Επιθετικότητα

• Thread starter Thread starter Lita
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Απάντηση: Είμαι σε απόγνωση με τη γάτα

τοσο καιρο ηταν ελευθερη ! στο κλουβι ειναι απο χτες γιατι αν βγει την πατησαμε ! και το θεμα ειναι οτι δεν ειναι απλες γρατσουνιες ειναι κατι σαν αυτο που περιγραφεις με την γιατρο ! τα αδερφια μου ακομα εχουν τις γρατσουνιες και σου ειπα η επιθεση εγινε πριν ενα χρονο!τα δικα μου σημαδια ειναι σκαψίματα !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακριβώς το ίδιο θέμα είχε αντιμετωπίσει πριν από αρκετό καιρό και άλλο μέλος του mycat με το γάτο της. Αν δεν κάνω λάθος, τώρα πια είναι εντάξει. Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις μαζί της, σίγουρα θα έχει κάτι χρήσιμο να σου πει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως να φταίμ εμείς που τον αφήνουμε από μικρό να μας δαγκάει. Αλλά ότι κι αν κάνουμε αυτος συνεχίζει.. Επιτίθεται πάνω μας και μας δαγκάει χωρίς να του έχουμε κάνει τίποτα.. Το βλέπε και σαν παιχνίδι μάλιστα και διασκεδάζει.. Τι να κάνω?

Ίσως να φταίμ εμείς που τον αφήνουμε από μικρό να μας δαγκάει. Αλλά ότι κι αν κάνουμε αυτος συνεχίζει.. Επιτίθεται πάνω μας και μας δαγκάει χωρίς να του έχουμε κάνει τίποτα.. Το βλέπε και σαν παιχνίδι μάλιστα και διασκεδάζει.. Τι να κάνω?

τι ηλικια εχει; Αν ειναι 6 μηνων και πανω και δεν ειναι στειρωμενος τοτε μπορει η επιθετικοτητα να οφειλεται στις ορμονες του. Προσπαθηστε να μη παιζετε μαζι του χρησιμοποιοντας τα χερια σας. Τραβηξτε του την προσοχη με ενα παιχνιδι και πειτε του αυστηρα "ΜΗ!" καθε φορα που επιχειρει να σας δαγκωσει. Επιβραβευστε τον οταν παιζει με το παιχνιδι.

Απάντηση: Είναι απίστευτα επιθετικός!

Από 2 μηνών το κάνει αυτό και τώρα είναι 6.. Ευχαριστώ..

Και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα.Απλά ο δικός μου ο γάτος είναι στειρωμένος κ πάντα ήταν επιθετικός.Κυρίως όταν κυκλοφορώ στο σπίτι με γυμνά πόδια..Τότε εκστασιάζεται!!!Δεν ξέρω γιατί και προσπαθώ να του τραβήξω την προσοχή με κάτι άλλο αλλά μόλις κάνω ένα βήμα επιτίθεται ξανά και με μίσος κιόλας δαγκώνει και γρατσουνάει!!!Σουλίτσα αν βρείς καμία λύση πες μου κ μένα να ξέρω!!!

παιδια η δικη μου ειναι 1 χρ και 5 μην και η μονη λυση που εχω βρει ειναι ''το φυσημα στη μυτη'' τη στιγμη που δαγκωνει.να το κανετε καθε φορα που σας κανει επιθεσουλα.αν και..................οι κακες συνηθειες δε κοβονται.καλο κουραγιο;):)

Πολύ καλό! Πιάνει!

Θα συμφωνήσω μαζί σας και το κάνω οταν δαγνώνει χερια,μύτες,μάγουλα και γενικά ψηλά!!!Όταν όμως δαγκώνει με μανία τα πόδια μου δεν ειναι και πολύ εύκολο να του φυσήξω το μουσουδάκι!!:worry:

βαλε νερο σε ενα βαποριζατερ και οταν παει να σε δαγκωσει ψεκασε το.............το παλιονιαου....οπως καταλαβατε περναω... τα ιδια και χειροτερα!εσας σας ξυπναει ξημερωματα με τα 'νυχακια' για να παιξει? ειναι......απλα τραγικο να ξυπνας ετσι!!

το δικό μου ξύπνημα είναι πιο τραγικό! Μου δαγκώνει την μύτη και πετάγομαι επάνω! Για αυτό συνήθως κλειδώνω την πόρτα του δωματίου μου..

εγω τι να πω που πηδαει με φορα πανω μου οταν παω να κοιμηθω; Το οτι δεν εχω ακομα σπασμενα πλευρα ειναι θαυμα (7.5 κιλα γατο εχω :P ). Ο δικος μου ακουει στο ΜΗ! και δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ψεκαστηρι ή να τον τρομαξω με κερματα σε τενεκεδακι. Απλα πρεπει να λετε ΜΗ! με εντονο υφος και οταν σας δαγκωνει να φευγετε και να σταματατε να παιζετε μαζι του μεχρι να μαθει οτι τετοιου ειδους παιχνιδι δεν το δεχεστε.

Μήπως ειναι αργα για να μαθει ο δικος μου? Είναι ήδη 6-7 μηνών...

Μήπως ειναι αργα για να μαθει ο δικος μου? Είναι ήδη 6-7 μηνών...

ποτε δεν ειναι αργα :D Και εγω καπου εκει αρχισα να τον μαθαινω τι επιτρεπεται και τι οχι. Μικρος με δαγκωνε συνεχεια. Μη ξεχνας πως ο δικος σου αλλαζει ακομα δοντια. Οπου να 'ναι θα αλλαξει ολα τα δοντακια του και θα ηρεμισει καπως :)

Δαγκάει γιατι τον πονάνε τα δόντια του?

Δαγκάει γιατι τον πονάνε τα δόντια του?

ναι! Ο δικος μου δαγκωνε απο 3 μεχρι 8-9 μηνων αν θυμαμαι καλα. Μετα ηρεμουν καπως και δαγκωνουν λιγοτερο. Ειναι και μικρα και κανουν τρελες οποτε μη περιμενεις να ηρεμισει απο τη μια μερα στην αλλη :D. Σιγα σιγα με αρκετη υπομονη θα μαθει οτι αυτο που κανει δεν σου αρεσει. Απλα φροντισε να εισαι αυστηρη. Να του λες ΜΗ! επι τοπου οταν σε δαγκωνει και οχι μιση ωρα αργοτερα. Επισης να του λες ΜΗ! καθε φορα που σε δαγκωνει. Αν δεν τον κανεις αυτο καθε φορα που σε δαγκωνει τοτε δεν θα καταλαβει τι δεν πρεπει να κανει.

Ο Τιγρης δεν καταλαβαίνει ούτε σε ΜΗ! ουτε τίποτα!!!Αυτό με το ψεκαστίρι το έχω δοκιμάσει τις πρώτες φορες έπιανε δεν μπορώ να πω!Μετά δεν καταλάβαινε τίποτα και όσο τον ψέκαζα τόσο νευρίαζε και δάγκωνε πιο πολύ.Εκτος απο αυτο διαβασα κάπου (ίσως και εδώ) οτι δεν κάνει να το χρησιμοποιούμε σαν τρόπο εκφοβησμού γιατί μετά αν δοκιμάσεις να τον κάνεις μπάνιο δεν παίζει να καθήσει με τίποτα!!!

Οι γάτες δαγκώνουν η μία την άλλη όταν παίζουν αλλά δεν πονάνε γιατί έχουν γούνα- όταν παίζεις μαζί της και σε δαγκώνει σταμάτησε αμέσως αφού φωνάξεις μία λέξη,όπως "μη". Λίγες μέρες αργότερα θα έχει συνηδητοποιήσει ότι όταν φωνάζεις "μη", το παιχνίδι σταματάει. Τότε μπορείς να φωνάξεις "μη", να τραβήξεις το χέρι σου λίγο, αλλά να συνεχίσεις το παιχνίδι γιατί, όπως θα παρατηρήσεις, μόλις ακούσει την, οικεία πλέον, λέξη θα χαλαρώσει το δάγκωμά της.

τώρα δεν έχω το θεματάκι..το γατάκι έφυγε για αλλού..το στείλαμε στο χωριό.

παιδια και γω το αντιμετωπησα αυτο και σταματησε μονο οταν πειραμε και αλλο.και τωρα γινεται τις τρελης αλλα μεταξυ τους.εκτονωνονται και σε μας ερχονται μονο για χαδακια!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back