Ρώτησα τον κτηνίατρο μου και μου είπε ότι οι γάτες έχουν οίστρο όταν η μέρα είναι μεγαλύτερη από 10 ώρες δηλαδή από μέσα Ιανουαρίου μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Θεωρεί ότι η γατούλα μου είναι πολύ μικρόσωμη για να μείνει έγγειος (2,3 κιλά) τώρα ακόμη και αν έχει οίστρο. Μου είπε να την πάω για στείρωση τον Δεκέμβρη που θα είναι 8 μηνών για να μην προλάβει να έχει οίστρο τον Ιανουάριο και ότι μπορεί να στειρωθεί και από τους 6 αλλά όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλυτέρα. Για κάθε ενδεχόμενο εγώ την πήρα στο σπίτι μου μέχρι να στειρωθεί , προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει σημάδια ότι έχει οίστρο.
Ο γιατρός καλά τα λέει, σύμφωνα με τα βιβλιά και την θεωρεία...

η πραγματικότητα όμως και η φύση που ζούνε πλεον η γάτες, έχει αλλάξει... Οι γάτες μπορούν να έχουν όλο τον χρόνο οίστρο, και να γεννάνε, και γεννάνε και 5 μηνών και 2 κιλά...

Έχω δεί μωράκι έγκυος να γεννάει 5.... (ήταν δεν ήταν 5 μηνών...)
Αν η γάτα σου έχει οίστρο και ζευγαρώσει εσύ θα το διακινδυνέψεις επειδή κάποιος σου είπε οτι δεν θα μείνει? Και άν μείνει και κάνει 7? Τί θα τα κάνεις θα του τα πάς?
Δεν ξέρω αν την έχει μέσα ή μέσα έξω.. το πιθανότερο είναι αν βρεθεί με άλλο γάτο να ζευγαρώσει...
Γνώμη μου, ή την έχεις μόνο μέσα, χωρίς επαφή με άλλο αρσενικό, προσέχεις μην πηδήξει απο μπακλόνια, ανεχτείς την γκρίνια του οίστρου, και σταθείς και τυχερή και δεν έχει καμία επιπλοκή.. (πυομήτρα).. και την στειρώνεις αμέσως μετά.
Ή την στειρώνεις τώρα, σε άλλον Κτηνίατρο που προφανώς έχει περισσότερη πείρα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και οι Κτηνίατροι στην Ελλάδα που έχουν πείρα, και δεν είναι κολλημένη ακόμα στην θεωρεία και στα βιβλία στειρώνουν μια χαρά και 5 μηνών γατάκι 2 κιλά...