georgina_s
Νεοφερμένο μέλος
που σημαίνει πως χρειάζεται στείρωση. μέχρι στιγμής δεν κάνει τίποτα τρομερό και η αλήθεια ein πως θα ήθελα να τη ζευγαρώσω πρώτα, αλλα προκύπτουν θέματα όπως το που 8 μείνουν τα γατάκια και με t γεννα κλπ. σε περίπτωση p δεν τον ζευγαρώσω που είναι και το πιο πιθανό, θα ήθελα να μου πείτε για τι στείρωση πως γίνεται (ένεση καταστολής ορμονών ή χειρουργείο) που 8 μπορούσα να τη στειρώσω k φυσικά λόγω οικονομικής κρίσις θα ήθελα ακτή οικονομικό. έχω ακούσει ότι σε κάποιες φιλοζωικές έρχονται γιατροί από t εξωτερικό k στειρώνουν σε πολύ χαμηλές τιμές τις gates. γνωρίζει κάποιος κάτι g αυτό? και αν ναι, θα ήταν σωστή μια τέτοια επιλογή?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οσο για τις φιλοζωικες και τους γιατρους που ερχονται απο το εξωτερικο, κανουν στειρωσεις σε ειδικες τιμες, η δωρεαν μονο σε αδεσποτα ζωακια, οχι αυτα που εχουν "αφεντικο", συγνωμη, αλλα δεν μου αρεσει αυτη η λεξη, προτιμω να τα θεωρω μελη της οικογενειας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
diamanto1975
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά καλημέρα...Έχω έναν γάτο γύρω στους 7 μηνών, ξέρει κανείς αν την κοπανάνε σε αυτή την ηλικία και αν ξαναγυρίζουν?Δεν θέλω να μου φύγει μωρέ.Η κτηνίατρος μου είπε οτι αν δεν τον στειρώσω θα εξαφανιστεί.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα diamanto1975 και καλώς ήλθες στο MyCat!

Το αν θα την κοπανήσει ή όχι εξαρτάται από το μου μένει ο γάτος σου.
Εάν είναι αποκλειστικά εντός σπιτιού και δεν έχει πρόσβαση έξω, τότε είναι δύσκολο να φύγει εκτός κι αν φύγει από κάποιο ατύχημα.
Εάν είναι εκτός σπιτιού, σε μη περιφραγμένο χώρο, τότε είναι πολύ πιθανόν να φύγει όταν αρχίσει να έχει ορμές...

Κι αυτό θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο διότι μπορεί να χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο, να τραυματιστεί σοβαρά από άλλους αρσενικούς αντίζηλους σε κάποιον καβγά, να κολλήσει κάποια μεταδιδόμενη σοβαρή ασθένεια κατά την επαφή του με κάποια θηλυκή ή και να χαθεί και να μην μπορεί να γυρίσει πίσω...
Η καλύτερη ηλικία για στείρωση αρσενικού, απ' όσο γνωρίζω, είναι γύρω στους 8 μήνες.
Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να έχει ορμές αρκετά αργότερα (γύρω στους 10, 11 ή και 12 μήνες) αλλά νομίζω ότι πολλοί κτηνίατροι συνιστούν την ηλικία των 8 μηνών.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τελικα νομιζω πως ειναι αναλογα το γατι και τα γονιδια του.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατ'αρχήν η κτηνίατρος τότε μας είπε ότι είναι καλό να έχει κλείσει τα 5 για να στειρωθεί. Κι εμένα μου φάνηκε νωρίς για να πω την αλήθεια

Πάντως δεν ξεχώριζε από την άλλη μου γατούλα, που συνήθως τα αγόρια τα ξεχωρίζεις πιο εύκολα τα κορίτσια

