Επική μάχη!!

Περαστικά μας!! Και εγώ το ίδιο αντιμετωπίζω αυτές τις μέρες και είμαστε αισίως στην τρίτη εβδομάδα εχθροπραξιών.. Τα δικά μου, ο Μολυβίξ και η Μπαλού 3 και 2 αντιστοιχα ζούσαν πάρα πολύ αγαπημένα μέχρι που τώρα πρόσφατα στειρώσαμε τη Μπαλού. Δεν άρχισε κατευθείαν ο χαμός αλλά ξαφνικά γύρισα μια μέρα και βρήκα το Μολυβίξο μου σε ένα ντουλάπι σκαρφαλωμένο και το μικρό διαολάκι αγνώριστο να γρυλίζει απο κάτω. Τώρα δεν μπορούν να συμβιώσουν με τίποτα. Η Μπαλού μόλις τον βλέπει του ορμάει και τον μαδάει και αυτός που τις πρώτες μέρες ήταν ψύχραιμος τώρα την έχει πάρει από φόβο και μόλις την δει, αρχίζει να γρυλίζει και να κάνει χχχ. Είναι αφόρητη η κατάσταση και φαίνεται πως θα κρατήσει για καιρό. Έχω κουραστει και έχω απελπιστει. Την πήγα σε 2 κτηνίατρους και δεν μπορούν να καταλάβουν τι φταίει.Οι φερομόνες δεν κάνουν τίποτα (και με πόση ελπίδα τις αγόρασα) τα κοινά παιχνίδια και χάδια μόνο στιγμιαίο αποτέλεσμα έχουν γιατί η άλλη από εκεί που έχουμε καταφέρει να κάθεται δίπλα του και να πουρπουρίζει ξαφνικά διαολίζεται και του ορμάει. Μου ειπανε για το στρες της στείρωσης και τώρα τελευταία πιστευουμε οτι η Μπαλού περνάει ψευδοκύηση.. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι σε απόγνωση όπως και εσύ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΑΑΑΑΑχχχχχχ τι τραβαμε..... Εσενα τουλαχιστον, καθονται και για λιγο μαζι...(μεχρι να διαολιστει η μικρη σου) αλλα οι δικοι μου δεν μπορουν να ερθουν καθολου σε επαφη. Ουτε να βλεπονται δεν μπορουν, ποσο μαλλον να κατσουν και μαζι!!!! Και τα δικα μου ειναι κ τα 2 αρσενικα... οποτε εγω δεν μπορω να το δικαιολογησω σαν ψευδοκυηση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι τραβάμε δεν λες τίποτα... Τι λέει βελτιώθηκε καθόλου η κατάσταση με τα δικά σου? Όταν λέω έρχονται σε επαφή, μην φανταστείς τρομερές αγάπες.. Επαφή σημαίνει κρατάω τον ένα εγώ και τον άλλο ο φίλος μου ο Δημήτρης και δεν κάνουν χχχ Μια άλλη συγκλονιστική περίπτωση επαφής είναι να έχουμε ξεθεώσει στα χάδια τον Μολυβίξ και να την πέφτει στον καναπέ οπότε βγάζουμε την Μπαλού που τόση ώρα την είχαμε κλεισμένη στο κλουβί της και την φέρνουμε και αυτή στον καναπέ και τότε δεν του επιτίθεται. Γενικά για να μην γίνει χαμός πρέπει τον ένα να τον κρατάμε. Χτες συνέβη το πιο τρομακτικό. Έχω μπει τόσες μέρες σε πρόγραμμα: άνοιξε κλεισε πόρτες, μετέφερε από το ένα δωμάτιο στο άλλο κάθε γατί, χαιδευε εναλλάξ για να μην ζηλευουν κλπ και είχα καταλήξει ότι αν κρατάω τον Μολυβίξ η άλλη δεν επιτίθεται. Αυτο last year γιατί χτες του επιτέθηκε καθώς τον περνούσα από μπροστα της για να τον αφήσω καπού αλλού. Φώναξα, ξαναφώναξα έφτασα και να την κλωτσήσω κιόλας (και έκλαιγα μετά γι΄αυτό σαν τη χαζή όλη νύχτα) αλλά εκείνη πηδούσε μανιασμένη να τον φτάσει και μου ξέσκισε χέρι και πόδι. Είναι ένα δράμα και έχω αρχίσει και χάνω κάθε ελπίδα. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα αναγκαστώ να την δώσω κάπου αλλά αυτό που έγραψε η Ουρανία για τις δικές ης γάτες με ανησυχεί.:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Ηρθε χθες ενας αλλος κτηνιατρος στο σπιτι για να τους κανει τα εμβολια τους. Και μας προτεινε 2-3 πραγματα απο αυτα που ηδη εχουμε κανει, ανευ αποτελεσματος. Και αφου σε οσα μας προτεινε του ειπαμε οτι ηδη το εχουμε δοκιμασει, μας συμβουλεψε να τους αφησουμε να τα βρουν μονοι τους (κοινως να πλακωθουν στα μπουνιδια). Θα το κανω αυτο, αλλα φοβαμαι για τον Πασα, ρε γαμωτο, γιατι ειναι υπερβολικα τρομαγμενος καθε φορα που βλεπει τον Μπακλαβα. Ανοιγει η πορτα (στην οποια ειναι μεσα ο Μπακλαβας) και ο Πασας τρεμει συσωμος μεχρι να δει οτι τελικα δεν βγηκε ο Μπακλαβας αλλα καποιος απο την οικογενεια.
Ηρεμιστικα δεν μπορω να του δινω συνεχως καθως μετα την επηρρεια του χαπιου η κατασταση ειναι παλι ιδια και απαραλλαχτη!!!

