sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας. Εδώ και λίγο καιρό φροντίζω δύο θυληκές αδέσποτες γατούλες. Ήθελα να ρωτήσω όμως που θα μπορούσα να τις στειρώσω με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο γιατί τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα (άνεργη). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Υπάρχουν γιατροί που κάνουν ειδικές τιμές για τα αδέσποτα.Δες εδω.Αυτοί που έχουν γραφτεί με γαλάζια γράμματα,κάνουν τις ειδικές τιμές.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Έφη, 75 ιατρεία μέτρησα στην αττική και μόνο 4 με μειωμένες τιμές για τα αδέσποτα??
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
...Κοίτα ,πιστεύω ότι θα υπάρχουν και άλλοι.Δεν είναι κάποια επίσημη λίστα αυτή.Απο τα μέλη μας έχει δημιουργηθεί.Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι,που απλά δεν προτάθηκαν γιατί δεν τους γνωρίζουν.
Havana
Διάσημο μέλος

mel!n@
Νεοφερμένο μέλος

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
καλη ερωτηση,εφοσον στειρωθει δεν θα μυριζει μ ενα συγκεκριμενο υγρο που μαζευει τ αρσενικα,ουτε θα φωναζει,γιατι τα θυλικα φωναζουν οταν εχουν οιστρο.ομως παρ ολα αυτα εχω δει γατο να βιαζει γατακι μωρο,παρ ολο που ουτε υγρα,ουτε οιστρο ειχε.κατα τη γνωμη μου,ρωτα ομως και κτηνιατρο,θα ειναι ενα 70% καλλυμενη απο κατι τετοιο εφοσον στειρωθει.μπορει να σας φανει λιγο ακυρη η ερωτηση (δεν ξερω και πολλα για γατες).. μια στειρωμενη θηλυκια (αδεσποτη) δεν "κινδυνευει" απο μη στειρωμενα αρσενικα αδεσποτα? να πεσει θυμα βιασμου για παραδειγμα...![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Μιλήσαμε με τη γιατρό μας κι αφού τα συμπτώματα του οιστρου είναι μηδαμινά, λίγα νιαουρισματα και χαδακια είπαμε να προχωρήσουμε άμεσα! Την Δευτέρα το απόγευμα μετά τη δουλειά θα την πάω και θα την πάρω Τρίτη απόγευμα. Δεν σας κρύβω πως έχω πολυ άγχος μην πάθει κάτι. Πιστεύω όμως όλα να πανε καλα και να μην πονάει, να το περάσει ανώδυνα.
Εν τω μεταξύ να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Συζητώντας με μια κυρία μου είπε ότι "υποφέρουν" μετά τη στείρωση γιατ επεμβαινουμε στη φύση τους. Εσείς είδατε διαφορετικά άσχημη συμπεριφορά στα δικά σας; Πονάνε μετα τη στείρωση για λίγες ημέρες; Μου είπε η γιατρός πως θα της κάνει παυσιπονη άλλα κρατάει τόσο ώστε να μην νοιώθει κάτι;
Και το σημαντικότερο αυτο που με τρώει είναι οτι θα νοιώθει η γατούλα μας ότι την παράτησα κάπου μόνη της σε αγνωστο περιβαλλον να πονάει; Θα την αφησω βλεπετε απογευμα και θα την παρω την επομενη. Ευχαριστώ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Kαλημερα.

