aretha
Περιβόητο μέλος
Πολύ κακώς (και λανθασμένα) σε διαβεβαίωσε. Δες το σχετικό θέμα εδώ.ναι τετοια ενεση ηταν αλλα με διαβεβαιωσε οτι δεν προκειται να παθει κατι.
Περαστικά στη γατούλα σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι τετοια ενεση ηταν αλλα με διαβεβαιωσε οτι δεν προκειται να παθει κατι.μια γνωστη μου την κανει στη γατα της εδω κ 9 χρονια κ δεν εχει παθει τιποτα.παρολ'αυτα ειχα κ εγω τους ενδοιασμους μου απλα εκεινη την εποχη εδινα πανελληνιες κ δεν μπορουσα να την χειρουργησω αλλα δεν μπορουσα να την βλεπω κ να υποφερει..γι'αυτο την εκανα...
Δεν θέλω να σε ανησυχήσω αλλά ίσως να πρέπει να αλλάξεις γιατρό. Η ένεση αυτή έχει κατηγορηθεί για καρκίνους και ένα σωρρό αλλες επιπλοκές.
Σκέψου ότι όσο σου καθυστερεί την στείρωση και σου προτείνει τις ενέσεις, ειναι έξτρα κέρδος γι'αυτόν. Ισως να σου κάνει εντύπωση η εμπορευματοποίηση, αλλά υπάρχουν μερικοί γιατροι -δυστυχώς πολλοί- που έχουν σαν γνώμονα το κέρδος! Μου ακούγεται μάλλον ηλίθιος ο γιατρός σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπον να σας πω τα νεα μας!την πηγα στον κτηνιατρο κ μου εδωσε ενα σιροπακι να της δωσω γιατι η πληγη της μαλλον οφειλεται σε μυκητες.παιδια εκανε σα θηριοεκει!!δεν μπορουσε ουτε να την κοιταξει κ στο τελος την εβαλε μεσα σε ενα σα σακο για να την ακινητοποιησει!!μονο η δικια μου εχει τετοιο προβλημα με τους ιατρους???γιατι κατα τ'αλλα ειναι πολυ ηρεμο ζωακι.την θεραπεια θα την κανω για μια βδομαδα μετα θα την αφησω μια εβδομαδα κ την επομενη θα την παω να την ξαναδει μηπως χρειαστει να την επαναλαβουμε..για στειρωση μου ειπε μετα...κ πρεπει να εχει κλεισει τους 7 μηνες για να την στειρωσει..αυτα μου ειπε..τα συμπερασματα σε σας....
![]()
Η γατουλα σου χρειαζεται κοινωνικοποιηση. Ο δικος μου ειναι πολυ ηρεμος οταν παμε στον γιατρο και δεν φοβαται καθολου, εξερευνει και το τραπεζι μαλιστα. Ουτε τα σκυλακια φοβαται στο ιατρειο, ουτε τους αλλους ανθρωπους. Προσπαθησε να φερεις την γατουλα σου - τωρα που ειναι ακομα μικρη - σε επαφη με αλλους ανθρωπους, σιγα σιγα ομως, για να γινει πιο κοινωνικη και να μην εχεις προβληματα οταν την πας στον γιατρο.
Στειρωση μετα τους 7 μηνες; Νομιζω πως πρεπει να αλλαξεις γιατρο. Εκανε και την ενεση-στειρωση η οποια ειναι πολυ επικινδυνη για τις γατες
Επεμβαση ρουτινας ειναι, δεν χρειαζεται να φοβασαι. Οι μυκητες δεν ειναι τιποτα, θα τις περασουν σιγα σιγα.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θέλω να σε ανησυχήσω αλλά ίσως να πρέπει να αλλάξεις γιατρό. Η ένεση αυτή έχει κατηγορηθεί για καρκίνους και ένα σωρρό αλλες επιπλοκές.
Σκέψου ότι όσο σου καθυστερεί την στείρωση και σου προτείνει τις ενέσεις, ειναι έξτρα κέρδος γι'αυτόν. Ισως να σου κάνει εντύπωση η εμπορευματοποίηση, αλλά υπάρχουν μερικοί γιατροι -δυστυχώς πολλοί- που έχουν σαν γνώμονα το κέρδος! Μου ακούγεται μάλλον ηλίθιος ο γιατρός σου.
Περισσότερο δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω...Αν ο γιατρός σου μάλιστα δεν μπήκε ΚΑΝ στον κόπο να σου εκθέσει τις σοβαρότατες παρενέργειες μίας τέτοιας ένεσης (και το ότι η φίλη σου παίζει κορώνα γράμματα της ζωής της γάτας της κάνοντάς της επί εννέα χρόνια αυτές τις ενέσεις δεν σημαίνει τίποτα, ούτε είναι ένδειξη υγείας και καταλληλότητας της συγκεκριμένης ένεσης αφού όποιο βιβλίο κτηνιατρικής και αν ανοίξεις, όποια κτηνιατρική έρευνα κι αν διαβάσεις, όποιον ΣΩΣΤΟ κτηνίατρο και αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι είναι επιβλαβέστατη), αν στο πρότεινε ο ΙΔΙΟΣ και δεν πήγες ΕΣΥ να του το ζητήσεις, αν σου λέει χαζομάρες περί στείρωσης μόνο αν είναι επτά μηνών και άνω και άλλα τέτοιες αντιεπιστημονικές μπούρδες, καλύτερα να βρεις κάποιον άλλο γιατρό...Για να μην σου πω...ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ...
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Αυτος ο καλος γιατρος που λες ειναι στον Βολο? Σε παρακαλω αν ναι στειλε μου με πμ τα στοιχεια του..Καλημερα σε ολους!!!Χθες τελειωσα τις εξετασεις μου(επιτελους) κ τωρα πρεπει να κοιταξω λιγο την φροντιδα της γατουλας μου.Ειναι πανω κατω 7 μηνων χωρις να ειμαι σιγουρη απλα πριν ενα μηνα περιπου περασε τον πρωτο της οιστρο..να τονισω οτι δεν την εχω σπιτι μου,αλλα στο σπιτι του παππου μου μεχρι να την παρω απο σεπτεμβρη μαζι μου.ζει ομως σε αριστες συνθηκες!!κατα τον πρωτο οιστρο της την πηγα σε εναν γνωστο μου κτηνιατρο κ της εκανα την ενεση.αλλα αυτος επειδη δεν μπορουσε καν να την ακινητοποιησει μια σταλια γατουλα της εκανε την μιση ενεση!!ελεος!!εννοειται οτι τωρα θα την παω σε αλλον κ οτι η ενεση εγινε για να ηρεμησει η γατουλα γιατι τοτε δεν μπορουσα να ασχοληθω με στειρωση..
.σημερα θα την παω σε εναν κτηνιατρο στον οποιο παει το αγορι μου το σκυλι του κ ο οποιος αγαπαει πολυ τα ζωα!
η μπιανκα μου ανοιγει που κ που μικρες πληγες που πρεπει να 'ναι μυκητες κ θελω να την δει για να μου δωσει θεραπεια.χθες παρατηρησα οτι ειχε ενα μαυρο μικρο πραγματακι στο δερμα της.παιζει να 'ναι τσιμπουρι?παει η χαζη κ καθεται στα χωματα για να δροσιζεται..
τεσπα τωρα λοιπον που θα την παω θα συζητησουμε για την πολυαναμενομενη στειρωση!!θα πρεπει να γινουν τιποτα εξετασεις στη γατουλα μου(περα των προαναφερθεντων μυκητων) προτου προχωρησουμε σε στειρωση?απλα δεν θελω να γινω κ υπερβολικη!!συγνωμηγια το μακροσκελες μηνυμα απλα ανησυχω πολυ γι αυτην.θα επιθυμουσα τις συμβουλες ολων σας!!
![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Η γατουλα σου χρειαζεται κοινωνικοποιηση. Ο δικος μου ειναι πολυ ηρεμος οταν παμε στον γιατρο και δεν φοβαται καθολου, εξερευνει και το τραπεζι μαλιστα. Ουτε τα σκυλακια φοβαται στο ιατρειο, ουτε τους αλλους ανθρωπους. Προσπαθησε να φερεις την γατουλα σου - τωρα που ειναι ακομα μικρη - σε επαφη με αλλους ανθρωπους, σιγα σιγα ομως, για να γινει πιο κοινωνικη και να μην εχεις προβληματα οταν την πας στον γιατρο.