Τί κρίμα, να δημιουργηθεί τέτοια ατμόσφαιρα!!Πάντως, τα γατάκια δεν είναι άνθρωποι και, δυστυχώς, δεν μπορείς να τους κάνεις ψυχανάλυση, ώστε να δουν το λάθος τους. Μπορεί να συνέβη κάτι τελείως ασήμαντο για τα ανθρώπινα δεδομένα, που διατάραξε δια παντός τις σχέσεις τους και, δυστυχώς, τα ζώα δεν ξεχνάνε ποτέ τις "τραυματικές" εμπειρίες και αντιδρούν πάντα όμοια. Τα δικά σας γατάκια δεν υπάρχει θέμα μυρωδιάς κλπ. Κάτι έγινε, ασήμαντο για εσάς, κορυφαίο για αυτά. Δεν θα το ξεχάσουν, ο δε Πασάς, ΠΟΤΕ δεν θα ξεπεράσει το φόβο του. Κι αν τους αφήσεις μαζί , υπάρχει και κίνδυνος , αν ο Μπακλαβάς του ριχτεί με αγριότητα, να τραυματιστούν σοβαρά και τα δυό και να έχεις και άλλα:(Το ίδιο και για τον Μολυβίξ και την Μπαλού. Εδώ σε εμάς, πριν από ένα μήνα είχα αγοράσει ένα ωραίο παιχνίδι για την Μπασσέτ, που ξετρελλάθηκε μόλις το είδε. Πήγα να το στερεώσω κι έπεσε με θόρυβο. Αυτό ήταν!!!!φοβήθηκε τόσο πολύ, που τώρα, ένα μήνα μετά, κάθε φορά που το ακούει, τρέχει να κρυφτεί στο πιο απομονωμένο δωμάτιο:(

Ναι, πράγματι είναι πάρα πολύ άσχημη κατάσταση αυτή, ειδικά αν συμβαίνει ανάμεσα σε 2 ζωάκια που αγαπιούνταν παλιά και εσύ το θυμάσαι αυτό και που τα αγαπάς εξίσου και νιώθεις ότι κάποιο αδικείς κάθε φορά.. Να τα αφήσω να μαλώσουν μου το έχει πει και ο δικός μας κτηνίατρος αλλά δεν το βαστάει η ψυχή μου. Μαλώνουν πολύ άγρια και φοβάμαι μην έχουμε και χειρότερα.. Σήμερα πάντως είμαι σε μεγάλη αγωνία. Έλειψα για 10 μέρες στο Λονδίνο και επειδή δεν γινόταν αλλιώς είχαμε δώσει την Μπαλού σε έναν καλό μας φίλο και είχαμε αφήσει τον Μολυβίξ στο σπίτι, από όπου περνούσε κάθε μέρα αυτός ο άγιος μας φίλος. Η Μπαλού πέρασε μια φρίκη βέβαια τις 2-3 πρώτες μέρες και έμενε κρυμμένη, δεν έτρωγε κλπ αλλά τώρα είναι μια χαρά. Σήμερα θα την ξαναπάρουμε και έχω μεγάλη αγωνία για το τι θα συμβεί.. Τον γατούλη πάντως γυρίσαμε και τον βρήκαμε πάρα πολύ διαφορετικό.. είναι πιο εκδηλωτικός πιο κολλημένος επάνω μας πιο παιχνιδιάρης και πιο χαδιάρης. Κάνει και συνέχεια πατουσάκια και γενικά δείχνει πολύ ευτυχισμένος. Τώρα ή του λείψαμε πολύ και χάρηκε που μας βλέπει ή ανακουφίστηκε που έφυγε το "τέρας" οπότε σε αυτήν την περίπτωση κακά μαντάτα προβλέπω. Αχ ελπίζω να μην πλακωθούν..

