Ερωτήσεις για τη στείρωση

Μα να σας ρωτήσω κάτι... Είναι φυσιολογικό ενώ στείρωσα την γατούλα μου Σάββατο πρωί μέχρι σήμερα το βράδυ να μην έχει κάνει κακάκια??? Εχεί φάει αλλά λίγο γτ έχει το κολάρο και δεν βολεύεται. Πάντως έχει φάει. Έχω αγχωθεί πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό είναι φυσιολογικό????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βάσω θυμάμαι την χιονάτη μου πως έκανε 3 μέρες να πάει για κακά. Είχα αρχίσει να ανησυχώ κι εγώ αλλά το πρωί που ξύπνησα έκανα πάρτι που τα είδα στη λεκάνη. Άλλωστε αν έφαγε λίγο μη περιμένεις να πάει για κακάκια, μόνο για ψιλό. Δεν πήγε για ψιλό?? Πως είναι? κινείται καθόλου? επιστρέφει στην κανονική ρουτίνα σιγά σιγά ή κάθεται συνέχεια?

Ναι, είναι φυσιολογικό! Μου το είχαν πει κι εμένα πριν 12 μέρες που τη στείρωσα, να μην ανησυχήσω αν δεν κάνει κακά τις πρώτες μέρες. Η δική μου βέβαια, δεν είχε πρόβλημα! Πήγε στην τουαλέτα κανονικά από την επόμενη μέρα.

Α! Να σου πω και κάτι άλλο! Για να βοηθήσεις ΠΟΛΥ τη γατούλα σου στις κινήσεις της, μπορείς να της κόψεις το κολλάρο λίγο, τόσο ώστε να μπορεί να βλέπει δεξιά κι αριστερά χωρίς πρόβλημα, να τρώει και να πίνει νερό, αλλά να μην μπορεί να γλύψει την πληγή της! Θα δεις ότι θα πάρει τα πάνω της αμέσως μόλις το κάνεις αυτό! Η δική μου από την δεύτερη μέρα ήταν πάρα πολύ καλά κι έκανε τα πάντα! Σιδερένια! :)

Για ψιλό πηγαίνει κανονικά ευτυχώς... Από το άλλο τίποτα. Το κολάρο έχεις δίκιο θα της το κόψω λίγο γιατί βασανίζεται το καημένο. Με το που της το βάζω ακινητοποιείται τελείως. Το πρωί έλειπα 4 ώρες και δεν πρέπει να κουνήθηκε καθόλου από την θέση της, άσε που είμαι σίγουρη ότι νιώθει πολύ φόβο όταν λείπω από το σπίτι γιατί δεν μπορεί να κρυφτεί. Όταν της το βγάζω υπό την επίβλεψη μου είναι μία χαρά... Ευχαριστώ πολύ με καθ ησυχάσατε αρκετά αλλά αν αργήσει και άλλο θα το ψάξω :)

Βάσω, κι η δική μου είχε να κάνει κακά 2 ημέρες.
Μην ανησυχείς, είναι κάτι το αναμενόμενο.
Ίσως να μην θέλει να ζοριστεί, ίσως πονάει λίγο εάν προσπαθήσει κλπ.
Πιστεύω ότι αύριο θα είναι ok.
Εάν θέλεις όμως πάρε και τον κτηνίατρο ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις.

Παντως εχουμε δει και αλλη περιπτωση γατουλας που στειρωθηκε,της ειχαν κολλαρο και ουτε αυτη πηγαινε τουαλετα.Οταν της το εβγαλαν για λιγο..πηγε.Θα σου ελεγα ,καποια ωρα που θα μπορεις να την επιτηρεις να της το βγαλεις για καμια ωριτσα,μηπως και παει.:)

Ευχαριστώ πολύ.. Της το βγάζω όταν θέλει να φάει και αρκετές φορές γενικότερα μέσα στην μέρα αλλά αρχίζει γρήγορα να γλείφει με μανία εκείνη την περιοχή οπότε αναγκάζομαι να της το ξαναβάλω δυστυχώς

Και η Τζίντζερ, όταν τη στειρώσαμε, έκανε δύο μέρες να κάνει κακά. Μην ανησυχείς θα κάνει, απλά ίσως είναι και από τη νάρκωση, ίσως και να νοιώθει κάπως... Το κολάρο όμως της το φόρεσα παρόλο που δεν της άρεσε καθόλου γιατί όταν το έβγαζα έγλυφε τα ράμματα....Θα σου πρότεινα να μην το βγάλεις θα συνηθίσει να κυκλοφορεί στο σπίτι με αυτό...ίσως να σου φαίνεται σαν "αλογάκι", να τρακάρει σε σημεία... αλλά δεν θα πάθει τίποτα. Για λίγες ημέρες θα είναι μόνο.

Όταν στείρωσα την Άρτεμη δεν της βάλαμε κολάρο, δεν το έκρινε απαραίτητο η γιατρός - την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα.
Απ' όσο όμως έχω ακούσει από άλλες περιπτώσεις που η γατούλα φόρεσε κολάρο, μπορείς να το κόψεις λίγο περιμετρικά ώστε να έχει μεν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων αλλά από την άλλη να μη μπορεί να γλύψει την πληγή κλπ. :)

Βρε παιδιά δεν θέλω να φανώ περίεργη αλλά γιατί οι γιατροί αυτοί δεν κάνουν πλαστική στις γατούλες να μην χρειάζεται ούτε κολάρο ούτε τίποτα? Εγώ δεν είχα ιδέα όταν πήγα τη δική μου για στείρωση και ο γιατρός μου ούτε που με ρώτησε, απλά μου έδειξε το σημείο που την είχε ανοίξει το οποίο ήταν κλειστό την πήρα και φύγαμε (με την κατάλληλη αντιβίωση βέβαια κτλ) αλλά η Ροζαλίτσα ήταν όπως του την πήγα αν εξαιρέσουμε το ξύρισμα και την πολύ μικρή αλλά κλειστή τομή που είχε. Για μένα θα έπρεπε μόνο με πλαστική να γίνονται οι εγχειρίσεις στα ζωάκια μας να μην υποφέρουν και μετά.

Καλημέρα παιδια! Πήγα χθες το χουρχουρακι στην κτηνίατρο να δούμε αν μπορει να κάνει στείρωση η Όχι, και να την γνωρίσουμε απο κοντα.... Όπως είχα πει :) , είναι πολυ πολυ αξιόλογη γιατρός κ απο Αυτά που Έχω ακούσει κ απο την συζήτηση που κάναμε χθες... Η χουρχουριτσα μπορει να κάνει στείρωση είμαστε Οκ... Και μου είπε ότι κατα 99,9% δεν θα της βάλει κολλαρο θα της κάνει πολυ μικρη τομή και πλαστική Οπότε δεν θα χρειαστεί, παρα μόνο μια 48ωρη αντιβιωση και ίσως και κανά δυο χάπακια μετα... Αλλα, το ιατρείο της ρε παιδια ήταν πολυ decadance....:( βέβαια είναι γνωστή για το φιλοζωικο της χαρακτήρα και την μη κερδοσκοπική της διάθεση... Αλλα ξέρω κι Εγώ, Νομίζω δεν τηρουσε τους βασικούς κανόνες υγιεινής για χειρουργείο.... Κι Ενώ την συμπαθησα πραγματικά παρα πολυ Έχω κολλήσει Τώρα.........

Δεν ξέρω τι εννοείτε πλαστική σε μία τομή, αλλά όταν πήρα την Τζίντζερ το μόνο που είχε είναι δύο ράμματα πολύ μικρά τα οποία απορροφήθηκαν και έπεσαν μόνα τους και μία τομή πάρα πολύ μικρή! Η γιατρός μας όμως ήθελε να φορέσουμε για λίγες ημέρες το κολάρο γιατί δεν ήθελε να το γλύφει καθόλου εκεί για να μην δημιουργήσει πρόβλημα με πύον κλπ. Από την πρώτη στιγμή ανέβαινε και κατέβαινε σαν κατσίκι, δεν έδειχνε να πονάει καθόλου, είχε διάθεση και η δε τομή δεν φαίνεται καν. Οπως και να χει θεωρώ το κολάρο απαραίτητο γιατί απ'όσο έχω ακούσει πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα και δεν υπάρχει λόγος αφού έχουμε κάνει τη στείρωση να μπλέξουμε με καταστάσεις όπως πύον κλπ.

Δεν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω catandie...σίγουρα είναι καλό το ότι έχεις ακούσει τόσο καλά λόγια γι'αυτή τη γιατρό, αλλά και οι κανόνες ενός χειρουργείου είναι σημαντικοί. Τουλάχιστον σε ανθρώπινο επίπεδο να σου πω ότι σε κάποιο χειρουργείο που έκανε ένα μέλος της οικογένειάς μου κόλλησε από το χειρουργείο ένα μικρόβιο το οποίο μας ταλαιπώρησε πολλούς μήνες μετά με ειδική θεραπεία....Είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Ισως πρέπει να βρεις ένα γιατρό εξίσου καλό που να τηρεί όμως και κάποιους κανόνες.

Άντυ μου να σου πω μπράβο για την επιλογή σου η Χουρχουρίτσα να κάνει στείρωση με πλαστική, θα δεις έτσι δεν θα καταλάβει τίποτα, όσο για την καθαριότητα του ιατρείου ναι είναι πολύ σημαντική, μήπως όμως έχει κάποιο άλλο χώρο που κάνει τα χειρουργεία η γιατρός? Κάποιο άλλο δωμάτιο που δεν είδες? Στο λέω γιατί ο δικός μου έχει άλλο δωμάτιο που εξετάζει και άλλο που χειρουργεί στο οποίο δεν έχω μπει ποτέ μέσα. Αχ βρε παιδιά μακάρι να ήσασταν όλοι στα Χανιά να σας πήγαινα στο Γιώργο, είναι τέλειος γιατρός και με πολύ φιλικές τιμές, πάντα ενημερωμένος και στο θέμα της γάτας και του σκύλου, πολύ φιλόζωος ΤΕΛΕΙΟΣ !!!

Κατερίνα η πλαστική δεν χρειάζεται κολάρο γιατί δεν υπάρχει κάτι να γλύψει η γατούλα, εμένα η δικιά μου δεν μπήκε στη διαδικασία αυτή, είναι κλειστή η πληγή και τα ράμματα εσωτερικά μόνο μια τομή βλέπεις κλειστή όμως συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά:redface:

......

Κατερίνα η πλαστική δεν χρειάζεται κολάρο γιατί δεν υπάρχει κάτι να γλύψει η γατούλα, εμένα η δικιά μου δεν μπήκε στη διαδικασία αυτή, είναι κλειστή η πληγή και τα ράμματα εσωτερικά μόνο μια τομή βλέπεις κλειστή όμως συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά:redface:
Αλήθεια; Δεν το ήξερα καθόλου αυτό....είχα την εντύπωση ότι αυτό που κάναμε ήταν πλαστική γιατί δεν κόψαμε ράμματα....σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση!! :)

Φάρμακα

Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη.
Ξέρετε που μπορώ να κάνω στείρωση τον γατούλη μου στη Θεσσαλονίκη σε
καλή τιμή;

selefa, εάν θέλεις κοίταξε σε αυτό το θέμα.
Με γαλάζια γράμματα είναι γραμμένοι οι γιατροί που κάνουν καλύτερες τιμές για αδέσποτα ζωάκια.
Οπότε ίσως να μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους μήπως υπάρχει γενικότερα περίπτωση μιας καλύτερης τιμής; :hmm:

Μπες στο site μκο γατοομαδα Θεσσαλονίκης, έχει τηλέφωνο εκει, σίγουρα θα σου προτείνουν τους καλύτερους και τους πιο οικονομικούς.....

Αναζήτηση κτηνιάτρου για στείρωση!

Καλησπέρα σε όλους!!
Η Πετρούλα μας, πρώην αδεσποτάκι της Πέτρου Ράλλη (εξ ου και το όνομα), ήρθε σπίτι πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν ήταν 40 ημερών. Αποπαρασιτώθηκε, ταϊστηκε καλά και τώρα είναι μια γατάρα κούκλα, αλλά αρκετά μοναχική και φοβική. Μετά από έναν μικρό καυγα στον κήπο με έναν αρσενικό, ξύπνησαν πριν κάτι μήνες οι ορέξεις της κι έκτοτε κάθε λίγες μερες μας τρελαίνει με τα ουρλιαχτά της :redface:. Εννοείται ότι είναι κλεισμένη μεσα για να μην μείνει έγκυος! Απλώς θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή δεν έχω ξαναστειρώσει γάτα, πότε πρέπει να την πάω και ποιον κτηνίατρο προτείνετε; Πρέπει να είναι ανάμεσα σε 2 οίστρους, ή δεν πειράζει αν στειρωθεί ενώ είναι σε οίστρο;
Τώρα έχει ψιλοηρεμήσει, δεν είναι στο peak, οπότε θα ήθελα να την πάω αρχές της επόμενης βδομάδας που φαντάζομαι θα της περάσει παλι. Ξέρετε κάποιον καλό κτηνίατρο σε περιοχές Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Δάφνη, Βύρωνα, Άγ. Δημήτριο;; Ηλιούπολη μένουμε αλλά υπάρχει αυτοκίνητο.
Και λόγω...κρίσης, αν ξέρετε κάποιον γιατρό που να παίρνει μέχρι 80 ευρώ περίπου θα ήταν σούπερ:clapup:
Ευχαριστώ πολύ!!! Και η Πετρούλα σας ευχαριστεί πολύ επίσης, γιατί θέλει να ασχοληθει και με άλλα πράγματα επιτέλους, εκτός από το να ψάχνει τον έρωτα της ζωής της:P

Καλησπερα Αντιγονη.:)
Συνηθως οι περισσοτεροι κτηνιατροι συμβουλευουν να γινει η στειρωση στο διαστημα που εχει κοπασει λιγο ο οιστρος,αν και καποιοι αλλοι δεν εχουν προβλημα.

Για κτηνιατρους δες σε αυτο το θεμα.Οι γιατροι αυτοι εχουν προταθει απο μελη του my cat.Παντως σιγουρα θα βρεις με 80 ευρω,γιατι ειναι μια φυσιολογικη τιμη.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back