Καλησπέρα γατομαμάδες και γατομπαμπάδες!
Θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας... Είμαι καινούργια στο forum, αν και γατομάνα χρόνια...
Τώρα, λοιπόν, είμαι "μητέρα" δύο αρσενικών γάτων, του Μιρό (από το "Κακό-μοιρο" που ήταν όταν βρέθηκε, κι όχι από τον γνωστό ζωγράφο) και του Γιούρι (από το Γουργούρη, γιατί γουργουρίζει συνέχεια, κι όχι από το Γκαγκάριν, o Γιούρι έχει δικό του επώνυμο... Νιανιάριν!)
Ο Μιρό υπολογίζεται περίπου 1,5 έτους και ο Γιούρι γύρω στους 7-8 μήνες.
Τον Μιρό τον στειρώσαμε πέρσυ σε γνωστό κτηνίατρο στο Φάληρο που ειδικεύεται αποκλειστικά σε γάτες. Η στείρωσή του διήρκεσε μόλις 30' όλη η διαδικασία και τον πήραμε άμεσα στην κατάσταση που τον πήγαμε (λίγο... ελαφρύτερο βέβαια

), αλλά το γατί δεν υπέφερε καθόλου από τη νάρκωση γιατί έγινε με μέθη με αέριο και η ανάνηψη έγινε άμεσα. Ράμματα δεν έγιναν και πήρε αντιβίωση μόνο 2-3 μέρες. Όταν γυρίσαμε σπίτι, ήταν ευδιάθετος σα να μην είχε συμβεί τίποτα, έπαιξε και μόνο έγλειφε πού και πού το σημείο. Σε λίγη ώρα ήρθε και αγκαλίτσα και γουργούριζε, προς ανακούφισή μας! Ούτε να στραβοπατάει ούτε τίποτα!
Τώρα που ήρθε κι ο καιρός για τον Γιούρι, θέλω κι αυτός να περάσει τη νάρκωση και τη στείρωση το ίδιο ανώδυνα. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή μένουμε στα βόρεια της Αθήνας, θέλουμε έναν κτηνίατρο κοντά μας που να κάνει στείρωση αρσενικού με την ίδια διαδικασία και να πάρουμε το Γιούρι άμεσα. Όποιον έχω ρωτήσει μου είπε ότι θα τον πάμε το πρωί και θα τον πάρουμε το απόγευμα γιατί γίνεται κανονική νάρκωση και χρειάζεται παρακολούθηση. Γνωρίζει κανείς κανέναν κτηνίατρο στις περιοχές Μαρούσι, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία που να κάνει στείρωση με αυτόν τον τρόπο; Να πω ότι εκεί πέρσυ είχαμε πληρώσει 80 ευρώ, και λόγω των καιρών δεν θα λέγαμε και όχι σε κάποιον πιο οικονομικό, ενδεχομένως και σε άλλη περιοχή. Με βασική προϋπόθεση όμως τη συγκεκριμένη διαδικασία. Περιμένω pm από όποιον γνωρίζει, αν δεν επιτρέπεται να μου απαντήσετε δημοσίως!
Ευχαριστώ πολύ!