Επιπλέον το καλοκαίρι μου έκανε τρομερή εντύπωση ένας γάτος που έχουμε στο πατρικό μου στο χωριό, 3 ετών και ο Βίκτωρας μπροστά του φαινόταν σαν γατάκι! Ειδικά η κεφάλα του ήταν τεράστια.
Ίσως ανησυχώ άδικα και να έχει ακόμα μπροστά του ανάπτυξη. Τι να πω;
Γειά σε όλους!
Έχω τον γατούλη μου εδώ και ένα μήνα και έχουμε αποφασίσει με τον φίλο μου να τον στειρώσουμε για όλους τους γνωστούς λόγους υγείας.
Ο γατούλης μας είναι 5 μηνών και με έχει ψεκάσει ήδη 2 φορές (το σπίτι όχι) και επίσης εδώ και δύο βδομάδες κάνει σαν τρελλό μέσα στο σπίτι. όλο τρέχει και χοροπηδάει σαν κατσίκι και στο παιχνίδι βγάζει πολύ νύχια και δαγκώνει. Γενικά τον πιανουν τα λεγόμενα 15λεπτα της τρέλλας όπου κάνει σαν γατοτυφώνας , δεν βλέπει μπροστά του και τρέχει σαν τρελλό όπου βρει!

Η γιατρός λέει οτι είναι έτοιμος για την στείρωση, απλά εγώ ανησυχώ μήπως είναι πολύ μικρούλης και του κόψω την ανάπτυξη και δεν γίνει γάταρος ζουμερός.
εσείς τι λέτε απο την εμπειρία σας??

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα!
Νομίζω κι εγώ 5 μηνών είναι μικρούλης
Οι περισσότεροι λένε στους 7 με 8 μήνες είναι καλύτερα να γίνει η στείρωση. Ο δικός μου στειρώθηκε 6 με 7 μηνών και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με συμπεριφορά και ψεκασμούς.
FELINE ANGELS
Νεοφερμένο μέλος
Πιστεύω πως ο πιο κατάλληλος να σου απαντήσει είναι ο/η γιατρός σου, που έχει εικόνα του ζώου.
Εξ όσων γνωρίζω, το μέγεθος των όρχεων, η διάπλαση του ζώου, αλλά και το αν ήδη έχει αρχίσει να ψεκάζει, είναι από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη.

nikoleta86
Νεοφερμένο μέλος
Από τη στιγμή που θα στειρωθεί ο γατούλης θα σταματήσει να έχει αυτή την συμπεριφορά?? Και τους ψεκασμούς και την "επιθετικότητα"?
Περιμένω τώρα μία γατούλα να γεννήσει και θα ήθελα να πάρω έναν αρσενικούλη, γι' αυτό και ρωτάω!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το ψεκασμα και η επιθετικοτητα θα σταματησουν οπωσδηποτε, αν και μπορει να παρει λιγο καιρο μεχρι να ηρεμισουν οι ορμονες του. Οσο για την τρελλα και το ασταματητο παιχνιδι, αυτα δεν σταματανε ποτε, αν εχει τα καταλληλα ερεθισματα, κατι που πρεπει να ευχεσαι, αλλιως θα σου παχυνει.Γεια σας και από εμένα!
Από τη στιγμή που θα στειρωθεί ο γατούλης θα σταματήσει να έχει αυτή την συμπεριφορά?? Και τους ψεκασμούς και την "επιθετικότητα"?
Περιμένω τώρα μία γατούλα να γεννήσει και θα ήθελα να πάρω έναν αρσενικούλη, γι' αυτό και ρωτάω!
nikoleta86
Νεοφερμένο μέλος
Σ' ευχαριστώ!!
Θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας... Είμαι καινούργια στο forum, αν και γατομάνα χρόνια...
Τώρα, λοιπόν, είμαι "μητέρα" δύο αρσενικών γάτων, του Μιρό (από το "Κακό-μοιρο" που ήταν όταν βρέθηκε, κι όχι από τον γνωστό ζωγράφο) και του Γιούρι (από το Γουργούρη, γιατί γουργουρίζει συνέχεια, κι όχι από το Γκαγκάριν, o Γιούρι έχει δικό του επώνυμο... Νιανιάριν!)
Ο Μιρό υπολογίζεται περίπου 1,5 έτους και ο Γιούρι γύρω στους 7-8 μήνες.
Τον Μιρό τον στειρώσαμε πέρσυ σε γνωστό κτηνίατρο στο Φάληρο που ειδικεύεται αποκλειστικά σε γάτες. Η στείρωσή του διήρκεσε μόλις 30' όλη η διαδικασία και τον πήραμε άμεσα στην κατάσταση που τον πήγαμε (λίγο... ελαφρύτερο βέβαια
), αλλά το γατί δεν υπέφερε καθόλου από τη νάρκωση γιατί έγινε με μέθη με αέριο και η ανάνηψη έγινε άμεσα. Ράμματα δεν έγιναν και πήρε αντιβίωση μόνο 2-3 μέρες. Όταν γυρίσαμε σπίτι, ήταν ευδιάθετος σα να μην είχε συμβεί τίποτα, έπαιξε και μόνο έγλειφε πού και πού το σημείο. Σε λίγη ώρα ήρθε και αγκαλίτσα και γουργούριζε, προς ανακούφισή μας! Ούτε να στραβοπατάει ούτε τίποτα!Τώρα που ήρθε κι ο καιρός για τον Γιούρι, θέλω κι αυτός να περάσει τη νάρκωση και τη στείρωση το ίδιο ανώδυνα. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή μένουμε στα βόρεια της Αθήνας, θέλουμε έναν κτηνίατρο κοντά μας που να κάνει στείρωση αρσενικού με την ίδια διαδικασία και να πάρουμε το Γιούρι άμεσα. Όποιον έχω ρωτήσει μου είπε ότι θα τον πάμε το πρωί και θα τον πάρουμε το απόγευμα γιατί γίνεται κανονική νάρκωση και χρειάζεται παρακολούθηση. Γνωρίζει κανείς κανέναν κτηνίατρο στις περιοχές Μαρούσι, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία που να κάνει στείρωση με αυτόν τον τρόπο; Να πω ότι εκεί πέρσυ είχαμε πληρώσει 80 ευρώ, και λόγω των καιρών δεν θα λέγαμε και όχι σε κάποιον πιο οικονομικό, ενδεχομένως και σε άλλη περιοχή. Με βασική προϋπόθεση όμως τη συγκεκριμένη διαδικασία. Περιμένω pm από όποιον γνωρίζει, αν δεν επιτρέπεται να μου απαντήσετε δημοσίως!
Ευχαριστώ πολύ!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι εμπειρίες μας με διάφορους κτηνιάτρους δυστυχώς δεν ήταν οι καλύτερες. Όποτε συζητήσαμε θεωρητικά το θέμα "στείρωση" μας είπαν ότι είναι πανεύκολη, ρουτίνα, ότι δε χρειάζεται καμία προληπτική εξέταση, κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και γενικά παραήταν χαλαροί.
Εμένα αυτό το στυλ συμπεριφοράς με αγχώνει περισσότερο απ' ό,τι η ίδια η επέμβαση. Δε μ' αρέσει να πρέπει να παρακαλέσω και εν τέλει να με θεωρήσουν και τρελή αν ζητήσω έναν στοιχειώδη έλεγχο της υγείας του ζώου πριν το βάλουν σ' ένα τραπέζι και το κοιμήσουν και το ανοίξουν. Δε μ' αρέσει να πρέπει να με αντιμετωπίζουν σαν γραφική όταν ρωτάω αν γίνεται η νάρκωση να γίνει με μέθη.
Όταν μάλιστα μια φορά επέμεινα ότι "όταν έρθει η ώρα εγώ θα επιμείνω να γίνουν εξετάσεις βιοχημικές, μια ακτινογραφία και ίσως και ένας υπέρηχος καρδιάς" ο γιατρός μου είπε γελώντας ότι αν θέλω να είμαι κορόιδο και να πετάω τα λεφτά μου είναι δικό μου θέμα.
Τέλος πάντων. Θερμοπαρακαλώ οποιοδήποτε μέλος έχει κάποια θετική εμπειρία πάνω στο θέμα να γράψει εδώ ή να επικοινωνήσει με πμ. Ειλικρινά οι πληροφορίες σας θα είναι πολύ χρήσιμες και διαφωτιστικές και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα γατομαμάδες και γατομπαμπάδες!
Θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας... Είμαι καινούργια στο forum, αν και γατομάνα χρόνια...
Τώρα, λοιπόν, είμαι "μητέρα" δύο αρσενικών γάτων, του Μιρό (από το "Κακό-μοιρο" που ήταν όταν βρέθηκε, κι όχι από τον γνωστό ζωγράφο) και του Γιούρι (από το Γουργούρη, γιατί γουργουρίζει συνέχεια, κι όχι από το Γκαγκάριν, o Γιούρι έχει δικό του επώνυμο... Νιανιάριν!)
Ο Μιρό υπολογίζεται περίπου 1,5 έτους και ο Γιούρι γύρω στους 7-8 μήνες.
Τον Μιρό τον στειρώσαμε πέρσυ σε γνωστό κτηνίατρο στο Φάληρο που ειδικεύεται αποκλειστικά σε γάτες. Η στείρωσή του διήρκεσε μόλις 30' όλη η διαδικασία και τον πήραμε άμεσα στην κατάσταση που τον πήγαμε (λίγο... ελαφρύτερο βέβαια), αλλά το γατί δεν υπέφερε καθόλου από τη νάρκωση γιατί έγινε με μέθη με αέριο και η ανάνηψη έγινε άμεσα. Ράμματα δεν έγιναν και πήρε αντιβίωση μόνο 2-3 μέρες. Όταν γυρίσαμε σπίτι, ήταν ευδιάθετος σα να μην είχε συμβεί τίποτα, έπαιξε και μόνο έγλειφε πού και πού το σημείο. Σε λίγη ώρα ήρθε και αγκαλίτσα και γουργούριζε, προς ανακούφισή μας! Ούτε να στραβοπατάει ούτε τίποτα!
Τώρα που ήρθε κι ο καιρός για τον Γιούρι, θέλω κι αυτός να περάσει τη νάρκωση και τη στείρωση το ίδιο ανώδυνα. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή μένουμε στα βόρεια της Αθήνας, θέλουμε έναν κτηνίατρο κοντά μας που να κάνει στείρωση αρσενικού με την ίδια διαδικασία και να πάρουμε το Γιούρι άμεσα. Όποιον έχω ρωτήσει μου είπε ότι θα τον πάμε το πρωί και θα τον πάρουμε το απόγευμα γιατί γίνεται κανονική νάρκωση και χρειάζεται παρακολούθηση. Γνωρίζει κανείς κανέναν κτηνίατρο στις περιοχές Μαρούσι, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία που να κάνει στείρωση με αυτόν τον τρόπο; Να πω ότι εκεί πέρσυ είχαμε πληρώσει 80 ευρώ, και λόγω των καιρών δεν θα λέγαμε και όχι σε κάποιον πιο οικονομικό, ενδεχομένως και σε άλλη περιοχή. Με βασική προϋπόθεση όμως τη συγκεκριμένη διαδικασία. Περιμένω pm από όποιον γνωρίζει, αν δεν επιτρέπεται να μου απαντήσετε δημοσίως!
Ευχαριστώ πολύ!![]()
Να υποθέσω ότι δεν γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει για κτηνίατρο που κάνει νάρκωση με μέθη/ αέριο για στείρωση αρσενικού γάτου... ;
Υπάρχει περίπτωση να είναι ο μοναδικός κτηνίατρος αυτός που ανέφερα που κάνει με αυτόν τον τρόπο τη στείρωση; Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, γιατί θα ήθελα μέσα στην εβδομάδα να τον πάω...

Ευχαριστώ!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σιγουρα δεν ειναι ο μοναδικος,το εχω ακουσει και εγω οτι γινεται τετοια ναρκωση.Απλα δεν ειναι τοο συνηθισμενη.Στη ζακυνθο πχ που ζω,κανενας κτηνιατρος δεν την κανει.Να υποθέσω ότι δεν γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει για κτηνίατρο που κάνει νάρκωση με μέθη/ αέριο για στείρωση αρσενικού γάτου... ;
Υπάρχει περίπτωση να είναι ο μοναδικός κτηνίατρος αυτός που ανέφερα που κάνει με αυτόν τον τρόπο τη στείρωση; Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, γιατί θα ήθελα μέσα στην εβδομάδα να τον πάω...
Ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool