vasogard
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ρώτησα τον κτηνίατρο μου και μου είπε ότι οι γάτες έχουν οίστρο όταν η μέρα είναι μεγαλύτερη από 10 ώρες δηλαδή από μέσα Ιανουαρίου μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Θεωρεί ότι η γατούλα μου είναι πολύ μικρόσωμη για να μείνει έγγειος (2,3 κιλά) τώρα ακόμη και αν έχει οίστρο. Μου είπε να την πάω για στείρωση τον Δεκέμβρη που θα είναι 8 μηνών για να μην προλάβει να έχει οίστρο τον Ιανουάριο και ότι μπορεί να στειρωθεί και από τους 6 αλλά όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλυτέρα. Για κάθε ενδεχόμενο εγώ την πήρα στο σπίτι μου μέχρι να στειρωθεί , προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει σημάδια ότι έχει οίστρο.
Ο γιατρός καλά τα λέει, σύμφωνα με τα βιβλιά και την θεωρεία...

η πραγματικότητα όμως και η φύση που ζούνε πλεον η γάτες, έχει αλλάξει... Οι γάτες μπορούν να έχουν όλο τον χρόνο οίστρο, και να γεννάνε, και γεννάνε και 5 μηνών και 2 κιλά...
Έχω δεί μωράκι έγκυος να γεννάει 5.... (ήταν δεν ήταν 5 μηνών...)Αν η γάτα σου έχει οίστρο και ζευγαρώσει εσύ θα το διακινδυνέψεις επειδή κάποιος σου είπε οτι δεν θα μείνει? Και άν μείνει και κάνει 7? Τί θα τα κάνεις θα του τα πάς?
Δεν ξέρω αν την έχει μέσα ή μέσα έξω.. το πιθανότερο είναι αν βρεθεί με άλλο γάτο να ζευγαρώσει...
Γνώμη μου, ή την έχεις μόνο μέσα, χωρίς επαφή με άλλο αρσενικό, προσέχεις μην πηδήξει απο μπακλόνια, ανεχτείς την γκρίνια του οίστρου, και σταθείς και τυχερή και δεν έχει καμία επιπλοκή.. (πυομήτρα).. και την στειρώνεις αμέσως μετά.
Ή την στειρώνεις τώρα, σε άλλον Κτηνίατρο που προφανώς έχει περισσότερη πείρα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και οι Κτηνίατροι στην Ελλάδα που έχουν πείρα, και δεν είναι κολλημένη ακόμα στην θεωρεία και στα βιβλία στειρώνουν μια χαρά και 5 μηνών γατάκι 2 κιλά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasogard
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
undertow
Δραστήριο μέλος
vasogard
Νεοφερμένο μέλος
undertow
Δραστήριο μέλος
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
σήμερα πήγε και η μουσταρδούλα για στείρωση.... μια φίλη με την οποία μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είπε ότι οι γατίτσες γίνονται πιο μελαγχολικές, μια σκέψη με την οποία δεν συμφωνώ...
πείτε μου τις εμπειρίες σας από τη στείρωση της γάτας σας, αν θέλετε... θα ξαναδιαβάσω τα θέματα του τόπικ με μεγαλύτερη προσοχή, αλλά αν θέλετε κάτι να μοιραστείτε, παρακαλώ ελεύθερα...
θα κάνει και το διπλό τεστ για λευκαιμία και για την άλλη ασθένεια που είναι πολύ δύσκολη για τις γατίτσες [δεν θυμάμαι πως τη λένε]
εύχομαι να πάνε όλα καλα!
ευχαριστώ παιδιά...
moukelis
Επιφανές μέλος
Η δικη μου θηλυκια απο τοτε που στειρωθηκε εχει αρχισει να χοροπηδαει σαν γατακι μηνων (κι οσοι εχουν γνωρισει τη Μόιρα απο κοντα καταλαβαινουν τι σημαινει αυτο για την κοιμησω μου).Ειναι ωρες ωρες αλλο γατι,παιζει,κυνηγα,αλλο πραγμα.Ο Σειριος ειναι ηδη στειρωμενος εδω κι ενα χρονο κι εκτος απο μια φυσιολογικη ηρεμια λογω ηλικιας(στη μεταφραση του Σειριου,που σημαινει οτι απλα σταματησε να πηδα στα κεφαλια των επισκεπτων μας) δεν εχει αλλαξει τιποτα στη συμπεριφορα του.
elvenstar
Επιφανές μέλος
μήπως να της έδινες λίγο Nujol να ρωτήσεις κ τον γιατρό σου οπωσδήποτε γιατί είναι πολλές μέρες Συγχαρητήρια για την βαθμολογία σου ελπίζω να περάσεις εκεί που θέλεις κ περαστικά για το γατουλίνι σουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
το ξανα-άνοιξα το θέμα γιατί ήταν ένα θέμα που μιλούσε για στείρωση και για να μην επαναληφθώ στα τόπικς, συμπεριέλαβα και τις δικές μου απορίες στο δικό σου θέμα.. εύχομαι να μη σε πειράζει
σήμερα ήταν απίστευτη μέρα με ένα κάρο υποχρεώσεις και η αδερφή μου που έχει το αυτοκίνητο ακόμα δεν κατάφερε να με πάει στη γιατρό να πάρουμε τη γατίτσα μας
από ότι είπε η κτηνίατρος η μουσταρδούλα είναι μια χαρα!
αλλά το κακό είναι ότι τώρα δε μπορώ να βρω τη γιατρό, χάλασε η τηλεφωνική της σύνδεση και δε μπορώ να έχω επικοινωνία...θα πάμε και ότι γίνει, εύχομαι να τη βρούμε.. κάτσε να ξαναδοκιμάσω μήπως την πετύχω
το δεύτερο γατάκι μου που θα υιοθετήσω το σάββατο μοιάζει με την μπιάνκα σου, είναι κι αυτό κάτασπρο!!

