penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Κι εμενα ο γατουλης μου εκανε κατι τετοια. Πιστευω πως μια γατα μπορει και πρεπει να καταλαβει πως ειναι πολυ κακο να γρατζουναει. Το δαγκωμα δεν πιραζει και τοσο.. Αυτο που εκανα στον δικο μου οταν γρατζουναγε ειναι απλο, τον πιεζα λιγο απο το σβερκο προς τα κατω οπως η μαμα του, του φωναζα και μετα εκανα σαν να μην υπηρχε για καμια ωρα. Μερικες φορες μαλιστα αν το εκανε το βραδι, εκλεινα την πορτα του δωματιου μου και δεν τον αφηνα να κοιμηθει στο κρεβατι μου.. Μπορει να ειμαι λιγο αυστηρος μαζι του αλλα πλεον δεν γρατζουναει σχεδον ποτε (εκτος αν δει εναν αλλο γατο.. και νευριασει). Ετσι απολαμβανουμε τα χαδακια και τις αγκαλιτσες χωρις κανεναν φοβο.
Το καλητερο βεβαια που μπορεις να κανεις οταν την χα'ι'δευεις ειναι να κοιτας την ουρα της, κι οταν αρχιζει να την κουναει.. να σταματας.
Οταν μου κανει δαγκωματακια απλος τον αφηνω κι φευγω. Οταν κανει νιαουρισμα "στοπ" του λεω μπραβο και καλα λογακια..
Και οταν τον βλεπω λιγο "νευριασμενο", παιζω μαζι του και ηρεμει..
Παιδιά καλησπέρα! Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας με το γατάκι μας! Πριν από ένα μήνα περίπου χάσαμε τη μικρή μας γατούλα και εδώ και τρεις μέρες γίναμε πάλι γατογονείς! Έχουμε ένα μικρό Περικό Ιμαλαϊων 48 ημερών. Αρχικά δεν έπαιζε μαζί μας και έκλαιγε συνέχεια! Από χθες όμως, έχει γίνει πολύ ενεργητική (ευτυχώς) και παίζει συνεχώς. Το πρόβλημα είναι ότι δαγκώνει συνεχώς τα πάντα και εκτός του ότι με πονάει πολλές φορές, φοβάμαι γιατί έχει μία εμμονή με τα καλώδια! Τη μαλώνω όποτε πάει σε καλώδιο, πιάνοντάς την από το σβέρκο και φυσώντας τη στο πρόσωπο αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα! Την ίδια στιγμη που τη μαλώνω πηγαίνει πάλι εκεί! Της κάνουμε όλα τα χατήρια σε γενικές γραμμές..όλη την ώρα παίζουμε και τη χαϊδεύουμε και σήμερα το πρωί, την κατέβασα από το κρεβάτι, επειδή μας γρατζουνούσε και ήρθε και κατούρησε τα σεντόνια!!!! HELP!!!!! Σας παρακαλώ, αν έχετε καμία συμβουλή θα σας ευγνομωνώ...Τώρα που είναι μωρό, πριν παγιωθεί αυτή η συμπεριφορά! Ευχαριστώ και πάλι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλώς τον δεχτήκατε!Παιδιά καλησπέρα! Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας με το γατάκι μας! Πριν από ένα μήνα περίπου χάσαμε τη μικρή μας γατούλα και εδώ και τρεις μέρες γίναμε πάλι γατογονείς! Έχουμε ένα μικρό Περικό Ιμαλαϊων 48 ημερών. Αρχικά δεν έπαιζε μαζί μας και έκλαιγε συνέχεια! Από χθες όμως, έχει γίνει πολύ ενεργητική (ευτυχώς) και παίζει συνεχώς. Το πρόβλημα είναι ότι δαγκώνει συνεχώς τα πάντα και εκτός του ότι με πονάει πολλές φορές, φοβάμαι γιατί έχει μία εμμονή με τα καλώδια! Τη μαλώνω όποτε πάει σε καλώδιο, πιάνοντάς την από το σβέρκο και φυσώντας τη στο πρόσωπο αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα! Την ίδια στιγμη που τη μαλώνω πηγαίνει πάλι εκεί! Της κάνουμε όλα τα χατήρια σε γενικές γραμμές..όλη την ώρα παίζουμε και τη χαϊδεύουμε και σήμερα το πρωί, την κατέβασα από το κρεβάτι, επειδή μας γρατζουνούσε και ήρθε και κατούρησε τα σεντόνια!!!! HELP!!!!! Σας παρακαλώ, αν έχετε καμία συμβουλή θα σας ευγνομωνώ...Τώρα που είναι μωρό, πριν παγιωθεί αυτή η συμπεριφορά! Ευχαριστώ και πάλι!
Θα σου δώσω κάποια λινκς απο άρθρα που ίσως βοηθήσουν,με αντάλλαγμα να μας βάλεις ένα θεματάκι να δούμε την ομορφιά σας!
Δες εδώ,εδώ,εδώ , κι εδώ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα πάω να το δω!Έχουμε μία στην αυλή,την Αμελί,έναν άρρωστο γατούλη που μένει επίσης στην αυλή προσωρινά μέχρι να γίνει καλά,τον Σείριο που βλέπεις στην υπογραφή μου,και τη Μόιρα που ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί και να την αποκτήσουμε τον Αυγουστο.Θα τα δεις όλα στη gallery,έχω link από κάτω.Εσάς...μοναχογάτι η Μία;![]()
Ναι δεν έχουμε άλλο! Αλλά την αγαπάμε πάαρα πολύ και ιστεύω ότι δεν θα νιώσει ποτέ μοναξιά! Να σου ζήσουν τα μωρά σου! Τι έχει το αρρωστούλι? Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
Η Μόιρα είναι πολύ γλυκιά! Να είναι καλά και να την πάρεις οπωσδήποτε!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Σ'ευχαριστούμε για τις ευχές!

Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
gabbylaki
Νεοφερμένο μέλος
Η Νιόβη δεν ηταν απο την αρχή ήρεμη αλλά τώρα έχει χειροτερέψει αυτό.Δαγκώνει κ γρατζουνάει τους πάντες κ τα πάντα.Τι να κάνω για να γίνει μία ήρεμη κ ναζιάρα γατούλα?Δεν έχει αφήσει τπτ όρθιο.Τα καταστρέφει όλα....

georgia alex
Δραστήριο μέλος
gabbylaki
Νεοφερμένο μέλος
gabbylaki
Νεοφερμένο μέλος
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ξερει οτι αυτο θα σε βλαψει οποτε βαλε κανενα γυαλι κοψε της τα νυχια σε κτηνιατρο ειναι καλυτερα τωρα που ειναι μικρη για να την κρατας μονη σου σιγα μην σου κατσει μικρο γατι με υπερενταση!!
εχει και αλλα αρθρα με αυτο το θεμα που θα σε βοηθησουνhttps://www.mypetz.gr/threads/Η-γάτα-μου-αφηνιάζει-καθημερινώς.221940/Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia alex
Δραστήριο μέλος
gabbylaki
Νεοφερμένο μέλος
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Βέβαια αν είναι μόνο από τη μάνα της, μαλλον πηρε από το μπαμπά. Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία της να τη δούμε?
Το πιθανότερο είναι ότι την πήρες πολύ μικρή από τη μαμά της και κάνει μαζί σου τα παιχνίδια που θα έκανε με τ'αδερφάκια της.
Οι ξυλιές δε βοηθάνε. Αυτό που θα κάνεις είναι όταν σε δαγκώνει να της βάζεις μια φωνη και μετά να την κλείνεις σε ένα άλλο δωμάτιο και να της ανοίγεις μετά από λίγη ώρα για να συνδέσει το δάγκωμα με κάτι που δεν της αρέσει.
Ποτέ μην παίζεις μαζί της όταν δαγκώνει (δυνατά) και γρατζουνάει γιατί θα το συνηθίσει και μεγαλώνοντας θα εχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.
Επίσης δώς της κάποιο παιχνιδάκι για να παίζει..ένα κουβάρι ή ενα ψέυτικο ποντίκι ή κάτι τέτοιο.
gabbylaki
Νεοφερμένο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

απλά μην την χτυπάς, να την αγνοείς και να την βάζεις τημορία για λίγο ναι, πρέπει να μάθει να σε σέβεται όχι να σε φοβάτε και βρες της τρόπους εκτόνωσης άλλους από τα χέρια και τα μάτια σου, είναι φυσική της ανάγκη να παίζει, εσύ πρέπει να της δίξεις με τι θα παίζει και με τι όχι
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
ισως να ειναι επιθετικη ως προς το αλλο γατι στην αρχη αλλα μετα θα το συνηθισει και θα εχει και ενα γατι να παιζουν μαζι

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool