Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γεια σας!Επιστρέφω με θετικές εξελίξεις!:)Δοκίμασα αυτό που με συμβούλεψε η ιβάνα με το τενεκεδάκι και τα νομίσματα και τα πάμε θαυμάσια!!!!!Δε σταμάτησε φυσικά να δαγκώνει αλλά δαγκώνει απαλά,σαν απλώς να σε ακουμπάει....μοιάζει περισσότερο με γλύψιμο παρά με δάγκωμα!:)Καμιά φορά βέβαια τον πιάνει η κρίση και πάει να δαγκώσει πιο δυνατά(κυρίως όταν τρώω κάτι και δεν του δίνω...)αλλά κουνάω το τενεκεδάκι και συμμαζεύεται...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας!Επιστρέφω με θετικές εξελίξεις!:)Δοκίμασα αυτό που με συμβούλεψε η ιβάνα με το τενεκεδάκι και τα νομίσματα και τα πάμε θαυμάσια!!!!!Δε σταμάτησε φυσικά να δαγκώνει αλλά δαγκώνει απαλά,σαν απλώς να σε ακουμπάει....μοιάζει περισσότερο με γλύψιμο παρά με δάγκωμα!:)Καμιά φορά βέβαια τον πιάνει η κρίση και πάει να δαγκώσει πιο δυνατά(κυρίως όταν τρώω κάτι και δεν του δίνω...)αλλά κουνάω το τενεκεδάκι και συμμαζεύεται...:)

Πρεπει να το δοκιμασω και εγω αυτο...:hmm: Αν και ξερω οτι δεν ειναι επι8ετικος ο δικος μου, το κανει απο αντιδραση γιατι τον παραμελω και βαριεται:( Καταραμενη εξεταστικη!:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ούτε και εμένα είναι επιθετικός....Απλώς είναι μωρό και δεν καταλαβαίνει...Νομίζει ότι είναι παιχνίδι δεν πιστεύω να ξέρει ότι πονάω και ότι κοντεύει να μου κόψει τα δάχτυλα...:lol:Αν και η αλήθεια είναι τώρα που το λες πως όταν δεν του αφιερώνω πολύ χρόνο για παιχνίδια την ημέρα το βράδυ γίνεται πιο άγριος....Αν τον παίξω αρκετά είναι πιο ήρεμος....

χαιρομαι που βοηθησα, να το συνεχισεις παντως αφου πιανει. και σε λιγο καιρο δε θα σε δαγκωνει σχεδον καθολου (λεμε τωρα):P

Βοήθεια...Πώς θα σταματήσει;

Γεια σας και πάλι! Για όσους δεν με γνωρίζετε έχω υιοθετήσει από το σαιτ ένα γατάκι την Ήβη Η Ήβη λπών μια χαρά γατάκι 2 μηνών με τα όλα του! Έχει όμως ένα προβληματάκι Δαγκώνει και γρατζουνάει συνέχεια μου πείτε γατάκι είναι ,το ξέρω αλλά το θέμα είναι ότι γρατζουνάει εκτός από ολόκληρο το σώμα και στο πρόσωπο! Αυτό όπως καταλαβαίνετε πονάει!
Δοκίμασα το φύσημα για να σταματήσει αλλά δεν δίνει σημασία...
Δοκίμασα το δάκτυλο και το "μη" και αυτή παίζει με το δάκτυλό μου! Δεν θέλω να κακομάθει η μικρούλα μου οπότε δυο είναι οι λύσεις που σκέφτηκα:
Α)να καταφύγω στο ψέκασμα
ή
Β)αν έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι
ευχαριστώ πολύ

Τα μικρά γατάκια το συνηθίζουν, και περισσότερο εκείνα που δεν έχουν λάβει την εκπαίδευση από τη μητέρα τους επειδή την αποχωρίστηκαν νωρίς.
Εσύ καλείσαι να γίνεις η μανούλα του, δείχνοντάς του, πόσο να δαγκώνει, πόσο να γρατσουνά. Με ήπιο τρόπο, αλλά σταθερό, λες ΟΧΙ, και κάνεις μια κίνηση σπρώχνοντάς το, χωρίς να το πονέσεις. Σαν να αποδοκιμάζεις- να μη φανεί κίνηση φόβου ή τιμωρία, και σταματάς το παιχνίδι όταν το παρακάνει.
Κυρίως όταν βρίσκονται ανάσκελα, χρησιμοποιούν νύχια και δόντια για να γατζωθούν, οπότε απέφυγε τέτοια παιχνίδια.
Κρέμασέ του και μια μπαλίτσα από μια κορδέλα σε μια καρέκλα πχ, και κούνησέ τη προκλητικά, θα ανταποκριθεί αμέσως, και θα καταλάβει ότι εκεί μπορεί να εκτονώνεται ελεύθερα!

Να τη χαίρεσαι τη μικρή σου και καλή προσαρμογή!
:)

Φενακι πες στη μαμα σου να μας παρει ενα τηλ το βραδυ στις δεκα να σας δωσουμε συμβουλες το τηλ το εχετε.Προς το παρον αφηστε το λιγο ησυχο και χαιδευετε το μονο οταν ερχεται αυτο μεχρι το βραδυ

Ευχαριστώ πολύ !Προς το παρών εφάρμοσα αυτό που είπε η angela_al και πέτυχε Αν ξαναγυρίσει στα παλιά θα σας πάρουμε τηλ.! Ευχαριστώ πολύ! Τώρα φοβάμαι για το άλλο όταν ο Άξελ βλέπει την μικρή να την χαϊδεύουμε γρυλίζει , λέω ζηλεύει αλλά μετά από κάνα 15λεπτο πάω και χαϊδεύω αυτόν και πάλι χρυσίζει...γιατί γίνεται αυτό?

Α ωραια καλα νεα ζηλευει χαιδεψε τον πιο πολυ αυτες τις μερες και δινε του την ααπημενη του τροφη

Καλό είναι να μην διαταραχτούν οι ισορροπίες μέσα στο σπίτι ο Αξελ είναι η πρώτη γάτα κ ο κυρίαρχος του σπιτιού πάντα να ασχολείσαι λίγο περισσότερο μαζί του απ ότι με το μικρό για να μάθει κ αυτό να τον σέβεται αλλά κ ο Αξελ να μην νομίζει ότι έχει μπει στη γωνία κ ότι του παίρνουν την πρωτοκαθεδρία. Το ξέρω ότι τα μικρούλια ειναι πολύ γλυκά κ σου κλέβουν την καρδιά κ θέλεις να ασχολείσαι συνέχεια μαζί τους αλλά κ ο καημένος ο Αξελ θα νιώθει παραπονεμένος κ θλιμμένος γι αυτό πρέπει να προσέχεις να μην δείχνεις ιδιαίτερη αδυναμία στο μικρούλι κ μάλιστα μπροστά του

Μήπως το γατάκι σου δε σε δαγκώνει και δε σε γρατσουνάει πάντα αλλά ορισμένες φορές? Μήπως την πιάνεις περισσότερο απ ότι θέλει?

Η δικιά μου, απ ότι κατάλαβα, με δαγκώνει όποτε δεν θέλει να την πιάνω... Γενικά δε με γρατσουνάει ποτέ εκτός αν το κάνει καταλάθος. Στο κάτω κάτω μπορεί να μη θέλει όλη την ώρα ένα χέρι επάνω της...! Δικαίωμά της είναι!

Α) elvestar προσπαθώ να ασχολούμαι και με τους 2!Μπορει να έχεις δίκιο ότι τα μικρά σου κλέβουν την κάρδια αλλά σαν τον Αξελούκο μου ούτε 100 μικρά:inlove::inlove::inlove::inlove:.. Kαι η Ήβη όμως πολύ γλυκιά....:baby::baby:
Β)lucky_cat εγώ δεν την χαϊδεύω ποτέ χωρίς να θέλει....εκεί που τρέχει ανέμελη άρχετε και μου ορμάει...Δεν νομίζω ότι την ενοχλώ...Τέλος πάντων όλα πάνε καλά μέχρι τώρα ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια

Γεια σας και πάλι! Για όσους δεν με γνωρίζετε έχω υιοθετήσει από το σαιτ ένα γατάκι την Ήβη Η Ήβη λπών μια χαρά γατάκι 2 μηνών με τα όλα του! Έχει όμως ένα προβληματάκι Δαγκώνει και γρατζουνάει συνέχεια μου πείτε γατάκι είναι ,το ξέρω αλλά το θέμα είναι ότι γρατζουνάει εκτός από ολόκληρο το σώμα και στο πρόσωπο! Αυτό όπως καταλαβαίνετε πονάει!
Δοκίμασα το φύσημα για να σταματήσει αλλά δεν δίνει σημασία...
Δοκίμασα το δάκτυλο και το "μη" και αυτή παίζει με το δάκτυλό μου! Δεν θέλω να κακομάθει η μικρούλα μου οπότε δυο είναι οι λύσεις που σκέφτηκα:
Α)να καταφύγω στο ψέκασμα
ή
Β)αν έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι
ευχαριστώ πολύ

Γιατι δεν δοκιμαζεις...και το να μην πηγαινεις το προσωπο σου πολυ κοντα της??? ....ε.....δεν νομιζω κιολας οτι με το που σε βλεπει,το πρωτο πραγμα που θελει να κανει ειναι να σου ξεσκισει το προσωπο........οχι πολυ κοντα το προσωπο...απλο δεν ειναι??:D:D:D

Γεια σου..'Εχω κι εγώ μια Ήβη στο σπίτι κ κάνει ακριβώς τα ίδια...Μάλλον το έχει το όνομα!!!:confused:Η δικιά μου είναι 3,5 μηνών κ μετά από 1,5 μήνα συμβίωσης έχει ηρεμήσει λιγάκι.Πάντως κατά την γνώμη μου είναι στον χαρακτήρα της γάτας το αν θα δαγκώνει με ή χωρίς λόγο.Καλό θα είναι να μην την αφήνεις να σε πλησιάζει στο πρόσωπο μέχρι να μεγαλώσει λίγο κ να μάθει.Επίσης εγώ έχω παρατηρήσει ότι η Ήβη μου με δαγκώνει το πρωί μετά το φαγητό της,κ μάλλον το κάνει γιατί μεσολαβεί μεγάλο διάστημα χωρίς να της δώσω σημασία,οπότε αν κ η δικιά σου κάνει κάτι αντίστοιχο προσπάθησε να παίζεις μαζί της για να εκτονώνεται...Αυτά από εμένα..Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι..