Στειρωση μετα τους 7 μηνες; Νομιζω πως πρεπει να αλλαξεις γιατρο. Εκανε και την ενεση-στειρωση η οποια ειναι πολυ επικινδυνη για τις γατεςΕπεμβαση ρουτινας ειναι, δεν χρειαζεται να φοβασαι.
Οι μυκητες δεν ειναι τιποτα, θα τις περασουν σιγα σιγα.
Και γω οταν επερνα τηλεφωνα τα κτηνιατρια του Βολου και ρωτουσα να μου πουν πληροφοριες για την στειρωση οι περισσοτεροι μου ειπαν οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 8 μηνων...Ενας κιολας μου ειπε οτι θα ηταν καλυτερο να χρονισει.....Τι ισχυει τελικα???

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Στειρωση μετα τους 7 μηνες; Νομιζω πως πρεπει να αλλαξεις γιατρο. Εκανε και την ενεση-στειρωση η οποια ειναι πολυ επικινδυνη για τις γατεςΕπεμβαση ρουτινας ειναι, δεν χρειαζεται να φοβασαι.
Οι μυκητες δεν ειναι τιποτα, θα τις περασουν σιγα σιγα.
ειναι πολυ ηρεμη γατουλα κ πολυ καλη με οποιονδηποτε την πλησιασει κ τωρα στην αυλη ερχεται κ την ταιζω κ μια αδεσποτη γατουλα κ την εχει δεχτει μια χαρα!!οταν την παω ομως σε κτηνιατρο μεταλασσεται!!δεν ξερω γιατι αγριεβει τοσο η καημενη!!
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ,τι ακουω παλι,ενεση???Γιατι ρισκαρεις ετσι την υγεια και τη ζωη της γατουλας σου?Να αλλαξεις γιατρο και να στειρωσεις την γατουλα σου.Μετα να κατσαδιασεις και την φιλη σου,ακου εκει 9 χρονια με ενεσεις!!!
Τα εχω παρει πολυ αγρια!!εδω στο βολο ολοι ασχετοι ειναι!!!
εννοειται πως σε εκεινο το γιατρο δεν ξαναπηγα!!την τελευταια φορα την πηγα σε εναν αλλο ο οποιος μου φαινεται πιο σωστος αλλα κ παλι δεν ξερω.με αυτον θα κανονισω για στειρωση μεσα στο καλοκαιρι οταν ολοκληρωσω τη θεραπεια για τους μυκητες..
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Καθε 3 μηνες εγω της δινω drontal για τα σκουλικια. πρεπει να παιρνει ειδικα αν βγαινει εξω
τι ειναι αυτο?αλειφη,χαπι??θα παρω αν ειναι τον κτηνιατρο να τον ρωτησω..
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
χαπι. ποσο μηνων ειναι και ποσα κιλα?
3 κιλα κ 600 γραμμαρια.ηλικια δεν ξερω ακριβως.λογικα γυρω στους 7 μηνες...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ειναι πολυ ηρεμη γατουλα κ πολυ καλη με οποιονδηποτε την πλησιασει κ τωρα στην αυλη ερχεται κ την ταιζω κ μια αδεσποτη γατουλα κ την εχει δεχτει μια χαρα!!οταν την παω ομως σε κτηνιατρο μεταλασσεται!!δεν ξερω γιατι αγριεβει τοσο η καημενη!!
με τους ανθρωπους γενικα πως τα παει; Πρεπει να την φερνεις σε επαφη με αλλους ανθρωπους, ακομα και με σκυλακια, αλλιως θα τρομαζει σε διαφορες περισταστεις. Επισης εξαρταται και απο τον κτηνιατρο, αν την μεταχειριζεται σαν αντικειμενο και δεν την επιβραβευει λογικο ειναι να φοβαται λιγο. Αλλα η δικη σου φοβαται υπερβολικα πολυ. Οσο πιο κοινωνικη ειναι η γατα, τοσο πιο καλα θα περναει στον κτηνιατρο. Βγαζε την εξω με λουρι να συναντα καινουριο κοσμο για να μη φοβαται.
παντως ο τελευταιος κτηνιατρος που την πηγα κ μου ειπε καλυτερα να εχει κλεισει τους 7 μηνες για να στειρωθει,με κατσαδιασε κανονικα που την αφησα ενα μηνα χωρις αμπουλα για τους ψυλλους..εγω πηγα να δικαιολογηθω που ειχα τις εξετασεις κ αυτα κ αυτος μου ειπε: ''αυτο δεν σημαινει τιποτα.παντα θα εχεις κατι να κανεις.κ αργοτερα αν θα εχεις κ αλλες υποχρεωσεις το παιδι σου θα το αφηνεις ετσι;;'' κ κατι τετοια.ε, με αυτο δεν φαινεται οτι ειναι καλος ο ανθρωπος;![]()
προσωπικα αν μου ελεγε κατι τετοιο δεν θα τον επαιρνα με καλο ματι. Ενας καλος γιατρος δεν σε κατσαδιαζει, αλλα καθεται και συζηταει μαζι σου τις επιπτωσεις που εχει η μη εφαρμογη αμπουλας, η ανυπαρκτη αποπαρασιτωση κτλ. Σου εξηγει με ευγενικο τροπο τι πρεπει να κανεις, σε ενημερωνει οσο μπορει καλυτερα και συμπεριφερεται αψογα στην γατουλα. Δεν την βαζει σε σακο για να την ηρεμισει. Δεν παμε στον κτηνιατρο για να μας φοβεριζει ή να μας μαλωνει.
3 κιλα κ 600 γραμμαρια.ηλικια δεν ξερω ακριβως.λογικα γυρω στους 7 μηνες...
ο δικος μου παιρνει 2 χαπακια drontal (ή intereceptor μερικες φορες) και ζυγιζει 7.3 κιλα οποτε η δικη σου χρειαζεται ενα.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

Melini
Διάσημο μέλος
Και γω οταν επερνα τηλεφωνα τα κτηνιατρια του Βολου και ρωτουσα να μου πουν πληροφοριες για την στειρωση οι περισσοτεροι μου ειπαν οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 8 μηνων...Ενας κιολας μου ειπε οτι θα ηταν καλυτερο να χρονισει.....Τι ισχυει τελικα???![]()
Η δική μας κτηνίατρος μας είχε συμβουλέψει να στειρώσουμε το Γκάνταλφ όταν θα άρχιζε να ζητά θηλυκό, αλλά να κάνουμε λίγη υπομονή για να αναπτύξει όλες τις ορμόνες... αυτό, μας είχε πει θα γινόταν μετά τον 6ο μήνα... πράγματι, ο μικρός στειρώθηκε στον 7ο μήνα, μετά από μια εβδομάδα αϋπνίας όπου μας έφαγε τα αυτιά με τα νιαουρητά του
Το ζήτημα με τις ορμόνες έχει να κάνει με την περαιτέρω υγεία, σωματική και πνευματική, της γάτας.Τη θηλυκή γάτα της μητέρας μου, τη στειρώσαμε στον 6ο μήνα ακριβώς, όταν την έπιασε οίστρος, πήδηξε απ'το μπαλκόνι για να ζευγαρώσει κι επέστρεψε έγκυος (η στείρωση έγινε μια εβδομάδα μετά που το έσκασε)
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
εκει!!δεν μπορουσε ουτε να την κοιταξει κ στο τελος την εβαλε μεσα σε ενα σα σακο για να την ακινητοποιησει!!μονο η δικια μου εχει τετοιο προβλημα με τους ιατρους???γιατι κατα τ'αλλα ειναι πολυ ηρεμο ζωακι.την θεραπεια θα την κανω για μια βδομαδα μετα θα την αφησω μια εβδομαδα κ την επομενη θα την παω να την ξαναδει μηπως χρειαστει να την επαναλαβουμε..για στειρωση μου ειπε μετα...κ πρεπει να εχει κλεισει τους 7 μηνες για να την στειρωσει..αυτα μου ειπε..τα συμπερασματα σε σας....
.σημερα θα την παω σε εναν κτηνιατρο στον οποιο παει το αγορι μου το σκυλι του κ ο οποιος αγαπαει πολυ τα ζωα!