να είσαι καλά..
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

Ρικος
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα,δεν ξερω αν επρεπε να ανοιξω εδω αυτο το θεμα...

Ηθελα να ρωτησω,απο ποια ηλικια και περα γινεται στειρωση?
Ειναι διαφορετικη ηλικια στα αρσενικα και διαφορετικη στα θυληκα?
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

.η θηλυκια συνηθως οταν περασει τον 1ο οιστρο...αλλα και παλι σε αυτους τους μηνες συνηθως τον περναει...

julia
Διακεκριμένο μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και πρίν τον πρώτο οίστρο γίνετε μια χαρά... 6-7 μηνών, δηλ. Γιατί αν τον περάσει, και είναι και έξω η γάτα θα έχετε μωράκια, και δεν θα το καταλάβετε και σίγουρα ότι έχει περάσει οίστρο...![]()
Εγώ πάντα στους έξι μήνες τα στειρώνω, κι ευτυχώς χωρίς να έχει έρθει ο οίστρος, αλλά δύο φορές, στη Μίστυ και στη Σιέρρα με πρόλαβε ο κατηραμένος οπότε πήγαν για στείρωση 5 μηνών η πρώτη, πεντέμιση η δεύτερη...

elenidn
Νεοφερμένο μέλος
παιδια εχω μια γατουλα εδω κ δυο χρονια ... πρωτη φορα στα δυο χρονια που την εχω ειχε οιστρο φετος τον απριλη περιπου ...
ημουνα κρητη τοτε κ ειχα πανικοβληθει μιας κ ο κτηνιατρος που τι παρακολουθει ειναι λαμια ... πηγα λοιπον τοτε σε ενα κτηνιατρο της κρητης για να τη δει μου ειπε πως εχει οιστρο κ μου εδωσε κατι χαπακια τα progevera (δε θυμαμαι αν γραφεται ετσι ) να τισ δωσω ..και μαλισταα μ ειπε να της τα δωσω μεχρι να τη στειρωσω ... καθε μερα μ ειπε απο ενα ....
να σας πω πως ο κτηνιατρος που εχουμε στη λαμια μου ειπε πως δεν πρεπει να παιρνει χαπια τετοιου ειδους καθε μερα αλλα το πολυ για 10 μερες κ μονο οταν εχει οιστρο ...
με λιγα λογια μπερδευτηκα απιστευτα ... επισις να σασ πω πωσ στη κρητη μ ειπε ο γιατρος να τι στειρωσω ενω εδω ο κτηνιατρος μ ειπε να τι ζευγαρωσω μια φορα κ μετα να τη στειρωσω ... εχω μπερδευτει πολυ με το θεμα χαπια - στειρωση .... 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool