Επείγον!!! Τρομερή επιθετικότητα!!!

Συμφωνω μαζί σου, 100%. Απλα θελω να πω οτι και στα ζωα υπάρχουν ψυχολογικες διαταραχές που δεν "φτιαχνονται" απαραίτητα με "ψυχολογο".
Ναι, οπως λες τα περισσότερα τέτοια κρούσματα ειναι αποτέλεσμα κακοποιησης, κακης διαπαιδαγώγησης κλπ κλπ, αλλα υπάρχει και ενα μικρό ποσοστό που ειναι απλά θέμα "προβλήματος" στο μυαλο.
Ειναι όπως η σχιζοφρένεια ή η κατάθληψη, που μπορεί να έχουν και κληρονομικά αίτια στους ανθρώπους, εγώ έτσι το έχω καταλάβει. Και σε αυτες τις περιπτώσεις χωρίς φάρμακα στους ανθρώπους δεν γίνονται πολλά, καθώς έχει να κάνει με την "Χημεία" του εγκεφάλου.
Δυστυχώς και ένα ζωάκι μπορεί να είναι απλά μουρλό....
Απο εκεί και πέρα πώς θα το διαχειριστεί ο καθένας αυτό είναι στο χέρι του, ώστε να βρει την καλύτερη λύση και για το ζωάκι αλλά και για τον ίδιο. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση πάντως, ειδικά αν αγαπάς το ζώο σου και δεν μπορείς να καταφύγεις στις "εύκολες" λύσεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ και εγω Sli8erin,

Απλά δεν σκέπτονται όλοι όπως εμείς, αυτό είναι το θέμα, πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα ακούγονται εξωγήινα και γραφικά για άλλους.....:(

Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι γονείς και το σχολείο να καταφέρει να αλλάξει κάτι. ( αν και δύσκολο)

Απο κεί ξεκινάει .....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο εκεί και πέρα πώς θα το διαχειριστεί ο καθένας αυτό είναι στο χέρι του, ώστε να βρει την καλύτερη λύση και για το ζωάκι αλλά και για τον ίδιο. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση πάντως, ειδικά αν αγαπάς το ζώο σου και δεν μπορείς να καταφύγεις στις "εύκολες" λύσεις...
Αυτό είναι πουμε τρομάζει η "διαχείρηση" του ανθρώπου. Οι εύκολες λύσεις είναι για εύκολους ανθρώπους με αβασάνιστει σκέψη
Συμφωνώ και εγω Sli8erin,

Απλά δεν σκέπτονται όλοι όπως εμείς, αυτό είναι το θέμα, πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα ακούγονται εξωγήινα και γραφικά για άλλους.....:(

Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι γονείς και το σχολείο να καταφέρει να αλλάξει κάτι. ( αν και δύσκολο)

Απο κεί ξεκινάει .....
συμφωνώ και εγώ όλα είναι θέμα παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης, αλλά κ θέμα το πόσες "σφαλιάρες" έχεις φάει από τη ζωή, για να σταματήσεις να είσαι ανάλγητος μπροστά στο πόνο και στο θάνατο. Θεωρώ απαράδεκτο ότι άνθρωποι που έχουν σπίτι τους ένα έμβοιο ον μπορούν να γίνουν η σωτηρία του ή η καταστροφή του χωρίς να δώσουν λόγο πουθενα, μόνο κ μόνο γιατί αυτό το πλάσμα δενέχει το χάρισμα του λόγου. Νομίζω στο΄χέρι μας είναι να αλλάξουμε όλα αυτά -εννοώ το ζωόφιλων- εξαρτάται από το πόσο μαχητικοί θα είμαστε και πόσο άκαμπτοι σε περιπτώσεις κακοποίησης.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Sli8erin

Shakespeare, νομίζω ότι είσαι ακόμα επηρεασμένος από τη φρίκη που φάγατε, πράγμα το οποίο και καταλαβαίνω. Δεν έχεις άδικο σ' αυτό.
Προσπάθησε όμως να μην σκέφτεσαι τα αρνητικά που ακούς. Υπάρχει περίπτωση αυτό να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Εγώ προτείνω να τον συνηθίσεις σταδιακά σε κόσμο καλώντας σπίτι σου επιλεγμένα άτομα που έχουν καλές σχέσεις με τις γάτες και μπορούν να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημα.

να τον συνηθίσεις σταδιακά σε κόσμο καλώντας σπίτι σου επιλεγμένα άτομα που έχουν καλές σχέσεις με τις γάτες και μπορούν να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημα.
Λοιπόν, ανασκουμπωθείτε, πάμε σύσσωμο το MyCat για καφέ στου Shakespeare!!:cool:
(θα αποτρελαθεί ο έρμος ο Ρωμαίος):rolleyes:

Shakespeare, νομίζω ότι είσαι ακόμα επηρεασμένος από τη φρίκη που φάγατε, πράγμα το οποίο και καταλαβαίνω. Δεν έχεις άδικο σ' αυτό.
Προσπάθησε όμως να μην σκέφτεσαι τα αρνητικά που ακούς. Υπάρχει περίπτωση αυτό να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Εγώ προτείνω να τον συνηθίσεις σταδιακά σε κόσμο καλώντας σπίτι σου επιλεγμένα άτομα που έχουν καλές σχέσεις με τις γάτες και μπορούν να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημα.
Ναι, συμφωνώ κι εγώ.:)
Και προσπάθησε να είναι ήρεμη η ατμόσφαιρα.
Χωρίς πολλές φασαρίες και εντάσεις, ώστε να μην αισθάνεται κίνδυνο ή ταραχή ο γάτος.
Και πολλά ήρεμα χάδια και σημασία στο γατί όταν είναι άλλοι παρόντες. Δηλαδή να μην τον αγνοείς όταν έχεις επισκέπτες γιατί ίσως και αυτός να είναι λόγος επιθετικότητας.
Η ζήλια δηλαδή και η αίσθηση ότι σε παίρνουν από αυτόν...
Δοκίμασε διάφορα πριν απογοητευτείς.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για απελπισία...:D

Σωστό!Και εμένα η Ντάλια απο μικρή έχει συνηθίσει μέσα σε κόσμο και ποτέ και με καμία περίεργη κίνηση δεν αντέδρασε!Έχω κάνει τόσες συγκεντρώσεις σπίτι μου με πάρα πολλά άτομα εντελώς άγνωστα για την μικρή!Να τον έχεις μακριά απο κόσμο είναι λάθος κατα την άποψη μου,τότε είναι που ποτέ δε θα συνηθίσει!Αλήθεια τι κάνει ο μικρός σήμερα?Πως είστε?

Λοιπόν, ανασκουμπωθείτε, πάμε σύσσωμο το MyCat για καφέ στου Shakespeare!!:cool:
Πείτε μου πότε,πέρνω αεροπλάνο και έρχομαι!Και όταν θα φεύγουμε ο μικρός θα κλαίει και θα μας ζητάει!!!!Θα τους λατρέψει τους ανθρώπους!!!:up::up::up:

Ετυχε μια φορά που είχα πάει επίσκεψη σε ένα σπίτι η γάτα του σπιτιού να μου επιτέθει και μαλίστα δυο φορές ενω πιο πέρα το πιτ μπουλ του σπιτιού να τρέμει συγκορμο:lol:.Η αληθεια ειναι οτι σοκαριστικα αλλα νομιζω οτι κατα καποιο τρόπο την προκαλεσα με μια αποτομη κίνηση. Απο τότε επισκέπτομαι συχνά αυτο το σπίτι και μπορω να πω οτι η πρόοδος που εχει γίνει στην σχέση μου με την γάτα ειναι φοβερη. Θα μπορούσα να μην ξαναπάω, αλλα δεν το εκανα (σπάνια επιτρεπω στους φοβους μου να με νικησουν) ισα ισα καταλαβα οτι εφταιγα και εγω και αν και η γατα δεν ηταν δικη μου αποφασισα να την προσεγγισω. Με την γατα αυτη τωρα εχουμε καλες σχεσεις, παιζουμε και καμμια φορα μαζι (αν και κραταω λιγο τις αποστασεις μου). Καταλαβαινω οτι σιγουρα σοκαριστήκατε αλλα θεωρω οτι ενα μεμονωμένο και ατυχες περιστατικο δεν φτανει για να κριθει το ζωο ως επιθετικο και να θανατωθει για αυτο. Επαναπροσεγγισε τον γατο σου με τρυφεροτητα και κανε τον να καταλαβει οτι δεν εχει να φοβαται τιποτα. Γεμισε τον με αυτοπεποιθηση και οταν εχεις καλεσμενους να ασχολεισαι και με αυτον.

Να σου πω επισης οτι και οι δικες μου οι γατες κοιτανε με επιφυλαξη όλους τους ξένους και εχει τυχει να επιτεθουν και οι τρεις οταν ειδαν τον νονο μου να με χτυπάει φιλικά ( με πόνεσε βασικα για αυτο καλα του καναν:lol:)δεν τα θεωρω όμως επιθετικα ζωα κρινοντας μονο απο αυτο. Την ιδια την στιγμη της επιθεσης μιλωντας με ηρεμη φωνη και χαϊδεύοντας τις ηρέμησαν.

Ευχομαι να μην επηρεάσει την σχεση σας με τον γατο σου αυτο το συμβαν οσο τραυματικο και αν ηταν.

Ευχαρίστως!:rolleyes:
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι, αλλά φοβάμαι ότι ο Ρωμαίος θα κάψει εγκεφαλικά κύτταρα, θα το χάσουμε το γατί! :P

Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη συμβουλή του Αίλουρου, δηλαδή να μην έρθει σε επαφή καθόλου με ανθρώπους το γατί για λίγο καιρό :(.

Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν ξεχνιέται εύκολα, αλλά προσπαθώ να μη δείχνω την ανησυχία μου στο Ρωμαίο. Το παιζω cool και του μιλαω ηρεμα.

Εντοπιστε τον αγριο-Ρωμαιο στην παρακάτω φωτογραφια(στο παλιο σπιτι);)

Το παιζω cool και του μιλαω ηρεμα.
Αυτό είναι νομίζω το καλύτερο!!:)
(Έλα μωρέ, γλύκας φαίνεται στη φωτογραφία...:rolleyes:)

Μακάρι να πανε όλα καλά... μέχρι τότε απο συνάδελφο...... Χαιρετίσματα..

Φτάνει να σηκώσω το χέρι πάνω απο το κεφάλι μου και μου κάνει αυτό!!!!!:blink::blink:
(ξέρω ξέρω.. κανόνισα ραντεβού αύριο για Ευθανασία...:cool:)

Τωρα ειδα το θεμα.Ναι ειναι πολυ σοβαρο το περιστατικο.Ψυχραιμια ομως,συνεχισε κανονικα να του φερεσαι οπως και πριν.Το καλυτερο θα ηταν να εντοπισεις ακριβως σε τι αντιδραει με τοση επιθετικοτητα.Αυτο μονο εσυ παρατηρωντας τον προσεκτικα πως αντιδραει στα διαφορα καθημερινα ερεθισματα(ηχους,χειρονομιες,διαφορες καταστασεις) τι δειχνει να τον φοβιζει η δειχνει να εκνευριζεται.Αν προσδιορισεις την αιτια, την λυση θα μπορεσεις να την βρεις πολυ πιο ευκολα.Πολυ καλη σκεψη το να τον συνηθησεις στο σαμαρακι και σιγα σιγα θα τον εξοικιωνεις με τον κοσμο.Αν παει να αργιεψει προσπαθησε με πολυ και ηρεμη και απαλη φωνη να τον ηρεμησεις.Προς θεου μην του φωναξεις.Μια φορα οταν η Μυρτουλα μου ηταν πολυ μικρη(περιπου πεντε μηνων) αγριεψε πολυ με κατι που την τρομαξε(μαλλον ενιωσε οτι κινδυνεψε) πηγα να την πλησιασω και ορμηξε κατα πανω μου τοτε εριξα μια κουβερτα πανω της και την αφησα λιγα λεπτα να ηρεμησει μιλωντας της ταυτοχρονα ηρεμα και γρηγορα συνηλθε.Ελπιζω να βοηθησα,παντος ο γατος φαινεται τοσο συμπαθητικος.Την μεσαιωνικη λυση της ευθανασιας δεν νομιζω οτι αξιζει να σχολιασω.

Ευχαρίστως!:rolleyes:
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι, αλλά φοβάμαι ότι ο Ρωμαίος θα κάψει εγκεφαλικά κύτταρα, θα το χάσουμε το γατί! :P

Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη συμβουλή του Αίλουρου, δηλαδή να μην έρθει σε επαφή καθόλου με ανθρώπους το γατί για λίγο καιρό :(.

Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν ξεχνιέται εύκολα, αλλά προσπαθώ να μη δείχνω την ανησυχία μου στο Ρωμαίο. Το παιζω cool και του μιλαω ηρεμα.

Εντοπιστε τον αγριο-Ρωμαιο στην παρακάτω φωτογραφια(στο παλιο σπιτι);)

Είναι τέλειος ο γατούλης κ δεν φαίνεται επιθετικός αντίθετα φαίνεται λίγο χαλβαδάκος:DΝομίζω ότι η αδελφή σου έκανε κάποια κίνηση άθελα της που τη θεώρησε απειλή ή όπως ξαναειπώθηκε κ πιο πάνω μύρισε τη μυρωδιά του άλλου γάτου ο οποίος αν είναι κ αστείρωτος σίγουρα θεώρησε αυτή τη μυρωδια απειλητική. Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ γλυκός γατούλης για να είναι δολοφόνος

Μωρε γλυκας ειναι, όλοι το λενε! Τριανταφυλλο με αγκαθαρες!

τι να πω, προσπαθω να παιζω μαζι του αλλα ειναι λιγακι νωχελικος, παιζει, τρεχει αλλα μετα απο πολυ λιγο βαριεται. αντιθετα η Φαντασια εχει πορωθει με τα παιχνίδια..

σημερα του πηρα ενα μικροτερο σαμαρακι το οποιο εδεσα αρκετα σφιχτα ωστε να ειναι και ανετο αλλα και να μη φευγει. ενιωσα πολυ περηφανος που δεν πολυδιαμαρτυρηθηκε (αν και απο μεσα μου ετρεμε το φυλλοκαρδι μου μη φαω καμια αδεσποτη/δεν το εδειχνα βεβαια).

και ομως, με ΜΙΑ μονο αποτομη κινηση, ενα τιναγμα, το σαμαρακι βρεθηκε στο πατωμα και ο Ρωμαιος στην ελευθερια του!
Εμεινα με ανοιχτο το στομα, αυτος δεν ειναι γατος, ειναι ο Μαγκάιβερ (ή ο Κοπερφιλντ)! :blink:

θα παω να το ξανααλλαξω, μπας και βρω ακομα πιο μικρο αλλα δε νομιζω να κουμπωνει καν το πιο μικρο.

ειδωμεν...

οσο για το αν η αδερφη μου εκανε καποια αποτομη κινηση, επειδη αναφερθηκε πολλες φορες, η κινηση της ηταν να απλωσει τα χερια να με αγκαλιασει. ποσο αποτομο μπορει να ειναι αυτο?

Η επιχειρηση "ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ" εχει ξεκινησει! ευχαριστω για τη συμμετοχη σας πρακτορες!