Goutouna, τι έκανες τελικά? τους άφησες να πλακωθούν? Είχε αποτέλεσμα?

τους αφησα.... στην αρχη ηταν και οι 2 πολυ φοβισμενοι αφου και ο Πασας εριξε κανα δυο φαπες σαν αμυνα, με αποτελεσμα να φυγει σαν κοτα ο Μπακλαβας. Αλλα εκτοτε ο Πασας καθεται και τις τρωει και παλι...ειναι παρα πολυ τρομαγμενος. Η τρομαρα του Μπακλαβα κρατησε μονο ενα βραδυ. Οποτε και επεστρεψα παλι στο ανοιγοκλεισιμο των πορτων!!! Μονο το απογευμα τους φερνουμε σε επαφη και αυτο με εμενα και την μητερα μου να μαρκαρουμε στενα τον καθε γατο.
Conclusion της υποθεσης, τα πραγματα παραμενουν ιδια!!!

Δυστυχώς και η δική μας κατάσταση ίδια.. Την φέραμε σπίτι και αυτή ορμάει πάλι και ο Μολυβίξ κάνει χχχ αμυντικά. Γολγοθάς. Έχω αρχίσει να μπαίνω στη λογική να την χαρίσω την Μπαλού παρόλο που την αγαπάω πάρα πολύ. ΄Υστατη λύση, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Τώρα δεν έχουν ποιότητα ζωής ούτε ο ένας ούτε η άλλη και πόσο μάλλον εγώ που συνολικά είμαι 3 ώρες την ημέρα στο σπίτι και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από τον διαιτητή ανάμεσα τους. Άσε που τώρα που είδα πως ήταν ο Μολυβίξ όταν η Μπαλού έλειπε δεν μπορώ να αντέξω την στεναχώρια του...

και εεμεις εχουμε μπει στην διαδικασια να το σκεφτομαστε αυτο. Ο αρραβωνιστικος μου θελει τον Πασα γιατι του εχει αδυναμια και ειναι πιο παιχνιδιαρης απο τον δυσκινητο Μπακλαβα, αλλα εχει ενα μεγαλο σκυλι, το οποιο ειναι βεβαια στο μπαλκονι, αλλα και παλι φοβαμαι. Σκεφτηκα να δωσω καποιον απο τους 2 για καμια εβδομαδα να ηρεμησουν τα πνευματα αλλα διαβασα και σε σενα οτι μετα απο 10 μερες παραμενει ιδια κατασταση.

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα πάντως. Ίσως να έχει καλύτερη εκβαση η δική σου προσπάθεια.. Μα τι κατάσταση ζούμε!! Το πρόσεξες ότι το post το κάναμε προσωπική υπόθεση? :)

ναι το προσεξα... οντως ειναι προσωπικη υποθεση μιας και μονο εμεις αντιμετωπιζουμε τετοια κατασταση. Τουλαχιστον ειναι παρηγορητικο να ξερω οτι και καποιος αλλος αντιμετωπιζει παρομοιο προβλημα. Ισως με την συζητηση και τις δοκιμες να βρουμε μια λυση!!!...

τι γινεται με τα δικα σου? πως βαινουν τα πραγματα? Εμεις τα ιδια...

Και εδώ μια από τα ίδια γμτ.. Λίγο έχει εκτονωθεί η κατάσταση αλλά απέχουν πάααρα πολύ από το μπορούν να μείνουν μόνα τους μαζί. Ο Πασάκος και ο Μπακλαβάκος σου?

Τιποτα. Ο Πασας φοβαται τοσο πολυ που πλεον κανει την αναγκη του 1 φορα την ημερα για να μην βγαινει απο το δωματιο που κρυβεται. και οταν τους φερουμε σε επαφη, ενω ο Μπακλαβας μπορει να μην του δωσει σημασια, ο Πασας θα αρχισει να κανει χχχχ και να γρυλιζει, μεχρι που θα τσαντιστει ο Μπακλαβας και θα του ορμησει να τον "τιμωρησει".
Τα δικα σου οταν βρισκεσαι στο δωματιο καθονται ησυχα?

Καμμιά φορά ναι. Η πιο ασφαλής κατάσταση είναι αν ο Μολυβίξ είναι αραχτός κάπου και δεν κουνιέται γιατί τότε το θηρίο μπορεί και να τον αγνοήσει. Αν την κρατάω αγκαλιά και καθόμαστε κάπου, μπορεί να πλησιάσει ο Μολυβίξ και να κάτσει δίπλα μας και αυτή ανησυχεί βέβαια λίγο αλλά δεν κάνει συνήθως τίποτα. Χαμός όμως αν ο Μολυβίξ κουνηθεί ή αν ακούσει κανένα ξαφνικό θόρυβο. Να μείνουν δε μόνα τους δεν το συζητάμε. Το μεσημέρι είχαμε πάλι αιματηρά επεισόδια. Έχει αρχίσει και εξαντλειται η υπομονή μου και κυρίως λυπάμαι το Μολυβίξ που περνάει μεγάλο ζόρι. Σε λίγο θα του φυτρώσει φωτοστέφανο του καημένου. Τι σκέφτεσαι να κανεις? Είσαι για μια αμοιβαία ανταλλαγή?:P Παίρνω τον Μπακλαβά, παίρνεις τη Μπαλού?

μετά απο τόσα χρόνια τι κάνατε; γιατί έχω και εγω 1 θέμα με τον αρσενικό μου και ρωτάω μήπως και βρήκατε καμία ριζική λύση........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπα λύση ριζική δεν βρέθηκε, απλά η κατάσταση εκτονώθηκε και τα δικά μου τουλάχιστον συμβιώνουν υποφερτά. Δεν αγαπιούνται, δεν παίζουν πια μαζί αλλά δεν πλακώνονται κιόλας. Αγνοούνται. Καμμιά φορά η Μπαλού που έχει γίνει πάρα πολύ φοβιτσιάρα αν νιώσει ότι απειλείται τον αρχίζει στις γρήγορες αλλά σταματάνε γρήγορα.. Πολύ επηρεάστηκε από την στείρωση αυτό το γατί.. Εσύ τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με τον γάτο σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο Δίας κάνει σποραδικές επιθέσεις σε ανθρώπους, διαστέλλονται οι κόρες του που είναι σημάδι φόβου, βγάζει κραυγές και ξεσκίζει όποιον βρεί μπροστά του, κατα προτίμηση κάποιον που να μην μπορεί να του επιβληθεί και να νιώθει φόβο, τέλος πηγαίνει και ζβερκώνει την Ήρα(είναι και τα δύο στηρωμένα). Του κάνω ομοιοπαθητική ανα διαστήματα (αγωγή που μου την έχει δώσει κτηνίατρος) αλλά δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο, απλά περιμένω να περάσει ο καιρός και ηρεμεί μόνος του..... μου είπαν για μια που κάνει ομοιοπαθητική στα κατοικίδια αλλα είναι πολύ ακριβή..........κάνω υπομονή........ νιώθω οτι έχω πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι΄αυτό.........:(

εχω μια σχετικη εμπειρια με τους δυο μου αρσενικους, οι οποιοι ειναι μεν αγαπημενοι (μετα απο πολυ ταλαιπορια του μικροτερου βεβεα) που ακομα ομος τρωνε τις φρικες τους και μου τσακωνονται αραια και που..για την ακριβεια καθε μερα θα αρπαχτουνε και απο λιγο και ισως ο κυριως λογος που δεν εχει βγει κανα ματι ακομα ειναι το οτι ειχαν εξαρχης τον χρονο τους με τσακωμους και προσπαθειες ''καβαλικεματος'' να βαλουν τα ορια τους το ενα στο αλλο. οποτε σε καθε τσακωμο (ανεξαρτητα του ποιος τον ξεκιναει) ο μικρος ειναι παντα αυτος που παραδινεται πρωτος και ο τσακωμος σταματει εκει (εκτος και αν ο μεγαλος ειναι πολυυυ στραβωμενος που συνεχιζει να του την πεφτει και ο μικρος απλα την κοπαναει και κρυβεται).. 2 πραγματα απο μενα..εχε ΠΑΝΤΑ κομμενα τα νυχια τους (μεχρι να τα βρουνε), και φροντισε μεσα στο σπιτι να υπαρχει μια καβατζα ασφαλειας για αυτον που τις τρωει..σε μενα αυτο ηταν ευκολο γιατι ο μεγαλος γατος ηταν χοντρος οποτε ο μικρος χωνοταν κατω κατι επιπλα και προστατευοταν και ο αλος δεν χωραγε και τον αφηνε..επισης στα δικα μου οταν στρεσαρωνται πιανει και το να συμπεριφερομαι φυσιολογικα σαν να μην συμβενει τιποτα. διαφωνω με τα νερα, ισως προκαλουν περισσοτερο στρες και εκτος απο αυτο απο οτι ξερω ειναι και επικυνδινο για τα αυτακια τους.. εγω θα τους εκοβα καλα τα νυχια και θα τα αφηνα να τα βρουν μονα τους, δινοντας πολυυυυυυυυυυ αγαπη και στα δυο.ολο και καποιο κουμπι θαχοyνε..καλη τυχη και απο μενα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back