δν ανοιγω νεο θεμα, γιατι κ μενα ειναι παρεμφερες το προβλημα μου. ο δικος μου ο χαζος ενω γενικα με δαγκωνει οταν απλα δν θελει να ασχοληθω μαζι του (λογικο, γιατι τον ζουπαω συνεχεια, ε, βαριεται ο κακομοιρης:lol:) εχει λιγο καιρο που ερχεται κανα μισαωρο πριν το συνηθισμενο πρωινο εγερτηριο κ με τρελαινει στο δαγκωμα! ποδια, δαχτυλα, αγκωνες, τπτ δν αφηνει. δν εχω ιδεα πως του προεκυψε, γιατι ως τωρα ερχοταν για χαδια το πρωι, κ τωρα μου το χαλασε:( κ ενταξει να ξυπναω νωριτερα για αγαπουλες, αλλα για να με δαγκωνει?:down: τον κλειδωνω εξω απτο δωματιο μου μηπως καταλαβει οτι δν ειναι αποδεκτη η συμπεριφορα αυτη, κ ο κεφαλας μου παιρνει φορα κ κοπαναει στην πορτα, κ κλαιει, ασταματητα μεχρι να σηκωθω οριστικα. τι επαθε ξαφνικα? κ κυριως, πως να του το κοψω?

Επίθεση!!!

Καλημέρα σε όλους! Θέλω βόήθεια.. Ο Spike μου επιτίθεται! Κανονικότατα όμως.. Το βράδυ που γυρίζω από τη δουλειά, ενώ όλα είναι μια χαρά, εκεί που περπατάω από δωμάτιο σε δωμάτιο τσούπ! μου κάνει επίθεση στα πόδια, στα χέρια, όπου βρει.. Και ενώ στην αρχή μπορεί να μην βγάλει νύχια, μετά με πετσοκόβει.. Και δεν είναι μόνο αυτό! Πολλές φορές επειδή έχει καταλάβει ότι τρέμω τις επιθέσεις του, κινείται απειλητικά προς το μέρος μου (πώς βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ το λιοντάρι να περικυκλώνει τη γαζέλα..!), με στριμώχνει σε γωνίες και αν δεν έρθει εγκαίρος να με σώσει ο άντρας μου... με τσακίζει.. :(
Δεν μπορώ να αιτιολογήσω με τίποτα τη συμπεριφορά του.. Το σίγουρο είναι όμως ότι δεν κάνει τίποτα παρόμοιο στον άντρα μου. Χθές που πάλι ετοιμαζόταν να μου επιτεθεί, κρύφτηκα πίσω από τον άντρα μου και ο Spike έψαχνε να με βρει... Στο Νίκο ούτε γρατζουνιά. Επίσης έχει αρχίσει πάλι κάθε πρωί να δαγκώνει και να γρατζουνάει τα πόδια μας για να μας ξυπνήσει..
Απλά δεν ξέρω τι να κάνω... Τείνω στο συμπέρασμα ότι τελικα ο γάτος μου δεν με συμπαθεί καθόλου και ας τον νταντεύω σαν μικρό παιδί.. :(
Συγνώμη για το μεγάλο πόστ.

Στειρωμενος ειναι ο μικρουλης σου;Μηπως εκανες καποια κινηση που τον τρομαξε χωρις να το καταλαβεις;

Ναι είναι στειρωμένος εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον. Δεν νομίζω να τον τρομάζω κάθε φορά που μου επιτίθεται.. Τις συγκεκριμένες φορές παραφυλάει για να μου επιτεθεί. Χθές συγκεκριμένα είχα ξαπλώσει και έβλεπα τηλεόραση και ο γατούλης μου καθότουν δίπλα από το κρεβάτι μου και με παρατηρούσε. Και μετά πήδησε και άρχισε να δαγκώνει το χέρι μου..

Οχι εννοω μηπως κατι εκανες την πρωτη φορα και τρομαξε,και στη φυλαει απο τοτε...Δοκιμασε οταν σου επιτιθεται να του βαζεις μπροστα ενα κουκλακι,να δαγκωνει αυτο.Ετσι εκανα με τον δικο μου μικρο,που ηταν πολυ επιθετικος,κι ετσι του κανω σε καποιες περιπτωσεις που τον πιανει και επιτιθεται στα καλα καθουμενα.

μηπως δεν ασχολεισαι μαζι του κ ετσι βρισκει τροπο να σε τσιγκλισει? παιζετε μαζι? εκτονωνεται?
ρωτα κ τον κτηνιατρο σου παντως :)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back