Μην πάρεις πιο μικρό.. Θα μάθει..
Και ο δικός μου το έβγαζε στην αρχή, αλλά μόλις το έβγαζε έμενε σπίτι... Έξω δύο φορές επιχείρησε να το βγάλει.. αλλά συφίλιασα και έμεινε ακίνητο και με κοίταγε... Πάντως μη το σφίξεις πολύ. Μη ξεχνάς είναι λάστιχα... :) σιγά σιγά θα το μάθει..

Βρε,πως το έβγαλε;Εμένα δεν έχει καταφέρει να το βγάλει ποτε...ο Χουντίνι σε γάτο!

Μωρε γλυκας ειναι, όλοι το λενε! Τριανταφυλλο με αγκαθαρες!

τι να πω, προσπαθω να παιζω μαζι του αλλα ειναι λιγακι νωχελικος, παιζει, τρεχει αλλα μετα απο πολυ λιγο βαριεται. αντιθετα η Φαντασια εχει πορωθει με τα παιχνίδια..

σημερα του πηρα ενα μικροτερο σαμαρακι το οποιο εδεσα αρκετα σφιχτα ωστε να ειναι και ανετο αλλα και να μη φευγει. ενιωσα πολυ περηφανος που δεν πολυδιαμαρτυρηθηκε (αν και απο μεσα μου ετρεμε το φυλλοκαρδι μου μη φαω καμια αδεσποτη/δεν το εδειχνα βεβαια).

και ομως, με ΜΙΑ μονο αποτομη κινηση, ενα τιναγμα, το σαμαρακι βρεθηκε στο πατωμα και ο Ρωμαιος στην ελευθερια του!
Εμεινα με ανοιχτο το στομα, αυτος δεν ειναι γατος, ειναι ο Μαγκάιβερ (ή ο Κοπερφιλντ)! :blink:

θα παω να το ξανααλλαξω, μπας και βρω ακομα πιο μικρο αλλα δε νομιζω να κουμπωνει καν το πιο μικρο.

ειδωμεν...

οσο για το αν η αδερφη μου εκανε καποια αποτομη κινηση, επειδη αναφερθηκε πολλες φορες, η κινηση της ηταν να απλωσει τα χερια να με αγκαλιασει. ποσο αποτομο μπορει να ειναι αυτο?

Η επιχειρηση "ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ" εχει ξεκινησει! ευχαριστω για τη συμμετοχη σας πρακτορες!
Agent Shakespeare όπως περιγράφεις το γάτο σου νωχελικό κ να κουράζεται εύκολα ή να βαριέται να παίζει δεν φαίνεται να είναι επιθετικό γατί, το αντίθετο μάλιστα, δεν ξέρω ίσως τον εκπαίδευσες για σκύλο φύλακα κ όχι για γάτο γι αυτό μπερδεύτηκε:P Τέσπα μήπως ήρθε ο καιρός να του πάρεις μία Ιουλιέτα για να μην είναι προσκολλημένος συνέχεια σε σένα;

Agent Shakespeare όπως περιγράφεις το γάτο σου νωχελικό κ να κουράζεται εύκολα ή να βαριέται να παίζει δεν φαίνεται να είναι επιθετικό γατί, το αντίθετο μάλιστα, δεν ξέρω ίσως τον εκπαίδευσες για σκύλο φύλακα κ όχι για γάτο γι αυτό μπερδεύτηκε:P Τέσπα μήπως ήρθε ο καιρός να του πάρεις μία Ιουλιέτα για να μην είναι προσκολλημένος συνέχεια σε σένα;

δεν ξερω, ειναι πολυ απροβλεπτο το γατι. εννοουσα μετα το περιστατικο βαριεται καπως να παιξει, πιο παλια ειχε πιο πολυ ορεξη. βεβαια ειναι και χοντρουλης και ισως κουραζεται.

οσο για Ιουλιετα, εχω, τη Φαντασια, αλλα ειναι στειρωμενος και ουτε να τη.... κοιταξει δεν θελει. αντε καμια τρυφεροτητα και αλληλοκαθαρισμα που και που, κανενα μαλλιοτραβηγμα, τετοια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back