα κι εγω να μην της δείξω ποσο ταραχτηκα για να μην την τρομαξω, αλλα αμα δειτε τα χερια και τα ποδια της, ειναι σα να εχει σπασει τζαμαρια πανω της, σπαραξε η καρδια μου!!!

και δεν πηγε και σε γιατρο. ελπιζω να καλυφθει με την αντιβιωση και τις αλοιφες..

Εγώ, θέλω να μείνω στα ιατρικά (δεν είμαι γιατρός), καθώς για τη συγκεκρίμένη συμπεριφορά του μικρού σου δεν έχω σχετική εμπειρία. Νομίζω ότι καλό θα είναι η αδελφή σου πριν κλείσει 24ωρο να κάνει αντιτετανικό ορό, αν είναι βαθιές οι ουλές. Δεν σκάβει βέβαια ο γάτος για την ανάγκη του σε χώμα (όπου υπάρχει το κλωστηρίδιο του τετάνου), αλλά στην άμμο του εμπορίου, πλην, ποτέ δεν ξέρεις. Για τις ουλές ,εδώ σε αυτό το σάιτ κάποιο μέλος είχε δοκιμάσει σε ανάλογες σοβαρές ουλές την κρέμα Kelosoft με άριστα αποτελέσματα. Εγώ σημείωσα το φαρμακο για κάθε περίπτωση, γι'αυτό το γράφω να βοηθηθεί και η αδελφή σου. Περαστικά και στην αδελφή σου και στο Ρωμαίο.

Ναί, έχει να αναφερθεί κρούσμα πολλές δεκαετίες..
Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή κοινότητα θεωρεί οτι δεν εχει εκλείψει απ'τη χώρα μας, γι'αυτό το εμβόλιο της λύσσας είναι απαραίτητο εδώ:)

οχι καλε μου σε δεσποζομενο!εκτος αν μιλας πισω στο 1821...μονο στα αγρια ζωα και μαλιστα σε αυτα που ειναι κοντα στα συνορα με τις ανατολικες χωρες οπου υπάρχει λύσσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back