Μην ακουτε τους ασχετους .Εμενα καταρχην και τα δυο μου γατια,καθολου δεν αλλαξαν στη συμπεριφορα.Η γατα ΔΕΝ ξερει οτι στειρωθηκε.Επισης,εφοσον θα γινει παυσιπονη ενεση,δεν θα ποναει την ημερα της επεμβασης.Τωρα το αν θα ποναει την επομενη,εγω αυτο που ξερω ειναι οτι και τα δυο μου γατια,,και μαλιστα ιδιαιτερα η πουπυ μου,χοροπηδαγε σαν κατσικακι απο την επομενη μερα.Βεβαια ειναι και θεμα οργανισμου.
Το οτι δεν τους αρεσει να τα πηγαινουμε στον γιατρο ειναι λογικο.Βρισκονται σε ενα ξενο περιβαλλον και σιγουρα νιωθουν ανασφαλεια.Αλλα δεν ειναι κατι που το κρατανε.Μπορεις μεχρι να της γινει η ναρκωση να εισαι κοντα της.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι η αντίδραση της γάτας με τα ράμματα.
Εάν δηλαδή θα προσπαθήσει να τα κόψει, εάν "πειράζει" την περιοχή στην οποία γίνεται η τομή με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί.
Θα χρειάζεται προσοχή λογικά αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα κάνει όταν δεν την έχεις από κοντά (πχ κατά την διάρκεια που κοιμόμαστε ή λείπουμε εκτός σπιτιού;
Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το να χρησιμοποιήσει την άμμο της μετά την επέμβαση;
Ρωτάω γιατί σκέφτομαι για πιθανότητα μικροβίων όπως θα κάθεται στην άμμο κλπ.
Συγχωρήστε με αν οι ερωτήσεις μου είναι χιλιοειπωμένες ή χαζές αλλά όσο να 'ναι έχω τις απορίες μου όσο ο καιρός πλησιάζει.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ναι..συνηθως τα πειραζουν τα ραμματα.Για αυτο και καποιοι γιατροι βαζουν ενα χωνι στο λαιμο της γατας,για να μην μπορει να τα πειραζει(σαν ελισαβετιανο κολλαρο ειναι),ομως εγω δεν ηθελα να τους το βαλω(δυσανασχετουν τρομερα),και ουτε ο γιατρος μου το θεωρησε απαραιτητο.
Ουτως ή αλλως υπαρχουν και τα εσωτερικα ραμματα.
Με την τουαλετα τους δεν υπαρχει προβλημα γιατι θα παιρνει αντιβιωση.Ειναι δεδομενη η αντιβιωση,αν και τωρα τελευταια βλεπω τραγικα λαθη απο καποιους κτηνιατρους.(ξεχνανε να το αναφερουν;Δεν μπορω να καταλαβω..)Θα ζητησεις παυσιπονη ενεση,και αντιβιωση ειτε ενεσιμη,ειτε θα σου δωσει ο γιατρος σε χαπια ,σιροπι κλπ.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Για την παυσίπονη το είχα κι εγώ κατά νου να το πω στη γιατρό, τώρα με την αντιβίωση το βλέπω πιο πιθανό να ζητήσω χάπια ή σιρόπι παρά ενέσιμη.
Δεν έχω καθόλου πείρα με τις ενέσεις οπότε μην κάνω καμία βλακεία άθελα μου.

Υ.Γ. Από τα όσα έχω διαβάσει πάντως, έχω καταλάβει ότι είναι βασικό να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στη γάτα πριν την επέμβαση της στείρωσης, μετά την επέμβαση να της χορηγηθεί παυσίπονη ένεση κι η αντιβίωση που θα της χορηγείται για κάποιο χρονικό διάστημα, σωστά;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι..κανονικα πρεπει να γινουν καποιες εξετασεις,και μακαρι να το εκαναν ολοι οι γιατροι αυτο.Εδω που ζω εγω,κανενας δεν το κανει..απο οσο εχω δει.Βεβαια μ[πορεις να το ζητησεις και εσυ.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Έχω διαβάσει περιπτώσεις που όντως κάποιοι γιατροί δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Όπως και να 'χει, θα το ζητήσω από την κτηνίατρο από μόνος μου.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Η Άρτεμις είναι 5 μηνών και 1 εβδομάδας οπότε σε 3 περίπου εβδομάδες θα έχουμε την επέμβαση της στείρωσης.
Νομίζω ότι όντως θα πρέπει να μην έχει φάει κάτι κάποιες ώρες πριν την επέμβαση κι όσον αφορά τα θηλυκά γατιά συνίσταται να μείνουν στο κτηνιατρείο 1 ή και 2 ημέρες.
Ίδωμεν λοιπόν!

marina289
Περιβόητο μέλος
Κοίτα, επειδή ξέρω την δική μου αποκλείεται να δεχθεί το χωνί!
/QUOTE]
Είμαι ειδική στο θέμα χωνί!![]()
Το θυμάμαι και με πιάνει ψυχοπλάκωμα!..
Λοιπόν Ζωρζ, στην Μελίνα μου έβαλαν χωνί...
Μας είχαν πει να το κρατήσουμε 10 μέρες αν θυμάμαι καλά...
Το Μελί μες την κατήφια..Λόγω χωνιού...![]()
Την δυσκόλευε να φάει , περπατούσε και κουτουλούσε κτλ...ήταν ένα καταθλιπτικό γατί...
Εγώ δεν άντεχα να την βλέπω έτσι ,και πήρα πρωτοβουλία και της το έβγαλα.
Το αποτέλεσμα;;; έγλυφε τα ράματα, και άρχισε να βγαίνει ένα υγρό απ'αυτά με ιδιαίτερη κακοσμία...
Έκ@ασα μέντες...![]()
Την πήγα θορυβημένη στο κτηνιατρείο, και της ξαναέβαλαν το χωνί, συν ότι μου έδωσαν αλοιφές , αντισηπτικά κτλ...
ΟΚ, είναι προς τιμήν όσων το βάζουν και άκρως εκτιμητέο, δείχνει επαγγελματισμό και υπευθυνότητα θεωρώ...
Άσχετα αν δεν το αντέχουμε ούτε εμείς, ούτε τα γατόνια.. (Να σημειώσω όμως ότι η πλειοψηφία δεν βάζει χωνί)
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool