Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κι εμενα ο γατουλης μου εκανε κατι τετοια. Πιστευω πως μια γατα μπορει και πρεπει να καταλαβει πως ειναι πολυ κακο να γρατζουναει. Το δαγκωμα δεν πιραζει και τοσο.. Αυτο που εκανα στον δικο μου οταν γρατζουναγε ειναι απλο, τον πιεζα λιγο απο το σβερκο προς τα κατω οπως η μαμα του, του φωναζα και μετα εκανα σαν να μην υπηρχε για καμια ωρα. Μερικες φορες μαλιστα αν το εκανε το βραδι, εκλεινα την πορτα του δωματιου μου και δεν τον αφηνα να κοιμηθει στο κρεβατι μου.. Μπορει να ειμαι λιγο αυστηρος μαζι του αλλα πλεον δεν γρατζουναει σχεδον ποτε (εκτος αν δει εναν αλλο γατο.. και νευριασει). Ετσι απολαμβανουμε τα χαδακια και τις αγκαλιτσες χωρις κανεναν φοβο.

Το καλητερο βεβαια που μπορεις να κανεις οταν την χα'ι'δευεις ειναι να κοιτας την ουρα της, κι οταν αρχιζει να την κουναει.. να σταματας.

Οταν μου κανει δαγκωματακια απλος τον αφηνω κι φευγω. Οταν κανει νιαουρισμα "στοπ" του λεω μπραβο και καλα λογακια..

Και οταν τον βλεπω λιγο "νευριασμενο", παιζω μαζι του και ηρεμει..

Παιδιά καλησπέρα! Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας με το γατάκι μας! Πριν από ένα μήνα περίπου χάσαμε τη μικρή μας γατούλα και εδώ και τρεις μέρες γίναμε πάλι γατογονείς! Έχουμε ένα μικρό Περικό Ιμαλαϊων 48 ημερών. Αρχικά δεν έπαιζε μαζί μας και έκλαιγε συνέχεια! Από χθες όμως, έχει γίνει πολύ ενεργητική (ευτυχώς) και παίζει συνεχώς. Το πρόβλημα είναι ότι δαγκώνει συνεχώς τα πάντα και εκτός του ότι με πονάει πολλές φορές, φοβάμαι γιατί έχει μία εμμονή με τα καλώδια! Τη μαλώνω όποτε πάει σε καλώδιο, πιάνοντάς την από το σβέρκο και φυσώντας τη στο πρόσωπο αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα! Την ίδια στιγμη που τη μαλώνω πηγαίνει πάλι εκεί! Της κάνουμε όλα τα χατήρια σε γενικές γραμμές..όλη την ώρα παίζουμε και τη χαϊδεύουμε και σήμερα το πρωί, την κατέβασα από το κρεβάτι, επειδή μας γρατζουνούσε και ήρθε και κατούρησε τα σεντόνια!!!! HELP!!!!! Σας παρακαλώ, αν έχετε καμία συμβουλή θα σας ευγνομωνώ...Τώρα που είναι μωρό, πριν παγιωθεί αυτή η συμπεριφορά! Ευχαριστώ και πάλι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά καλησπέρα! Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας με το γατάκι μας! Πριν από ένα μήνα περίπου χάσαμε τη μικρή μας γατούλα και εδώ και τρεις μέρες γίναμε πάλι γατογονείς! Έχουμε ένα μικρό Περικό Ιμαλαϊων 48 ημερών. Αρχικά δεν έπαιζε μαζί μας και έκλαιγε συνέχεια! Από χθες όμως, έχει γίνει πολύ ενεργητική (ευτυχώς) και παίζει συνεχώς. Το πρόβλημα είναι ότι δαγκώνει συνεχώς τα πάντα και εκτός του ότι με πονάει πολλές φορές, φοβάμαι γιατί έχει μία εμμονή με τα καλώδια! Τη μαλώνω όποτε πάει σε καλώδιο, πιάνοντάς την από το σβέρκο και φυσώντας τη στο πρόσωπο αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα! Την ίδια στιγμη που τη μαλώνω πηγαίνει πάλι εκεί! Της κάνουμε όλα τα χατήρια σε γενικές γραμμές..όλη την ώρα παίζουμε και τη χαϊδεύουμε και σήμερα το πρωί, την κατέβασα από το κρεβάτι, επειδή μας γρατζουνούσε και ήρθε και κατούρησε τα σεντόνια!!!! HELP!!!!! Σας παρακαλώ, αν έχετε καμία συμβουλή θα σας ευγνομωνώ...Τώρα που είναι μωρό, πριν παγιωθεί αυτή η συμπεριφορά! Ευχαριστώ και πάλι!
Καλώς τον δεχτήκατε!
Θα σου δώσω κάποια λινκς απο άρθρα που ίσως βοηθήσουν,με αντάλλαγμα να μας βάλεις ένα θεματάκι να δούμε την ομορφιά σας!:PΔες εδώ,εδώ,εδώ , κι εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς τον δεχτήκατε!
Θα σου δώσω κάποια λινκς απο άρθρα που ίσως βοηθήσουν,με αντάλλαγμα να μας βάλεις ένα θεματάκι να δούμε την ομορφιά σας!:PΔες εδώ,εδώ,εδώ , κι εδώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! Με βοήθησε αρκετά!!! :)

προσπάθησα να βάλω τρεις φωτό αλλά μάλλον απέτυχα!!:/:

Πως δημιουργώ θέμα?

Πηγαίνεις στην κατηγορία που θέλεις(στην περίπτωσή σου στο "Νέα γάτα στο σπίτι",ή στο "Οι γάτες μου") και απο τα εργαλεία forums επιλέγεις "νέο θέμα".Μήπως οι φωτογραφίες ήταν πολύ μεγάλες σε μέγεθος;

Τα κατάφερα! Ευχαριστώ πολύ! Θα το βρεις με τίτλο: " Η γατούλα μας η Μία ". Νομίζω είναι πολύ γλυκιά.... Εσύ πόσες γατούλες έχεις?

Τώρα πάω να το δω!Έχουμε μία στην αυλή,την Αμελί,έναν άρρωστο γατούλη που μένει επίσης στην αυλή προσωρινά μέχρι να γίνει καλά,τον Σείριο που βλέπεις στην υπογραφή μου,και τη Μόιρα που ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί και να την αποκτήσουμε τον Αυγουστο.Θα τα δεις όλα στη gallery,έχω link από κάτω.Εσάς...μοναχογάτι η Μία;:)

Τώρα πάω να το δω!Έχουμε μία στην αυλή,την Αμελί,έναν άρρωστο γατούλη που μένει επίσης στην αυλή προσωρινά μέχρι να γίνει καλά,τον Σείριο που βλέπεις στην υπογραφή μου,και τη Μόιρα που ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί και να την αποκτήσουμε τον Αυγουστο.Θα τα δεις όλα στη gallery,έχω link από κάτω.Εσάς...μοναχογάτι η Μία;:)

Ναι δεν έχουμε άλλο! Αλλά την αγαπάμε πάαρα πολύ και ιστεύω ότι δεν θα νιώσει ποτέ μοναξιά! Να σου ζήσουν τα μωρά σου! Τι έχει το αρρωστούλι? Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Η Μόιρα είναι πολύ γλυκιά! Να είναι καλά και να την πάρεις οπωσδήποτε!!

Δάγκωμα από σκύλο και πλαγές από ζευγάρωμα...Δεν λέει να "πάρει πάνω" του μετά από τόσες μέρες.Αντιβίωση,βιταμίνες...ΘΑ γίνει καλά,που θα πάει...
Σ'ευχαριστούμε για τις ευχές!:)

μπορεις να πας σε ενα καταστημα χρωματα σιδερικα και να ζητησεις ενα πλαστικο που το βαζεις στους τοιχους για τα καλωδια τα καλωδια ειναι συμαζεμενα και κλειστα και η γατα απολυτα προστατευμξενη χωρις να χρειαστει εκπαιδευση!! το πουλανε με το μετρο ειναι αρκετα φτηνο και σιγουρο τι στο καλο θα μασουλαει το πλαστικο ???ζητα το απλα ως το πλαστικο που προστατευουν τα καλωδια θα καταλαβει ο ανθρωπος και εμεις το εχουμε κανει αυτο εχουμε πολλα καλωδια για φαγωμα!!!

Η Νιόβη μου έχει αγριέψει. Πώς να την ηρεμήσω;

Η Νιόβη δεν ηταν απο την αρχή ήρεμη αλλά τώρα έχει χειροτερέψει αυτό.Δαγκώνει κ γρατζουνάει τους πάντες κ τα πάντα.Τι να κάνω για να γίνει μία ήρεμη κ ναζιάρα γατούλα?Δεν έχει αφήσει τπτ όρθιο.Τα καταστρέφει όλα....:/:

Ποσο χρονων ειναι η μικρουλα;Ειναι καποια συγκεκριμενη ρατσα,γιατι νομιζω οτι καποιες ρατσες ειναι λιγο πιο δυστροπες απο αλλες,αν δεν κανω λαθος.Μηπως χωριστηκε απο τη μανουλα της πολυ νωρις κι εχει αυτη τη συμπεριφορα,γιατι εχω ακουσει πως παιζει κι αυτο το ρολο του..

ειναι 2μηνων,μου κανει βεβαια χαδακια κ αγκαλιτσες αφου κοιμαται μονο διπλα μου το βραδυ κ συγκεκριμενα πανο στο κεφαλι μου.αλλα ετυχε 2 φορες να παει να μου βγαλει το ματι ενω κοιμαμαι.κινειται δεν κινειται κατι αυτην το κυνηγαει.της δινω ξυλιες οταν κανει ζημια αλλα δεν λεει να στρωσει.ειναι πολυ ξεροκεφαλη

α ξεχασα να σου πο πως ειναι περσικη.νομιζο ομως μονο απο την μανα της

ειναι μικρη ακομα και τωρα ισα που εχει αρχισει τις ζουζουνιες οι περισσοτεροι εχουμε προβλημα οταν ειναι σε τετοια ηλικια τι εννοεις πηγε να σου βγαλει το ματι??ησουν στο κρεββατι και εστρεψε τα νυχια προς τα ματια σου??:confused:δεν ξερει οτι αυτο θα σε βλαψει οποτε βαλε κανενα γυαλι κοψε της τα νυχια σε κτηνιατρο ειναι καλυτερα τωρα που ειναι μικρη για να την κρατας μονη σου σιγα μην σου κατσει μικρο γατι με υπερενταση!!:blink::blink: εχει και αλλα αρθρα με αυτο το θεμα που θα σε βοηθησουνhttps://www.mypetz.gr/threads/Η-γάτα-μου-αφηνιάζει-καθημερινώς.221940/

Νομιζω οτι με τα ξυλακια μαλλον αντιθετο αποτελεσμα θα εχεις..Λογικα ειναι φυσιολογικο να φερεται ετσι,μιας και ειναι μικρουλι ακομα κ παιζει συνεχεια και τα νυχακια κ τα δαγκωματακια σαν παιχνιδι τα βλεπει..Ξερω οτι οταν θες να μην κανει κατι,η' να της λες εκεινη την ωρα ΜΗ! με σταθερη φωνη η' να της φυσας τη μουριτσα..Και δεν πρεπει με τιποτα να θεωρει τα χερια σου παιχνιδι,γιατι την εβαψες!Αν κανω λαθος σε κατι,ας με διορθωσει καποιος η' αν ξερει κανενα κολπακι..

ολα για εκεινη ειναι ενα παιχνιδι.νευριαζει πολυ εοκολα κ αυτο φαινεται απο την ουριτσα της που φουντωνει.οταν της δινω ξυλιες τοτε εκεινη μαζευεται κ σταματαει για λιγο.με γρανζουλισε στο ματι.εαν δειτε τι γρατζουνιεσ εχω θα παθετε.δεν μοιαζουν απο δυμηνιτικο κ τωρα δαγκωνει πολυ πιο δυνατα.το μονο που μου αρεσει ειναι οτι κοιμαρ=ται παντα πανω μου αν κ μερικες φορες δεν ειναι καθολου βολικο.τα περισσοτερα βραδια μενω αυπνη γιατι εκεινη με δαγκωνει κ γενικα κανει ζημιες.εχει χαλασει κ εχει σκισει πολλα πραγματα σε καθε μερος.οταν δεν κοιμαται η μονη στιγμη που ειναι ηρεμη ειναι οταν βλεπει καποιον ξενο κ αυτο διαρκει μερικα λεπτα.μετα παιρνει θαρος κ κανει τα ιδια.ειναι τρελογατο...

Ειδικά για περσικό είναι πολύ περίεργη η συμπεριφορά της. Αυτά είναι πολύ ήρεμα γατιά συνήθως.
Βέβαια αν είναι μόνο από τη μάνα της, μαλλον πηρε από το μπαμπά. Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία της να τη δούμε?
Το πιθανότερο είναι ότι την πήρες πολύ μικρή από τη μαμά της και κάνει μαζί σου τα παιχνίδια που θα έκανε με τ'αδερφάκια της.
Οι ξυλιές δε βοηθάνε. Αυτό που θα κάνεις είναι όταν σε δαγκώνει να της βάζεις μια φωνη και μετά να την κλείνεις σε ένα άλλο δωμάτιο και να της ανοίγεις μετά από λίγη ώρα για να συνδέσει το δάγκωμα με κάτι που δεν της αρέσει.
Ποτέ μην παίζεις μαζί της όταν δαγκώνει (δυνατά) και γρατζουνάει γιατί θα το συνηθίσει και μεγαλώνοντας θα εχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.
Επίσης δώς της κάποιο παιχνιδάκι για να παίζει..ένα κουβάρι ή ενα ψέυτικο ποντίκι ή κάτι τέτοιο.

οταν την κλεινω καπου που το εχω δοκιμασει κ αυτο νιαουριζει κ ξεσηκωνει τον κοσμο κ οσο για την φωνη,,,, οταν της μιλαω με γραφει.σαν να λεει απο μεσα της, "μιλα οσο θες εμενα το αυτι μου δεν ιδρωνει"

άστην να νιαουρίζει και μέχρι να μάθει τρόπους να κλείνεις την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και να κοιμάσε χωρίς αυτήν. Θα κλάψει στην αρχή αλλά αν δει πως δεν της κάνεις το χατήρι θα σταματήσει, αν όμως δει ότι όποτε κλαίει της ανοίγεις την πόρτα θα σε κάνει ένα κατσούλι 2 μηνών ότι θέλει:P

απλά μην την χτυπάς, να την αγνοείς και να την βάζεις τημορία για λίγο ναι, πρέπει να μάθει να σε σέβεται όχι να σε φοβάτε και βρες της τρόπους εκτόνωσης άλλους από τα χέρια και τα μάτια σου, είναι φυσική της ανάγκη να παίζει, εσύ πρέπει να της δίξεις με τι θα παίζει και με τι όχι

συμφωνω με τους υπολοιπους το ξυλο δεν βοηθαει στο εξημερωμα του γατιου :down::down::down:εκτος αν θελεις να την αγριεψεις παραπανω βαζε την σε αλλο δωματιο και αμα το παρακανει παρε και ενα φιμωτρο να βρεις την ησυχια σου εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να παρεις αλλο ενα γατι στο σπιτι???:hmm: ισως να ειναι επιθετικη ως προς το αλλο γατι στην αρχη αλλα μετα θα το συνηθισει και θα εχει και ενα γατι να παιζουν μαζι:blink::blink:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back